Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő trafó
 
Témaindító: hili13éves, idő: Máj 5, 2007
Lapozás: OK   71 / 74
(#) Atis41 válasza Atis41 hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Itt vannak a képek 3 darab van belőle . Mennyire kell felmelegíteni szét hajtáskor hogy megfelelően sima legyen a széle ? Választ előre is köszönöm.
(#) granpa válasza Atis41 hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Ezeket ki kell lágyítani: vörösre melegíteni, hideg vízbe dobva, hűteni. Ahogy látom, van már sérülés a lakkon, tehát nem veszteség, ha leég. A 3 db. már "normál" hegesztőtrafóhoz is elég lehet. Kétemberes, és műhely kell hozzá (a kiegyengetéshez), mert 2× kell lágyítani. Utána már lapjára feltekerhető.
(#) Atis41 válasza granpa hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Köszönöm a segítséget , ha sikerül kiegyengetni jelzem.
(#) granpa válasza Atis41 hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Közben számoltam: Min. 2× ekkora keresztmetszetű vas kell a hegesztőhöz (>24 cm2), azon kb. 45 menet lenne, ami kevés feszültséget adna. ~10 m lesz kiegyengetve, az ~22 cm-es menethosszal, 2 n/V-nál, ~23 V; azzal nem fog jól gyújtani.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2019
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Jan 24, 2019 /
 
Még jó hogy pont van a garázsban egy ~50 cm2 vas
De ez így eléggé macerásnak tűnik...
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Jan 25, 2019 /
 
Á, az igazi az lenne, ha hosszában ketté lehetne vágni a kiegyengetett fazonhuzalt, mert akkor elegendő menet (feszültség) is lenne. A keresztmetszet meg úgy is elég.
(#) fastaction hozzászólása Jan 25, 2019 /
 
A színesfém átvevő szerintem ad érte annyit , ami fedezi egy használt hegesztő árának a háromnegyedét .
(#) Boobo hozzászólása Feb 13, 2019 /
 
Sziasztok ! Tanácsot szeretnék kérni TŐLETEK ! Hegesztő trafón nincs meg az egyik rézlapos lemez , amihez csavar kötéssel csatlakozott a testkábel. Nen tudom hogy letépték vagy leolvadt róla , hozzám már így kerűlt. Kérdésem az lenne hogy pótolható vagy teljesen újra kell a lemeztekercselésével együtt cserélni , javítani??? Köszönöm előre is , a segítő hozzászólásokat .
(#) granpa válasza Boobo hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Közelről kéne látni. Pótolható, amennyiben hozzáférsz a véghez, és teljes keresztmetszetben tudod kötni (hegeszteni, forrasztani). Ez Co2-s trafó?
(#) Boobo válasza granpa hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Igen Co2 . Ki lehet könnyadén hajlítani, alumínium lemez teljes szélességében. A másik pólus (réz lemez) ami felfelé áll , az a belsejéből jön és annak nincs baja.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
(#) Boobo válasza granpa hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Egy új így néz ki!! - az enyémről ez hiányzik.
(#) granpa válasza Boobo hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Akkor van minta, ami szerint kell javítani, pótolni.
(#) Boobo válasza granpa hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Csak fotó, mert azt se tudtam eddig mi hiányzik.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2019
(#) Boobo válasza granpa hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Lehetséges művelet az , ha az alumínium szallag tekercset letekerni és új szigeteléssel vissza tekerni?? kb 20-30 szor van feltekerve, úgy látom. vagy ez nagy butaság????
(#) granpa válasza Boobo hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Hol, mennyire sérült a szigetelés, hogy le akarod tekerni?
(#) Boobo válasza granpa hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Csupán a színéből következtetek rá, meg talán abból hogy miért olvadt le a hiányzó réz saru.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Szerintem az a baja, hogy a rusnya barmolt alu lemez -> munka huzal egybe hogyan.
(#) Boobo válasza Gafly hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Nem tudom, azért kérdezem. Szerintem a vasmag két szembefordított U , és ha azt ketté szedem akkor talán. Viszont azt nem tudom hogy van -e erre példa?? újra szigetelni és vissza tekerni. Ha lehetséges , akkor egy új állapotra hozhatnám??!!
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2019
(#) Gafly válasza Boobo hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Minek tekered le?
Akkor nem kell munkahuzal esetleg?
(#) Boobo válasza Gafly hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
nem éghetett át a szigetelés belül??
(#) granpa válasza Boobo hozzászólására (») Feb 14, 2019 / 1
 
Számtalan példa van (bevett gyakorlat), hogy szükség szerint újra (át) tekercseljük a trafókat.
A leolvadás lehetett gányolástól: rosszul rögzített, -esetleg kisebb-, kivezetés miatti melegedés. Mérj feszültséget a munkatekercsen. A primer elé köss egy 100 W-os izzót (vagy nagyobbat), úgy próbáld. A két tekercs közt zárlatra is mérj.
Nem jellemző az átégés.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2019
(#) Boobo válasza granpa hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
A forrasztás v. annak a megoldása hogy a csatlakozó vissza kerüéjön, el kell vigyem egy tekercselő szakihoz aki helyrepofozza a trafót. Csupán azok lehetőségére lettem volna kíváncsi (több hozzáértőtől) mik a lehetőségek hogy újra és nem utolső sorban sokáig , rejtetthiba nélkűl működhessen a gép. Egyértelmű és hozzáértő értelmes válaszod köszönöm.
(#) Gafly válasza Boobo hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Ha üresen bekapcsolva sokáig nem melegszik, akkor (még?) nem nagyon...
(#) Boobo válasza Gafly hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Ez a trafó kiszerelve az asztalon van egy csatlakozó hiányzik rőla. Az állapota ismeretlen, csaka szemrevételezés alapján tudok-tudnánk következtetni az előéletére jelen állapotára. Én mindent elkövetnék vele jelen állapotában, hogy ha visszateszem agépbe akkor ezt az alkatrészét 100% osnak tudhassam és bízzak abban hogy a gép működni fog. Ha nem fog működni akkor is tudjam ez nem lehet egy rossz alkatrésze .
(#) Gafly válasza Boobo hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Szerintem az a bajod, hogy nem tudod, hogyan kellene stabilan visszatenni az alu lemez szekunder tekercsre a munkakábel kivezetést.

Erre sok értelmes javaslatot nem kaptál, itt a vége (különösen hogy 100%-os megoldást szeretnél).

Mondjuk tehetnél fel képet a leszakadt kábel végéről is, ha gondolod...
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Írta, hogy az nincs meg, úgy kapta. Igazából hegeszteni kellene egy csavarozható kivezetést a szekunder-szalag végére. Szerintem, nagy felületen, szegecselve is jó lehet.
(#) Boobo válasza Gafly hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Engem ez az állapot fogadott, azóta próbálom megfejteni kitalálni. azt ami ott nincs hiányzik azt én sose láttam. Beleértve a csavarokat se.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2019
(#) erbe válasza Boobo hozzászólására (») Feb 14, 2019 / 1
 
Kihajtod a megmaradt alu lemezt. Lepucolod fémtisztára. Két oldalról mellé állítasz egy-egy 2 mm vastag alu lemezt. Célszerű mindkettőt összefogva előre kifúrni 5-6 helyen 4-es fúróval, illetve amennyi kényelmesen elfér. Ki kell hagyni közöttük egy 10-es alátétnek megfelelő felületet, közepébe 10,5-ös lyukkal. A lemezre rászorítva a kis lyukakon keresztül össze popszegecseled a 3 lemezt, majd a 10-es csavarral rákötöd a továbbmenő vezetéket. Ez lehet vastagabb alu sín, mint a képeken vagy rézkábel ónozott kábelsaruval.
A képeid alapján a sérült szerkezet nem trafó, hanem fojtótekercs a kimeneten. Az eredeti kivezetés sok apró ponthegesztéssel volt ráfogatva. Gyanítom, annak ellenére, hogy szép vörös, nem réz, hanem rézbevonatú alumínium volt.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2019
(#) Boobo válasza erbe hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
eEzen a fórumon sok-sok oldal szól a hegesztésről, ezeket olvasgatva én is fojtótekercs elnevezésre saccoltam. Ezt a problémát ha megoldom, még midíig marad , azzal kapcsolatban, vajon mi az, amit leszerelve eltüntettek innét. Az olasz gyártótól kértem segítséget úgy, hogy lefotóztam a gép több részét és arra kértem hogy egy ÚJ GÉP belsejéről küldjön nekem fotókat, hogy beazonosíthassam a hiányosságokat, amit pótolni lkell.
Hát elég gyengén látott el képekkel, a fenn látható sárgsa "fojtóról", vagy ki hogy hívja , olyan közeli képet küldött, hogy, pl. egy fekete sarus vezetéket is látom hogy van ., de nem tudom, honnét hova megy, mert az enyémen olyan nincs. Egyenlőre még egy rendes fotót amirből kideríthetném összehasonlítás alapján a hiányosságokat, még nem kaptam. (Na a magyar forgalmazóról meg nem is szeretnék véleményt mondani, mert mióta megkerestem őket, azóta állok féllábon.) Szóval szomorít a jelen hejLYzet, de biztos a végére járok hogy uújból hadra fogható legyen a gép.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2019
Moderátor által szerkesztve
Következő: »»   71 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem