Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő trafó
 
Témaindító: hili13éves, idő: Máj 5, 2007
Lapozás: OK   72 / 72
(#) erbe válasza Boobo hozzászólására (») Csü, 22:28 /
 
A fojtó egyik végére a diódahídról megy vezeték, a másik vége meg az előlapi test csatlakozóra megy.
A második és harmadik képen látható a doboz hátfalánál egy ferde sín, ami a diódahídtól a fojtóra megy. Az első képen pedig a kivezetés, ami ott is van a fojtó előtt, csak össze kell kötni a korábban taglalt alu lemezköteggel.
(#) Boobo válasza erbe hozzászólására (») Csü, 22:43 /
 
Itt van abból mazsolázva, amit, Sig. Salvatore küldött nekem, de megígértem neki hogy keresem még !!!!!.
A hozzászólás módosítva: Szo, 14:26
Moderált hozzászólás
(#) Boobo válasza Boobo hozzászólására (») Pé, 8:00 /
 
Új alkatrész beípítése ,a régi kidobása. Ez a koncepció a gyártók szervizek részéről is. A régit esetleg megjavítani az nincs. Szerintem egyenértékűre lehet javítíni ha nem a betanított "cserére képzett " munkásra bíznánk. Kidobni az újat betenni mindenki tud és ez nem a szakma .
(#) Phile80 válasza Boobo hozzászólására (») Pé, 8:54 1 /
 
Ezt csak azért mondod, mert nem tudod hogy működnek a szervizek. A szerviz nem Terézanya, hanem egy vállalkozás. A szervizek 4-5ezer forintos óradíjjal üzemelnek és számlát adnak a javításról. Ha most egy szerelő nekiáll javítgatni, barkácsolni és szórakozik vele fél napig az 20ezer + ÁFA. Ki fizeti ezt meg, amikor egy új alkatrész a felébe kerül és a szerelési díj maximum 1 óra? De ha még ugyanannyi javítás cserével, mint barkácsolással, akkor is jobb mindenkinek, mert új alkatrészt kap a vevő, ami biztosan működik és a szerviznek is, mert az alatt az idő alatt, amit a barkácsolásra szánna megjavít 3-4 gépet. A szervizekben kb. futószalagon jönnek a hibás gépek és senki nem szeret fél napokat szórakozni egy géppel. Maximum 1 óra a hibakeresés, ha nincs meg akkor jöhet a következő, mert pénzt kell termelni. Nyilván a könnyebb módját fogja választani a pénzekesésnek mindenki és az egyszerűbb javításokat csinálja inkább, ha van miből választani. Több órás javításokat csak a nagy értékű gépekre szánnak. Biztos vannak olyan helyek ahol nem így mennek a dolgok, de azok biztosan számla nélkül dolgoznak. Szerintem te sem örülnél, ha a munkaadód azt mondaná, hogy a napi fizetésed csak 6ezer forint 15 helyett, mert szolidaritásból olcsó gépet javítottál, viszont elment rá a egész nap és nem termeltél pénzt. A gazdasági fejlődés velejárója, hogy minden szolgáltatás drágul. Eddig az volt a gond, hogy le vagyunk maradva a nyugattól és most hogy kezdünk abba az irányba haladni, már ez a baj. Semmi sem jó. Az alulképzett szerelők nem a szervizekben vannak, hanem a garázsokban. Tudnék mesélni milyen módon próbálnak gépeket javítani a mekkmesterek.
(#) Boobo válasza Phile80 hozzászólására (») Pé, 10:36 /
 
Mostmár értem a szervíz részéről tapasztalható nagyfokú Soviniszta hozzáállását. Csak a profit orientáltságát, -én elítélem . Ez a topik egy a nevében szereplő "HOBBI" elektronikát szerető -tanuló lelkes amatőrök oldala, ezek szerint itt is jelenvannak azok a gazdálkodó szervezetek , akik itt Vadásznak a mindennapi betevőre, itt próbálják rátutymálni emberekre a nekik hasznot hozó vackaikat.
Konkrét problémák megoldásában, ötletekkel vagy tapasztalataikkal soha nem segítenék, lásd 1-oldalon át egy probláma megoldásra vár azzal kellene foglalkozni!! -De csak cégalapítás, apeh számla befizetés, profit stb -ből kaptam kioktatást.
A nyugat európai mentalitásról meg halvány lila gőzük sincs , azt sajnos nem sajátították még el.
(#) vision61 válasza Boobo hozzászólására (») Pé, 10:41 /
 
Szia!
Idézet:
„Konkrét problémák megoldásában, ötletekkel vagy tapasztalataikkal soha nem segítenék, lásd 1-oldalon át egy probláma megoldásra vár azzal kellene foglalkozni!!”

Azért ez nem teljesen igaz, szerintem erbe leírta a házilag kivitelezhető legjobb megoldást a kivezetés pótlására.
(#) Boobo válasza vision61 hozzászólására (») Pé, 11:04 /
 
Igen, kaptam több segítő választ is a problémámra .
A céges kioktató , csak az önfényezére fókuszált, ha azzal tettem volna fel az oldalra a gépemet hogy meg lell csinálni és a pénz nem számít, abban az esetben biztos elsőként jelentkezett volna , felajánlva segítő készségét. Ez meg vitathatatlan.
(-Én erre gondoltam.)
(#) Phile80 válasza Boobo hozzászólására (») Pé, 13:27 /
 
Idézet:
„1-oldalon át egy probláma megoldásra vár azzal kellene foglalkozni!!”

Már ne haragudj, de mi az hogy kellene? Csak azért regisztáltál erre a fórumra két napja hogy tanácsot kérj és úgy teszel, mint ha itt az embereknek kötelessége lenne megoldani a problémáidat. Én több mint 8 éve regisztráltam, majdnem 1000 hozzászólásom van és ha tudok segítek. Bővebben. Mutass már fel valamit, amivel kiérdemelnél némi segítséget, valamit amit hozzátettél ehhez a fórumhoz a követelőzéseden kívül? Az áltad leírt sértő mondatokra inkább nem is reagálok, mert csak időpocsékolás.
A hozzászólás módosítva: Pé, 13:28
(#) fastaction válasza Boobo hozzászólására (») Pé, 18:15 / 1
 
Ő pont segítőkész és hobbiból van fent az oldalon . Csak leírta a szervíz szemszögéből is , hogy " lássuk " mi is .
(#) hulala válasza Boobo hozzászólására (») Pé, 18:59 / 1
 
Nem kellene itt feleslegesen vagdalkoznod ! Meg kell említenem nekem például vette a fáradságot Phile80 fórumtárs email-ben küldött kapcsolási rajzzal segítsen . Kevés szervizes tapasztalattal rendelkező szaki szánná rá magát , hogy szakmai tudásával segítsen más hobbistának egy nyilvános fórumon . Az meg , hogy te magadnak kijelöltél egy irányt a javítás lehetőségére azzal bezártad magadat egy szűk dobozba . Ezért ne azokat bántsd akik segíteni akartak .Megjegyezném még , hogy "önfényezés" nyomát sem találtam csak valós helyzetelemzést .
Következő: »»   72 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu