Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kormány és pedál PC-hez
Témaindító: Vassjozsef01, idő: Ápr 23, 2008
szeretnék egy kormányt és pedált epíteni számítógéphez ehez keresek megoldást hogy mi kell hozzá kapcsolásirajz meg ijenekre gondoltam
szia!
Ha kezdő vagy ez elég nehéz lesz Mert nekem van egy rossz kormányom (a gép nek ismeri fel a pedálokat és a kormánynak a forgását) de abban valami proceszor vagy ahhoz hasonló van szóval nem egyszerű dolog üdv!
Ha van game port, akkor a fenti megoldás elég egyszerűnek tűnik.
helló
Nekem van egy prototípusom ilyenből. Itt nézz szét. Itt van a gameport bekötése. Sima egyszerű potméterekkel lehet vezérelni és négy gombot is lehet hozzá tenni. Az oldalon ott van, hogy hogyan kell bekötni a potmétereket. Igazából csak hármat kell használni belőle, mert a negyedik nem tudom mi akar lenni. Egy a gáz, egy a fék és egy a kormányzás. én ott tartok, hogy valahogy össze kéne hozni valami burkolatot rá, de nem tudom miből kellene. Elég nehéz egy potit tekerve játszani.
szia!
De ez "igazi kormány" azaz hogy figyeli e azt hogy mennyire fordítos el? üdv!
Nem figyel, hanem bizonyos elmozduláshoz bizonyos ellenállásérték tartozik, ebből lehet tudni mennyire fordult el. A "figyelés" a software dolga. Ha visszacsatolós kormányt szeretne építeni, ahhoz fel kell kötni a gatyit
Ha megengedtek kis hozzáböfizés :
gameport 2 darab 2 irányos 2 gombos Joysticket tud kezelni . a 4 poti : joy1 x, joy1 y, joy2 x és joy2 y irányok a 4 gomb : 2 * 2 "tűzgomb" A potméterek kezelése valami olyasmi : közel 0 ohm -> egyik végállás (bal,v le) ~ 75 kohm -> középállás max ~ 150 Kohm másik végállás (jobb,v fel) Pedáloknál annyi a ravaszság, hogy 2 potmétert kell a joy y -ra sorbakötni. minkét pedál fent ~ 75 Kohm gáz lenyomva ~ kb150 Kohm fék lenyomva ~ ->0 ohm Igazán kihívás a mechanikai kivitelezés, a játék "hevében" is helytálló cucc építése. PS.: Nekem nem sikerült
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy mezei logitech kormányom. Tönkrementek benne a potméterek és össze vissza érzékeli mind a gázadást mind a kormányzást. Az lenne a kérdésem hol kaphatok hozzá potmétereket és körülbelül milyen áron? Hol érdemes kutatnom ezután? A válaszokat előre is köszönöm.
Szia! A HQ Video-nál van mindenféle, biztos találsz neked megfelelőt! radiomano
Hello mindenkinek!!
Lenne egy problémám egy pc re való kormánnyal..A márkája Speed Link SL6680 BLUE LIGHNING RACING WHEEL..Rácsatlakoztatom a hangkártyára de a ledje pirosan és zölden villog..pedig a hangkártya működik..és úgy is próbáltam hogy bementem a vezérlőpult ott a játékvezérlőbe és hozzáadtam a 2 tengelyes 4 gombos botkormányt..arra meg azt írta hogy nincs csatlakoztatva.. hát röviden ennyi... erre kérnék segítséget hogy mi lehet a baja.. előre is köszönöm és kellemes ünnepeket..
Hi!
Jártam már úgy,hogy egy Sb.Live-on megdöglött a gameport.Amúgy a hangjával nem volt semmi gond.Az is előfordulhat hogy szoftverhiba miatt nem műxik.Be kellene tenni a kártyát egy másik gépbe,és úgy kipróbálni mit csinál a kormány! Üdv!
Vagy pedig, ha nincs másik gép, az eszközt kell tesztelni. Itt a gameport kiosztása, 5 V és GND csatlakoztatása után multiméterrel ellenőrizhető a gombok, pozíció-szenzorok (potméterek) működése. Ha "kijön" a jel mindenhol, akkor valószínűleg kártyahiba, ha nem, elő kell venni a csavarhúzót
Bocsi, rég voltszerencsém hangkártyához,devalami ilyesmi is rémlik ::
-a hangkarin nem kell "engedélyezni" a portot ?(jumper,dip, esetleg szoftver?) -winfos őfelségét (vezérlőpultot említi)nem kell tájékoztatni a gameport nevű hardverelemről ? (driverek ? )
Helló nekem van egy Genius racing wheel kormányom az a baj vele hogy néha az irányításnál ha pl. balra kormányzok akkor néha jobbra megmozdul pont addig míg falnak megyek ez fordítva is igaz szerintetek mi lehet a baja? szétszedtem a potiknak szerintem nincs semmi baja! de hol lehet ehez a típushoz kapni? Genius speed wheel alá racing wheel with gear shift
kösz előre is a válaszokat!
húúúúúú lenne még egy nagy baj most rakom be a flopyt és nem akarja olvasni mert kedves öcsikém odarakta a mágneshez mert a közepén van egy kis vasrész!
szal. kellene egy driver nem tudna valaki egyet keríteni nagyon megköszönném neki! vagy hat éves a kormány és hat éve nincs használva mert el volt rakva a hiba miatt most elővéve nuku driver! pedig jó kormány váltóval meg kis tolókar gázadáshoz repülni is lehet vele mert van valami racing-flight kapcsoló rajta kélek segítsetek nekem!
minden féle variációban azt jelzi hogy nincs csatlakoztatva..pedig engedélyeztük mindenhol...
vagy szálszakadás lenne..nem e lehet egy USB-re átalakítani???
hello
megint én vagyok meggyőződésem hogy a hangkártya műxik mivel van egy 2 gombos repülő botkormányom is amit most találtam meg és az tökéletesen műxik.
Akkor a gameport műxik.Lehet még gond a kormány driver-el,Win.-almeg persze a kormánnyal.Próbáld meg kizárni a szoftveres hibalehetőségeket.
USB-re átalakítás más tészta,az nem fog menni! Üdv!
Sziasztok.
Remélem, hogy jó topicba írok. Szeretnék készíteni egy kormányt a pc-hez. Azonban megfejeltem a dolgot és a sebváltóját igazi 6 ( + hátra +üres +kuplung ) sebességes típusra szeretném megcsinálni. Azonban elakadtam a mechanikai kialakításnál. Méghozzá, hogy, hogyan lehetne profin megcsinálni azt a kaloda rendszert amin a váltó karját kapcsolni lehetne. Az elektronika pic-es és a game port-ra szimulálja le a megfelelő számú impulzust, bármelyik fokozatba is kapcsolok. A kuplung egy mikrokapcsoló lesz külön pedállal, amit szintén a pic kezel. Annak idején a Skoda 120-as autómban nagyon ötletes volt a váltókar pozicióban tartása, azonban sajna már nem skodrim van és a "bibliáját" is odaadtam valakinek. Várom az ötleteket. Előre is köszi mgabesz ui. Ha nem jó helyre írtam akkor szóljon az illetékes és nyitok a dolognak egy új topicot. Hali.
Mit szólnál az elektro mágneshez? A váltókarra rákötni a gnd-t a mágnes vasmagjára az egyik kiveztetést a tekercs másik végét a + tápra , így amikor a váltókar és a mágnes vasmagja összeér záródik az áramkör és a mágnes tartja a váltókart .
Vagy egy másik ötlet : egy erősebb gumilap ami veteti is
a kart és a kivágéásoknak megfelelő helyen megtartja (a mórickarajz ) csak az alsó két sebességre van rajtolva de a lényeget remélem érted
Szia.
Először is BUÉK !!! Az eletromágnes nem jó, mert a game port-ról szeretnék tápot adni az elektronikának. Én valami rugós dolgon gondolkodom, egyenlőre még képélékeny a dolog. Azért köszi az ötletet, nem vetem el teljesen, még rágódom rajta. A gumist profin meg lehet csinálni.
BÚÉK mindenkinek !
Tegnap félrészegen elgondolkodtam a mechanikai kivitelezésen és enyire jutottam . Viszont ha publikus érdekelne a kapcsolás és a pic program .
Nem titok a prg.
Kapcsrajz még nincs, de nem egy nagy dolog. Mivel TTL szinten dolgozik a game port így könnyű összehozni a PIC-el. A prg-t PARSIC-ban csináltam meg, ha kell felrakom. Üdv.
Kicsit bonyolultabb mechanikai kialakítást javasolnék :
A váltókar alsó végére gömbcsukló, fentebb mágnesek+hallok(reedek) vagy nyomógombok. A H alakú felső borítás belső felületén kellene kialakítani "gödröket" amik egy rugós egységgel fokozatba kattintanák a váltókart...
Hali!
Tulajdonképpen milyen váltókar kell? Tiptronikos,mint a versenyautókba van,hogy csak bökdösöd fel-le,vagy mint a hagyományos autókba,hogy oldalra is ki kelljen húzni. Ha a versenyautós kivitel elég,azt könnyebben ki lehet vitelezni.
szerintem elég lenne egy fel/le pöcörögtetős váltó is pchez, ugyanis amit én láttam eddig autós program, az mind csak vált fel/vált le gombot képes kezelni, nem eszi meg klön gombon az egyest, kettest, stb
|
Bejelentkezés
Hirdetés |