Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kenyérsütőgép
 
Témaindító: morfondi, idő: Máj 31, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 14
(#) ksanyi52 válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
A sárgával lelölt ellenállások és tranzisztor alatt lévő kis fekete henger alakú alkatrész, amelyiken + jel és 20015P-MTE jelzés található. Valami hő, vagy terhelés védelem lehet? Vagy az a piezo buzzer?
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2019
(#) ksanyi52 válasza ksanyi52 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Valóban a buzzer volt. Összeraktam működik, csak nem ad hangjelzést. Úgy látom kevesen olvassák a topikot. Ilyen kis átmérőjűt nem találtam, az ajánlatok között. Ha valaki tud annak a linkjét szívesen venném. Kösz.
(#) zolika60 válasza ksanyi52 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Nem látom ugyan a tiéd hogyan néz ki, de például nem elég kicsi?
(#) ksanyi52 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Ebben 12 mm átmérőjű van, de amit linkeltél talán még bele fér. Köszi. Azt nem tudod véletlenül hogy hány voltról mennek? Én már addig ki nem bontom míg nem lesz meg az új.
(#) zolika60 válasza ksanyi52 hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Ott az adatlapja. 20V Max.
(#) ksanyi52 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Már hogy a kenyérsütő mennyit ad? Remélem 20 alatt. Köszi.
(#) HiMen hozzászólása Máj 26, 2019 /
 
Csöbörből vödörbe kerültem... Segítsetek!
Nemrég tárgyaltuk ki itt a fórumban a tönkrement kenyérsütőgépemet, amit a javaslatotokra végül ki is dobtam.
Nosza, vettem egy használtat, ami szinte nem is volt használva de sok-sok évig állt használatlanul.

De jöttek a problémák:
- Először az FI relét verte le azonnal.
- Később az FI-t és együtt a kismegszakítót is a lakáson belül.
- Azután elindult, de kb 2 óra munka után az Fi + Benti kis + Villanyóra megszakítót is leverte.
- Végül már be se kapcsol (ha leveri a biztit, ha nem, mikor hogy). Se kép , se hang. Semmi...

Szét szedtem. A belenőtt füvet és a pókhálókat eltávolítottam.
Égésnyom vagy bármi elfüstölésnek nyoma sincs. Biztosítékot nem találok.
Mellékelem a panel fotóját.
Segítsetek kérlek! Nekem már nincs keretem egy harmadik kenyérsütőgépet venni.....
(#) Bakman válasza HiMen hozzászólására (») Máj 26, 2019 /
 
Nagy valószínűséggel a fűtőbetét vagy a motor zárlatos. Az is lehet, hogy valamelyik vezeték hozzáér valamilyen földelt fém részhez.
(#) HiMen hozzászólása Máj 27, 2019 /
 
Még a motor bekapcsolása előtt zárlatol.
Most meg egyáltalán be se kapcsol.

Mérjek rá a villásdugó pólusaira? Vagy kössem ki a védőföldet és nézzem meg úgy is leveri-e a FI relét (illetve nézzem meg nincs -e fázis a gép testen)?
(#) ronin75 válasza HiMen hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Igen, mérj rá a villásdugóra, mind a három pontjára. Aztán szerintem húzd le a motor és a fűtés csatlakozókat, hogy úgy mit csinál. Lehet a vezérlőpanel táprészében is hiba.
(#) HiMen hozzászólása Máj 31, 2019 /
 
Kiméregettem mindent, zárlatnak nyoma sincs.
De írtam, hogy most már be se kapcsol.

Kinyomoztam, hogy az alacsony feszültséget biztosító trafó primer tekercse nem kap áramot. A tekercs egyik vége közvetlenül a villásdugóról kapja a feszt, a másik viszont egy FUSE1 nevű valamivel van sorba-kötve. Kiiktattam a FUSE1 -et és rövidre zártam a helyét, erre normálisan feléledt a gép.

Mi lehet ez a FUSE1 ? Ez, ahogy a képen is látjátok a fűtőelem mellé van kivezetve, mintha valami hőérzékelő szenzor lenne. Ez a fehér vezetékes dolog, amiből mellette van egy FUSE2 is.
De szerintem a hőszenzor a sárga vezetékes kell hogy legyen. Akkor viszont nem tudom ezek a FUSE-k mik? Mert ha meg biztosíték, akkor minek a forró fémhez rögzíteni?
(#) kaqkk válasza HiMen hozzászólására (») Máj 31, 2019 /
 
Úgy hívják magyarul hogy hőbiztosíték , túlmelegedésnél kiolvad és megvédi a fűtőszálat az elégéstől . Cseréld ki egy ugyanolyan értékűre és keresd tovább a hibát mert van benne másik hőkapcsoló is valószínűleg ez nem kapcsolt ki ezért melegedett túl a "kazán" és ez okozta a "termofuse " kiolvadását .
(#) ferci válasza HiMen hozzászólására (») Máj 31, 2019 /
 
Ha nem működik valamiért a szabályzás és túlfűt a rendszer, akkor kell a hőbiztosítéknak szakítani, nehogy kigyulladjon a berendezés.
(#) HiMen hozzászólása Máj 31, 2019 /
 
Világos.
Kioperáltam: SEFUSE SF152E 157 oC 10 A JET250V C07Y5
Na ilyet honnan szerzek...

Ugye hülyeség lenne kiiktatni és rövidre zárni?!
Ez okozhatta zárlatokat (írtam korábban hogy állandóan leverte a fi és a kismegszakítót is)? Szerintem nem, mert nem ért hozzá a házhoz és égés nyom sincs rajta. De akkor vajon miért égett ki olyankor, amikor nem is volt meleg a készülék? Ugyanis hideg volt amikor az egyik bekapcsoláskor elszállta a lelke...
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2019
(#) ronin75 válasza HiMen hozzászólására (») Máj 31, 2019 /
 
Idézet:
„Kiiktattam a FUSE1 -et és rövidre zártam a helyét, erre normálisan feléledt a gép.

A hőbiztosítéktól nem lehettek zárlatok, azt más okozta, meg kellene keresni. Ahogy azt is, hogy a hőbiztosíték mitől ment tönkre (túlfütés, vezérléshiba).
Ha viszont feléledt, én lehet, hogy elindítanék egy programot, szigorú felügyelet mellett, annak tudatàban, hogy lehet, hogy leég az egész A fűtőtestre mindenesetre rátennék egy kontroll lámpát, illetve a kapcsolóelemét leellenőrizném elötte.
(#) ferci válasza HiMen hozzászólására (») Máj 31, 2019 /
 
Idézet:
„De akkor vajon miért égett ki olyankor, amikor nem is volt meleg a készülék?”

Erre azt mondanám, hogy amikor még kikapcsoltam a pc-t, ment a win...- aztán a következő bekapcsnál nem állt fel a rendszer.
Tehát: az utolsó üzem vagy akkor és azért állt le, amikor elszállt a bizti, vagy egy időben éppen, csak ezt nem vetted észre.
A következő bekapcsolásnál meg persze észrevetted, hogy baj van.
(#) Delinsky hozzászólása Jún 14, 2019 /
 
Nem tudom van-e még itt valaki? Egy Clatronic kenyérsütő kb 10 évig porosodott a garázsban. Most elővettük, próbáltunk sütni vele, de nem ment. Úgy csinált mintha, de nem. Sajnos este kapcsoltuk be, így nem láttam hogy mit csinált éjszaka. Reggel viszont a tészta kulimájsz. Azaz semmi. A youtubon láttam, hogy ha benyomjuk a start kapcsolót, akkor a lapát elkezd forogni. Első amit láttam, nálunk sz bizony nem forog. Az ékszíja cafattá szétmenve. Találtam hozzá nagy nehezen ékszíjat, kicseréltem. Összerakás után próba, semmi. bekapcsoláskor pittyen, a számok megjelennek, gombokra reagál, bekapcsoláskor pittyen, de aztán semmi. Megnéztem a paneljét, XBM 1129-P-01. Minden bekötés beragasztva természetesen. Ilyen nincs, de volt XBM 838 (GS)-P-41. Azt olvastam róla, hogy ez a panel van a legtöbb ilyen gépben. Nagyjából úgy is néz ki, gondolom azonos funkcióval. Meghozattam, beraktam, még csak nem is pittyent, amikor bekapcsoltam. A fűtőszál hideg, a motort könnyen lehet kézzel forgatni, azzal semmi baj. Áramot is kap. A fűtőszál felett van egy kis dióda, ami két szállal be van kötve a panelbe. Gondolom valami hőmérő lehet. Megnéztem, nem szakadt. A két hőbiztosíték sem szakadt. Mit tudok kezdeni vele? Hol kezdjem?
(#) ronin75 válasza Delinsky hozzászólására (») Jún 14, 2019 /
 
Az elején kezd. Vagyis szerintem kövesd le a hálózati feszültség útját, hova jut el, illetve hova nem. Én lehet, hogy inkább visszatennèm az eredeti panelt és azzal próbálkoznék. Ez a jó bele, de még annyit sem csinàl mint az eredeti panel, nem túl biztató.
(#) Gafly válasza Delinsky hozzászólására (») Jún 14, 2019 /
 
Nem lehet hogy a szimmering állt be?
Azaz kézzel tudod forgatni a csapot, vagy nem véletlen degradálódott le az ékszíj?
(#) Delinsky válasza Gafly hozzászólására (») Jún 15, 2019 /
 
Mozog minden aránylag könnyen. Inkább az idő vasfoga ette meg a szíjat.
(#) Delinsky válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 15, 2019 /
 
Már visszacseréltem, de se kép, se hang. A motor bekötésén 230 V van, de meg sem rezzen. A fűtőszálon nem lehet semmit mérni, csak szakadást legfeljebb, de nem szakadt. Van egy kis dióda, vagy ellenállás a fűtőszál felett, ha a helyét rövidre zárom, akkor H.HH jelenik meg a kijelzőn. De azon kivül semmi. Nem tudom, hogy a hőkioldókon kell-e tudni mérni valamit. Ellenállást, vagy szakadást, mert azt jelzi, nincs szakadás ott sem. Nem tudom mi lesz, ha leold. Mi változik?
(#) ronin75 válasza Delinsky hozzászólására (») Jún 15, 2019 /
 
Az a kis diódaszerűség egy hőbiztosíték lesz, azon rövidzárat kell mérned. A fűtőszálon száz ohm körüli értéknek kell lennie, a motornak pedig forognia kellene, ha kap feszültséget. Egy vagy kèt szál drót megy a motorhoz?
(#) Inhouse válasza Delinsky hozzászólására (») Jún 16, 2019 /
 
Idézet:
„A fűtőszálon nem lehet semmit mérni, csak szakadást legfeljebb, de nem szakadt.”
??? Ha szakadást lehet rajta mérni, akkor szakadt az a kör. Vagy a fűtőszál, vagy a hőkioldó. Gyakori hiba még a fűtőszálat kapcsoló relé behúzótekercsének a szakadása. Nem össze-vissza kell cserélgetni, "méregetni", azzal nem sokra mész, nagy a szerencse, vagy éppen szerencsétlenség faktor. Most ott tartasz, hogy rosszabb. mint volt? Előtte gyakorlatilag a fűtésen kívül minden ment...nem?
(#) Delinsky válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 20, 2019 /
 
Semmi sem ment az elején, csak pittyent, aztán magára hagytuk. Hogy éjjel mit csinált a fene tudja, de reggel az derült ki, semmit sem csinált. Ha a motor kap áramot, de mégsem megy, akkor nagy valószínűség szerint az lehet a rossz? Ha megmérem a motor bekötését, nagyjából mennyit kell mérnem, és mit? Ha az is jó, akkor jön a két nagy tranzisztor, vagy mi, és a behuzó tekercs?
(#) Inhouse válasza Delinsky hozzászólására (») Jún 20, 2019 /
 
A panel tápját először, ha az nincs, nem megy semmi.
(#) Horváth Lajos Sándor hozzászólása Okt 5, 2019 /
 
Sziasztok nekem héten hoztak egy kenyér sütőt. azzal hogy nem csinál semmit hibát meg is találtam. motorba van egy hő biztosíték csatlakozónál ki mértem és így meg lett a hiba .
(#) Iszkakof István hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
Szép jó estét
Elnézést, hogy ha egy kicsit off a kérésem, de a Google ebben az ügyben nem barátom.
Vásároltam egy elektromos kenyérsütőt. Tarrington House BM2700 a típusa. Sokáig nem használtam és elveszett a használati mutatója. Nagyon megköszönném, ha valaki tudna küldeni.
(#) debrigo hozzászólása Okt 21, 2019 /
 
Talán segítek valakinek, ha megmutatom, az aliról rendelve mennyibe kerülnek az alkatrészek. Ingyen szállítás, csak türelemmel ki kell várni az egy hónapos szállítási időt. De volt, amit 2 hét alatt megkaptam. És ki sem mozdultam otthonről...Itthon 1500 Ft a szállítás, az elképesztő árakat pedig bizonyára ismeritek.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2019
(#) rucus válasza Iszkakof István hozzászólására (») Nov 15, 2019 /
 
Hasonlit erre?

redmond.jpg
    
(#) fastaction válasza debrigo hozzászólására (») Nov 15, 2019 /
 
Egy hónapja vettem ékszíjat . 3.900.- postával. A két Dollár jobban tetszett volna .
Következő: »»   8 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem