Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   231 / 276
(#) fly1443 válasza ati790731 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Holnap megpróbálom elhozni a 41000uf 50v kondit aztán meglátjuk
(#) Jurij Dolgorukij hozzászólása Márc 3, 2019 /
 
enyimben van 60 E mikro farád elkó. Nagyon jól hegeszt kicsi takataka persze van néha ez az ilyen alapvetően barkács gépek gyenge előtolója miatt van. Nem kell megijedni. Jó lesz a 40 E mikro ha egyébként a szerkezet többi része megfelelő.
Akkor tudod meg hogy jó a gép ha a kettes zárt szelvényeket pötytyölés nélkül hernyó varrattal hegeszti.
Fontos még tudni hogy a CO eljárás kényes a felület minőségre. Koszos festékes csupa redva vason nem lesz értelmes varrat mert a rossz érintkezés okán. Lökdösi majd a huzalt. Csak a tiszta felület hegeszthető jól.
Mocskos vagy festékes vasat kézi MMA eljárással lehet hegeszteni valamelyest. Persze abban sincs köszönet ilyenkor de valamivel jobban viseli az átmeneti felület hibákat. Meg olyankor te vagy az előtolás te adagolod az elektródát. Gépi huzalelőtolásnál a gép nem tud a felület hibákhoz alkalmazkodni hogyan is tenné? Lesz a varrat hernyó helyet kövér csúnya pötty meg varacskok meg lökdösi a pisztolyt. Csak tiszta felületen kísérletezz!
(#) ati790731 válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
így van!!
(#) Joci_1x válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Helló! Azt írtad hogy 0,6-os dróttal próbáltad a gépet. Az áram átadót kicserélted? Találkoztam olyan problémával, hogy vagy kikopott, vagy vastagabb huzalhoz valóval próbáltak hegeszteni, akkor is csinál ilyet (pattog), kis felületen ér a huzal az áram átadóhoz, egy pillanatra megtapad. Megnézném hogy nem csúszik e meg a huzal a görgőn. a műanyag mechanika könnyen deformálódik. A másik dolog, ha van rá lehetőséged keress valakit aki tud megfelelő lakat fogóval áramot mérni. Az hogy a marketing milyen trükkel kínálja a portékát, néha legfeljebb tájékoztató jellegű, nem biztos hogy az a 90A valóban annyi. Még egy dolog: hegesztéskor mennyire esik a hálózati feszültség (pl. a trafónál közvetlenül)? Az összes csatlakozást, préselt kötést érdemes megnézni test, és munka kábelen, fokozat kapcsolónál, trafó környéke. Nem véletlen hogy komolyabb gépeknél külön trafóval oldják meg a toló motor áram ellátását, visszább találsz erről is bejegyzést. Kitartás!.
(#) fly1443 válasza Joci_1x hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Köszönöm ezeket átnézem! Az alu huzal végére milyen megoldással leget jól rögzíteni a kör sarukat? Most jelenleg nem pöttyöl hanem hernyókat rak,csak szerintem magasak? Kb 5mm . Néha 3 mm. Kondit csak a jövőhéten tudom beszerezni sajnos. Lakat fogóm van, majd méregetek a porbeles 0.9mm dűznivel csináltam ! Lehet az is baj? Vegyek 0.8mm co áramátadót?
(#) Joci_1x válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Ha 0,6-os huzalt használsz, akkor 0.6-os áram átadót. Ahhoz a géphez a 0,8.ast nem erőltetném. Az alu huzal végére hajtasz egy szemet, ha réz a saru, közé alátét, átmenő csavar. Megnézném mennyi feszültség esik a test, illetve a munkakábelen, a haverom test kábelén esett egy csomót a feszültség, forrasztani akartunk rá egy sarut, sikertelen próbálkozás. Mikor megbontottuk a szigetelést, mint ha oxidos törmelékkel lett volna megtöltve. Ennyi szemét talán soha nem volt a piacon (bocsi, de ez az igazság).
(#) Jurij Dolgorukij hozzászólása Márc 3, 2019 /
 
Joci kartárs jól mondja. Ragaszkodni kell hogyaz áram átadó méretben azonos legyen a felhasznált huzallal! Alu fazon tekercsanyagra a sarut fel kell préselni nincs jobb megoldás. A varrt hernyó nem jó ha magas és nem jó ha kör szelvény. Lapos ízelt kell legyen ezt nem tudom jól el magyarázni látni kell. De holnap ahogy ígértem mutatok elkó pakkot meg jó varratot. kérdezz még ha van kérdésed nyugodtan szívesen segítek én is szívtam a tipmiggel szerencsére kaptam segítséget. Meg még a saját rutin tapasztalat is segített. Szívesen el mondom amit tudok más ne szívjon feleslegesen ezekkel a piti problémákkal!
(#) Joci_1x válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Ha jól emlékszek, 3.mm. átmérőjű lakk szigetelésű alu huzalról volt szó korábban mikor a főtrafó szekundere szóba került, elég karcsú, és állatába a vas minőséghez képet mint ha kicsit túl lenne gerjesztve, igaz szakaszos üzemről beszélünk. (költségkímélő). Korábban egy hasonló gépet áttekertem rézzel, és megoldódtak az alapproblémák, némi cirógatás után használható lett (a gazdája azt mondta "sose volt ilyen jó")
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
(#) fly1443 válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Köszönöm szépen! Amint lessz még kondi stb akkor tudok érdemben írni még. Hifi kondik vannak bent. 0.8 huzallal próbálkoztam!
(#) fly1443 válasza Joci_1x hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Nekem 4mm alu huzallal van tekerve a secunder 1.2mm meg a primer. Ha minden kötél szakad csak a secundert át tekerem 4.0mm rézzel sokat javulhat?
(#) gulyi88 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Alu drótra vagy rápréseled a sarut. Vagy megforrasztod speciális forraszanyaggal (aluforr 300-al).
Vagy még olyat lehet, hogy magából a huzalból hajlítasz egy szemet és az lesz a "szemessaru".
Hegesztő huzalhoz passzoló hozzá való áramátadó kell, csak az jó.
Gáz mennyiség elég, nem levegősödik vagy ilyesmi? Arról még nem esett szó, hogy az előző figura miképpen oldotta meg a gáz kérdést (szerintem korrekt csak a munkakábel csere lenne).
(#) Joci_1x válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Akkor valamivel jobb a helyzet, bocsi rosszul emlékeztem. Van itt még valami, amiről érintőlegesen esett szó, konkrétan az előtolás leválasztása. Azért kell megoldani, mert a csepp átmeneteknél erősen leesik, hegesztés közbe ingadozik a feszültség, így az előtolás sem lesz egyenletes. A másik ami szintén ide kapcsolódik, ha rendesen megkondizod, megemelkedik a feszültség (x-1,44), és a toló panel nem biztos hogy hosszú távon elviseli a plusz feszültséget. A harmadik dolog, ha tirisztoros a szabályzás, (azt a típust amibe próbálsz lelket lehelni nem ismerem, de gyakori megodés) és nagyon kivasalod a tápot, nem lesz 0.átmenet, és nem működik a szabályzás (trafó, egyenirányító, kész elkó nélkül.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
(#) Ge Lee válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
Semmit nem fog javulni, ezeknek az értékeknek úgy a duplája kellene, meg ugye a szoros csatolás amiről már írtam. Az 1.2-es primer néhány száz VA-es trafón szokott lenni, tartósan azzal úgy 800W teljesítményű a trafód. Szóval erősen a vicc kategória.
Valamikor hajdanában egy 110A-es trafóra 3-as primert szoktak tekerni.
(#) fly1443 válasza gulyi88 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /
 
A gázom elég jól működik úgy érzem ,sőt kitűnően! Pontos, nem ereszt, jó helyre is -tól stb.
(#) Jurij Dolgorukij válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Heló ahogy ígértem a fotók. Először egy gagyi rajz a főáramkörről. Itt majd valahol megtalálod a tipmig eredeti rajzát vesd összea részleteket. Máris jobban megérted mit cseszett el a gyártója és miért fontos át alakítani. A te készülékedet is hasonlóan kellene meg csinálni. Már ha lehet.
Rajz után fotók. Ön magukért beszélnek.
Végül az ígért hegesztés. Legnagyobb fokozatban közepes előtolás 2 es zárt szelvény. Végén hagytam át égni hogy lehessen látni az erőt. A varrat nagyjából ilyen kell legyen mint amit látsz. Huzal 08. Gondolj arra hogy mikor ezt a tipmiget megkaptam nem lehetett vele hegeszteni!!!!!! csak pók potrohh rusnya pötyöket. Ez egy új szerű gép volt és nagyon olcsón vettem. De kellett vele foglalkozni korábban a vas lemezt sem hegesztette. Most meg át ég a szálas vas.
(#) Jurij Dolgorukij hozzászólása Márc 4, 2019 /
 
még ez le maradt
(#) galga válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Nem akarok túlzottan beleszólni, de én azt a múzeális kondipakkot kihajítanám. 2db 33000µF 63V-os 105 fokos elegendő. Kínából rendelve szinte ingyen van, de amelyik cég nincs itthon elpofátlanodva teljesen, kb 3 ezer darabja . A másik problem a huzaltoló. Az a kis magnómotoros műanyag bóvli cucc sosem fog stabilan működni, egy normális 6-8 ezer forintos tolóműre be kell ruházni. A 3. gond a segédtrafó, amiről megy a tolás az mindenképpen kell.
Üdv
(#) sector99 válasza galga hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Mutathatnál linket "occo" kínai kondiról...
(#) Jurij Dolgorukij válasza galga hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Nincs semmi gond nem tudhatsz mindent a körülményekről. Az ócska elkók jól megfelelnek. Tökéletesen hegeszt velük a készülék. Nem fordítok rá semmi pénzt mert ez nem értékes ipari gép hanem fel tuningolt barkács célú hulladék. Amit bele tettem mind ingyen volt. Egy forintot nem szabad bele tenni ez így most jó így kell használni. Míg szét nem esik. De köszi a tanácsot!
Segédtáp már van benne. De nem látod a burkolat takarja. 18V dc körüli kis smps. Ezt fontos volt be szerelni azótastabil a drót tolás.
Az előtoló kinézetre valóban vacak. De hidd el kategóriájában remekül működik. Közelről látszik csak hogy normálisan meg csinálták. Több görgő jobb volna. Majd ha ráérek építek nagy gépet abban lesz komoly tolómű. Ide ez meg felel nem kell jobb!
(#) erbe válasza galga hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Ma is kapni pontosan ilyen új kondikat képességeiknek megfelelő áron. Amiről korábban írtam (sprague), ma már 30+ évesek ('78-82). ~15 éve üzemelnek "újrahasznosítottként" ipari körülmények között nyúzott hegesztőkben.
Akkoriban még nem volt divat 5-10 évenként egy-egy tápban a teljes kondikészlet cseréje. 100-300 Hz-es üzemben, ami trafós hegesztőkben előfordul, örök darabok.
Raktam be Einhell 170-esbe 2000 µF-os NDK Frolit elkókat. Még nem hozták vissza elhullás miatt.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2019
(#) fly1443 hozzászólása Márc 5, 2019 /
 
Sziasztok!
Először köszönöm mindenkinek a képeket,hozzászólásokat illetve a rengeteg segítséget! Megérte ! A gép hegeszt! Nem is akárhogy! 0.5mm lemezt 40A kényelmesen folyamatosan! 2.5mm anyagot 90A és azt is folyamatosan! Nagyon szépen mélyen beégeti az anyagot! 0,6mm huzallal is illetve 0.8 assal os működik! 0.8mm kicsit ingadozik az előtolás de ennyi baj legyen. Fröcskölni sem fröcsköl, a gáz is hibátlan, melegedni sem igazán melegszik csak 90A környéken! De lemez munkánál mehet 100% ban! Még 1x őrök hálám mindenkinek ! Holnap hozok képeket!
(#) sector99 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Gratula, hogy sikerült - legyen sok örömed benne ! Majd azért a fojtó méretére kíváncsi vagyok, meg hogy mennyi kondi lesz a végleges változatban.
(#) Jurij Dolgorukij válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Nagyon jó lett örülök hogy sikeresen össze hoztad!



Gondolom azt tudod hogy sz....ból építettél várat! Eredményesen!

Majd még biztosan lesz mit finomítgatni állítgatni de a kisebb lemez munkákhoz alighanem jó lesz. Elnézve amit varrtál ez így nagyjából jó.
Gyakorolj sokat és hidd el sok örömöd lesz a CO hegesztésben. Rengeteg kis finom munkát apró alkatrészeket elektródával nem hegesztesz. Ezzel igen. Ki terjeszti a kreativitást hogy a jó CO géppel szinte mindent megtudsz heftölni.

További sok sikert!
(#) tdi75 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Királyságos Alakul ez.
Nekem egy Einhell btgw150 esem van az is hasonló fo*pisztoly volt eredetileg.
Neked milyen hangja van hegesztés közben?
Szép sercegő, vagy inkább sziszegő?
Bár a varratot nézve szerintem ez már inkább serceg.
(#) fly1443 válasza sector99 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Köszönöm szépen! 41000uf elkó, 20 menet a fojtón!
(#) fly1443 válasza Jurij Dolgorukij hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Köszönöm! A fórum nélkül nem ment volna! De elégedett vagyok,simán varja a zárt szelvényt is! De lemez munkára nekem kiváló!
(#) sector99 válasza fly1443 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Ok, mikrosütő trafó vasra van tekerve ?
(#) fly1443 válasza tdi75 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Szépen serceg ! Össze hasonlítottuk a haver mig 150 gépével, az szerintem rosszabb Hozok majd még képeket! Csak sajna kicsit beteg lettem közben!
(#) fly1443 hozzászólása Márc 6, 2019 /
 
Még nincs kész! De alakul!
(#) sector99 hozzászólása Márc 6, 2019 /
 
Ez a kondi megfelelő lenne szerintetek ? Egyet vagy kettőt ? (Güde Mig 170 lenne a célpont)
Következő: »»   231 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem