Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   267 / 282
(#) joerod74 válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Szervusz Kovabe Úr !
Oly kérdéssel Zavarnálak,hogy az infra mit cseréltem nem dsc,hanem optel rx-40qz s neki a csatl.pontjai 1-kicsit kevesebbek mint az új szenzoré "dsc lc-100pi".
Tamper két pontjából a bal oldalira vezeték 'z', a jobb oldali ellenállás az N ponttal áthidalva,a C-re vezeték 's',s persze a 12v táp.
Bekötési pontok ezen sorrendben vannak balról-jobbra féle.
Az lc-100pi viszont egy kicsit több bekötési ponttal rendelkezik.:azaz nc,no,t2,t1
Ezért is van a Nem Értésem.
Válaszod Előre is Köszönöm !
joe
(#) Kovabe válasza joerod74 hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Szia

A linken minden megtalálható amire szükséged lehet.Bővebben: Link
A két ellenállásos a rendszer akkor azt úgy szoktam hogy párhuzamosan összefogom és az egyik oldali lábakat összesodrom, ez megy a tamperhez közelebbibe (emlékeim szerint a "NC") az egyik ellenállást az "C"-be kötöm és ide a pl. zónát, a másik ellenállást az egyik TAMPER-be és a másik TAMPER-t pedig a központ COM pontjára.

Remélem érthető voltam
(#) dc001 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 10, 2019 /
 
Egy kis segítséget szeretnék kérni:

A 35. oldalon a 5500Z billentyűzethez az alábbi opciók mikor működnek:
[66] 5 - Hőmérséklet kijelzés engedélyezve
[67] 1 - Termosztát kontroll kijelzés bekapcsolva
[67] 4 - Termosztát mód kijelzés bekapcsolva

A billentyűzet leírásán túl sehol sem találtam arról információt, hogy a fenti opciók hogyan működnek. Hiába engedélyeztem ezeket (pl. óra kijelzést is letiltottam) semmi hatása sem volt a kijelzőre (szöveges LCD kezelő). Valami extra modul kell a működéshez vagy csak valamelyik beállítás kihagytam.

Segítségét előre is köszönöm.
(#) joerod74 válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 11, 2019 / 1
 
Szervusz Kovabe Úr !
Bocsika,hogy most válaszolok,Este már idő hiányos voltam.
Ami Bizonyos,hogy pénteken bekötöttem a szenzort,s ma volt ideje megtudnom jó lett-é.
Jó Lett !!
A válaszod azért Köszönöm !!
joe
(#) 00001111 hozzászólása Márc 15, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy vadiúj DSC NEO HS2016 központ és egy LCDICON telepítésnél, üzembe helyezéskor a kezelőn nem jelenik meg semmi. Kivéve a *2-re válaszul kiírta az 1 és 11 hibákat. Az 1 es hibát sikerült elhárítani mert az időt "vakon" felütöttem a másik telefon vonalhiba most nem is érdekes. Próbáltam másik azonos típusú kezelővel de ugyan ez a helyzet. Csináltam kp resetet dróttal semmi javulás. A központ a gombnyomásokra reagál de kijelzés nincs. Tud valaki kódot amivel összejönne a dolog?
(#) aiyyo hozzászólása Márc 15, 2019 /
 
Sziasztok!

Ház vásárlással együtt "örököltem" egy DSC PC1616 riasztórendszert is.
A régi tulaj demózta, hogy riasztás esetén telefonál a központ. Na ezt szeretném én is elérni.
A rendszer vissza lett állítva gyári beállításokra. Van egy gmax gsm modul amibe betettem egy sim kártyát.
Azon 4-et villan a zöld led, ami elvben azt jelenti, hogy jó a térerő és működik.
A riasztón beállítottam a 301-es kódnál a DFFFF... helyett a telefonszámot amit hívni kellene (az első karakter D marad vagy a helyett is már a szám kell?).
Kipróbáltam, de nem telefonált viszont a sárga háromszög a panelen cserébe világít és a *2 menüben kommunikációs hibát ír.
Tudna valaki segíteni nekem, hogy hol mit kellene még beállítanom?

Köszi,
Tom
(#) Gránátalma válasza aiyyo hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
D akkor kell, ha vezetékes számról hívsz. "Vonalra várás". A GSM folyamatosan adja a vonalat neked, így ott mehet egyből a szám.

Összességében nem tudom hogy tudnék segíteni jobban, mert a leírtak alapján mennie kellene, de mégse. A Gmax GSM-ed pontos tipusával meg kellene nézni, hogy ez csak egy GSM vonalszimulátor, vagy csinál mást is, esetleg programozható MCU, aminek megadhatod a telefonszámot, és csak indítást vár a KP-tól.

Az jutott még eszembe, hogy a kártyát kipróbáltad telefonban? Ott működik(lett aktiválva?) PIN kérést levetted róla?
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2019
(#) levaitamas válasza aiyyo hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Szia!
G-Max szakadást vagy rövidzárt vár a bemenetein. Nem ad vonalat, ezért jelez a központ kommunikációs hibát.
PGM-el tudod vezérelni eseményre.
(#) acre hozzászólása Márc 18, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy DSC Alexor riasztóval szenvedek, amely a sajátom. Vezetékes telefonnal működött. Egy Apollo gsm modult kötöttem rá.A PGM 1.pontjára tettem a hívás indítást. A kezelőegység: WT5500-433-as.Szeretném ha segítenétek abban, hogyan tudom aktiválni a kezelőről a PGM 1. pontot?( hogyan programozzam)
Egy amatőr
(#) acre hozzászólása Márc 18, 2019 /
 
Addig jutottam, hogy *8, - telepítői kód,-014 - (felül KAPCSOLÓS OPCIÓK)-4 . Hogyan tovább?
(#) aiyyo válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 19, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat. Igen, a SIM kártya aktiválva van, pin kódot nem kér. Próbálkoztam a PGM-el, de lehet rosszul csinálom. 009 után megadtam mindkét PGM-re a 10-es típust, majd 501, 502 és ott az 1234567 attribútumot aktiváltam mindkét PGM-re. Ugyanúgy nem működik mint eddig.
(#) lzh6k4 hozzászólása Márc 20, 2019 /
 
Sziasztok!

Két kérdésem van DSC riasztóval kapcsolatban:
1) Vásároltam egy LCD kezelőt, de a mellékelt képen piros nyíllal jelölt műanyag-gumis tamper nyomógombot elkavarta az eladó, nem tudta adni hozzá. Tud-e esetleg valaki adni nekem egy ilyet hibás kezelőből, vagy milyen alternatív megoldást tudtok ajánlani? Lehet ezt külön vásárolni esetleg?

2) 1864-es központomból szeretnék egy különálló épületbe is riasztót. Mivel van-egy PC5108-as bővítőm, és az bőven elegendő lenne, arra gondoltam, kihúzok egy keybus-t és ott helyben bekötöm a bővítőmodul, egy kezelőt stb. A fejtörésem ott kezdődik, hogy az új eszközökkel már meghaladnám a központ maximális áramfelvételét. Tehát kell egy segédtáp is. Milyet ajánlotok, csak a gyárit? Nézegetem ezt az APS-t, kompatibilis DSC-vel?

köszönöm

dsc.JPG
    
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Márc 20, 2019 /
 
Nem kell hozzá, simán tiltható szoftveresen a kezelő tamper (a gyári beállítás amúgy is tiltott)
Erőművet teszel rá, hogy meghaladod az 1A állandó terhelést? A 1832-n amúgy is 3 dedikált tápvonal van. A buszvonal, az aux+, és a bell+. Ha csak 8db. sima mozgásérzékelő van a bővítőn nem kell segédtáp. Elég a buszvonal tápvezetékét vastagabb vezetékkel bekötni, a kisebb fesz. esés miatt.
Ha már amúgy is nagyon sok aktív eszköz van a központon, akkor kell csak segédtáp. 16 zónáig, 16 egyszerű infra esetén teljesen felesleges. Az érzékelők nagyon csekély energiát vesznek fel, (5-6mA) a legnagyobb fogyasztó a kezelő, és a sziréna. 24 zónáig elég az erősített busz tápvonal.
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Köszönöm!

A jelenlegin van két LCD kezelő (2X125mA), egy bővítőmodul (35 mA), ez ugye 285 mA. 16 zónára infrák, üvegtörés érzékelők, zömében LC100-asok.

Ha még ráteszem a plusz kezelőt, és a bővítőmodult, az már 445 mA, és a 1864 AUX áramterhelhetősége 500mA, a bővítőmoduloké 100mA. Ezért gondoltam, hogy kellene neki segédtáp. De ha ez nem így van, annak csak örülök. Ez az 1A-es értéket miből gondolod, mert az bőven elég lenne, de a telepítői könyv csak 500mA-t írt AUX-ra.
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Még egy kérdés: a vastagabb tápvezeték alatt 0,5-öt értesz a szokásos 0,22 helyett a keybus mind a négy vezetéke esetén?
(#) Syn7h37ic válasza lzh6k4 hozzászólására (») Márc 22, 2019 / 1
 
Az Aux és a BUS táp külön áramkör, külön PTC-vel biztosítva, a BUS táp 1A. A yellow-green mehet 0.22-n, a táp legyen minimum 0.5, ha vastagabb, csak jó. Össze is foghatsz a 0.5 mellé még 0.22-t, ha van pluszban.
A bővítő tápáramkörét nem terheled, mivel az nem ad ki tápot. A Vaux-ot a bővítőn nem érzékelő táplálásra kell használni, annak más célja van. A modul eszközeinek tápellátását a red-black kábelből kell megoldani.
külső táp esetén a red(+) ágat a külső tápos modul esetén tilos használni, ilyenkor a busz csak a black, yellow green lehet. Ugyanis visszatáplál az egész rendszere a segédtáp, és tönkre is mehet a központ tápellátása. A modul tápellátását külső táp esetén a tápról kell megtáplálni, a pozitív ilyenkor a modul red pontja.
Kezelőt mindig a központról táplálunk, azon megfontolásból, hogy ha van külső tápmodul, és meghibásodik, a rendszer kezelhető maradjon.
(#) Apoca965 válasza aiyyo hozzászólására (») Márc 23, 2019 /
 
A Gmax nem kommunikál a 301-es kódnál. Rá kell kötnöd a sziréna kimenetre, és a Gmaxon kell sms programozással megadnod a telefon számot, amit hívni akarsz riasztáskor. Azon kívűl egy relé beiktatásával rákötöd valamelyik zónára,és"impulzusos üzemű kulcsos kapcsolót" adsz neki, akkor sms küldéskor, be illetve ki kapcsolja a riasztó rendszert.
(#) WASPZotya hozzászólása Márc 23, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Van egy Pc1616 központom ps-128 szirénával, szettben adták. Minden be van kötve, csak a sziréna nem világos teljesen. 8 eres vezetéket húztam be hozzá.
Az aux + - be van kötve a sziréna + -ra. Start a bell-ra. Flash pgm-re. Tamper bekötve szabotázs zónára.
A sziréna villog és szirénázik riasztáskor, viszont folyamatosan villog benne a piros led.
Mi lehet a baj? A report vezetéket kellene bekötni vhová?
Köszi
(#) levaitamas válasza WASPZotya hozzászólására (») Márc 23, 2019 / 1
 
Szia!
Ha az oda vissza villogásra gondolsz, az normális jelenség. Ha szervíz módban van, akkor leáll a villogás.
(#) WASPZotya válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 23, 2019 /
 
Szia!
De annak 24 órából 24 órát kell villognia? Sosem hagyja abba.
(#) Apoca965 válasza WASPZotya hozzászólására (») Márc 24, 2019 / 1
 
Igen 24 órából 24 órát villog. Az én riasztóm ugyan ez a szett. Akinél nem villog állandóan annak nincs bekötve valamelyik vezeték.
(#) Kovabe válasza WASPZotya hozzászólására (») Márc 24, 2019 / 1
 
Szia

A régi hang fényekben még ilyen nem volt de az újakban már van. Semmi extra csak jobban felkelti a figyelmét az esetleges szemlynek kinek a más tulajdona egy aranybánya. A régi hang fényeket csak akkor vette észre az ember ha már üvöltött.
(#) WASPZotya hozzászólása Márc 24, 2019 /
 
Akkor megnyugodtam
Még egy kérdésem lenne.
Azt írja a kijelző, hogy szervíz kell, rendszer szabotázs.Mit nézzek meg?
A szabotázs rész működik, ha leveszem a fedeleket az infrákról, akkor riaszt.
Valamelyik kezelőre gondolok (2 van, 1 lcd és 1 led), de azt hogy tudom megnézni mire utalhat?
Köszi
(#) Kovabe válasza WASPZotya hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Te telepítetted?
(#) Kovabe válasza WASPZotya hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Szinte biztos vagyok benne hogy ha te telepítetted hogy az lCD kezelő mögül kimaradt a tamper gomb vagy nem megfelelően nyomja. Ha jól emlékszem akkor ugyan úgy mint az RF kezelőknél itt is muszáj mögé a tamper gumi.
(#) WASPZotya válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Nem, én csak felszereltem és bekötöttem, de nem én programoztam, de még jön vissza van még kis kiegészítés ami vár rá.
(#) WASPZotya válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Ott van a tamper gumi, még külön csavar is kellett neki felfogatni a falhoz.
Lehet hogy esetleg nagyon meg van húzva, és nem éri el rendesen?
A másik a garázsban csempére van felrakva, annak egyenesnek kell lennie, ott is van rajta gumi, azt külön kellett felrakni.
(#) Kovabe válasza WASPZotya hozzászólására (») Márc 24, 2019 / 1
 
Az lehet hogy egyenletlen a fal és az okozza a bajt. Hozzáteszem hogy szerintem ahova én vagy valaki magának szerel riasztót, oda nem az fog betörni aki a kezelővel bajlódik. Én mindig ragastok a kezelő hátuljára egy darab szigetelőszallagot és az pont annyi hogy a kezelő nem jelez.
Megjegyzem, múzeumba és középületekben sosem szreltem és nem is akarok.
(#) WASPZotya hozzászólása Márc 24, 2019 /
 
Ha azt szeretném , hogy a garázskapu távirányítójával kikapcsolható legyen a riasztó milyen szettet vagy vevőt érdemes venni?
Köszi
(#) Kovabe válasza WASPZotya hozzászólására (») Márc 24, 2019 / 1
 
Semmi extra, egy sima relé ami a PGM-et kapcsolgatja. Nem ajánlatos, a garázsban van kezelő és kicsit több késleltettéssel meg is van oldva a olog. Minden külső eszköz behatás egy támadási pont.
Következő: »»   267 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem