Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   415 / 570
(#) bbalazs_ válasza Krisztián 76 hozzászólására (») Ápr 12, 2019 /
 
Nem tudom, mi az az előnykapcsoló.
A tied membránosan érzékeli a melegviz megnyitását?
De a leírásból arra gyanakszom, hogy a mikroproci kapcsolóérzékelő-bemenetének lehúzása (vagy felhúzása) nem jó. Olyankor lebeg a bemenet, érzékelheti a kapcsolót be állásúnak éppen.
Szóval én befelé keresném a hibát először, a kapcsolótól visszafelé.
(#) konop válasza Csabika81 hozzászólására (») Ápr 12, 2019 /
 
Szia,

Ez nem normális jelenség.. Van iszapleválasztó a kazánnál a visszatérő körben?
(#) Krisztián 76 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
nem membrános!
Igen, jól gondolhatod, valóban nem történik változás és lehet tényleg az végett. Kapcsolót még nem cseréletem, De ha csinálja ismét, akkor sajna muszáj lesz valahol elkezdeni. Köszönöm a tippet!Bővebben: Link
(#) Kétségeesett hozzászólása Ápr 14, 2019 /
 
Hello! Jó hogy rátok találtam!

Kétségbe vagyok esve!

Van egy Renova Star kéményes kazánom. 2006os. Az évek alatt mindig ellenőriztetett. Eddig csak feltöltőcsap volt benne cserélve. Az idei fűtési szezon előtt is át lett nézve. Minden ok. Most viszont olyat csinál, hogy nyitnám a melegvízet de piros hibajellel leáll. Véletlenszerűen. Szóltam a szervizesnek, hogy mi van.Nagyon nem tud hozzászólni. Azt mondta, hogy van egy kütyü amit ha rádug látja mi a probléma. De ez csak akkor lehetséges ha hagyom a hibajelet. Viszont egy- másfél hétnél elöbb nem ér ide. Fasza! Viszont ha újraindítom akkor minden működik rendesen tovább. Ez a hibajelenség véletlenszerűen jön elő. Van, hogy a fűtés jó. Aztán melegvízet már nem ad. Nem tudom reprodukálni ezt a hibát. Így marad a kilogikázás.

Leállhat ha a víznyomás nem megfelelő? Mert errefelé most csatornáznak. Mondjuk nem olyan észrevehető, de ha figyel az ember akkor feltűnhet.
Illetve ha alkatrész lenne rossz akkor mindig elő kellene jönnie. Nem? Nem pedig hetekig jó, utána pedig nem. Aztán megint jó napokig.Vagy rosszul gondolom?
Ha az alaplap lenne rossz akkor az végleg rossz. Számteches múltamból tudom. Magától nem javul meg.
Kazáncserére most nincsen keret. Bár elnézve az árakat ez sem lesz olcsó javítás ha kiderül mi a hiba. De mégsem milliós tétel.

Van ötletetek, hogy milyen problémák miatt állhat le melegvíz vételezésnél?
Visszaolvasva látom vannak hasonló gondok ezzel a típussal, de mégsem ilyen. Lehet most lesz vége a kazánnak? Akkor meg minek volt az éves átnézés 13 évig? Súlyos pénzekért?
Jó lenne ha lenne valami támpontom mert a kazános nem most ér ide. Mondjuk hibajel nélkül sokra nem megy.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2019
(#) mugab válasza Kétségeesett hozzászólására (») Ápr 14, 2019 /
 
Én legelőször megvizsgálnám mit csinál egész pontosan. Ha melegvízre áll le akkor elsősorban a háromjáratú szelepre gondolnék- ha ennél van ilyen. Ha bármely begyújtásra, akkor takarítanám az égőt. Aztán majd remélem jönnek a hozzáérők is
(#) Kétségeesett válasza mugab hozzászólására (») Ápr 14, 2019 /
 
Melegvíz nyitásra. De teljesen random módon. Van, hogy két hétig semmi. Utána meg három naponta.
(#) JZoli válasza Kétségeesett hozzászólására (») Ápr 14, 2019 /
 
Mint írták meg kellene figyelni, hogy mit csinál a kazán, ha jól működik, és hol akad el ha hibát produkál. Az, hogy melegvíz nyitásra egyből, az elég furcsa hiba. Vedd le a kazán burkolatát és nézd, miközben valaki nyitogatja a melegvíz csapot. Így kideríthető hol akad el a folyamatban.
Egyébként az, hogy átnézeted a fűtési szezon elején, nem jelenti azt, hogy nem romolhat el valami benne a szezon alatt!
(#) Kétségeesett válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 15, 2019 /
 
Sajnos, mint írtam nem tudom reprodukálni a problémát. Teljesen véletlenszerűen jön elő.. Tegnap este fél órán át szórakoztam vele. De nem jött elő a gond.
(#) Moderátor hozzászólása ropper hozzászólására (») Ápr 16, 2019
 
Ennek majd fuss neki még egyszer, immár káromkodás nélkül!
(#) thehun76 hozzászólása Ápr 21, 2019 /
 
Szaisztok! Baxi Nuvolo Duo Tec+ 24kW kombi kazán meghibásodással kapcsolatban tud valaki segíteni?
Valószínűleg a vezérlőpanellel vagy a szivattyúval van a gond a szerelő szerint, aki ezeket cserélné 100e ill 60e Ft-ért amit szeretnék elkerülni, mivel lehet, hogy csak egy mikrokapcsoló vagy egy kondenzátor ment tönkre és talán cserélhető.Nem negyon értek hozzá, ezért olyat keresek, aki segítene megtalálni a hibát és kijavítaná, ha van rá esély. Hamarosan újra jelentkezek több részlettel, fényképekkel. Addig is üdv!
(#) thehun76 válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 21, 2019 /
 
Úgy tűnik, meg is találtam a probléma forrását: a képeken látható kiégett alkatrészt a szivattyú áramkörében.
A kérdés, hogy ez javítható-e. Ha igen, mi ez az alkatrész és hol találok ilyet kedd reggel Budapesten (8. kerület)?
Köszi a segítséget előre is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2019
(#) bitmixer válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 21, 2019 / 1
 
Ez egy 270 Voltos varisztor, azaz túlfeszültség-védő a relé kapcsain. Kérdés, hogy mitől halt meg, mert csak durva és tartós túlfesz tud kinyírni egy ilyet. Egyébként, ha már kivetted, a kazánnak azért mennie kéne, csak a relé kontaktusai szenvednek egy kicsit..
Lomexben, HQelektronikában biztosan kapsz, csak szurkoljunk, hogy más baj ne legyen. Nyóc'kerben talán a Kontha-nál is megpróbálhatod. A hibajelenség tkp. mi volt?
Ha nem bírod ki keddig, tudok adni 250 Voltosat a 17. kerületben. Tel. az adatlapomon.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2019
(#) thehun76 válasza bitmixer hozzászólására (») Ápr 21, 2019 /
 
Hello, köszi a választ!
Én nyírtam ki azzal, hogy a kiolvadt üvegbiztosítékokat "megpatkoltam" és úgy helyeztem áram alá a cirkót.
A sztori úgy kezdődött, hogy a leoldott az érintésvédelmi relé egy fali dugalj szerelésekor (összeért a föld és a nulla). A relé visszakapcsolásakor olvadhattak ki a ciró paneljében a biztosítékok. Hozzá nem értésemnek köszönhetően égett ki a varisztor.
Az olvadóbiztosítékokat azóta kicsréltem (ugyanolyan 2 Amperosra), a kazán beindult, de hibaüzeneteteket kaptam: túlmelegedés, termosztát, szivattyú probléma. Gondoltam, belenézek a szivattyúba, hátha megtalálom a hiba okát. Ezen a varisztoron kívül más látható hiba egyelőre nincs. Szóval bízok benne, ha ezt kicserélem, akkor más gond nem lesz. Köszi az ajánlatot, felhívlak.
(#) Incsucsunna hozzászólása Ápr 21, 2019 /
 
Köszöntök minden hozzá értőt és tanácstalant egyaránt.
Létezik egy ilyen hibajelenség idézem "A hibajelenség eleinte az volt, hogy fűtés közben, amikor melegvizet nyitottunk, leállt a rendszer, nem pedig átváltott. Mostanában éjszakánként, amikor csak a fűtés ment, többször leállt." . A készülék típusa Vaillant pro kombi Vuw 240-3, és 2006 lett üzembe helyezve. Kérem a segítségeteket az üzem zavar elhárítása végett.
Béke mindenkinek!
(#) thehun76 válasza bitmixer hozzászólására (») Ápr 21, 2019 /
 
A varisztor cseréje valóban nem oldotta meg a gondot, ahogy jósoltad
Feltéve, hogy jól forrasztottam be.
Illetve valóban 3 fázis van a villanyóránál.
Erős a gyanú, hogy más is tönkrement a szivattyú áramkörében.
Ezt ki lehet mérni?
(#) VIM válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 / 1
 
Szia! Valahol nagy probléma van a lakáselosztó hálózatodban vagy már a villanyóránál hibás vagy laza valahol a kötés a PEN vezetőnél. Nulla szakadás, lazulás esete állhat fent ami más fogyasztóidat tönkre fog tenni ha nem keresed, keresteted meg a hibát. A 400V dugaljba kerülése csak úgy fordulhat elő ha a Nulla vezető nincs azonos potenciálon a hibás konnektorban és oda egy másik készülék, másik fázisának visszatérő Nullája vezeti oda a fázist, mint egy kapcsoló szálat és kész a baj.
A kazánodban a tápegység minden tagját érdemes kicserélni a graetzen át a kondenzátorokig mindent. Ha trafós a betáplálás talán van remény, hogy feltámasztható lesz a készüléked. A képen látható panelen a tekercs egy induktivitás a tápegységben az nem megy tönkre ilyen esetben de a többi alkatrészt azt tönkreteszi vagy károsodik ilyen szélsőségeknek kitéve.
(#) thehun76 válasza VIM hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Hello!
Köszi a hozzászólást és tanácsokat!
(#) VIM válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Ha van mérőműszered, akkor ellenőrizhetnéd a kazán dugajzatában a feszültség értékét, nehogy ismét meglepetés érjen. Talán az összes dugajt végig kellene ellenőrizni, hogy rendben vannak-e a feszültségek. Nem lett mostanában egy nagyobb fogyasztó telepítve a lakásba, villanytűzhely ... ?
(#) thehun76 válasza VIM hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Mértem már a kazán dugalját: 230V
Az a gáz, hogy nem is az én lakásom, hanem amerikai fiatal páré, akik nemrég vették és költöztek be. Eddig rendben ment minden, konyhát, tűzhelyet csak ezután vásárolnak.
Az elósztódobozban kb 25 kismegszakító három sorban. Nem kicsi lakás: előszoba, konyha, két fürdő, nappali, két háló. Rengeteg dugalj.
Én csak egy dugalj áthelyezést vállaltam a konyhában, amit rendben el is végeztem (kb idáig terjed a tudásom),
aztán az érintésvédelmi relé leoldásával kezdődtek a gondok. Annak visszakapcsolása után nem kapott áramot a kazán, mert a leoldáskor vagy a visszakapcsolááskor elszálltak a kazán vezérlő panelében az olvadóbiztosítékok. A többit fentebb leírtam. Nem vagyok büszke arra, amit tettem, de már nem lehet visszacsinálni. Próbálom helyrehozni, ha lehet, akkor minél költséghatékonyabb módon.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2019
(#) vision61 válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 / 1
 
Szia!
Nem értek ehhez a típushoz, de a képek és a leírásod alapján hátha segít:
A második képen a szétrobbant varisztor mellett jobbra van a panelben egy kerek 3,15 A-es biztosíték, illetve balra egy jelenleg a koromtól fekete, de talán eredetileg kék színű PTC.
Ezeket is meg kellene mérni. (A varisztor polaritás független, gyakorlatilag mindegy hogyan forrasztottad be, illetve anélkül is működne.) Viszont a varisztor miatt valószínűleg a kerek biztosíték is megszakadt.
Ha ez a panel a szivattyún lévő vezérlő, akkor emiatt nem működik a szivattyú, így érthető a túlmelegedés hiba.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2019
(#) thehun76 válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Köszi a tippeket! Megnézem!
A kondenzátorok nem sérülhettek?
(#) thehun76 válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
A kék PTC jelzése: C884 A120 1716 és folytonosság mérésre nem sípol, de "686" értéket ad.
A T3.15A biztosíték viszont semmit sem reagál.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2019
(#) vision61 válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Az várható volt, hogy a biztosíték nem úszta meg. Kapható ilyen is, nem kell elkeseredni. Próbaképpen én beforrasztanék vele párhuzamosan egy lengő aljzatban lévő 3,15-öst, és ha össze lehet így szerelni, kipróbálnám.
A PTC csak egy tipp volt, nem biztos, hogy valóban az van ott. Mi a pozíciószáma, jelölése a nyákon?
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2019
(#) thehun76 válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
NYÁK jelölése: R402
(#) vision61 válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
A megadott paraméterek alapján Siemens, TDK,... 600-700 ohm értékű termisztor, akkor az valószínüleg jó.
Cseréld a kerek 3,15 A-es biztosítékot, de lényeges a T (lomha) jelzés is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2019
(#) thehun76 válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Köszi!
(#) thehun76 válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Rámértem újra a varisztorra is. Annak nem kellene sípolnia folytonosságra?
Semmit nem reagál.
(#) Tomi111 válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 / 1
 
Az akkor jó, ha nem sípol. Annak a túlfeszültségvédelem a feladata. A ráírt feszültségérték felett megy át zárlatba, az előtte lévő biztosító így kiolvad, így védi meg a berendezést. ezért kell ugyanakkora feszültség értékűt betenni a helyére.
(#) thehun76 válasza Tomi111 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Köszi, Tomi!
(#) Réger József hozzászólása Ápr 23, 2019 /
 
Sziasztok!

Ha a kondenzációs kombi kazán csak fűtésre van használva a fűtési idény végén a kazán kikapcsolása, áramtalanítás jó megoldás?
Mi a véleményetek.
Következő: »»   415 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem