Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamerás megfigyelőrendszer
 
Témaindító: zozz12, idő: Okt 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 70
(#) mineral válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
A Chrome automatikusan törölte a http://-t. Az IE-nek viszont tényleg kell. Így már böngészőből is működik. Szuper. Ma is tanultam valami új dolgot. Köszi nektek.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019

IE.png
    
(#) Inhouse válasza mineral hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Ja, azt nem írtad, hogy nem a hozzá való programmal próbáltad. Nekem is van két olyan rendszerem, amit nem tudok egy programba rakni, az egyik csak CMS, a másik meg csak EMS programmal megy.
(#) mineral válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
CD lemezét már nem találtam. Az eladó cég fittyet sem hányt az Email-os megkeresésemre. Firmware miatt is hónapokig túrtam az internetet mire találtam hozzá. Mert a gyártó nem írja rá, hogy én gyártottam. Nem... AS-AHDVRxxx Most találtam meg , hogy az AS az az ACESEE gyártót jelenti...
(#) duke hozzászólása Márc 4, 2019 /
 
Mit gondoltok ezeket az olcso analog kamerákat
amit például az ebay-en is pár ezerért árulnak, hozzá lehet kapcsolni egy régi crt tv-hez ? Vagy ezek netán nem olyan analog jelet adnak ki, amit egy sima video bemenet fogadni tud ?
Ez az AHD jelölés bizonytalanított el.

Ilyen paramétereket irnak

Features:

720P 1/4"

The effective resolution of 1280x720(1.0megapixel)

AHD output with digital wide dynamic range function, through the fog, strong photo inhibition / Motion Detection / privacy masking, 2D/3D noise and other functions ;

Using Nextchip NVP2431H_2.0 DSP support OSD switch function ( Image, color / black-and - white, PAL/NTSC ) ;

Dual filter switch, and the effect of reducing high, OSD switch a variety of day and night mode, Edge sharpness / brightness compensation regulation ;

Parameters:

System standard: PAL / NTSC

D/N mode:external control (default) / Auto / Color / B & W (OSD switch)

SNR:more than 44dB

Minimum illumination:Color : 0.01LUX/White & Blk : 0.001Lux

BLC:AUTO

AES:AUTO / 1/50 (1/60) -1 / 100,000sec

AWB: AUTO

Lens : 1080P 3.6mm default

IR LED : 3pcs ARRAY IR LED With 15 Meters IR Distance

Operating voltageC12V / 60mA (wide voltage 9V-18V)

Working environment -20 degree --- 60 degree

kamera1.jpg
    
(#) dB_Thunder válasza duke hozzászólására (») Márc 4, 2019 /
 
Nem kell ezen gondolkozni, amit írnak vagy igaz vagy nem, nincs rá garancia. Rengeteg adat semmit nem jelent, ha egy kalap kaka a kép.
Veszel egyet és kipróbálod!
Gondolom ez a 3 ezres nem vág földhöz.
(#) Inhouse válasza duke hozzászólására (») Márc 4, 2019 / 1
 
Az AHD kemarák HD felbontást tudnak, nem kompatibilisek a régi analóg eszközökkel. Csak az AHD rögzítő tudja fogadni a jelét, ezt fejlesztették mellé.
(#) voodoo válasza duke hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Nem. Ezek kb annyit tudnak, mint egy laptopnak a webkamerája. Éjjel nagyon zavaros a kép, kb semmire nem használható.
Ilyen minden az egyben "cakkumpakk" rendszereket -tehát amiben előre van szerelve a kábel is nem szabad megvenni. Jó persze feltételezem működni fog, de egy normális 1Mpx-es low-end (de ismertebb márka) 5...7000-Ft tól kezdődnek /darab. Ez szeritem jó ha tud 540 Tv sort.

Itt van egy hasonló kamerarendszer csak ez minden az egyben cucc.

Valamint ezen meg egy csupán 1Mpx-es analóg AHD kamera. Ez kb 5000 Ft/db. A különbség egyértelmű. Pedig csak 720p HD-TVI

Nézd meg: katt ide.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2019
(#) duke válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Valóban nem drága, akár probaszerencse alapon is megvehettem volna, de azért egy kérdést megért. És ahogy sejtettem, ezek az AHD-s eszközök közvetlenül nem müködnének egy sima tv-vel.
(#) menyus hozzászólása Márc 23, 2019 /
 
Sziasztok, volna egy kérdésem. Adott egy 8 analóg kamerás mezei kínai H264 DVR szett. DDNS el érem el a 8888 porton mobilon. Minden jó, minden működik. Van rajta 2 audio bemenet, tettem rá 2 db mikrofont. (előerősítővel) Nem találok hozzá olyan mobil app ot, ami kezeli a hangot is. Illetve ami kezeli a hangot is, azzal nem hajlandó a DVR össze konnektálni (pl a "vMeye_Super), amivel összejön a kép ("vMeyePro"), annak viszont nincs hang funkciója. Nincs valakinek ötlete vagy tippje milyen app - al próbáljam meg? A "VMeye" / "Meyetech" összes verzióját próbáltam. DDNSel használnám mobil eléréssel, működik is rendesen (tehát a DDNS / port.. stb. beállítások jók) de a hangot az istennek se tudom kipróbálni. Amelyik app tudja a hangot az ugyan azokkal a beállításokkal amelyik más appnál működik, nem csatlakozik a DVR hez. Amelyikhez csatlakozik, van kép.. stb annak meg nincs audio funkciója. Valakinek valami ötlet esetleg?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2019
(#) voodoo válasza menyus hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Szia.

Azt kéne előbb kideríteni, hogy magába a DVR-be beérkezik-e a hang és milyen erővel? Visza tudod játszani? Ha van hang, akkor ez a gond kilőve.

A másik az adatfolyam. Azt kéne megnézni, hogy először is gépen (saját hálózaton wifiven) tehát 192.168.... nézd meg melyik böngésződ támogatja egyáltalán a hangátvitelt. Lehet a mobillal van gond. De mindenképp előbb laptoppal vagy asztalival nézd meg hogy magából a DVR-ből kijön-e a hang. Mert addig hiába kínlódsz a telefonos appokkal, amíg semelyik nem képes kezelni, vagy valahol már ott elakad. Tehát ActiveX és a Web browser lehetőleg IE-8 at haszálj legalább. Az is lehet, hogy a Windows egy régebbi verziójával fog működni, Az ilyen ismeretlen forrású rendszerek hajlamosak arra, hogy egyik böngészővel se képes kommunikálni. Pláne ha 64 bites opod van. Belépsz és nincs kép, nincs hang. Szal se Safari, Chrome, Firefox és opera. Csak Internet Explorer. Az alapból támogatja a ASF technológiát. Hiába teszed fel a bővítményt, pl operára akkor se fog menni. Ez sajnos előfordulhat.
Tehát ha itt is (tehát a DVR-en alapból visszanézve van hang, és a PC-s környzetben is van hang. Akkor a mobilban kell szétnézni. ) Mert rögzíteni rögzíti, ki is küldi -de lehet csak helyi hálón LAN?
(#) menyus válasza voodoo hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Szia! Köszi a részletes választ. Természetesen kapásból kipróbáltam volna a DVR audio kimenetén keresztül kijön e bármi is, és akkor a mikrofon hiba kizárva. Csakhogy ahol az egész rendszer telepítve van, nincs semmiféle aktív hangszóró vagy bármi amit rá tudtam volna a DVR audio kimenetére akasztani. Mikrofon erősítőket egyébként én raktam össze, egy MAX 9814 AGC s mic preamp IC vel csináltam meg mert jó minőséget akartak és hol zajos hol csendes a környezet, tehát kell az AGC is. A hangját nem hallgattam meg de szkóppal néztem, szépen dolgozik. kb 2V os kimeneti jelszintet produkál (az erősítő kimenete állítható 0 - max között ) Működik az AGC is.. stb. Tehát "a nem működik a mikrofon" az kilőve. A kimeneti jelszintet 1V ra lőttem be mind a két erősítőnél. Bár nincs meg a DVR doksija nem tudom mit kér a bemenetére, de az 1 - 2 V bőven elég kéne legyen. Szerintem még sok is.

Én azt is eltudom képzelni hogy nem is élnek a mic bemenetek, csak berakták az RCA t hogy ne legyen lyukas a hátlap. Találkoztam már hasonlóval kínai kütyüknél. Vagy ha esetleg él is valamelyik audio bemenet akkor csak az egyik! Mivel a kameráknál egyesével be tudom kapcsolni a hangot a menüből ("Audio enabled") de ezt csak egy kameránál engedi, kettőnél már nem. Mindig az utolsónak beállítottnál jelenik csak meg a mikrofon ikon az előnézetben. Kettőt egyszerre nem tudok beállítani.

PC ről elvileg a 8080 as on lehet elérni (HTTP port) illetve van egy 7777 szerver portja is gondolom ha felhőbe ment ez akkor használatos. A gyári PC s progiját sem találom, a cucc teljesen noname. Próbáltam már egyéb DVR programokkal elérni itthonról PC-ről (Geovision, Hikivision..stb), de egyelőre eredménytelenül.

Talán a tulaj otthon megtalálja a CD jét és akkor azon raja vannak a programok amiket adtak hozzá, de elvileg el kéne tudjam érni más cam viewer programmal is szerintem.

Közvetlenül sem tudtam elérni az IP jén a belső hálózaton, próbáltam. Igaz pont az IE vel nem. Samsung internet el és Chrome al próbálkoztam. A Chrome al úgy nézett ki csatlakozott, de full fehér képernyőt láttam csak és mindezt hang nélkül.

A rendszert úgy hagytam ott hogy rá vannak kötve a mikrofonok hogy tudjak vele molyolni itthonról, próbálom akkor IE vel is. +bízom benne hogya tulaj megtalálja a CD jét a DVR nek, azon talán a manualja is rajta van (remélem nem "Traditional Chinase" vagy "Mandarin" nyelven, az angollal már ellennék. )

Köszi a segítséget
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2019
(#) voodoo válasza menyus hozzászólására (») Márc 24, 2019 /
 
Van rajta HDMI kimenet? Ha igen dobj rá egy TV-t, ne monitort. Egyenlőre odáig jussunk el, hogy adjunk rá hangot a TV-n és azon hangszóróin keresztül, mit hallasz?

Aztán tudunk csak a távoli dolgokkal böngésző, vagy mobilos app stb. foglalkozni.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2019
(#) menyus válasza voodoo hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
Szia! Kipróbáltam mert meglett a DVR CD je. A saját PC camviewer el nézve van is hang. Külső elérés esetén is megy, csak nagyon szaggat a hang mert valószínűleg lassú az upload a DVR oldalán. Ha lejjebb veszem a minőséget és az fps - t akkor valamivel jobb, de az átlag 30 sec enként 2 érthet szó kb... Mindegy, ezt majd a tulaj orvosolja egy gyorsabb nettel. Tehát mennek a mikrofonok, mind a kettő. Viszont változatlanul nem találok olyan mobil app ot ami kezeli a mikrofont is. Ami meg kezeli az nem csatlakozik a DVR hez. A saját CD jén lévő app (Asee+) nem kezel hangot, ráadásul régi verzió de még elfut egy S8 on is tökéletesen csak hang nélkül. Viszont van fent a Playstore ban friss app (az AseeHD) változat, de az se tud hangot. Szétvet a méreg, ilyen nincs.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2019
(#) voodoo válasza menyus hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Megmondom őszintén teljesen ismeretlen számomra ez az app. (Illetve az ezt kezelő dvr-t se nagyon ismerem.) Youtubeon találtam róla egy ilyen "how to connect" tutoriált, de nem mutatja be a hang távoli kezelését. Nem hiszem, hogy a routerbeállításokat kéne pötyörészni, hiszen ahogy mondtad, távolról van kép némely appon.
Még mindig azt mondom, hogy érdemes befektetni egy új DVR-be, van rendes support, (tehát egy létező szerver) magyar nyelvű leírás, app, minden.
Gyors, 25/fs nem szaggat.
Például itt található.

Máshol ugyan ugyan ez jóval drágább. Még mindig megéri akciós (de névvel eláltott) szettet venni, mint a nevenincsel bajlódni. Az időd elmegy rá, ott kínlódsz, minden utat végig jársz és mégs ejutsz semmire. Én H204-t vettem, tökéletesen megy minden funkciója. Ezen van minden csatornának külön hangbemenete (és egy monó kimenete). 2Megáig tud 4x 25F, 3Megánál 4x22F, és HD.
Tehát amit ajánlok azon csak egy darab hang be/kimenet van, de legalább tuti működik.

Egyszer véletlen valahogy még a kezdet kezdetén rosszul aktiváltam és teljesen letiltottam magam, itthon tudtam nézni a képet, minden oké volt, de szerverre sehogy nem sikerült feldobni, hogy távolról mobillal nézzem. Írtam az indiai supportnak és pikk pakk reggelre, ott volt az új szűz aktiválatlan gépnek a szerver-hozzáférése. Ezt csak azért meséltem el, hogy láthassuk, mekkora a különbség a névvel ellátott, de alacsony minőségű (tehát nem profi gép) még mindig jobb, felülmúl akármit. Youtubeon csomó minden fent van, ha az ember mégis elakadna valahol. Ráadásul ár/érték arányba nem mondható vészesnek, (majdnem 14.000Ft), az ilyen ALL-in-One CCTV full standard nevenincs szettek 20-25 ezer Ft./pakk
(#) mineral hozzászólása Márc 31, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy régi Acesee AHD DVR-em. Helyi hálózaton látom a képét böngészőn és CMS-en keresztül is.
Viszont internet felől nem érem el. Az internetet kábel tv hálózaton kapom fix ip-vel. A routeremben állítottam port forwardot. De nem látom a dvr-t az internet felől. Tudnátok nekem tanáccsal , ötlettel szolgálni, hogy hogyan tovább?
Köszönöm.
(#) Johnycorp válasza mineral hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Szia.

- helyi hálózaton fix IP-t adtál a rögzítődnek?
- az internet felőli fix IP az valóban az és publikus is? (mert az, hogy te mindig ugyanazt kapod látszólag a szolgáltató felől, az nem jelent semmit. Főleg, hogy ha még NAT-olva is van).
- a routered esetleg eléred az interneten át, ha ezt bekapcsolod benne?
- a DVR eléréshez sok esetben (főleg CMS esetében) nem elegendő csak a webport (80) átirányítása. Nézd meg a DVR menüjét, doskiját (media és data portok).

Mindenesetre tutira tisztázni kell először, hogy valóban megy az elérése a hálózatodnak az internet felől!

Üdv.
(#) mineral válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Szia!

1. Igen a helyi hálózaton fix IP címe van az eszköznek.
2. Ez jó kérdés. A szolgáltatómtól kb 5 éve ugyan azt a címet kapom. Leglábbis én ugyan azt látom. De ezt megkérdezem hétfőn a szolgáltatótól is.
3. Routeremen van USB aljzat. FTP szerverként üzemelt már. (TL-WR1043D 1.8ver) Vagyis a router elérem az internet felől.
4. Server port is be van állítva a DVR-en. Jelenleg 8670 de úgy tudom, hogy az "szabadon" választható.

Cisco EPC3208-as kábel modemet kaptam a szolgáltatótól. Lehet, hogy annak a beállításai tiltanak bizonyos portokat?
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2019
(#) mineral válasza Johnycorp hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Köszi a segítséget!
Végül sikerült megtalálnom a hibát. Portforward beállítási probléma volt...
(#) menyus válasza voodoo hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Rendben, koszi. Tolmacsolom az infokat, mint emlitettem ez egy megrendelo altal vett altalam letelepitett rendszer. Ilyennel en se kezdenek... Geovision..stb ilyeneket csinalgattam, elvbol nem is vallalok ugy munkat hogy valaki megveszi en meg felrakom. Ha valami szxr akkor engem hivogatnak, holott a rendszer a tree es nem a telepites. Koszonom. bocs a helyesirasert, mobilrol potyogok a vonaton...
(#) voodoo válasza menyus hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Rendben, amúgy megha valamilyen oknál fogva sikerülne rájönni, írd már le ide nekünk, mert kiváncsi lennék rá mi a megoldás ilyen helyzetben.
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Ápr 23, 2019 /
 
Sziasztok!

Régi ACESEE AHD DVR-en weben keresztül állítottam át a belépési kódot.
És valami hiba csúszott a dologba. Mert nem enged be sehogy a rögzítőbe.
Se a régi jelszóval sem az újjal. Teljesen kizártam magam a kütyüből...
Van valami lehetőség resetelésre?
(#) Barni87 válasza mineral hozzászólására (») Ápr 23, 2019 /
 
Szia!
Egyes rögzítők max 5-6 karaktert fogadnak el jelszóként.
Próbáld meg a megadott első 5-6, vagy utolsó 5-6 karaktert beírni.
(#) mineral válasza Barni87 hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Remek ötletnek tűnt köszönöm. De sajnos nem vált be. Próbáltam telnettel is belépni. De az interneten fellelhető jelszavak mint pl xc3511 és társai nem működnek...
(#) Moderátor hozzászólása mineral hozzászólására (») Ápr 26, 2019
 
A hozzászólás (és a reá adott válasz) felhasználói kérésre törölve.
(#) Tomi111 válasza mineral hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
Én is így jártam nemrég egy Tp-link ap-vel. Egy cégtől hozták, hogy írjam át a wifi jelszót, mert megfejtették a dolgozók. A setup-ba a belépés az eredeti admin/admin volt. Na átírtam a jelszót rendszergazda01-re. Ki is zártam magam. Próbálgattam kisbetű, nagy...sehogy nem ment. Mire rájöttem, nem fogadta el végig, csak 12 karaktert. Addig volt jó, hogy: rendszergazd . Csak azt nem értem, hogy mikor beírtam (kétszer!) miért nem ír hibát ?
(#) Inhouse válasza Tomi111 hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
BUG lehet... A ZTE modemrouterek a port átirányításnál nem jelzik, hogy szükségük lenne újraindításra, leokézod és kész. Pedig nem működik. Majd csak újraindítás után...más beállítások változtatásánál csinálja magától. Simán meg lehet oldani, hogy belépve egy olyan port átirányítást látsz, vagy éppen semmit, ami nem él, hanem helyette egy menüben nem látszó dolgozik...újraindításig.
Illetve egy internet rádiónál láttam olyat, hogy nem lehetett számra végződő WiFi kulcsot megadni, hiába volt jó, nem fogadta el...
(#) bbb válasza Tomi111 hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
HP DC7100, DC7600 BIOS csinálja ugyan ezt. Megadni engedi, hogy hosszabb legyen, de belépni már nem lehet vele. Ráadásul neki az se mindegy, hogy a számok a numerikus billentyűn vannak-e beütve, vagy a felső soron...
(#) hellions hozzászólása Máj 2, 2019 /
 
Szerbusztok! A minap vettem egy Mi Home Security 1080P Camerát, de sajnos nem tudom beüzemelni! Föltelepítettem a hozzávaló alkalmazást, de sajnos nem jön létre a kapcsolat! Ezt mobiltelefonról is lehet irányítani! Lehet, hogy a Samsung A5 okostelefonom nem alkalmas erre! Szépen kérek valakit, aki segítene nekem ebben! Nagyon köszönöm! Üdv. zoli
(#) zsozsoX hozzászólása Máj 7, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy itendvision alligator IP kamerám ami már volt szervízben most kb. 1 hetet ment és megint nincs kép. A hálózaton látom a routerben de ott is úgy hogy vissza állt gyári IP címre. Esetleg valakinek valami ötlete mit lehetne vele kezdeni?Köszönöm előre is. Ping-re válaszol.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2019
(#) Johnycorp válasza zsozsoX hozzászólására (») Máj 7, 2019 /
 
Szia.

Pontos típusszám esetleg?
Milyen módon próbáltad megtekinteni a képet (I Explorer vagy egyéni program)?
Próbáltál a kamerának új IP-t adni a saját hálózatodhoz igazítva?

Mert lehet gond Active-X böngészőben való megtekintéskor, esetleg a kliens programban és a kamerában nem ugyanaz a "media" port.
Vagy akár az is, hogy a kamera optika zárva marad valamiért.
De ez csak pár lehetőség.
Következő: »»   44 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem