Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   174 / 207
(#) Uviktor válasza hun005 hozzászólására (») Ápr 8, 2019 /
 
Szia,
A rádión levő csatlakozót én ebbő a szögből talán MCX-nek látom,az antennád vége viszont SMA.
Vannak fordító adapterek pl.itt
SMA- ról MCX-re fordítsd,ha az antenna már megvan.
De lehet hogy a google is hoz valami itthoni megoldást.
(#) zlala hozzászólása Ápr 10, 2019 /
 
Sziasztok!
Sencor (STC 5017BMR) autórádióval jelentkezett egy olyan probléma, hogy kikapcsolt állapotban a készenléti áramfelvétele valamiért 140-150mA lett. Így ha pl. egy hétig áll az autó, szépen leszívja az akksit.
Kiszereltem, felnyitottam, de semmi égésnyom, vagy püffedt kondi nincs -mondjuk viccesen kevés alkatrész van benne...
Menthető szerintetek, vagy kuka? (kb fél éve járt le a garancia)
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=592sencor.jpg
(#) ocsibacsi63 hozzászólása Ápr 10, 2019 /
 
Sziasztok!
Sherwood XR 3142P autórádió csatlakozó aljzat(28-pin, természetesen nincs minden láb bekötve) bekötését keresem, ha tudna valaki segíteni ? Köszönöm.
(#) Plexy1 hozzászólása Ápr 22, 2019 /
 
Sziasztok
Autórádióval kapcsolatban lenne gondom. Audi a6 c5be vettem androidos 2 dines fejegységet (kinai).Gyári hangszórókat és aktív mélyládás erősítőt meghagytam (blaukpunt) .Kb fél éve van bennt. Eddig minden tökéletesen mükődött. Most a mély és a hátsó hangszórók az autó fordulatszámára sípol. Ha lekötöm azt az egy szál vezetéket ami kiadja a jelet a mélyládának akkor nem sípol de csak az első hangszórók szólnak. Gyárilag a mélyláda kapcsolja a hátsó hangszórókat. Visszatettem a gyári 1dinest azzal tőkéletes. Beletettem a kínai fejegységet egy renaultba (nem kellett semmilyen átalakító) és semmi gond. Mellékeltem az átalakító csatit amit használtam. Vmi ötlet?

02483_1.jpg
    
(#) Uviktor válasza Plexy1 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Szia,
Az Audiban aktív hátsó hangsugárzók vannak,így jól gyanítható, hogy a line kimenetén van zaj.
A Renault-ban a saját végfokozata szólt?

Én első körben a sub erősítő testelését ellenőrizném.
Lehet hogy egy pillanatra megszakadt,és a line kimenet árnyékolásáról kapott testet az erősítő és a fejegységen belül megszakadt a nyák fólia.
Vagy a képen nehezen kivehető,de a hangsugárzó kimenetei vannak leosztva azzal a zsugorcsőbe behúzott valamivel?
Mert akkor ott is ellenőrizni kell testet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2019
(#) Plexy1 válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Nem vagyok egy műszaki zseni. De ha nem használom ezt az átalakító szettet akkor minden jó. Ezért úgy gondolom hogy a gyári erősítő jó. A zsugorcaővezett csokiba a hangszóró kábelek futnak össze.A renaultban minden gyári és a fejegységhez sem kellett átalakító. Nekem az is jó lenne ha vki megtudná nézzni aki ért hozzá. Próbáltam autóhifivel foglalkozó helyen segítséget kérni. Látatlanba mindenhol azt mondták hogy dobjam ki a kinait. Én arra gondoltam hogy veszek egy másik átalakító kábelt hátha azzal jó.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2019
(#) Tomi111 válasza Plexy1 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Szia! Azt nézd meg, amit Uviktor írt. A fejegységben a line kimenet testjét. Lehet a nyákon egy kis vékony fólia, ami megszakadt. Előfordul másik fejegységekben is ilyen hiba. Multiméterrel rá lehet mérni, a line kimenet testpontja és a rádió testje között zárlatot kell mérni, akkor jó. Ha szakadás, akkor hibás.
(#) Uviktor válasza Plexy1 hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Szia,
Itt egy bekötési rajz,a fényképen a mini iso csatlakozókat egyesítő nagy piros csatiban kellene megmérni,hogy a C1 csatlakozó 3.pin, és az A csatlakozó 8.pin közt van-e folytonosság.
Persze a kínai kötegben,úgy hogy a fejegységet csatlakoztasd,de az autóra ne.
(#) Plexy1 hozzászólása Ápr 23, 2019 /
 
Ehhez lehet keresek szakit mert annyira nem értek hozzá.
(#) Plexy1 válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Közben eszembe jutott hogy az autom can buszos viszont a csati nem tudom hogy az e. Rendeltem egy can buszos csatit hátha azzal jó lesz. Kb 1 hét múlva megjön. Olvastam olyat a neten hogy a vw csoportnál fel van cserélve az állandó és kapcsolt plusz. Lehet hogy ez a próbléma. Ezt hogyan tudom kimérni? Multimétert tudok kölcsönkérni. Mit hova kapcsoljak rajta? A c csatik nekem egyben vannak. Van a tàp fekete, barna hangszórók, széles fekete 20pines, széles piros.
(#) Uviktor válasza Plexy1 hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Szia,
Az állandó és kapcsolt táp CAN-es VW csoportnál nem lehet felcserélve,mivel kulcsos táp nincs,CAN- ről van kulcs bent info.
A Can hálónak nincs köze a zajhoz.

Bocsáss meg kérlek,semmi esetre sem szeretnélek megbántani,de ha a multiméter kezelése is első próbálkozás,kérlek inkább fordulj szakműhelyhez.
Könnyen okozhatsz nagyobb problémát is,ha pl.a can vezetékekre izzós próbalámpával pozitívhoz képest rámérsz,esélyes hogy egy gyári vezérlőegység,(így az egész hálózat )meghal.
(#) Plexy1 válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Tudnátok szakit ajánlani vagy ha vki innen megnézné. Székesfehérváron elvittem olyanhoz akki autóhifi beépítéssel foglalkozik. Anikor közöltem vele hogy mi a probléma azt mondta hogy szar kinai fejegység. Dobjam ki. Fejér vagy pest megye előnyben lenne.
(#) Plexy1 válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 25, 2019 /
 
Annyit meg tudok próbálni, hogy van egy régi pPioneer 4x50w rádióm. Azt, ha rákötöm azzal a kábellel, amivel az aAndroidos fejegység van, és jó, akkor a rádió ***. Hha azzal se jó, akkor a kábelekkel van vmiVALAMI. Én így gondolnám.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Uviktor válasza Plexy1 hozzászólására (») Ápr 25, 2019 /
 
Jó gondolat.
A kábelkötegben levő zsugorcsöves valami osztja le(talán) a hátsó hangsugárzó kimenetet előerősített jelre,szóval csak az ISO csatlakozót kell csatlakoztatni és kiderül.

Én sajnos nem tudok Fejér megyében szakit,de esetleg próbáld meg az apróhirdetésekben megkérdezni,vállalja-e egy kollega.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2019
(#) Plexy1 válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
Kipróbáltam egy Pioneer rádiót azzal a kábelköteggel amivel az androidos súg. Ez jó vele.
(#) Uviktor válasza Plexy1 hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
Ahhoz képest hogy azt mondtad nem vagy műszaki zseni,megoldottad magadnak a kérdést.
Akkor sajnos "a hiba az ön készülékében van."
A Pioneer szerintem kellemes hangzású készülék,főleg ha régebbi 90' években gyártott régi logos.
A magasabb kategóriás modellekre tudsz AUX bemenetet programozni a CD tár csatlakozón keresztül.
A gyári is kiváló darab,tud sebességfüggő hangerőt és tökéletesen illik az autóba.
(#) Plexy1 válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 27, 2019 /
 
A gyári és a Pioneer is jó szól. A Pioneer kb 15-20 éves. Az egyetlen baj hogy ezek egy dinesek. Az androidos 2 dines ami jól jött volna a navi és a tolatókamera miatt. De ami a még furcsább hogy másik autóba tökéletesen szól az androidos. Úgy látszik az audi nem bírja a "noname" márkát. Lehet az is hogy nem támogatja az erősítőt vagy 4 csatornás kimenetet. Audió kimenetnek 2 rca van hátul. SWM 8802 model.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2019
(#) Uviktor válasza Plexy1 hozzászólására (») Ápr 27, 2019 /
 
Azt nem kérdeztem hogy melyik autó diesel vagy benzines.
Egy rossz gyújtókábel okozott régebben ilyesmit,bár az Audi ha benzines is,akkor már hengerenként van gyújtótekercs szóval...passz.
A másik autóban talán azért szól jól,mert ott nincs aktív hangsugárzó,csak a saját végfokozata szól.
(#) Plexy1 válasza Uviktor hozzászólására (») Ápr 27, 2019 /
 
Diesel mind2 autó.
(#) mokerati válasza mokerati hozzászólására (») Máj 6, 2019 /
 
Sziasztok!Ugyebár gyári kábelem lett,minden működik,de.......
Az egyik hangszóró kimenet számváltáskor,mód váltáskor elég erős pattonó hangot csinál,megpróbáltam több hangszóróval, meg a többit is egyesével,a többi nem csinálja....mi lehet ez?
(#) lescsa90 hozzászólása Máj 11, 2019 /
 
Sziasztok. Van olyan valaki akinek az usb-s változata van az MNC Eternal-nak? Egy belső fotó kellene nekem, hogy hova van kötve az usb kábele. Megoldható szerintetek a nem usb-s változat átalakítása usbre?
(#) kábé hozzászólása Máj 15, 2019 /
 
Sziasztok!
Következő problémára szeretnék választ találni.
Adott egy alfa romeo 159-es amibe a gyári fejegység helyett szeretnénk egy andoidos A-SURE tip. fejegységet beépíteni. Találtam a neten a kocsi csatlakozó kiosztásáról képet. Quadlock típusú. (A képét mellékelem.) Ebben a csatlakozóban a kocsiban az "A" blokkban a hangszórókon kívül 4 szál van bekötve. 12-es Állandó +12V, 16-os Test, 10-es CAN B (High), 13-as CAN A (Low).
Nincs bekötve kapcsolt 12V.

Lett vásárolva átalakító is itt a pineket nekünk kellene bekötni.

A fejegységen szintén a 8 szál hangszóró vezetéken kívül Van 4 szál a csatlakozóban. Az eszközre ragasztott matrica szerint Sárga - memory power, fekete - Test, piros - ACC kapcsolt 12V, és egy narancs CAN TXD jelű.
A felirat szerint még kellene lenni egy sárga CAN RXD-nek is, de az meg sincs. Valamint ha jól gondolom a CAN HI és Low, nem ugyanaz mint a Can RXD, és TXD.
Ezen kívül van automata antenna, ILL (nem tudom mi ez ), Key1 IN, Key 2 In, Brake, CCD, Amp, bár ezek jelenleg nem kellenének.

A kérdésem, hogy ezt be lehet e kötni a kocsiba? (Attól tartok, hogy egyszerűen nem)
Vagy ezt simán be tudom kötni 2 db 12V (kapcsolt, állandó) és a test használatával? Akkor mi célt szolgál a meglévő CAN RXD és a felirat szerint meglévő de a valóságbanmeg nem lévő CAN TXD?

Köszönöm ha valaki türelmesen végigolvassa és használható infót ad.
(#) Uviktor válasza kábé hozzászólására (») Máj 15, 2019 / 1
 
Szia,
Can-tx-rx-ről én nem hallottam még,amíg a nálam okosabbak nem szólnak hozzá ne kösd rá a gyári can érpárra,kárt is okozhatsz vele.

Kapcsolt tápfeszültség már nem megy a rádióhoz,can-en keresztül kap kulcs információt.
Az ILL az illumination rövidítése,világítást vár.A kezelőgombokat kivilágítja,esetleg éjjeli módba kapcsolja a képernyőt.
Brake a kézifék kapcsoló,amíg ez nincs testen,nem jelenít meg mozgókép tartalmat.
Key1-2 az ellenállaslétrás kormány távvezérlő bemenet,a tiédhez valószínűleg can-es átalakító kellene.
Az auto antennával mint neve is mutatja antennát vagy erősítőt tudsz vezérelni.
A CCD-t én sem tudom.
De van itt még sok kiváló szakember...
(#) kábé válasza Uviktor hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
Szia,
Semmiképpen nem akarom bekötni amíg nem jön valami segítség.
A Can txd és rxd-ről a googlen találtam, hogy adó és vevő, vagy küldő/fogadó, stb.
A többit köszönöm, a CCD asszem a tolató kamerát jelenti, mert van hozzá az is.
(#) Uviktor válasza kábé hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
Bocsánat,
Van külön AMP és Ant,az előbbi az erősítő vezérlés, itt bekapcsolt állapotban pozitívot ad ki,míg lehet hogy az ant csak akkor,ha a műsorforrás rádió.
Most csak találgatok,de lehet hogy a can rx-tx a can modul fogadására szolgál.
Azt modjuk nem tudom, hogy küldeni(TX) mit szeretne...talán a műszercsoport kijelzőre információkat?

Azt viszont akkor meg kellene mérni a can modul bemenetét,van-e 120 ohm csillapítás,mert ha igen,az módosítja a gyári can hálózat csillapításának eredő ellenállását,amit nem minden gyártó tolerál...
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2019
(#) kábé válasza Uviktor hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
A mellékelt kép ismeretében szvsz fölösleges bármit mérni CANbus ügyben. Nem egy dolog a kettő.

Vagy hülyeség a felirat a fejegység tetején, de akkor meg hiányzik egy szál a yellow (CAN RXD) ami fenti mellékelt képen látható.

CAN.jpeg
    
(#) Uviktor válasza kábé hozzászólására (») Máj 15, 2019 /
 
Erre gondoltam,can-soros átalakító.
Azt is gondoltam,hogy minek lenne TX,ha csak fogad információt a can modul felől?

Persze hogy fölösleges mérni,amit off-ban írtam,az a(meg nem levő) can modul bemenetére vonatkozik.
(#) mokerati válasza mokerati hozzászólására (») Máj 16, 2019 /
 
Valakinek valami ötlete esetleg?üdv
(#) Uviktor válasza mokerati hozzászólására (») Máj 16, 2019 /
 
Szia,
Bocsánat,vissza kellett lapozni a történetedhez.
Csak egyetlen hangsugárzónál tapasztalod ezt?
És az a saját végfokozatáról megy,vagy van külső erősítőd?
Esetleg ellenőrizd azon a kimeneten ahol ezt tapasztalod,testhez képest mérsz-e valami ellenállást(a csatlakozóban,ha le van húzva a fejegység. )
(#) mokerati válasza Uviktor hozzászólására (») Máj 18, 2019 /
 
Szia!Vadi új csatlakozó,nincs erősítő,minden autóban csinálja,konkrétan az egyik hangszóró kimenetbe(szürke) nem tudom most nincs előttem hogy melyik a négy közül,csak abba koppanó,csattanó magas frekvenciás hanggal belehallani a szám váltást,mode váltást,mérni nem mértem,néztem a nyáklapot nem láttam rajta semmit,egy soklábú fekete kétsoros alkatrészbe fut bele annak forrasztása....
Következő: »»   174 / 207
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem