Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Központi zár
 
Témaindító: Zolcsi80, idő: Márc 26, 2007
Lapozás: OK   21 / 21
(#) Uviktor válasza galambossz86 hozzászólására (») Ápr 24, 2019 / 1
 
Azt nem is kérdeztem; van a vezető oldali ajtóban motor,vagy csak kapcsoló?
A japánok(koreaiak)néha huncut módon kispórolják a motort a vez.ajtóból-mondván azt úgyis lezárja a kulcs.
Lehet hogy a másiknak más a felszereltsége,van gyári távkapcsolója,esetleg belső kp.zár kapcsoló?
Ha mindent visszaállítasz hogy működjön,és finoman elkezded kézzel mozdítani a zár nyomógombot,érzed hogy tovább rántaná a motor amikor a többi is kattan?
(#) galambossz86 hozzászólása Ápr 25, 2019 /
 
Szia!
Kössz a segítséget. Végül kiderült a bal első ajtó motorja volt a hibás. Annyi erő nem volt benne mint egy halvány lepkefingban. Beleraktam a másik autóét és lám egyből működött. Sebaj új állja helyét. Mégegyszer köszönöm a segítséget.
(#) Inhouse válasza galambossz86 hozzászólására (») Ápr 25, 2019 /
 
Nem gyári kp zár volt?
(#) Inhouse válasza galambossz86 hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
Én úgy értettem a mondandódat, hogy az autóban van egy gyári kp zár, de csak vezetékes, és ehhez vettél egy vezeték nélküli vezérlőt. Most akkor egy komplett szettet vettél motorokkal és így raktad be, vagy volt benne kp zár, csak nem gyári?
(#) galambossz86 hozzászólása Ápr 26, 2019 /
 
Szia!
Gyári kp. zár volt benne csak nem távirányítós. Ehhez vettem egy univerzális kp. zár vezérlőt, ami távos. De amint írtam a bal első ajtó motorja a halott. Ha direktbe adok neki kakaót, akkor is csak rángatózik pár millimétert és annyi. A zár mechanizmust nem bírja megmozdítani, még akkor se mozdul, ha leszerelem a zárról.
(#) Laca13 hozzászólása Máj 1, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy jó régi Opel corsám, amibe már régebben beszereltem központi zárat, univerzális távirányítóval. Sok évig hibátlanul működött, de most fogta magát és meghülyült. A zár működik, kulccsal, gombbal zár, nyit. A távirányító vevője úgy tűnik, elfelejti az adó kódját. Ugyanis a panelján lévő távirányító hozzárendelő gomb megnyomása után, egy darabig ugyan működik a távirányítás, ám nem kell neki fél perc és elfelejti a kódot. Relék nem kapcsolnak, vevő nem reagál. Pedig régebben megbízhatóan működött, még úgy is, hogy az akkumulátor időnként elég sokáig le volt véve az autóról, mivel csak időnként volt használva. Több hónap akksi nélküli állapot után is, ha visszakötöttem rá, gond nélkül működött. Azt lenne jó tudni, hogyan őrzik ezek a kódot, mi mehetett benne tönkre. Én alapból arra gondoltam, hogy esetleg minimális áram kell a kód megtartásához, amit egy kondi biztosít és esetleg az ment tönkre. Csak ugye akkor rákötött akksival nem kellene ilyet csinálnia.
(#) Uviktor válasza Laca13 hozzászólására (») Máj 1, 2019 /
 
Szia,
Én először a távirányítóban mérnék elem feszültséget mielőtt kódfelejtésben gondolkodnék.
Ha új akkor is,ki tudja hány évig állt a polcon.
Megméred "üresjárásban",majd 2-3 másodpercig nyomod valamelyik gombot,és mérd mennyit esik a feszültség.
(#) Inhouse válasza Laca13 hozzászólására (») Máj 1, 2019 /
 
Van ráció abban, amit Uviktor ír. Vacakolhat az elem, de első nyomásra még kiprésel magából egy jó kódsorozatot. Viszont másodjára már nem képes rá, túl alacsony az elem feszültsége.
(#) Laca13 válasza Uviktor hozzászólására (») Máj 3, 2019 /
 
Szia!
Az első amit megtettem, hogy megmértem az elem feszültségét terhelve. Semmit sem változott az első és a sokadik megnyomás után sem. Alap, hogy először az elemet nézem meg. Ám gyenge elemnél egyébként is olyan szokott lenni, hogy kis pihentetés után újra csinál egy két nyitást, zárást. Ám ez semmi ilyet nem tesz. Egy-két zárás, nyitás után, ha békén hagyom néhány percig, már nem csinál semmit. Ha újra párosítom a távirányítóval, akkor megint ugyanez a helyzet, megint nyit, zár, majd békénhagyás után ismét semmi.
Következő: »»   21 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu