Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?
 
Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 66
(#) Andralin válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Meg is jött a válasz. A május 1. miatt torlódnak a megrendelések, csúszásban vannak, elnézést kértek. Csak hétfőn fogják tudni átadni a DHL-nek.

Ha hétfőn tényleg feladják, szerintetek mekkora az esélye, hogy pénteken kézbe kapom a csomagot? A 22 eurós ÁFA fizetési határ alatt vagyok bőven, vámeljárás nem fogja lassítani a csomagot. Van esély rá, hogy ideér addig?
(#) Alkotó válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
A 22 Eur-os értékhatár nem azt jelenti hogy nem vonják VÁM vizsgálat alá. Saját tapasztalatból mondom, hogy esetenként ilyenkor is megnézik, és ha bebizonyosodik, hogy a csomag tartalma és a számla egyezik, illetve azt értéke is reális, akkor nem kell fizetni sem eljárási díjat sem VÁM-ot. De az idő eltelhet egy ilyen manőverrel.
(#) Alkotó hozzászólása Máj 4, 2019 /
 
A JLCPCB több alkalommal küldött már nekem egy "tollat". Ez valamilyen csodálatos varázspenna, vagy csak egy sima zselés reklámhordozó? Egyébként jó írni vele, szép vékonyan fog, és az írásképe a zselés tolléhoz hasonló.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) pipi válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Hali!
Én ápr. 25-én rendeltem szintén 2 féle nyákot, a futár 29-én adta a kezembe
(#) Andralin válasza pipi hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Köszönöm a válaszokat. Ez a pár napos átfutás nagyon jónak hangzik, remélem az enyém is ideér majd ilyen hamar.
(#) Bartos77 hozzászólása Máj 4, 2019 /
 
Olyan kérdésem lenne, hogyha ALLPCB-től DHL-el rendelnék, mert nem sokkal drágább, mint a HK post (6 $-al több), akkor kell e 6000Ft vámeljárási díjat fizetni a DHL-nek?

A 22 euro mindenképpen át lenne lépve, már csak a postaköltség miatt is, de a 36 euro még nem (14$rendelés+19$ DHL szállítás=33$). Arra meg 10eur alatt van az áfa, amit el kell engedni a jogszabályok alapján, tehát a tényleges áfa és vámmentes határ 37 euro elvileg...

Van valakinek DHL-el ilyen 22-37 euro közötti rendeléssel tapasztalata?

A DHL minden esetben élből vámol minden csomagot. Nem esne jól, ha a 33$-ból csinálnának egy meglepetés 60$-t...

Vagy maradjak minden esetben 22 euro alatt? (Akkor élből nem rendelhetek DHL-el semmit).
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) Andralin válasza Bartos77 hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Nem sok 22 EUR feletti DHL-es rendelésem volt eddig, de épp a héten ért ide a Banggod-tól Kínából egy DHL-es csomagom 28 EUR (tényleges és deklarált) értékben. Nem volt vámkezelési eljárás és nem kellett fizetnem semmit. De sajnos ez nem mindig van így 22 EUR felett DHL esetén!

Gyakran olvasgatom egy másik fórum külföldről rendelős topikjait és ott már vannak nagyobb számú tapasztalatok is az olyan esetekben, amikor éppen ebben a 10 eurós bónusz limitben van benne az ember.

A Magyar Posta ilyenkor soha nem számítja fel és fizetteti ki a vámeljárás költségét. Még akkor sem, ha lefolytatják az eljárást, bekérik a dokumentumokat és megállapítják, hogy nincs fizetési közelezettség, mert az 10 EUR alatt lenne.
Legalábbis eddig még nem volt olyan tapasztalat, hogy ők felszámolták volna.

Más a helyzet a DHL-nél. Ha náluk nincs szerencséd és lefolytatják vámeljárást, hiába állapítják meg, hogy nem kell semmit fizetned a 10 eurós limit miatt. Ilyenkor kétesélyes a dolog, van akiknek felszámítják a 6000 Ft eljárási költséget és van, akinek nem. Ahogy a másik fórumból levettem, ilyenkor kb. az esetek felében fizetni kell.

Hogy konkrétan mi alapján döntenek, azt nem tudni. Elvileg pedig jogos a dolog, mert az eljárást elvégezték, kérik érte a jussukat. Az más kérdés, hogy mennyire pofátlanul hatalmas ez az összeg.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) Bartos77 válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Köszi a választ!

A DHL önmagában majdnem 22EUR kis tömegű dolgokra is. Nem lehet vele semmit 22EUR alatt rendelni.... 1$-os dolgot meg nem DHL-el rendel az ember...

Én is csak azért gondolkodtam rajta, mert a kis súly miatt "csak" 19$ lenne a DHL, de akkor ezek szerint simán meglephetnek...
(#) kaqkk válasza Andralin hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Ezt szívtam meg én is ! A rendelt cucc ára 22 euró volt ehhez hozzáadták a 22 eurós szállítási díjat és máris 40 felett volt a vámolandó tétel , rá is fizettem még 10000 Ft-ot ...
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) sdrlab válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Szerintem maratásálló toll az... ))
(#) Bartos77 hozzászólása Máj 4, 2019 /
 
Egyébként az utóbbi 3 JLCPCB-s rendelésem közül (mindhárom e-packet) az egyiket megfogta a vám. Küldhettem el a banki fizetési bizonylatot, meg a JLCPCB-s számlát nekik. (Gondolom okostelefonnak nézték a röntgenen). Így 1 hónap alatt ért ide. Ebből több, mint 2 hetet magyarországon dekkolt a posta kicserélőben a csomag. Pedig csak 16$-os csomag volt. A másik kettő 20$-os csomaggal szerencsém volt, azok meg két héten belül ideértek e-packet-el...
(#) Bartos77 válasza sdrlab hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Minek küldenek ilyeneket? Rá akarnak szoktatni a házi nyák készítésre?

Ha rákapsz, 1 oldalas nyákot nem rendelsz már tőlük, azt házilag is le lehet gyártani nagyon jó minőségben egy lepukkant lézernyomtatóval, nitro hígítóval, denaturált szesszel, meg dobozos sörrel fél órán belül...

Nekem sose küldtek ilyen tollat...
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) Andralin válasza Bartos77 hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Ez azért nem mindenhol van így.
Én rengeteg olcsóbb alkatrészt, egyebeket rendelgetek a Banggood-ról. Volt már, hogy nagyon sürgős volt az adott dolog az aktuális fejlesztéshez, akkor DHL-lel rendelem, mint most utoljára is.
Náluk pl. 13 EUR a "Expedited Shipping Service" nevű szállítási mód és ezt mindig a DHL hozza, három munkanap alatt itt szokott lenni Kínából. És olcsóbb dolgokkal simán bele lehet férni a 22 eurós limitbe.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
(#) nagym6 hozzászólása Máj 10, 2019 /
 
Üdv. A kínában gyártatott nyákok esetében van valami limit vám és áfa postaköltség és egyéb fizetnivaló ügyben? Nekem kb. 200db. 9x10cm egyoldalas nyák kellene semmi extrával, ez nagyon olcsó lenne itthoni árhoz képest, vagy minden áfa stb. rájön, nem érdemes az egész.
Köszönöm.
(#) superuser válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1
 
Az már nem megúszós mennyiség lesz.
Kalkulálj rá árat, 21 EUR felett + ÁFA
Ha DHL-el hozatod akkor nyák (ára + szállítás + 6.000 vámügyintézés) * 1.27
Ha postával hozatod, akkor nézd meg amit privátban küldtem.
(#) nagym6 válasza superuser hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Köszönöm, marad az itthoni gyártatás. Sőt lehet a mennyiség előbb írtnak duplája is.
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1
 
Rendeld meg több részletben, ha 22 dollár alatt van ez értéke akkor sem vám sem áfa nem terheli a csomagot
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1
 
Vagy megrendeled 21€ alatti csomagokban, és nem lesz rajta semmi plusz költség, csak sok csomagot fog kapni.
(#) nagym6 hozzászólása Máj 10, 2019 /
 
Kovidivi, kaqkk

Köszi jó ötlet, most sürgős, egyenlőre maradok itthon. Szerintem nyáktervezőm nem is jó kínai rendeléshez PCAD2006 több idő áttervezni másik nyáktervezőbe mindet 8 féle.
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Ha tud a terveződ Gerbert és fúrófájlt generálni akkor szerintem megpróbálhatsz egy rendelést , nem a tervező program a lényeg , ők gerberből dolgoznak ...
(#) nagym6 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Export menüben ez van csatolt képen, ezek szerint tud Gerbert, és ha jól gondolom, N/C Drill lenne a fúrófájl.

PCAD2006.jpg
    
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1
 
Igen nagy a valószínűsége hogy a drill a fúrófájl . de van a gyártóknak gerber nézegetőjük ,és van online gerber viever is nézd meg a generált fájlokat az mindent elárul ..
(#) testack19 hozzászólása Máj 23, 2019 /
 
Sziasztok,

Rendeltem még május elején a jlcpcb-től 3 panelt 2+5+5=12 dollár értékben. Első rendelésem lévén kaptam kedvezményt a szállításra, így összességében 12 dollár megfizetése után legyártották és postázták a paneleket. Most látom a trackingben, hogy ma reggel postai vámeljárás alá került a rendelésem (*****), tehát megnéztem a számlát, és egy elég furcsa dolgot láttam. Van esetleg ötletetek, hogy honnan jöttek ki ezek a számok?

Ha a jclpcb oldalán bemegyek az order menübe, azt látom a rendeléseim alatt, hogy
MERCHANDISE TOTAL:$12.00
SHIPPING CHARGE: $0.00
DISCOUNT:-$10.44
ORDER TOTAL:$1.56
(szerintem valamit **** számol, mert a discount az igazából azt gyanítom, hogy a szállítási összeg, amit kinulláztak első rendelésem lévén, viszont aztán meg levonták a panelek árából is)
Ha viszont az orders alatt tovább megyek az invoice-ra, ott már egész mást látok:
panel1: $2.00
panel2: $5.00
panel3: $5.00
sub-total: $12.00
freight cost: $17.90
invoice total: $19.47

Tehát az általam fizetett $12.00 sehogy sem egyezik meg sem az orders oldalon a totállal ($1.56) sem az invoice-on található $19.47-tel. Lásd orders.jpg és invoice.jpg

Van bárkinek ötlete, hogy honnan a bánatból jöttek össze ezek a számok, amiknek a totálja egyáltalán nem egyezik meg az általam fizetett összeggel?

Illetve jól tudom, hogy a vámeljárás során mégha ezt a $19.47-es összeget is veszem, akkor is vámmentes lesz a dolog, viszont a 3500Ft-os vámeljárási díjat innentől kezdve mindenképpen meg kell fizetnem?

Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) superuser válasza testack19 hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Várj a hivatalos megkeresésig.
Értékhatár alatt van, nem kell fizess.
Vámeljárás lehet a tracking szerint az is, hogy megvizsgálják és megállapítják, hogy nem vámköteles.
(#) testack19 válasza superuser hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Köszi a gyors és pozitív választ, de én sajnos nem vagyok ilyen optimista.
Persze ebben az is benne lehet, hogy életemben először kerülök ilyen szituba, nem tudom, hogy zajlik ez. A tracking szerint "Postai vámeljárás, Adressee notified" a státusz.

Ez akkor azt jelenti, hogy fogok kapni egy hivatalos levelet a rendelési címre, igaz? Se nem email, se nem telefon, hanem classic papír alapú levél egyszer csak majd érkezik...

Illetve ettől függetlenül azért most már baromira érdekelne, hogy hogy jöttek ki ezek a számok nekik...

Köszi szépen!
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019

tracking.jpg
    
(#) superuser válasza testack19 hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Jövő kedd előtt kár vele foglalkozni. Ráérsz utána szidni a bürokráciát

Posta nekem szerencsére még nem vámolt; DHL vámosztálya emailben szokott megkeresni.
Vámmentességi határt megtalálod neten, de 19 vagy 20 EUR ebben az esetben.
A számládat le tudod tölteni a JLCPCB oldaláról, az a vámkezelés alapja.

Egy esetleges vámeljárás során be kell mutatnod a banki tranzakció visszaigazolását (paypal v. banki tranzakció) lenyomtatva. Nem kérhetnek számon rajtad magasabb összeget mint amit fizettél. - Mondjuk ebben az esetben szerencsére ez pont nem számít.
Ha vámügyintézési díjat akarnak fizettetni a vámmentesség ellenére, én megreklamálnám, mondván minden dokumentum adott volt, saját hibájuk ha ennek ellenére vámeljárás alá vonták.
(#) Alkotó válasza testack19 hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Az számít ami számládon van, és ennek kell éppen egyezni az utalt összeggel.
A számla másolatát, az utalási visszaigazolást és az Ő nyomtatványuk kitöltött példányát kérték tőlem, és utána kb. 5 nap múlva érkezett a csomag. Fizetni nem kellett semmit az ügyintézésért. Tehát csak időbeni eltolódást jelent az ilyen szúrópróba szerinti vizsgálat alá vonás, ha egyéb oka nincs a vámügyintézésnek.
(Megjegyzem, van telefonos ügyintézőjük, aki a ragszám bediktálása után rendkívül készségesen tájékoztatott, sok részletre kitért, és pontosan elmondott minden tennivalót, sőt még az eredményt is előre "megjósolta".)
(#) testack19 hozzászólása Máj 23, 2019 /
 
Én elsősorban azért aggódom, mert az utalásom $12.00-ról szól, a végszámlán meg $19.47 szerepel. Ha megkérdezik, hogy akkor ez miért nem stimmel, magam sem fogok tudni rá mit mondani, csak megmutatni a számlát, az utalásomat, meg esetleg az order menü alatt lévő totált (az meg megint egy harmadik szám)... És őszintén szólva nagyon szeretném megérteni, hogy hogy jött ki nekik a matek.

De akkor egyelőre csillelek, kivárok.

Ok, update. Írtam közben a jlcpcb-nek is, hogy a számlán elég érdekes adatokat látok. Már válaszoltak is:
"Sorry for the problem, the invoice is incorrect, please kindly check the attached correct invoice with total $12."

Nem tudom, hogy ilyenkor ők (jlcpcb) mellékelnek e számlát meg egyebet a csomaghoz, de elképzelhető, hogy azért akadt fenn a vámon, mert ők is kiszúrták, hogy nem stimmelnek a számok?
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
(#) Alkotó válasza testack19 hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
A számlát nem küldik el. A rendelési felületedről tudod letölteni.
Az mindenképpen hiba, ha a fizetett összeg eltér a számlázottól.
A NAV-osok nem látnak semmi egyéb adatot mint ami a csomagon van, illetve belelátnak a belsejébe is.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
(#) superuser válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 23, 2019 /
 
Idézet:
„A számlát nem küldik el.”

Ez valószínűleg szállítási mód függvénye. Nekem a DHL-es JLC csomagokkal eddig jött a számla is.
Gondolom a DHL anélkül fel sem veszi csomagot.
Következő: »»   17 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem