Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   37 / 72
(#) Nina77 hozzászólása Ápr 23, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy Aeg Caffé Silenzio típusú kávéfőzőm. A kis drága a frissen ledarált kávét átnyomja az őrölt kávé helyére. Mi lehet a baja? A darálás, a lefőzés megy neki. Előre is köszi a választ!
(#) kávészem válasza Nina77 hozzászólására (») Ápr 23, 2019 /
 
Szia! Ez egy De-Longhi belsős gép. A központi egységet tisztán kell tartani, a használati szerint. De szükség lehet a központiban lévő 2darab "O" gyűrű cseréjére, és a dugattyún lévő egy "O" gyűrű cseréjére is. Csak a szilikon gyűrű jó. Méret 32x4 mindhárom. üdv!
(#) kávészem válasza kávészem hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Bocsi! Eltévesztettem, a helyes méret: 35x4. Elnézést!
(#) Nina77 hozzászólása Ápr 24, 2019 /
 
Szia, köszi a választ. Rendszeresen tisztítom a központi egységet. Megpróbálom kicserélni. Remélem jó lesz
(#) JZoli hozzászólása Ápr 29, 2019 /
 
Megint hozzám került a testvéremék DeLonghi Perfecta Capuccino típusú kávégépe. Sajnos olyan hibája van, hogy a daráló kb 2 másodpercet megy és főzi is a "kávét", de ez ugye csak színes víz lesz. A vezérlőpanel hibájára gyanakszom. Ma még szétszedem, hátha van benne valamilyen szenzor ami a darált kávét figyeli, de olyannal amibe ilyen lett volna még nem találkoztam. Így ebbe sincs sok esély, hogy legyen. Nincs valakinek esetleg ilyen panelje? Elég lenne a progiját kiolvasni, mert ez eddig a DeLonghiknál bevált.
A kávégép ESAM 5500-as.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2019
(#) viktorsk982 hozzászólása Ápr 30, 2019 /
 
Sziasztok,

Saeco Vienna gépről van szó. Az lenne a kérdésem hogy attól lehet e vizes a kávézacc, hogy kicsit gyengébb már a tip33c tranzisztor mint kellene? Lassabban mozog a központi egység, és arra gondoltam hogy esetleg nem is nyomja úgy össze a kávédarát ezért vizes lesz a zacc. Ez lehetséges, vagy semmi köze hozzá?
(#) kávészem válasza viktorsk982 hozzászólására (») Máj 1, 2019 / 1
 
Szia! A központi egység végállástól-végállásig dolgozik, ebből következik hogy mindíg ugyanott (ugyanannál a tömörítési foknál) áll meg főzőhelyzetben is. Nem ez a Te problémád oka. Ettől föggetlenül csináltatsd meg az elektronikát, utána szemcsenagyság és a mérleg helyes beállításával orvosolható a probléma. Üdv.
(#) viktorsk982 válasza kávészem hozzászólására (») Máj 1, 2019 /
 
Köszönöm a választ!
(#) Dreamg007 hozzászólása Máj 9, 2019 /
 
Üdv! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy saeco incanto digitalom van, egyfolytában tulmelegszik a teteje szinte tiszta forró, vizet meg nem nyom ki. Lehetséges hogy a szivattyú rossz és ezért melegedik fel vagy elektronikai gondja lehet?
(#) kávészem válasza Dreamg007 hozzászólására (») Máj 9, 2019 /
 
Szia! Írj tipusszámot, úgy könnyebb lesz segíteni. Üdv.
(#) Dreamg007 hozzászólása Máj 9, 2019 /
 
Saeco incanto digital sbs azt hiszem, http://www.saecokeszthely.hu/content/saeco-incanto-digital ilyen lenne
(#) kávészem válasza Dreamg007 hozzászólására (») Máj 10, 2019 /
 
Szia! Ez egy öregecske modell, koránál fogva már mindenféle gondja lehet. Elektronikai és alkatrész fáradásból eredő is, vagy mindkettő. A szerelőt ajánlanám,valószínű több összetett hiba is van benne.Gyakorlat, ilyen irányú tapasztalat hílyán nem fog menni.Üdv.
(#) Dreamg007 hozzászólása Máj 10, 2019 /
 
Köszönöm a választ
(#) viraga válasza Dreamg007 hozzászólására (») Máj 13, 2019 /
 
Szia Dream!

Első körben kapcsold ki a csésze melegítőt...nem lesz meleg a teteje.
Második körben a szerviz menüben tudsz csak pumpált kapcsolni.
Üdv
(#) kokobelo hozzászólása Máj 15, 2019 /
 
Sziasztok!
Saecó spidem villa kávégépem ha a kávét lefőzi ,mindíg találok alatta egy kis vizet a tálcában ,néha őrölt kávéval keveredve.Milyen tömítést kell cserélnem és otthon megoldható,Találok rá videót valahol?
Valamint mi a igaz abból ,hogy hígított citromsavval is el lehet végezni a a vízkőmentesítést?Amúgy a gép hibátlanul üzemel.Köszönöm
(#) Fiftike hozzászólása Máj 17, 2019 /
 
Sziasztok . Segitseget szeretnék kérni.
Van egy bosch benvenuto b30 keszülekem,
gondom az lenne vele, hogy lefőzi a kávét viszont nem zacc pogárcsát dobki hanem egy jó vizes sarat. Valaki meg tudja mondani, hogy miért csinálja ezt és mi a megoldása ? A kpe minden tömitését ki cseréltem már mert kicsit folyatta a vizet is a tálcába ez meg is szünt már. A segítséget elöre is köszönöm .
(#) Joe_001 válasza kokobelo hozzászólására (») Máj 17, 2019 /
 
Üdv!
Igazából nem ennek volnék a szakembere, de...
a) Nyitott ajtóval lefőznék egy kávét, persze az ajtóérzékelőket átverve. Ahol ereszt a tömítés az casere.
b) Szerintem ha visszaolvasol, akkor a profik is citromsavat használnak, illetve annak vizes oldatát.
(#) TuliZoli hozzászólása Máj 18, 2019 /
 
Sziasztok! Nekem van egy Delonghi Magnefica 4200 gépem. Az a problémám, hogy nem ad forró kávét, gőzt viszont forrót ad! Kimértem a biztosítékot nem hibás, a kazán olyan forró, hogy közelről is süt! Az lenne a kérdésem, hogy miért ad csak meleg kávét? Ez annyit jelent, hogy hozzáteszem a cukrot és langyos a kávé! Nagyon vízköves lenne a kazán belseje, talán? Köszönöm a választ!
(#) Dreamg007 válasza viraga hozzászólására (») Máj 20, 2019 /
 
Hol tudnám kikapcsolni a csésze melegitot?
(#) Tomi20 hozzászólása Máj 20, 2019 /
 
Sziasztok

Van egy Saeco Odea Go automata kávéfőző, az most a gondja, hogy a kv-t nem őrölte meg, szétszedtem, és eltekeredett a daráló a legtávolabbi állásba, milyen trükkök vannak a visszaállításra? Neten olvasgattam, azt írták, addig kell tekerni egyre finomabb őrlésre, míg egészben nem dobja ki a pogácsát. Gyanúm szerint már teljesen betekertem, már megszorul az állító csavar, ránézésre elég apró szemű is a zacc, viszont nem pogácsa, hanem vizes (sár) szerűség. A meghibásodás előtt majdnem száraz pogácsát adott ki. Természetesen a tekerőt mindig őrlés közben állítottam. Válaszokat köszönöm.
(#) Dreamg007 hozzászólása Máj 22, 2019 /
 
Raktam be új szivattyút, néztem a fő motorja melegszik neki, szerintem akkor az nyomhatta a hőt és azért volt a gép teteje meleg (a csésze melegitot kikapcsoltam fennt)amikor bekapcsolom elinditja a tesztet de mintha nem nagyon tudna pörögni a központi és a végén kiirja h a központi akadalyozva van, lehetséges hogy ami a központit hajtja motor az adta fel a szolgálatot?
(#) Dreamg007 hozzászólása Máj 22, 2019 /
 
Vagy egyszer inkább vegyem ki a fomotort és megprobaltam egy másikkal?
(#) mimike1 hozzászólása Máj 25, 2019 /
 
Sziasztok.Van egy szarvasi cm 4677 kávéfőzőm .Probléma a következő, be kapcsolom piros lámpa villágit de nem történik semmi . Csavarhúzó elő , szétszedtem és ha panelt egy picit megutöm mert az ütés mindennek használ ,elkezd működni.A panelon átforrasztottam mindent de csak meg kell egy picikét ütni.Kérdésem milyen alkatrésznek kell valyon az a pici ütés.A fekete kockát már kicseréltem egy másikra amit kinából rendeltem ,lehet hogy az is rossz,mert én arra gyanakodtam,de a másikkal is kell az a pici ütés A másik oldalt van egy ic is esetleg az a baja.köszönöm és várom a válaszokat.
(#) mimike1 hozzászólása Máj 25, 2019 /
 
üdv. a másik oldal csak lemaradt
(#) Joe_001 válasza mimike1 hozzászólására (») Máj 25, 2019 /
 
Hali az egy relé, itthon is kapsz. Nem bírja a meleget , szeret a belseje megolvadni oszt úgy marad. Azt a két kondit mérd meg, az egyik előtét ellenállásként funkcionál, kapacitásvesztett is lehet. A kéknek a lába mintha nem szépen lenne forrasztva, bár nem vagyok telefondoktor, az ilyenekre illik rámérni.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2019
(#) Fary76 hozzászólása Máj 26, 2019 /
 
Sziasztok. Van egy Siemens Surpresso Compact kàvégépem. Service program után működött kb 6-7 lefőzésig szokásos módon. Majd előszőr csak a lefolyó egyik részén jött a kávè, majd ott sem. Viszont a vízet kinyomja a csepptálcába ès az őrlőtt kávè helyére. Vezetékek nincsenek eldugulva, kicseréltem a vìzelvàlasztó szelepet, de ùgy sem jó. 6x szétszedès után, amikor már a központi egységet szedtem szét, találtam a központi egység dugattyún levő tömítő gyűrűn egy kitört/szakadt részt. Véleményetek szerint elégséges ha csak azt a tömìtést cserélem ? Köszi a segítsègeteket !
(#) vargaf válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 26, 2019 /
 
A kék "kondenzátor" az varisztor, túlfeszültség elleni védelem. A sárga kondenzátor értékét kell megmérni, ha nem megfelelő a kapacitása, akkor cserélni. Fontos, hogy X2 típus kerüljön oda. Az elektrolit kondenzátorokat mérés nélkül cserélném.
(#) mimike1 hozzászólása Máj 26, 2019 /
 
Sziasztok. Köszönöm a gyors válaszokat . Mérek és cserélek.
(#) Joe_001 válasza vargaf hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Nem láttam pontosan mi a forrasztása miatt emlegettem, bár pont hogy elinduljon akkor ez nem számít.
(#) vargaf válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Ettől még működnie kell.
Következő: »»   37 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem