Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   211 / 259
(#) Epu2 válasza Flashrider hozzászólására (») Máj 27, 2019 /
 
Próbálj rámérni, amikor búg. Ha meg van a 22x V~ akkor van a rendszerben valami. Ha nincs meg a 22x V~ akkor vezérlés hiba.
(#) Flashrider hozzászólása Máj 28, 2019 /
 
Hát ha ennyire komplikált akkor elengedem. 6 évet kiszolgált akkor ennyit bírt. Most nem volt időm de egy 30 perces rövid programot végig nyomott hibátlanul úgy,hogy kifolyócsövet egy vödörbe tettem. Erre varrjunk gombot...
(#) Dino71 válasza KKristof hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Megnéztem, Nincs benne tápkondenzátor. A szűrőkondi nem táp. A felső kosarat és a szórókarokat illene visszatenni. mert van amelyik figyeli a víznyomást és azon keresztűl kapcsólja a fűtést. onnan tudja, hogy megy a motor. de van amelyik csak a preszosztátal van sorbakötve.
(#) Dino71 válasza Flashrider hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
kb 2000ft egy új ürítő szivattyú. A bontott sajna nem 100% csak szivatod vele magad. Én mindenféleképp kicserélném egy újra.
(#) JuniorKill hozzászólása Máj 29, 2019 /
 
Sziasztok adott egy zanussi zdi 111 mosogatógép mely pukkant egyet. Egy tranzisztornak látszó alkatrész szállt el. Képekben illusztrálom. Nem tudom a pontos számát.

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Gabianya válasza Dino71 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Megnézetem. Köszönöm!
(#) KKristof válasza Dino71 hozzászólására (») Jún 1, 2019 1 /
 
A felső tálca visszarakása megoldotta, köszi!
(#) Flashrider hozzászólása Jún 2, 2019 /
 
Sziasztok ismét! Most egy Samsung DW60H9950FS géppel szenvedek. 0e hibakódja van azaz átfolyásmérő probléma. Szétszedtem,alig használt gép ez,nem tartom valoszínűnek hogy ez a baja. Tanácsoltátok anno hogy cseréljek reed relét benne. Hát kiszedtem,de itt nem relè van sajnos. Kérdés, itt ez micsoda? Lehet ezt külön cserélni?
(#) briki hozzászólása Jún 5, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Bosch digitális kijelzős mosogatógép SMS60M08EU/29. Nem szívta le a szennyvízszivattyú rendesen a vizet, E24-es hibát írt ki. Kiszedtem a szivattyút, a lapátjai mind ki voltak törve. Vettem egyet az Orczyba típus alapján kinézve, forma stb azonosnak tűnt. Beépítettem az újat, stekker vissza, a motor szakaszosan beindul, majd pár mp után kiáll hibára. E 25 hibakód, néha E01, vagy E24, E23 random. Többnyire azonban az E25 jön ki. Reset, áramtalanítás után ismét ugyan ez a hiba. A régi szivattyúra ha vissza teszem a stekkert, akkor is ugyan ez a jelenség. A tegnapi nap még a rági szivattyúval beindult folyamatosan a motor, nem ki- be kapcsolgatva másodpercenként.
Van valakinek valami tippje mi lehet a hiba?
A segítséget előre is köszönöm.
(#) INOX 4 EVER hozzászólása Jún 9, 2019 /
 
Sziasztok! A Whirlpool gépem panelhibás, viszont mindene azon kívül jó. Mivel benzinmotoros kisgépeket javítok, úgy gondoltam jó lesz a műhelybe alkatrészmosónak. Ha a kozmás edényt csillire mossa, akkor az olajos alkatrészt is.
El is kezdtem analógra csinálni a vezérlést.
Egy kapcsoló feltölti, termosztáttal fűt, és a kiszivattyúzás is manuális. Egy apróságon akadtam el, mégpedig a nagy szivattyú ami mos. Ha aszinkron lenne, akkor menne, de ez valami olyasmi motor mint a cd romokban van. Elektronika a képen ami a motor burkolata alatt van. Szóval a felső két érintkező L és N. Ez valami belső kapcsoló üzemű táp lehet, de alatta van 3 érintkező, amin nem tudom minek kell érkezni. Feszültség, vagy változó ellenállás, vagy impulzusok? Aki tudja kérem írja le hogy lehet elindítani!
Köszönöm
Inox
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2019
(#) INOX 4 EVER válasza INOX 4 EVER hozzászólására (») Jún 10, 2019 /
 
Kinyomoztam a becses nevét.
BLDC motor, viszont mivel csak egy irányt kell tudnia, és nem pozíció alapú a vezérlése, csupán sebesség kontroll a cél, így van némi remény, hogy valami egyszerű jelet kap a vezérlőtől, de fogalmam sincs milyen összetételűt.
Valaki mozdított már meg ilyet?
(#) mnyugger válasza INOX 4 EVER hozzászólására (») Jún 11, 2019 /
 
Nem zárom ki a tévedés lehetőségét, de szerintem az a három csatlakozás a motorhoz megy.
A BLDC lényegében egy három fázisú motor.
(#) INOX 4 EVER válasza mnyugger hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Szia! Köszönöm, hogy válaszoltál.
A motort kiszolgáló három lapérintkező a nyák másik oldalán van,sokkal nagyobbak, és rugós érintkezőkkel csatlakoznak a tekercsekhez.
Ehhez a három kivezetéshez szürke vezetékeken csatlakozik a vezérlőpanel.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2019
(#) botesz válasza Flashrider hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Hall ic van benne.Szerintem van hozzá külön.
(#) botesz válasza briki hozzászólására (») Jún 12, 2019 /
 
Valószínüleg a cserekor megtépted a szivattyú stekjét és most hiányzik neki egy fázis.Multival mérd meg.
(#) Balaton hozzászólása Jún 14, 2019 /
 
Üdv Mindenkinek!
Van egy CANDY CSF 4590E mosogatógép. Beengedi a vizet, kicsit keringeti, majd villog az öblítés LED. A vizet nem engedi le. Itt megáll, RESET és egy következő program indításnál leengedi. Aztán ismétlődik a hiba.
Mit jelent az öblítés LED villogása?
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2019
(#) briki válasza botesz hozzászólására (») Jún 14, 2019 /
 
Koszi a valaszt eloszor is.
A stekkerrel nem lehet baj mert a szivattyu program inditasakor beindul egy parszor de szakaszosan es nem folyamatosan forgatja a motort. Ez kb 5 alkalommal 1 mp- re bekapcsol majd leall es ennyi. Utana jon a hibauzenet.
(#) Epu2 válasza briki hozzászólására (») Jún 15, 2019 /
 
A szivattyú mechanikusan rendben van?
(#) Flashrider válasza botesz hozzászólására (») Jún 16, 2019 /
 
Értem,köszi! Ezt hol lehetne megtudni? Orczy és társai?
(#) designer hozzászólása Jún 17, 2019 /
 
Sziasztok!
Bosch SGS4009/13 mosogatógép áramköri rajzára lenne szükségem. Valami nagy zárlat lehet benne, mert már bekapcsoláskor leveri az automatát (program vége felé leverte és azóta fix a zárlat).
Van valakinek valami tippje mi lehet a hiba?
A segítséget előre is köszönöm.
(#) briki válasza designer hozzászólására (») Jún 17, 2019 /
 
Szerintem huzd le az elektronikarol az osszes stekkert k8veve a bemeno 220 voltot. Aram ala helyez e ha szinten leveri a panel rossz. Amennyiben nem veri le egyenkent visszadugni. Lehet szivattyu hiba vizszelep esetleg kidorzsolt vezetek panel elfustoles stb
(#) designer válasza briki hozzászólására (») Jún 17, 2019 /
 
Rossz volt a diagnózisom. Nincs fix zárlat. Ez egy mechanikus programkapcsolós gép. Úgy néz ki, hogy csak a program vége előtt veri le az automatát, de nem mindig.
(#) zdome hozzászólása Jún 18, 2019 /
 
Szia Mindenki!

Van egy Fagor LF020SX mosogatógépem ami az egyszercsak nem hajlandó életjelet adni magáról. A kérdés, hogy a tápkábel csatlakozása után található indító, zavarszűrő kondi okozhatja-e ezt.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2019
(#) proli007 válasza zdome hozzászólására (») Jún 18, 2019 /
 
Hello! Csak akkor, ha a két egymás melletti saru (L-L) (N-N) nem vezeti át az áramot. De ennek esélye vajmi kevés. Mert hogy a kondi bent van-e vagy sem, az csak a zavarszűrést csökkentené.
(#) zdome válasza proli007 hozzászólására (») Jún 18, 2019 /
 
Nem öröm, akkor nyomozok tovább. Köszönöm.
(#) Janibacsi23 hozzászólása Jún 22, 2019 /
 
Sziasztok!
Adott egy Samsung DW-FN320 mosogatógép és nem enged be vizet Elindul a program, szivattyú megy, majd mikor vizet kellene engedni vár egy kicsit, majd leáll, megjelenik a kis csapocska piktogram és ha minden igaz 4E (ez nem biztos, mert a kijelző első tagja nem jó).
Régebben csinált egyszer ilyet, akkor szétszedtem levettem a csövet a csapról, levettem az alját és egyszer csak jó lett. Most hiába, nem akar megjavulni. Alja nincs rajta és fel van "bakolva" szóval víz nincs az aljában az tuti. Levettem a csapról a csövet, visszatettem, de semmi változás. Valami ötlet?
(#) botesz válasza Flashrider hozzászólására (») Jún 23, 2019 /
 
Időközben lekértem a rajzát.Sajnos egy kódszámon van a labirintussal tehát vagy komplett csere vagy kivakarod a műa. tokból a régit és az alapján rendelsz bele.
(#) botesz válasza designer hozzászólására (») Jún 23, 2019 /
 
Regenerálószelep környékét nézd meg.
(#) Flashrider válasza Janibacsi23 hozzászólására (») Jún 27, 2019 / 1
 
Hello! Nekem ugyanez a hiba volt, ugyanezzel a géppel.A hiba,hogy meghalt az aquastop szeleped a bejövő csőben. Elég borsos az új cső Én megoldottam a gondot 3 ezer ft.-ból. Vettem egy sima solenoidot egy bontott mosogatógépből,befaragtam és azóta is hibátlan. Ez volt kb. Fél éve. Sok sikert!
(#) Flashrider válasza botesz hozzászólására (») Jún 27, 2019 /
 
Ha megnézed a mellékelt képeim pont hogy azt kapítgáltam ki a labirintusból Azt a Hall ic-t amit mondtál,ezt akkor tudom külön rendelni? Cikkszámot nem tudsz esetleg. Nem venném meg a komplettet 15 ezerért.
Következő: »»   211 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem