Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   247 / 291
(#) kaqkk válasza tigriss hozzászólására (») Jún 16, 2019 /
 
Ez a legrosszabb eset, a hőszigetelés van átnedvesedve , nem javítható .
(#) tigriss válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 17, 2019 /
 
100% hogy az?
(#) kaqkk válasza tigriss hozzászólására (») Jún 17, 2019 /
 
Igen , használd ameddig megy aztán dobd ki . Így is elmegy még minimum 10 évet .
(#) tigriss hozzászólása Jún 17, 2019 /
 
Ma reggel néztem az alját, most száraz volt.
(#) tigriss hozzászólása Jún 17, 2019 /
 
Amúgy a gumi sem tökéletes, ez is okozhatja nem?

fgff.png
    
(#) kaqkk válasza tigriss hozzászólására (») Jún 17, 2019 /
 
A gumi hibájától a gép alja nem vizesedik , ne parázz időnként nézz alá egy seprűnyélre tekert ronggyal takarítsd meg és használd amíg működik ...
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2019
(#) tigriss hozzászólása Jún 18, 2019 /
 
Néha vizes, néha nem.
(#) tigriss válasza tigriss hozzászólására (») Jún 18, 2019 /
 
Ki derült, hogy gumit sem lehet benne cserélni.
(#) Tikekesi74 hozzászólása Jún 19, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung side by side hűtőm (SR-S20FTC)és a hibajelenség amit produkál kissé összetett! A fagyasztó rész folyamatosan fagyaszt azzal nem lenne gond viszont a hűtő része általában nem hűt, csak akkor ha hosszabb ideig (12-24 óra) ki van húzva a konnektorból. Akkor rendesen hűt 2-3 napig utána megint nem dolgozik! De ez csak a probléma egyik része, a másik gond az hogy amikor a fagyasztó(és munkaképes napjain a hűtő) eléri a beállított hőfokot akkor szabályosan leáll de nem kapcsol vissza nem indítja be a kompresszort hiába melegszik fel a belső hőmérséklet akár +- ba is a fagyóban! Ha viszont kihúzom a 220-ból majd visszadugom akkor egy halkabb és egy hangosabb reléhang után elindul és boldogan fagyaszt akár -22-ig is és persze a hűtő is hűt ha éppen jó napja van. Próbáltam kihívni a helyi szakit, elkezdtem neki sorolni a problémákat erre közölte hogy nem tudja vállalni inkább szabaduljak meg tőle. A kérdés az hogy komolyan gondolta hogy javíthatatlan, vagy csak klímaszezon van és nem ér rá ilyenkor hűtőkkel pepecselni? Válaszokat előre is köszönöm
(#) kaqkk válasza Tikekesi74 hozzászólására (») Jún 19, 2019 / 1
 
Az olvasztó betét hőbiztosítéka szakadt meg , cseréltesd ki szerelővel . Amikor elindítod hűt jól mert a levegő útja szabad ,de amint elkezd lefagyni az elpárologtató csökken a légáramlás ezáltal egyre emelkedik a hőfok . A szaki azért nem vállalta mert ő még a régi fajta 1-2-3* os hűtőkön nevelkedett ezek az "úri huncutságok" már nem voltak a tankönyvében .
(#) Tikekesi74 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 19, 2019 /
 
Köszi a segítséget! És ennek a hőbiztinek a hibája okozza azt is hogy ha egyszer elérte a beállított hőfokot utána nem kapcsol be újra felmelegedés után a hűtő?
(#) kaqkk válasza Tikekesi74 hozzászólására (») Jún 19, 2019 / 1
 
Nagy a valószínűsége mert a ventilátor nem fújja rá a levegőt a hőérzékelőre (mivel hogy befagy a levegő útja
(#) Graza hozzászólása Jún 20, 2019 /
 
Üdvözlet!
Egy kicsit 'láma' kérdésem lenne: Miért van az hogy a hűtőknél/fagyasztóknál a kapilláris csövet mindig a szívócsőhöz szorosan rögzítve viszik be a hűtőtérbe? Vagy rá van tekerve, vagy a belsejében megy. Mi jelentősége van ennek?
Köszönöm ha felvilágosítást adtok.
Üdv.!
(#) Any hozzászólása Jún 20, 2019 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mi lehet a gond. Adott egy Samsung 6 fiókos 2012-ben vásárolt RZ80FHIS típusú fagyasztó. Sokszori áramszünet után úgy gondolta, nem fagyaszt többet, csak akkor működik, amikor áramtalanítva van. Akkor is csak addig, amíg úgy gondolja lefagyasztott az adott hőmérsékletre. De sajna ezután nem kapcsolt vissza sose, szóval most szórakozok, hogy kihúzom, visszadugom. tudom, ez sem tesz jót neki. Illetve télen, amikor a konyhában alacsony volt a hőmérséklet, mert ott nem fűtök, akkor ment. Azt gondoltam ebben van termosztát, az ment tönkre, mert régi hűtőnél volt ilyen probléma áramszünet után kétszer is. Aztán ma elmentem a Gömöri alkatrészboltba Miskolcon, elméletileg ebben nincs termosztát (nofrostos, bár az eladó nézett rám kerek szemekkel, hogy a Samsungnak nincs is fagyasztója, Ő legalább is úgy tudja) Aztán közölte, hogy ebben van pár hőszenzor is.
Aki azt mondja hívjam a márkaszervizt, köszönöm, de az már megvolt párszor, és nagyon rossz tapasztalataim vannak, így szeretném más módon megoldani a problémát. Miskolcon más szerelők sem igazán foglalkoznak Samsung-al. Higgyétek el, körbejártam a kérdést.
Szóval: Fagyasztani fagyaszt, ha áramtalanítva van. De nem kapcsol vissza ha felmelegszik kissé. Nemrég ki is lett takarítva, a rácsot leszedtem hátul, kipucoltam a sok port meg koszt. De ebben tényleg nincs termosztát? Melyik hőérzékelő mehetett ki benne? Merre találom, hogy tudom kicserélni? Melyiket rendeljem?

Segítséget szeretnék kérni, és nem azt hogy minek vettem ilyen fagyasztót, mert amúgy nagyon szeretem, szép is (persze sérülékeny) de nem fogok 150 ezres gépet kidobni, mivel a hűtője is megvan, amit össze lehet építeni a fagyóval.

ui: Ha valaki erre a márkára voksolna, inkább ne tegye. Én ha lehetne AEG vagy hasonló márka mellett döntenék, pedig a Samsungot szerettem régen.
(#) Graza válasza Any hozzászólására (») Jún 20, 2019 /
 
Szia!
Pár hsz.-el feljebb Tikekesi74 problémája szerintem nagyon hasonló. Igaz hogy ott egy sbs gépről van szó, de ha elolvasod ott is ugyan ez a jelenség van, ami szintén no frostos.
Az erre adott tanács talán nálad is megoldásra vezethet, szerintem ezen a vonalon indulj el.
Az olvasztóbiztosíték hibájára utalhat még az is, ha (lehetőség szerint) leolvasztod teljesen a fagyót, és megnézed mit produkál visszakapcsoláskor. Ha pár napig hiba nélkül üzemel, akkor ez lehet a gond.
Sok sikert, várjuk a fejleményeket!
üdv.
(#) Any válasza Graza hozzászólására (») Jún 20, 2019 /
 
Lehet igazad van, olvastam. Ma is felhívtam egy szerelőt, azt tanácsolta dobjam ki. Nincs most arra több százezer forintom hogy lecseréljek mindent. Nálam hűvösebb időben működött, nem pár napig, hanem addig amíg a kinti hőmérséklet nem melegedett fel nagyon. De most van benne egy fióknyi cucc. Amit el fogok használni, de kidobni nem akarom. Ezt a biztosítékot hol lehet megtalálni? Elindulnék ezen a vonalon egyenlőre, ha nincs jobb ötlet, de Tikekesi sem írta hogy a probléma megoldva. Bár nem hiszem hogy ez a megoldás.
(#) Any válasza Any hozzászólására (») Jún 20, 2019 /
 
itt még az is a probléma, hogy nem kombiról van szó. A fagyasztás is úgy működik, hogy újraindítás után elkezd fagyasztani, aztán amikor úgy gondolja elérte pl a -19-et (közben csak a -8-10-et) leáll. nem indul újra. áramtalanítás után van két kattanás, kinyitom az ajtót látom a belső hőmérsékletet, aztán egy idő múlva majd beindul. De ezt nem játszhatom a nap 24 órájában. Komolyan már éjszaka sem tudok aludni, felkelek többször mert újra kell indítani a fagyót.
(#) Graza válasza Any hozzászólására (») Jún 20, 2019 /
 
Ki ne dobd, annál azért többet ér, főleg ha csak ennyi a baja. Az hogy akkor még jó volt nem feltétlenül jelent semmit, egy szonda vagy bizti egyik percről a másikra kimúlhat.
Ha kimegy a bizti, nem működik a fűtőbetét, nem olvasztja le a jeget a gép belsejéből. Ha ez a felszaporodott jég ráfagy a hőfok érzékelőjére, jogosan hiheti azt a gép hogy hideg van a ládában, holott a levegő közben felmelegszik.
Ez a jegesedés olyan helyen is lehet ahol nem látszik, pl. ventilátor légcsatornájában stb.
Erre mondtam hogy időszakos megoldás lehet egy leolvasztás, persze miután kietted belőle a kaját.
(#) Any válasza Graza hozzászólására (») Jún 20, 2019 /
 
6 fiókos szekrényből hogyan egyem ki a kaját?
(#) Any válasza Any hozzászólására (») Jún 20, 2019 /
 
Oké, most csak 1 fióknyi van benne, de ha 3 napra 1 hétre elmegyek itthonról.... és a fagyó teljes tartalmát ki kellett dobni akkor amikor ez előjött. Hol találom ezt a biztosítékot? milyet vegyek? Hogy kell kicserélni?
(#) Graza válasza Any hozzászólására (») Jún 20, 2019 /
 
Ezt a típust személy szerint sajnos nem ismerem, de hátha akad itt köztünk olyan aki tudja. Egyébként biztos hogy valahol a gép hátuljába van beépítve, a hűtőtér felől. Kontaktusba kell hogy legyen a fűtőbetéttel, tekintve hogy annak a túlmelegedése ellen hivatott védelmezni.
Neten egyébként találni samsung fagyókról robbantott ábrát darabjegyzékkel, keress rá, az még jó pont lehet kiinduláshoz.
Amit láttam rajzot azon csatlakozós volt, így csak lehúzod, és az újat rádugod, majd visszafogatod. A régire szerintem rá van írva a hőfok, az újat is ez alapján kell beszerezni.
(#) Nanok hozzászólása Jún 21, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy Indesit hűtőszekrényünk. Típusszámot egyenlőre nem találok. Olyan 12éves, alul 3 fiókos fagyasztóval.
A probléma az vele, hogy megy éjjel-nappal, soha nem kapcsol ki. Pedig kicsire van állítva.
Ha a belső kapcsolójával kikapcsolom és vissza. Utána csak bizsergő, párolgó hangot ad, de egy idő után újra elindul és nem áll le.
A hátulja éppen, hogy csak kéz meleg. A fagyasztó fagyaszt.
Mi lehet a baja?
(#) Graza válasza Nanok hozzászólására (») Jún 21, 2019 / 1
 
Szia! A sok egymás utáni ki-be kapcsolás hosszú távon a kompresszor halálához vezethet, így javaslom hogy kikapcsolás után legalább 5, de inkább 10 percet várj.
Feltételezve hogy egykompresszoros a hűtő, a tünetek alapján gázhiányra tippelnék. Ha így van, a javítása szakembert kíván, házilag nem orvosolható.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv.
(#) Nanok válasza Graza hozzászólására (») Jún 21, 2019 /
 
Köszönöm! Én is erre gondoltam. A felső része már alig hűt. Hogy tud elmenni a gáz belőle? Valahol kilyukadhatott? Meg lehet ezt értelmes összegből javíttatni?
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2019
(#) minitrue válasza Nanok hozzászólására (») Jún 21, 2019 / 1
 
Idézet:
„megy éjjel-nappal, soha nem kapcsol ki.”
Idézet:
„A felső része már alig hűt”
Ha ez no-frost hűtő, akkor lehet, hogy egyszerűen csak el van jegesedve. Ha ez így van, akkor először kénytelen leszel leolvasztani, majd kitalálni, hogy miért is jegesedett el. Az ok lehet: eldugult olvadékvíz-kivezetőcső, elromlott hőbiztosíték a leolvasztó fűtőszálon, elromlott hőérzékelő szenzor (ha elektronikus vezérlésű a hűtő), ...
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2019
(#) Nanok válasza minitrue hozzászólására (») Jún 21, 2019 /
 
Kinézetre erre hasonlít A Class*, ennyi az összes felirat rajta.
A fagyasztó részét kitakarítottuk tegnap előtt, az jól el volt jegesedve. Abban most is jó hideg van, kemény benne minden.
Felül a hátulja is jegesedett, onnan is leszedtük a jeget. Most csak pára van és folydogál lefelé.
Ebben van leolvasztó fűtőszál? A fedlapban van beleépítve a hőfokszabályzó kapcsoló. De, hogy szenzor lehet-e vagy termosztát, azt nem tudom. Belül semmi nincs, kívül egészen a kompresszorig be van burkolva.
(#) minitrue válasza Nanok hozzászólására (») Jún 21, 2019 / 1
 
Amit írtam, az no frost típusra vonatkozik. A hagyományos típusok más kialakításúak, s nem tudom, hogy azokba tesznek-e leolvasztó fűtőszálat.
Az adattáblát próbáld a normál hűtőtér alsó részén keresni (benn, oldalt). Mondjuk, ha van ventilátor és légcsatorna a normál és mélyhűtő közt, akkor valószínűleg no frost, ha nincs, akkor hagyományos.
(#) Nanok válasza minitrue hozzászólására (») Jún 21, 2019 /
 
Ez hagyományos lesz akkor, semmilyen ventilátor nincs benne.
Lehetséges, hogy olyan termosztátja van, ami ha meghibásodik, bekapcsolva marad?
(#) minitrue válasza Nanok hozzászólására (») Jún 21, 2019 /
 
Itt fentebb valaki gázhiányt emlegetett, lehet, hogy igaza van. Arra tudok gondolni, hogy a kompresszor nem tudja eléggé lehűteni a normáltért ahhoz, hogy a termosztát kikapcsolja. Az, hogy a fagyasztó fagyos, az csalóka (lehet, hogy már messze nem -18 fok van benne). Tehát mindenképp szerelőt kell hívni.
(#) Graza válasza Nanok hozzászólására (») Jún 21, 2019 /
 
A gázhiány szinte minden esetben "lyukasodás" miatt történik. Ez lehet külső mechanikai hatás, pl ha leolvasztáskor vésik a jeget, és véletlenül kilyukasztják a hűtő testét. Ilyenkor a közeg hirtelen távozik, a hűtés egyből megszűnik. A másik eset a korrózió, ez a leggyakoribb. Általában a keretfűtés csőrendszere adja meg magát, ugyanis fémből van, ráadásul egy olyan helyen ahol fokozottan ki van téve a nedvességnek. Ha tényleg ez a gondja akkor jó szerelő által helyszínen javítható.
Ha máshol ereszt a rendszer, akkor viszont nincs sok remény a gazdaságos javításra.
Következő: »»   247 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem