Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   831 / 1116
(#) krauszkrisztian14 válasza bbb hozzászólására (») Júl 6, 2019 /
 
Köszönöm szépen!
Még annyit hagy kérdezzek meg, hogy gondolom van ehez egy átalakító, ami a PCI Express x8 ból csinál egy PCI Express x16-os aljzatot. Ha arra rákötöm a videókártyát, egyből menni fog, és csak drivert kell neki feltenni?
(#) bbb válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Júl 6, 2019 / 1
 
Nagy eséllyel igen.
(#) krauszkrisztian14 válasza bbb hozzászólására (») Júl 6, 2019 /
 
Köszönöm!
(#) (Felhasználó 51715) hozzászólása Júl 6, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy HP Vectra VL2e alaplapom (HP D3121-60001) 486-os processzorral és integrált videokártyával. Nem volt benne elem régóta, tettem bele. Indításkor ezt írja:
Configuration has been cleared.
Move the CLRCMOS jumper to it's original position and restart the PC.
Erről a holtpontról nem sikerül elmozdulni, teljesen mindegy, hogy hova teszem az említett jumpert (csak 1-2 és 2-3 pozíciója van). Az elem jó, rendesen érintkezik. Mindenféle változatban próbáltam már kihúzva-bedugva, minden létező jumpert átvariáltam már, semmi. Nem enged innen elmozdulni.
Egyébként a szokásos minimalisztikus-kényes HP lap, ami a legkisebb beállítási hibánál elakad. Billentyűzet felvillan, de nyomni nem lehet semmit. Mellékeltem képet a lényeges részről.
A jumperbeállítási lehetőségekről is.
Hardverhiba lenne?
(#) antikzsolt hozzászólása Júl 7, 2019 /
 
Üdv.

Van egy olyan problémám hogy egy több 100 oldalas nyomtatott dokumentumot kellene felvinnem szerkeszthető formátumba. Nincs valami program ami felismeri és leírja helyettem?
(#) bbb válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Keress rá a FreeOCR kifejezésre! De ne izgulj, tele lesz hibával
(#) vision61 válasza antikzsolt hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Szia!

Én az Abbyy Finereader vagy az Adobe Acrobat Prof programokat használom. A karakter felismerés (OCR) után mentheted pdf, vagy doc, stb. formátumban.
A pdf hibátlan szokott lenni, a másiknál szükséges némi utómunkálat.
Jó minőségű (min 300 dpi) szkennelt anyaggal nekünk nem szokott hibázni, a magyar nyelvet is ismerik.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2019
(#) antikzsolt válasza bbb hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Szerencsére nem egybefüggő szöveg az egész. 1-2 oldal egyszerre . Javítani gyorsabb mint felírni.
(#) mhatalyak hozzászólása Júl 7, 2019 /
 
Sziasztok.

Vettem egy acer aspire e13 tipusu laptopot, sajnos kódolta a BIOS-t még a 3-ikkal ezelőtti tulaja.Sajnos sehogy sem tudom feltörni és a boot menübe sem lép be. Egyedü az a megoldás maradt hogy másik PC-ben a saját vinyojára teszek egy bootolható DOS-t pendriveal próbáltam, de nem bootol be vele, sem xd ről, semmiről. Másik gépben megy, de ezen USB ről nem. Elemet kivettem már egy egész éjszakára, rövidrezártam, reset gombot nyomtam közben, de nem felejtette el. Valaki jártas ebben, hogy hogyan csináljak egy Dos-t? van hozzá bios kód eltávolito programom, a net tele van vele, de nem értem miért nem bootol be semmiről... Ami azért is fura, mert a windowst egyszer sikerül ujratelepitenem, de azóta sehogy sem tudom be bootolni ugyan azzal a lemezzel sem. Az egész problémám abból adódik, hogy win10 slstt nem megy a touchpad, mert a biosban át kell állitani, de igy régebbi OP rendszer sem megy fel rá, sem pedig bios frissités, aim win 10 hez van hozzá, mivel kéri a gyári akkumulátorát, ami sajnos teljesen kuka, pedig az menne windows alól is.
(#) mhatalyak válasza mhatalyak hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
xd-ről = CD-ről*
(#) Doky586 válasza mhatalyak hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Kérd vissza az eladótól a pénzed, a laptopot kukázza ő..
(#) bbb válasza vision61 hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Mindkettő remek megoldás. Csakhogy Abby 200 euró, Adobe 227 euró egy évre (vagy 38 euró egy hónapra). Ennél jobb megoldás egy olyan nyomtató megvétele, amihez adják a ReadIRIS programot (vagy megveszi csak a programot 99 euróért).
Ezzel szemben a FreeOCR, ami Tesseract alapú, ingyenes, egész tűrhetően használható, viszont hiba lesz benne.
(#) Ge Lee válasza bbb hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Nagyon nagy különbség van szoftver és szoftver között is ahogy a tesztképen is látható, és főleg a magyar nyelvben, mert az angollal még úgy ahogy megbirkózik mindegyik, de nagyon sokat számít a szkennelés minősége is. Én az omnipage és a recognita programokat próbáltam, utóbbira nem emlékszem már, de előbbi biztosan jó volt, azt a néhány hibát amit csinált gyorsan ki lehetett javítani. A FreeOCR-t sosem próbáltam, a kép alapján úgy látom szerencsémre...
Hibázni mindegyik hibázik, az a nem mindegy hogy mennyit, ahogy nézem az omnipage a legjobb mind közül, emlékeim szerint is. Én sem vettem meg, találtam tört verziót valahol, de ennek már sok éve, azóta nem kellett.

rec.jpg
    
(#) bbb válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 8, 2019 / 1
 
Az ilyen összehasonlító bigyóknak ne higgy! A FreeOCR alapból nem tudja a magyar nyelvet, hanem a Tesseract magyarra tanított verzióját kell belerakni. Ezzel természetesen az ilyen összehasonlítgatom dolgok nem szoktak foglalkozni, hanem feltelepítem bedugom puff írok róla megy náluk.

Amit én kipróbáltam és biztosan használható:
FreeOCR - ingyen, google-fu után magyarul is tud (megfelelő régi Tesseract kell hozzá), fekete-fehér oldalakkal jól elbánik, színes újsággal már nem annyira
ReadIRIS - kis multifunkciós HP nyomtatóhoz mellékelték valami régebbi verzióját tehát majdnem ingyen, jól kezeli a színes oldalakat is, viszont a jogszerű használathoz kell az eszköz, vagy meg kell venni a programot (99euró)
Microsoft Document and Imaging - az Office programcsomag része a 2007-es verzióig, meglepően jól használható, viszont csak 300dpi fekete-fehér tiff képekkel hoz jó eredményt (csak a tiff formátumot ismeri, ha nincs Ms Office Word a gépen, akkor viszont nem működik a szöveg elmentése!)
Recognita - olyan régen volt mikor kipróbáltam, hogy csak a megfakult szép emlékeimet mondhatom róla, viszont nem ingyenes ez se, talán valami szkennerhez kaptam és vígan használtam (a 2000-es évek elején az OCR itthoni magyar elnevezése rekognitázás volt )

Amit kipróbáltam, de nem ajánlom senkinek:
Google Docs - több-kevesebb sikerrel működött, nem mindig ismerte fel, hogy van is szöveg a képen, manuálisan pedig nem lehet megmondani neki, hogy keresse
OneNote - nem erre van kitalálva...
Mindenféle Windows Store-ból letölthető alkalmazások - na ezek között egy se volt olyan, amire biztosan azt merném mondani, hogy felhasználóbarát, vagy pilótavizsgás, de legalább működik

Ha pedig véletlenül olyan multifunkciós eszköz elé kerül az ember, ami tud kereshető pdf-be szkennelni, akkor azt kell kipróbálni elsőként.

A tört részt meg se akarom hallani - nem olyan drága megvenni se amit ajánlottam, annak viszont még nem volt gondom a minőségével.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2019
(#) mhatalyak válasza Doky586 hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Sikerült, egy ingyenes online Acer bios keygenerátorral. Fél perc volt az egész...
(#) Doky586 válasza mhatalyak hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Idézet:
„Sajnos sehogy sem tudom feltörni..”

Akkor mégis csak sikerült. Csak egy kis biztatás kellett.
(#) Gombszem válasza bbb hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Az Abby Fine Reader 14 nagyon jó, magyarul is. Ha nem akarod megvenni, arra is van megoldás (pü). Az ingyenes biztos hogy semmit sem ér magyarul. Jó, ha a pár világnyelvet tudja úgy-ahogy.
(#) bbb válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 9, 2019 1 /
 
Még egyszer leírom, hátha átsiklott a szemed az előzőn.

Nem érdekel semmiféle nem legális módszer és azt ne is terjeszd a fórumon, se privát üzenetben!
(#) Macsek71 hozzászólása Júl 9, 2019 /
 
A következő ötletem megvalósíhatóságáról(hoz) kérnék véleményeket esetleg javaslatot.

Van egy pár éves laptop, egy nagyobb merevlemezzel( másodmeghajtó) és egy kisebb SSD (elsődleges)

Újratelepítés után ugye ajánlott lenne egy mentést csinálni, (ha másért nem, legközelebb ne kelljen órákig telepítgetni).
Ott a második winyó- van rajta hely . *
Megoldható-e, hogy mindkét meghajtón legyen OPrendszer, visszaállításkor a 2. meghajtó bootol, és mosoly ...

Gondolom a lapos BIOSa ( illetve ami mostanában helyette van) lehetővé teszi a második(sokadik) meghajtóról bootolást.
A tulajdonos van annyira "jól nevelt", hogy rendes üzemben (SSD bootol) a második meghajtón csak a megadott mappákba ment. Ezt Win10 őfelsége is tudja, és nem piszkít bele a másik lemezen levő rendszerbe ?

A pendrive-os megoldástól elzárkóznék, ők valahogy nálunk szeretnek eltűnni...
(#) Ge Lee válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Nálam ha látták egymást, akkor mindig szétcseszte egyik a másikat, az egyiken 10 volt a másikon 7. Amelyik indul, egyfajta előjogot gondol magának, amit csak lát arra irkafirkál, a jó ég tudja csak hogy mit meg mit nem. Aztán a következő alkalommal a másik emiatt már nem tud bootolni.
Azóta működik úgy ahogy (bár már nem használom) amióta UEFI-s alaplapom van, mert az intelligens bios a szétcseszett oprendszert is elindítja, hogy hogyan azt nem tudom. De ha ott az alapból boot szektor hibával nem induló HDD, bios-ból akkor is el tudom indítani.
Megoldottam inkább hogy a régebbi dolgaim is menjenek a 10 alatt, így nem kell már ezzel szórakozni. És, még újratelepíteni vagy javítani sem kellett soha, mondjuk nem is tudnám mert a rendszer visszaállítás is ki van kapcsolva, na meg a frissítés is, talán azért nem is borult meg még eddig.
(#) bbb válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Alapvetően felesleges a második lemezre oprendszert raknod. A win10 a telepítéshez használt lemezt úgy szokta partícionálni, hogy létrehoz egy ~500megás recovery partíciót utolsóként és ide tesz egy helyreállító/telepítő csomagot. Ha valamiért megnyekken, akkor erről a partícióról tudsz indítani és mehet akár a tiszta telepítés is.
(#) Doky586 válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 9, 2019 / 1
 
Felesleges 2. élő oprendszer.
Ments fileba a win beépített eszközével vagy live linux vagy winPE-vel (pl Macrium), mindezt fileba a d: -re.

mentés1.png
    
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Júl 10, 2019 /
 
Ma azzal fogadott a gépem hogy sunyi módon 68-as verzióra frissült a Firefox!! Viszont én a 67-esnél akarok maradni!! (A hátam mögött csak ne telepítsen semmit se!!) Miután letöltöttem 67-es telepítőt és felraktam, létrehozott nekem egy teljesen üres alapértelmezett basic profilt!!! Na most hogyan szerezhetem vissza az eddigi profilomat?!?! Rettenetesen fontos lenne!!!
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 10, 2019 /
 
Ha visszateszem a 67-es firefoxot akkor miért nem enged többé be?!
(A csatolt ablakot adja!)
(#) villanyipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 10, 2019 /
 
Miért nem rögtön az első kiadáshoz ragaszkodsz?Alapból frissít és a régi dolgokat is viszi az új verzióhoz, annyira szörnyen felesleges köröket futsz ezekkel a szinte már beteges ragaszkodásaiddal a régi verziókhoz, hogy csodálom hogy van még ami hajlandó elfutni nálad hiba nélkül.Gondolom a frissítés után minden maradt a régi csupán pár hiba ki lett javítva, neked ezt nem volt jó, jutalmad egy hiba üzenet.
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 10, 2019 / 1
 
Áh, mindegy... A Mozilla legújabb hülyesége hogy az eddigi bevált "Parsonas" helyett mostantól a szutyok "Forefox Colors" szolgáltatást tessék használni, ráadásul nem lehet "downdate" (vagyis nem lehet többé korábbi verzióra visszatérni) mert akkor nem enged be a már régóta létező profilba hogy "megvédje" azt... Nem fejlődünk jó irányba...
(#) Pacso hozzászólása Júl 13, 2019 /
 
Szép estét mindenkinek !
Már egyszer volt ilyen jelenség a gépemnél,de magától megjavult!Most ismét olyat produkál,hogy az egér bal gomb használatkor egyszerre két kattintást érzékel, de nem állandóan. 4-5 kattintás rendben majd a következő 1-2 duplán érzékel ! Van erre valami magyarázat illetve javítási mód ? Segítő szándékokat előre is köszönöm ! További szép estét kívánok !
(#) antikzsolt válasza Pacso hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
WIn10? HA igen én kinyírtam rá 4 egeret . Áttértem a win7 re. ÉS azóta nem volt dupla klikk
(#) minitrue válasza Pacso hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
A bal gomb (ami ugye a leggyakrabban használt) mikrokapcsolójának a kontaktusa bizonytalanná vált. Olcsó egereknél viszonylag hamar bekövetkezik. A lehetőségek:
- Veszel másik egeret.
- Szétszeded az egeret, megnézed a kapcsoló típusát, keresel valahol másikat (pl. kidobott egérben ritkán használt gomb), kicseréled arra, ha egyezik.
- Ha a kapcsoló szétszedhető fajta, s a szemed és az ujjaid is alkalmasak a feladatra: szétszeded óvatosan, megkapargatod pl. tűvel az érintkező felületeket illetve kontaktspray-t használsz, összerakod.
(#) antikzsolt válasza minitrue hozzászólására (») Júl 13, 2019 /
 
Nekem még a bal kezes üzemmódban is hibázott. És az oprendszer váltás után nem javul meg a gomb. Frissen kicsomagolt egerek is pont ugyan azt produkálják?
Következő: »»   831 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem