Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Androidos okos telefonok
A Samsung logó nem jelenik meg csak csíkos képernyő jön elő helyette ha az elmondottak alapján annak kellene jönni soron következőleg .... de nem. Nem tudom mi lett vele.
![]()
Sziasztok,
új ROM-ot kellene feltennem egy HTC Desire 510-re, mert egy frissítésnél valami összeakadt, és addig-addig szórakoztam vele, hogy már csak szervizmódba tudok belépni. Túrtam a netet, letöltöttem a javasolt ROM-ot (többet is: >>ezt<< itt ajánlják, >>ezt<< pedig itt), de nem tudom, hogy kicsomagolás után hogyan és hova kell felmásolni (az SD-kártyán nem veszi észre a telefon egyik menüpontban sem (fastboot/recovery/factory reset/simlock/check smartsd/image crc/show barcode)). Tehát ha van egy jónak vélt gyári ROM-om, hogy kell azt feltelepíteni? Hálás köszönet előre is!
Fastboot/Ramdump-ba lépve, ott a Ramdump to SD-t választva megjelenik 11 darab .ram kiterjesztésű fájl. Elkezdi őket sorban kicsomagolgatni, de a negyediknél (3OCIMEM.ram) elakad, és visszaugrik az indító képernyőre.
![]()
De gyakorlatilag annyi lenne az egész, hogy ha meg van a megfelelő gyári szoftver, akkor a telefon kitömöríti és feltelepíti magának?
htc vel nem foglalkoztam. általában sd kártyáról szoktam a zipet feltolni custom rcovery alól. Ha ez nem megy akkor számítógépről lehet adb ből flashelni vagy valamilyen cél szoftverrel ami a htc telefonokhoz való. Itt jut eszembe. Xiaomi bootloader unlock miért nem működik mostanság?
A második telefonomat nyitnám de nincs meg az oldal ahol a kódot lehet kérni. Tud valaki más megoldást bl nyitásra? Redmi 5 független. A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2019
Most leszedek egy másikat, hátha azzal megy: ezzel,az elsővel nem akar összejönni.
Ugyanazt csinálja a másikkal is.
![]()
Az adb erre is jó többek közt. Bár nem egy felhasználó barát dolog.
Értem, köszi.
Ez egy másik ROM, mégis ugyanott áll meg: elkezdi a tömörített fájlt a telefon kicsomagolni a kártyára, és ennél a fájlnál megakadt. ![]() Megkeresem ezt az adb-t: sajnos a telefon így már levélnehezék, jobban elrontani nem lehet. ![]()
Parancs dorban kell használni. menni fog?
Ha nem értesz hozzá tönkre teheted a telefont. Ha nem kapkodsz szívesen megnézem neked. A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2019
Köszönöm a linket, azt megrágom, végig megyek rajta lépésről lépésre. És a segítségedre is igényt tartanék majd - köszi azt is.
![]()
Xiaomi BL nyitáshoz nem kell kódot kérni! Azonban a redmi 5 telefonhoz a legfrissebb miflash nem jó. picit régebbit kell feltenni.
Üdv!
Nem kódot kell kérni, a feloldást kell kérni. Egy éve legalábbis még így működött.
Igazad van. De mostmár nem kell ezt sem! Automatikus lett végre!
![]()
Ez jó hír.
A linket megnézve láttam, hogy az unlock-ról szól. Lefényképeztem az induló képernyőt, és a második sorban ott áll, hogy ¤¤¤ LOCKED ¤¤¤.
Akkor lehet, hogy azért akad meg a telepítés, mert le van védve.(?) Akkor az első lépés a link szerinti unlock-olás, ugye?
Igen és igen. Fastboot modban pc-ről tudod ellenőrizni a BL állapotát.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2019
Van itt valaki aki ért a Magisk nevű csodához?
Elvileg terminalból lehet vele bűvészkedni de nem nagyon jön össze. Twrp terminal alól próbálkozom. Ötlet?
A HTC developer oldalra menj fel, ott van hogyan tudod unlockolni. Persze egy mentéssel azért készülj előtte, mert minden veszik a lépések során!
Nekem is ugyanez a feher vagy rgb random pixelek a kepernyon.
Bekapcs, Menu, Hangero fel eseten elojon az android robot es az Odin mode. Erdekes, hogy ez mukodik, de elindulni nem tud. Egyszer netezes kozben nalam eloszor lefagyott, es azota nem mukodik ![]() Elotte nem volt vele baj. Derult egbol csillamvapas.. A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2019
Már nincs mit menteni. Pontosabban: mielőtt egy félresiklott op.rendszer újratelepítéssel ide jutottunk volna, a fontos dolgok át lettek téve az SD kártyára. Köszi!
Köszönöm, megpróbálom.
Egy fastboot nevű programot kell a parancssorból elindítani, ami egy hibaüzenetet ad: egy AdbWinApi.dll-t hiányol.
Ez alapján letöltöttem tömörítve egy állományt, amiben benne van ez a dll, de azt nem tudom, hogy hova kell bemásolni? A windows rendszerfájlok közé, ahol a többi dll van?
Az ADB-t normális helyről (Bővebben: Link) töltsd le és akkor nem fog hiányolni ilyen dll fájlokat.
Sikerült az unlock.
![]() Itt írtam, hogy honnan szedegettem le a feltelepíteni kívánt tömörített állományokat. Ezeket a telefon elkezdte kicsomagolni, de 4. fájlnál mindig elakadt (valószínűleg a LOCK miatt). Most, hogy ez a védelem ki van kapcsolva, megpróbálkozhatok ezzel a lépéssel megint? Köszönöm.
Ha sikerült az UNLOCK, utána jöhet >>EZ<<?
Köszi előre is!
Ha sikerült az unlock akkor mehet fel az új stock rom. Bár én inkább a custom recoveryvel kezdeném.
Sajnos amiket letöltöttem, azokkal továbbra sem sikerül.
![]() A "custom recocery" mit jelent, hogy működik?
Nyitott bootloadernél van lehetőség a gyári recoveryt lecserélni. A custom recoveryből lehet menteni és telepíteni is. Akár komplett romot, főzött romot vagy csak alkalmazást. Nálam szempont, telefon választásnál a custom recovery is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |