Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   251 / 291
(#) lelkes amatőr válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Szerintem ez nem proc. vezérlésű, a neten talált képek alapján.
A leolvasztást feltehetően egy óraszerkezet kapcsolja, annak érintkezője lehet összeégve ha tényleg ott van a 230 V. a fűtőbetéten és nem csak egy fázisceruza mutat valamit.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2019
(#) Mosomasa01 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Igazad van! Sima időzítő óra vezérli!
(#) lelkes amatőr válasza fbarnus hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Ne add fel, nem bonyolult az ügy. Új fűtőbetét mindenféleképp kell a törött helyett, a leolvasztó-vezérlő meg egyszerűen javítható ha az a hibás.
(#) kaqkk válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Idézet:
„Próbáld ki egy lámpával, hogy valóban üzem alatt van folyamatosan! Ha igen akkor érdemes a vezérlést megnézned. Szerintem a felét egy tranyo kapcsolja a tranyót meg vagy a profi vagy egy uln2004 ha szerencséd van akkor nem a proci zárlatot!”
Én már tudom miért világít a fázisceruza ...
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2019
(#) lelkes amatőr válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Feszültséget az óramodul motorján keresztül tud mérni, viszont az normális.
(#) kaqkk válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
(#) Mosomasa01 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Már vártam a kritikát! Tiszta facebook feeling-em van!
(#) fbarnus válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Uraim! Le a kalappal, és nagy nagy köszönet! Lámpa nem világít, ha az időzítőt olvasztás funkcióra tekerem igen. Tehát nincs más hiba gondolom. Digit multi tévesztett meg. 218V - ot mért. Rendelem a fűtőszálat. Mégegyszer köszönöm!
(#) kaqkk válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Idézet:
„Szerintem a felét egy tranyo kapcsolja a tranyót meg vagy a profi vagy egy uln2004 ha szerencséd van akkor nem a proci zárlatot!””
Ha ilyeneket írsz egy 230v os fűtőszálra akkor várhatod is a kritikát ... A 230v os olvasztóbetétet legtöbbször relé-vagy triac kapcsolja...
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2019
(#) Mosomasa01 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 20, 2019 /
 
Akkor biztosan nem találkoztál még tranzisztoros relé kapcsolással. Én elég gyakran találkozok velük. Ezért írtam amit írtam. Valóban előfordul teiakos kapcsolás, de az mosógépben jellemző és a triak már nem felét vezérel hanem szelepet vagy szivattyút vagy a motort.
(#) kaqkk válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Aug 21, 2019 /
 
Ja ! Értem , nálad a felé = relé ... A profi az kicsoda ? Máskor nézd meg (olvasd át) amit leírsz mielőtt elküldöd
Az idézet a hozzászólásomban szó szerint lett kimásolva és szerintem más sem értette nem csak én ... Viszont ha értelmezni próbálom akkor megint csak megakadok ... A relét egy tranyó kapcsolja (eddig talán megvan) a tranyót meg a proci ? (akkor ez is sikerült) vagy egy uln ha tranzisztorral kapcsolják a relét már nincs szükség uln tranzisztor mezőre ....
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2019
(#) Mosomasa01 hozzászólása Aug 21, 2019 /
 
No ha már itt vagyunk akkor nekem is van egy megoldatlan problémám! Electrolux ENA38953X egy kompresszoros, szelepes. Normáltéri elpár hibás volt ezért betettem egy lapelpárt. A hiba a következő: két hétig hibátlanul megy majd a fagyasztó felmelegszik és csipog. Ha OK-t nyomok a vezérlőn visszahűti a fagyasztót, de a hiba ismét előjön, de változó időközönként.
(#) kaqkk válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Aug 21, 2019 /
 
Dobd ki belőle az elektronikát és tegyél bele két mechanikus termosztátot + 1 relét . A relé azért kell mert mindkét termosztát kapcsolja a kompot de csak az egyik kapcsolja a váltószelepet is mindig a fagyasztónak kell elsőbbséget adni . A piros lámpát tudja kezelni a fagyasztó szabályzó és elvileg a sárga kapcsolót is rá lehet kötni (de akkor figyelni kell mert leolvadhat a normál tér ha csak a fagyasztó megy a sárga miatt...) Egy időben (kb 20 éve ) nagyon sok ilyen átalakítást csináltam , a főnököm kamionszámra hozatta be Svédországból a használt hűtőket és minden harmadik a kezem alá került .
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2019
(#) Villanymozdony hozzászólása Aug 21, 2019 /
 
Kicsit off, de szépen megcsinálja a kompresszort a gyerek.
Reconditioned Compressor
Mondjuk a végén azért illett volna Co-val vagy AWI-val hegeszteni.
(#) Mosomasa01 válasza Villanymozdony hozzászólására (») Aug 22, 2019 /
 
Tényleg ügyesen csinálja. Én is próbálkoztam vele, de ott akadt el a mutatvány, hogy nem találtam támcsapágyat samsung kompresszorba, 5ből 3nak kockára kopott.
(#) Villanymozdony válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Aug 22, 2019 /
 
Jó kérdés, honnan szerez alkatrészt, mert a hermetikus kompresszorok javítása nem számít bevett szokásnak.
Elképzelhető, hogy gyártat valahol, nagyobb mennyiségnél megéri. Nekem főként a vágáskor bekerülő vaspor, és a hegesztéskor becsapódó salakcseppek tűnnek problémásnak.
Egyébként hűtőszekrényeknél miért nem a klímákban elterjedt gördülődugattyús kompresszorok terjedtek el?
(#) kaqkk válasza Villanymozdony hozzászólására (») Aug 22, 2019 /
 
Gondolom hatalmas piaca is lenne a felújított kompoknak . A kihívás kedvéért egyszer megcsinálja az ember , aztán csinál belőle egy kerékpumpát . A másik meg az hogy jobban belegondolva nem lenne olcsóbb mint a gyári új , legalább 4 óra a felújítás ideje + az alkatrész és még garanciát is kell rá vállalni ...
(#) StMiklos válasza Villanymozdony hozzászólására (») Aug 22, 2019 / 2
 
Szevasz!

Felépítéséből adódóan nem igazán alkalmas (megfelelő hatékonysággal, hatásfokkal) -25-nél alacsonyabb elpárolgási tartományú felhasználásra, bár azért léteznek.
Azért a különböző szerkezetű kompresszoroknak megvan a célszerű felhasználási területe.
A klímákban a kompresszornak van hűtése a kondenzátor ventilátorból adódóan, egy háztartásinál nincs ilyen, és a hűtésre (hőleadás) szükség van.
Kényes egyensúlyról van szó, fontos dolog, még ha első ránézésre nem is látszik.
Ha beszélhetnének a rossz körülmények között működő, karbantatást soha nem látott, szó szerint megsült kompresszorok, megégett festékkel a tetejükön.

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2019
(#) antikzsolt hozzászólása Aug 25, 2019 /
 
Jó reggelt.

Van egy frigolux 3 csillagos fagyládám. Amit a tegnapi nap folyamán leolvasztottam mert egy picit el volt jegesedve és már elég durván megemelte a villanyszámlát.
Azután szeretnék érdeklődni hogy milyen hidegnek kellene lenni a fagyasztóban ha minimumra tekertem. Jelenleg -28c° áll a hőmérő amikor felnyitottam.

És kiadott egy nagyon furcsa hangot. Olyan mintha forrna benne a gáz amikor lekapcsol a motor.
A motor forró, hűtőborda hideg.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2019
(#) kaqkk válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 25, 2019 /
 
Nyugodt lehetsz semmi probléma nincs , a hang természetes . A hőfok 18-20 körül kell hogy legyen de valószínűleg a leolvasztás miatt most egy kicsit "túlszaladt" ez nem probléma két 3 nap múlva nézd meg újra a hőmérőt ha már a benne lévő élelmiszer is tökéletesen áthűlt .
(#) antikzsolt válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 25, 2019 /
 
Azok kő kemények mert az olvasztáskor jól becsomagoltam őket. A hang amit kiad az nagyon zavar, hasonló hangja van mint a forralóban lévő forrásban lévő vizet hallgatnék. Ilyen hangot nem hallottam hűtőtől.
Mindeközben a hűtőborda hideg.
(#) kaqkk válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 25, 2019 /
 
Lehet hogy kő kemények de már kissé melegebbek mint -18 és idő kell amíg áthűlnek .
Az hogy még nem hallottad ezt a hangot nem jelenti azt hogy rossz a hűtő . Abból adódik hogy amikor a kompresszor megáll a gáz nyomások (szívó-nyomó oldal) elkezdenek kiegyenlítődni , a folyadék állapotban lévő gáz még bekerül az elpárologtatóba és ott forrásszerűen elpárolog.
(#) antikzsolt válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 25, 2019 /
 
Ok akkor nem aggódom annyira most pár napig Köszi.
(#) lacib hozzászólása Aug 27, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Elektrolux ZLKI 302 tipusu 2 kompresszoros hütőnk.
A probléma egyszer leált a normál hűtő része,szerelő jött termosztátcsere 3hét (25000) mindenki örül.
Elutazunk, haza érve minden fagyott a hűtőben (a termosztát kb20%-ra állitva) .
A szerelő szabadságon..hívjam 1 hét mulva. Addig meg húzogassuk ki a hűtőt mint a termosztátcsere előtt. Tegnap előtt ( vasárnap) a hűtő teljesen leált..ki_be kapcsolom nem indul,hívom a szerelőt tegnap (hétfő) este jön bekapcsolja működik . Kérdem tőle a fagyasztással mi lesz? Azt ugye meleg hűtőnél nem tudja megnézni Jön holnap (azaz ma kedden). Jórendben mondom én,szerelő elmegy a hűtő kb 1 óra után leáll. Felhivtam a szakit szóltam neki hogy nem megy a hűtő. Erre ma nem jött..
A tegnapi leállás után ujboli bekapcsolásra elindult a gép,de kb 1 óra után ugyanugy leáll mintha a motorvédő vagy valami állitaná le mert olyankor mintha áramtalanitva lenne a belső világitás sem müködik. A kérdésem az lenne hogy vajon mi lehet a baja? Nagyon hállás lennék ha valaki csak tippet is adna. Köszönöm előre is
(#) kaqkk válasza lacib hozzászólására (») Aug 28, 2019 /
 
Valószínűleg rosszul kötötte be a termosztátot és az nem kapcsol le , a végén a motor hővédelme kapcsol amikor már nagyon erőlködik a vastag jég miatt . A világítás áramkörére kötötte a kompresszort .. Vedd le a termosztát házát és csinálj a bekötésről egy fotót. A termosztát ház elején a tekerő gomb mellett van egy műanyag dugó azt kivéve megtalálod az egyik rögzítő csavart és az égőt kitekered az mögött is találsz egy csavarkát
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2019
(#) lacib válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 29, 2019 /
 
Köszönöm kaqkk .
De mivel garanciális a javitás addig mig ki nem jön a szaki inkább nem nyulnék hozzá, remélhetőleg a mai nap megjön végre.
A termosztát itt a hűtő tetején található nem bent a hűtőtérben.
A hiba lényegében most az hogy hogy a motor előbb leáll mint ahogy a kellő hőmérsékletet elérné.
Ha el akarom inditani nem mindig indul be
(#) lacib válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 29, 2019 /
 
Na itt volt.. 3 órás késéssel de megjött.. viszont nem csinált semmit..
Csináltam képeket.. de a méret miatt nem engedi feltölteni.. később felrakom..
Viszont egy kérdés. A kapilláris cső kb 1.5 m hosszan fel van tekerve a hűtő tető lemeze alá ez jó igy? Nem lehet hogy ezért fagyasztott a hűtő?
(#) lacib válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 30, 2019 /
 
Hali. Megvannak a képek.
Most az a helyzet ha bekapcsolom megy egy ideig a hűtő,viszont ha leáll csak akkor indul újra ha kikapcsolom és utána bekapcsolom (érdekes módon ha kihúzom a konnektor-bol és visszadugom nem indul be).
A szerelő tanácstalan,az ő elmondása szerint az eredeti termosztátot építette be.
Bármilyen ötletet ,tanácsot köszönettel fogadok.
(#) kaqkk válasza lacib hozzászólására (») Aug 30, 2019 /
 
Én nem azt mondtam hogy nem eredeti hanem hogy rosszul kötötte be , a képeken szinte semmi nem látszik a bekötésből.Jó lenne a termosztát típusát is tudni akkor le tudnánk írni a pontos bekötést .
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2019
(#) lacib válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 30, 2019 /
 
Most igazábol az érdekelne elsősorban ,hogy miért áll le a hűtő ugy mintha kikapcsolnám, áramtalanitanám ? Hűteni ,hűt de miutân leáll nem indul ujra magátol csak ki-be kapcsolás után .
Következő: »»   251 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem