Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Szemezek az EL156-os csővel.Adatlap szerint 24W is kivehető belőle SE(!) beállításban 450V anód,280V segédrácsfesz melett,3,8kOhm illesztésnél.
adatlap Van valakinek valami tapasztalata esetleg a csővel? Vagy valamit rosszul értelmezek az adatlapon? Úgy néz ki 2-höz hozzá tudok jutni. üdv.
A PCL86-hoz való 10cm2-es kimenőimet használom, és bikaerős hangja van
![]()
kárpitos alátétnek hívják, ha jól tudom, én is hazsnáltam, mikor a műbőrözött kombón kellett csavart "átvezetni"
![]()
Azért ne a lustaságodon múljon az erősítőd látványa
![]() ![]() ![]() De azér tis csak el kellett menni boltba nem? ![]()
Nem kellett boltba menni, minden kéznél volt
![]()
Örülök hogy jól szól.
A foglalatokat meg köszi.Hány db van?A pofátlan mindenemet.
Müszi!
Ilyen trafot hasznalsz kiimenonek? Nemtudod mibe volt eredetileg?
Sziasztok.
GU50 csővel érdemes építeni PP kapcsolást? Találtam hozzá elég jó rajzot, és megmozgatta a fantáziámat.
Kiváló kimenőnek, ez egy tesla B100 cigánymagnó trafója.
Es ezzel a kimenovel mekkora anodfeszen es arammal hajtod a gu-kat?
Csatolok három képet amin valószínű valamilyen kimenők vannak. A kérdésem az lenne,hogy felismeri-e valaki milyenek? Jó lenne tudni milyen kapcsolással tudnám használni. Azt hogy kimenő abból gondolom, hogy légréssel vannak összerakva.
Nos, most itt vagyok, teszek fel néhány képet a trafóról, a két szélső a primer, a két belső pedik a szekunder, egy kisfesz, és egy nagyfesz.
A két orosz hiperszil trafó az nem kimenő. Nekem is van ilyen. 230 voltból csinál 13 egész valamennyit. Az áttétele 16 körüli. Egy 8ohmos hangszóróhoz is 25-ös áttétel kell el84 vagy pcl86 esetén.
igen, ez pont úgy van, ahogy mondod, tettem rá kondit, meg egyenirányitottam is, de akkor is csak 280V-ot mutat, lehet, a multiméter a rossz? nemtudom
Sajnos csak 3,5 cm2-es. Olyan keresztmetszetű mint a legtöbb tv kimenő. De azért nem olyan rossz az egy pcl86-hoz ha nem akarunk nagy mélyet.
Az a két orosz hiperszil az képkimenő, de nekem nagyon tetszik a hangjuk! Sőt még PCL85-höz is jók, bírják a magasabb nyugalmi áramot(gyárilag is ahhoz készültek). Át fogom tekerni őket 8ohmos hangfalhoz
![]()
Az én nagy 2x100w-osom 6P45SZ-el dolgozik, nézd meg az Ecopityu Csöves multjában, izmos erőteljes hangja van , legyilkol bármilyen tranyósat...
Van még 32db...
Nekem is kész lett a 6AS7G-s SE-m., meg most csicsásítom a 6L6GC- PP-t. Majd cikket írok róla, és BB fellöki az Elektroncső.hu-ra.
Így ahogy olvasgatom a hozzászólásaitokat, nagy kérdés merül fel bennem..:
MIÉRT NEM ÉPÍT ITT SENKI ELLENÜTEMŰ VÉGFOKOT????
Majd fogok, csak előtte "gyakorolok+ az SE-kkel
![]()
Azt olvastam régebben
![]() ![]()
Szia Pityu!
Egyszerűbb, mint gondolnád. Azért, mert kis SE kimenőket sokkal egyszerűbb találni, mint ellenütemhez gyártott trafót. Mikor ezzel összehoz az emberke valamit, máris nagyon elégedett lesz (jogosan) magával, és a hangminőséggel is. Csak az a fránya 2-4 W, valahogy az egy ídő után kevéske lesz. Ekkor jön az ötlet, hogy csináljunk egy kicsit nagyobbat. Hát, ezért (szerintem).
Van ilyenem, a minap szereztem az Undine rádióval együtt! Hát a jövő héten talán kmérem, most nemigen fogok bele, mert vizsgaidőszak, tanulni kell(ene), ilyesmi
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |