Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   175 / 207
(#) Uviktor válasza mokerati hozzászólására (») Máj 18, 2019 /
 
Szia,
Ha több autóban is próbáltad és mindenhol ugyanaz,akkor készüléken belül lehet gond.
Ha minden hsz.kimeneten hallanád akkor azt mondanám hogy a végfokozat +- "föld" és a karosszéria test közt van némi kapcsolat,de hogy csak egy....
Az én tudásom itt végetér...
(#) Kissall hozzászólása Máj 19, 2019 /
 
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hogy az autómban magnót cseréltem és recsegnek a hangszórók.
Elsőnek visszavittem és kicseréltem egy másik típusú magnóra mert azt hittem az a hiba de a második készülékkel is ugyan az a probléma.
Amit le akartam cserélni az egy régi BLAUPUNKT porto cd 32 típusú készülék amivel szépen és erőteljes, recsegés mentesen szól. Viszont egy SAL vb 6100 utána MNC 39711 highway rush típussokkal mikor picit több hangerőt adok kb 30 as hangerő ( van mikor 24-25 nél már előjön) ami nem hangos igazaból. Hozzáteszem mindegyik aútos magnó 4X 45W.
Hogyan lehetne orvosolni a problémát vagy mi lehet a gond?
(#) Uviktor válasza Kissall hozzászólására (») Máj 19, 2019 /
 
Szia,
Szerintem Sal,MNC készüléket ne akarj egy régi klasszikus gyártású Blaupunkt-hoz hasonlítani,hasonló teljesítményt,hangzást várni.
Nem egy kategória.
Én inkább visszatenném a Blaut,es azon gondolkodnék,hogyan tudnám aux vagy cd tár bemenetről "felokosítani".
Ahogy olvasom ezt a fórumot,sokan ezét válnak meg régi de kiváló minőségű fejegységeiktől,és esnek bele a fentebb említett gyártók csapdájába.
Persze régen is ráírták a kommersz készülékekre hogy 100W PMPO.
Aztán jó esetben volt benne 2x5W végfok.
(#) Tomi111 válasza Kissall hozzászólására (») Máj 19, 2019 /
 
Szerintem ezeket a durván 20000Ft alatti mechanika nélküli USB-s szarokat nem szabad megvenni. Ócskák, rádió érzéketlen, hangminőség pocsék, a legtöbb rádiója még csak nem is RDS-es. Visszafelé fejlődünk? Sokon még Loud beállítás sincs. A hangerő encoder hamar megadja magát, nem lehet állítani, stb... Találkoztam AKAi-val, többféle SAL, Blaupunkt-tal ( a mai gyártásúval) , mind pocsék! Belül szinte üres!!
Akinek volt előtte beépített gyári, vagy régi Blaupunkt, Jvc, Alpine, Kenwood..., az ezeket nem tudja hallgatni! Annyival jobbak a régiek.
Most is lehet kapni jókat, akár pl: JVC vagy Alpine, stb, de úgy 40eft körül kezdődik, ami jó.
(#) DmANn hozzászólása Aug 7, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy autoba való mikrofonom, cikkszám: 84316938762. Ez egy BMW mikrofon, és a TIS-ben látszódik, hogy az 1es és 2es láb között van a mikrofon: Bővebben: Link (X18507-es csatlakozó)

Viszont scopepal mérvő gyakorlatilag semmi sem látszódik rajta (AC mérés, 5-10mV tartományban). Szerintetek ezt mivel lehetne működésre bírni? Valami tipp jól jönne, milyen előerősítő, esetleg ha valaki használt ilyet, mivel tette?

Köszi!
(#) SzervízMacska válasza DmANn hozzászólására (») Aug 7, 2019 /
 
Szia! Gondolom, ez egy kondezátor mikrofon, így a 3-as lábon tápot vár...
(#) DmANn válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 7, 2019 /
 
A 3-as láb elvileg földelés, a rajzból kiindulva, de nem ismerem a TIS-t annyira. Szerinted adjak neki oda tápot? Mekkorát? Köszi
(#) Inhouse válasza DmANn hozzászólására (») Aug 7, 2019 /
 
Akár árnyékolás is lehet akkor, de az electret mikrofonnak kell a táp. Lehet, hogy 2 lábas bekötésű, egy ellenállással kell ejteni rajta feszültséget, a jelet kondival kicsatolni. Bele tudsz nézni?
(#) DmANn hozzászólása Aug 7, 2019 /
 
Nem tudom sajnos szétszedni, iszonyúan össze van rakva.
Viszont a modul amivel használni szeretném tartalmaz egy preamp-ot, ami tud bias-t is adni, és azzal kipróbáltam, de nagyon nagyon halk és csak akkor mukodik, ha 1cm-ről beszélek bele.
2.6V bias feszt ad a modul, és így van, egy 2.2K-val van a mikrofon pozitív felére kötve. Kellene használnom egy mikrofon erősítőt?
(#) Inhouse válasza DmANn hozzászólására (») Aug 8, 2019 /
 
Én nem látom, hogy mire van kötve, annak mekkora jel kell a teljes kivezérléshez, és a mikrofon mennyit ad. Meg kellene mérni, próbálni... Azért kell táp az electretnek, mert alapból egy kis előerősítővel kezdődik. De kellhet még közéjük fokozat attól függően, hogy mi van utána kötve.
(#) DmANn hozzászólása Aug 8, 2019 /
 
Ahha, ertem koszi! A modul amivel majd hasznalni fogom egy BC127 -es. Az adatlapjabol nem találtam sok infot a mikrofon kovetelmenyekrol, viszont ok egy alk4013-as mikrofonnal használták, aminek -42dB az érzékenysége. Bar a gond az hogy az en mikrofonomrol viszont semmi info nincs.

Meg egy kerdes: ha szerzek egy mikrofon erositot, van gyakorlati elonye egy AGC-s tipusnak egy sima statikus erősítésűhöz képest? (autóban szeretnem kihangosítóhoz használni!)
(#) Inhouse válasza DmANn hozzászólására (») Aug 8, 2019 /
 
Nem vagyok otthon a kihangosításban, de több, mint valószínű, hogy jobb érthetőséget produkálna egy szabályozott erősítésű.
(#) diakistvan hozzászólása Aug 11, 2019 /
 
Szevasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy milyen fejegységet vásárolják 1 vagy 2 din max 50k-ig.Ebben az ár kategóriában vannak minőségi darabok amelyek bírnák a kiképzést?
(#) Petyaa válasza diakistvan hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Üdv! Ezen az oldalon van egy pár fejegység. Bővebben: Link

Amelyik megtetszett keress rá hogy esetleg máshol van e olcsóbban.

De az ismert márkákkal nem valószínű hogy mellényúlsz: Pl: Kenwood, JVC, Pioneer, Alpine.
A 40-50eft os olcsóbb kijövő 7" kijelzőkkel szereltek hamar feladhatják a szolgálatot.

Érdemes olyat venni, ami tud bluetoothon kommunikálni, ill. kihangosítani, és minél könnyebb kezelni. A vezetés miatt fontos hogy "vakon" is tudjuk kezelni. Ha most vennék elgondolkoznék ezen: Kenwood DPX-5100BT
(#) Joe_001 válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Üdv!
Az se bajnyös, meg ha Wifije is van, meg SIMet is tud fogadni, ha már jövőről beszélünk. Ez az android, meg a GPS frissítéséhez előnyös. GPS-nél az útinform is percrekész. Ilyesmi minimum egy huszast dob a vételáron. (Sajnos)
(#) Petyaa válasza Joe_001 hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Jogos, de navigációra szerintem legjobb egy telefon, aminek a térképet napi szinten tudod frissíteni. A mindenttudó gps wifi stb márkás fejegységekből kevés a felhozatal, ha van akkor horror áruk van.
(#) Joe_001 válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 12, 2019 /
 
Mondjuk térkép is félévente jön ki új. A SIM, is mint opció a gyakoribb. Mondjuk én kényszerítve voltam az 1 DIN -be az autóm miatt. Xtrons Androidost vettem. Nem volt túl sok 250 € Igaz, a nem az eredeti GPS progi fut rajta. Ez is csak egy telefon, csak 7" a kijelzője, meg tolatókamerát is fogad, és még a kormány gombait is használhatom. Telefonnál ez nem volt még opció.
Digitális TV-Rádió is opció, de szerintem a SIMmel közös, vagy vagy lehetőség.
(#) Joe_001 válasza diakistvan hozzászólására (») Aug 13, 2019 /
 
Szia !
A Wishen nézz szét amik ott vannak annál olcsóbb nemigen van.
(#) Lanselott hozzászólása Szept 7, 2019 /
 
Üdv,a kérdésem az lenne,a mellékelt képeken szereplő kértyaolvasó beköthető-e autórádióra? A problémám lényege,hogy az autómban gyári beápitett autóráció van,amin gyárilag nincs sem USB sem kártyaolvasó bemenet csak a valamikor divatos Cd...Ezért szerteném "felokositani". Köszönöm ha segit valaki aki ért hozzá.

USB3.jpg
    
(#) Udvari Zsombor válasza Lanselott hozzászólására (») Szept 7, 2019 /
 
Hát, ha nincs USB bemenet akkor ezt így magában sehogy. A képen látható kártyaolvasó asztali számítógép házába való és annak alaplapjára kell dugni.
(#) Lanselott válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 7, 2019 /
 
Igen tudom. Lehet nem jól tettem fel a kérdést,a jel amit ez a kértyaolvasó ad,azt a jelet ha a kötést megoldom,a rádió tudja-tudná-e kezelni?
Avagy,van ez a másik modul,ami a leirása szerint 8-13V tartományban működik. Ennek elvileg jónak kellene lennie,csak nekem a rádió része nem kellene,csak az USB. Viszont az oldalon ahol találtam,nincs hozzá bekötési rajz....
(#) Inhouse válasza Lanselott hozzászólására (») Szept 7, 2019 / 1
 
A két eszköz nagyon távol áll egymástól. Az első egy számtech eszköz, az sosem fog menni ebben az összeállításban és nem az USB 5V kontra autó 12V miatt. A másik egy médialejátszó, ami tud fogadni BT, SD, Aux és USB porton adatokat és egy analóg vonal kimeneten kiadni azt. Ha van az autórádiódon Aux in, akkor már csak össze kell kötni. Ha nincs, még csinálhatsz rá. Ennél többre ennyi infóból nem futja.
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2019
(#) orcika70 válasza Lanselott hozzászólására (») Szept 7, 2019 /
 
Fm transmitter, amely memóriakártyát és usb pendrive fogadására képes.
(#) Lanselott válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 7, 2019 /
 
Igen tudom,már a különbséget. A kérdés az lett volna,az utóbbit be lehet e úgy kötni,hogy az autórádió -rádió funkciója megmarad,mert gondolom jobb a vétele mint ezé a Kinai kütyüé. Ezért szeretném úgy bekötni,hogy atöbbi funkciója okositsa fel a beépitett rádiómat,csak nem találtam sehol leirást,hogyan kellene igy bekötni.
(#) Uviktor válasza Lanselott hozzászólására (») Szept 7, 2019 /
 
Szia,
Írd meg kérlek a fejegység típusát,hátha lehet aux bemenetet hegeszteni rá.
USB-t kétlem hogy tudna fogadni,akkor már inkább egy olyan külső eszközben gondolkodnék mint ez,bluetooth, aux,kártya,USB,szabvány előerősített audio kimenettel,elérhető áron.
Nekem is van egy ilyen,és meglepően jól működik. (Igaz,kici kínai néni beszél benne,de teszi a dolgát...)

Az FM transzmittert nem csak pocsék hangminősége miatt n(s)em ajánlom,mert iszonyat mértékű nagyfrekvenciás zajt termel,széles körben zavar minden egyéb elektronikus eszközt.
(#) Joe_001 válasza Lanselott hozzászólására (») Szept 8, 2019 /
 
Nekm van, mert én is vettem. Az a baj hogy külföldön vagyok, a cucc meg otthon, egybedobozolva. Amennyiben még aktuális November második hetében emlékeztessetek, elő tudom keresni.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2019
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 8, 2019 /
 
A hozzávaló vezetékek közül a két vezetékes piros -kék a táp, a kék a többinek a középsőjével egy potenciálon. A három vezetékeseknél a jel jobbról balról, test középen.
(Emlékeim szerint...)
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 8, 2019 /
 
Bocsi, október az a november.
(#) Lanselott válasza Uviktor hozzászólására (») Szept 9, 2019 /
 
Ez a baj,csak annyit tudok a cuccról ami a képen látszik,ez van fenn az odalon ahol találtam,de ha lehet a leirásnak hinni,tudja a Bluetootot...A gyári beépitett rádió egy Blaupunkt,ezért nem szeretném azt kivenni. Azt mondjuk nem nagyon értem,hogy nincs rajta Aux bemenet ha már CD lejátszó van,de....
(#) Petyaa válasza Lanselott hozzászólására (») Szept 9, 2019 / 1
 
Utána kell nézni. Fordokban pl a 6000-es gyári CD fejekhez lehet kapni ebayen aux iso csatlakozót.
Persze ha van a fejen Aux gomb akkor működik csak.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2019
Következő: »»   175 / 207
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem