Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   186 / 216
(#) adapter válasza Steven19 hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
reloopnak is:
Sikerült egy rövid tesztet elvégezni, más forrásból tényleg jó.
(Most páran hamut szórnak a fejemre, de gyári audio CD-vel próbáltam play gombos PC cd-rommal teljesen jónak véltem, azután tunert kötöttem rá, azzal is szépen szólt. Sőt, nagyon szépen.)
Hangjával nagyon elégedett vagyok, kb.: másfél óra nyüstölés után a két 3055 között a bordahőmérséklet 55,7C fok volt az asztalon, nem tudom dobozolva mennyi lesz, először természetes ventilációban gondolkodtam, de lehet, hogy ventilátoros hőkapcsolós kombót is beteszek majd...
(Csak kósza benyomás: mintha nagyon enyhe magaskiemelést tapasztaltam volna, egyébként a becsatoló kondim 1µF-os a 470nF helyett.....)
Köszönöm az infókat....
(#) highand válasza adapter hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Ha bármiféle magas kiemelést akár csak gyanítasz is, akkor valami nem jó. A JLH minden erősítők között a legmélyebb tónusú. Még az One Gacu ( vagy hogy írják, tíz éve hallgattam) is magasabb tónusú.
(#) adapter válasza highand hozzászólására (») Okt 12, 2019 /
 
Nem tudom, tényleg csak egy halvány sejtés volt, de van rá valami tapasztalat, hogy mivel érdemes kezdeni?
De egyébként tényleg jól szól, amúgy is az a fajta vagyok akinél a bass kissé oda van tekerve bármilyen erőlködő megy nálam....
(#) highand válasza adapter hozzászólására (») Okt 13, 2019 / 2
 
Először meg kell tanulnod elválasztani az artikulált, részletes és koherens basszus fogalmát az elegendő basszus fogalmától. Sajnos ehhez elég jó hangszórók is kellenek. De megéri, mert lesznek olyan zenék, amiken addig csak ritmikus öblös basszust hallottál, ám egy jobb rendszeren hallani fogod, hogy nem ám mindig ugyanazt a húrt és lefogást pengette a basszista. A JLH egy remek erősítő arra, hogy elegendő basszus legyen.
(#) Ge Lee válasza adapter hozzászólására (») Okt 13, 2019 3 /
 
Mit jelent az a kérdés, hogy mivel érdemes kezdeni? Azt hogy milyen modifikációjával érdemes kezdeni, vagy hogy melyik kapcsolással érdemes kezdeni? Ha utóbbi, akkor szerintem nem a JLH-val. Nekem volt JLH-m pár napig amíg szét nem bontottam, és mondhatom hogy hangzás tekintetében a HTA is és a JLH féle 75W-os kapcsolás is szebb hangzást produkál ennél. Persze nem eget verő különbségek ezek, ha ennél nagyobb különbséget akarsz akkor bizony a csövek felé kell kacsintgatni.
(#) adapter válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
highand hsz-re reagáltam, ő úgy vélte, hogy valami nem stimmel a megépítéssel. Habár a topik jó részét átböngésztem a megépítéssel kapcsolatos észrevételek szempontjából, (terjedelem miatt oldalakat csak átfutottam) melyeket igyekeztem betartani, amatőr lévén követhettem el hibákat.
Erre vonatkozott a kérdés felvetés, hogy merre induljak, azt gondoltam itt is hasznos lenne olyanok tanácsa akik többször megépítették már többféle változatban, esetleg méregették, próbálgatták és mondjuk azonnal tudja ezt vagy azt az alkatrészt változtassam meg. Az általam vélelmezett magas kiemelés miatt kérdeztem, ami lehet, hogy nem is valós és csak én hallottam úgy őszintén szólva azt sem tudom hogyan kellene szólna, az összbenyomásom elég jó róla.
(nincs nagy gyakorlatom erősítők terén, keveset építettem belőle, ezért a jó tanácsokat szívesen veszem és nem lustaságból, egyszerűen alig van időm ezzel a szép hobbival foglalkozni, kb. 2-3 hetente 1 óra, nyáron annyi sem... Csöves felé nem szeretnék elmozdulni , a fülem sajnos teljesen alkalmatlan az ilyetén hangzásbéli különbségek észrevételére.)
(#) reloop válasza adapter hozzászólására (») Okt 13, 2019 / 1
 
Az A-osztályú erősítő mellé valahogy nem illik a ventilátor hangja. Próbáltam egészen csendesen járatni, de zavart hosszú távon.
A borda hőmérséklet 60°C-ig szerintem elfogadható. A készülékház szellőztetésnél arra is gondolj, hogy az elektrolit kondenzátorok kapjanak a beáramló levegőből. Az meghosszabbítja az élettartamukat.
A tapasztalt magaskiemelést okozhatja, hogy az előző erősítőd tompán szólt és ahhoz képest érzékelted a változást?
(#) Dióda válasza adapter hozzászólására (») Okt 13, 2019 / 1
 
Mutass róla egy fotót hogyan építetted meg hátha látunk valamit ami nem okés a dologban és úgy könnyebb lessz tanácsot adni hozzá. A jlh egy csodabogár tipikusan a "vissza a kályhához" tipusú erősítő amit nehéz elrontani. Lehet hogy nagyfrekisen gerjed a jószág és elviszi a hangját.
Nekem a kompenzációk beépítve vannak benne és így ez kizárt hogy gerjedjen így a natúr megépítésről nem tudok nyilatkozni . Igaz én baromira túlméreteztem a hűtését annó így ventit nem kellett használni hozzá és nem is ajánlom senkinek mert borzalmasan zavaró tud lenni. Ráadásul egy nagyobb borda nem egy hatalmas költség és az sosem romlik el mint egy venti.
(#) adapter válasza reloop hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Sikerült időben hazaérni, próbálgattam kicsit még, úgy néz ki igazad volt, a fülem csalt meg, bekötöttem az egyik hangdobozt (valami tesla ha igaz de le van esve a címkéje öcsém szerezte németből) az eddig használt erősítőbe, a másikat a JLH-ba közös jelforrással..
A jlh sokkal szélesebb tartományt fed le (elnézést a pongyola megfogalmazás miatt) a másik szinte tompán szól (mintha másik szobából hallgatnád), váltogatva ég és föld, érdekes tapasztalat volt...
Meggyőztetek Dióda-val marad a passzív hűtés egyébként szinte ugyanilyen hűtőbordám van csatornánként.
(#) Dióda válasza adapter hozzászólására (») Okt 13, 2019 / 1
 
Jó lessz az a borda de azt függőlegesen tedd mert vízszintesen a lamellák egymást fűtik.
Annó hasonló borda volt a régi vermona végfokokban bár ott viszont fektetve volt és nemigazán boldogult rendesen a hőleadással pedig az nem is A osztályú volt.
Bővebben: Link

Én valami ilyesmire gondolnék hirtelen persze végfokonként.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2019
(#) reloop válasza adapter hozzászólására (») Okt 13, 2019 / 1
 
(#) adapter válasza Dióda hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
Na most lementem vissza a műhelybe (ez erős eufemizmus arra a lukra) és lám találtam egy egy régebbi UPS házat sz128xma220x360, még az állapota is pofás, ép festés, horpadás nélkül (ez meglepett)...
Új lakója lesz...
(#) adapter válasza reloop hozzászólására (») Okt 13, 2019 /
 
még a cikket is elolvastam, rám fért ez.... Nem is tudtam erről.
(#) mikldesign hozzászólása Okt 17, 2019 /
 
Van egy gondom! Média lejátszónak beállítottam egy megunt MacMinit, ami egy monitorral van összekötve, a hangkimenete pedig egy 3,5 es aljzaton ad ki hangot. Ha ezt összekötöm a JLH val állandó sustorgó hangot hallok, ha megy a winyó akkor meg cirpel. Szóvaé tök idegesítő. Ha optikai kábellel megyek neki, akkor kuss van, de a kimenet olyankor csak 96khz/24 et tud. Szal mi a gond szerintetek? Belehallgattam a Mac be egy fülessel, és akkor csend van. Csak az erősítővel összekötve perceg. Szerintetek mi lehet a hiba? Blu Ray vagy DVD-Audio lejátszóval nem csinálja. Kipróváltam Szalagos magnóval, bakelit pörgetővel, ott is csend van. Van valakinek ötlete?
(#) reloop válasza mikldesign hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
Szia! A tünetekből földhurokra következtetek. Találkozik az összeállítás a hálózati védőfölddel egynél több helyen? Ha nem, próbáld a villásdugót megfordítását!
(#) Baxi válasza mikldesign hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
Vagy ami még megoldás lehet, hogy egy aljzatba legyen bedugva a az erősítő s a pc/mediabox
(#) mikldesign válasza reloop hozzászólására (») Okt 18, 2019 /
 
Köszi, megszünt. De mitől volt ez a percegés? Azt hittem, hogy a Mac tápja a ludas.
(#) mikldesign válasza Baxi hozzászólására (») Okt 18, 2019 / 1
 
Egy elosztóban van az egész rendszer. Reloop ötlete megoldotta.
(#) Toth Attila hozzászólása Dec 13, 2019 /
 
Sziasztok! A 10 wattos Jlh-hoz milyen értékű kondenzátort és ellenállást javasoltok zobel tagnak? 8 ohmos hangdobozokkal lesz terhelve az erősítő. Ebben szeretnék segítséget kapni!
(#) kisjoke91 válasza Toth Attila hozzászólására (») Dec 13, 2019 /
 
Nem tudom milyen forrásból van a kapcsolási rajzod, nekem ez (melléklet) bevált.
(#) reloop válasza Toth Attila hozzászólására (») Dec 13, 2019 /
 
Szia! Nem az erősítő, hanem a hangszóró Ohm-os ellenállása és induktivitása alapján méretezünk.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2019
(#) Toth Attila válasza kisjoke91 hozzászólására (») Dec 13, 2019 /
 
Szia! Szinte ugyan ilyen, tervezés. Köszi az infót!
(#) Toth Attila válasza reloop hozzászólására (») Dec 13, 2019 /
 
Szia! Köszönöm Neked is az infót! A Wikipédiát csak gyorsan át futottam, szóval akkor fogjam az induktivitás merőt és merjem meg a jelenlegi hangdoboz induktivitását. Ebből kiszámolható a kondenzátor értéke, az ellenállás értéke mi alapján számolandó?
(#) Toth Attila válasza reloop hozzászólására (») Dec 13, 2019 /
 
Pontosabban a mély hangszóró előtt lévő légmagos tekercs induktivitását kellene megmérni?
(#) reloop válasza Toth Attila hozzászólására (») Dec 14, 2019 /
 
A teljes hangsugárzó, sőt a kábel is (!) beletartozik. Persze nem változtatjuk ezeket az alkatrészeket minden hangszórócserénél, 10 Ohm + 100 nF általánosan elfogadható értékek.
(#) Toth Attila válasza reloop hozzászólására (») Dec 14, 2019 /
 
Szia! Köszönöm, igazából konkrét peldára voltam kíváncsi, amit meg is kaptam! Egy kérdésem lenne még, az ellenállás teljesítménye mekkora legyen?
(#) reloop válasza Toth Attila hozzászólására (») Dec 14, 2019 /
 
Feltéve, de meg nem engedve azt, hogy 9V 20 kHz-es jel is kerülhet a Zobel-tagra, még akkor is elegendő a 0,6 W-os ellenállás.
(#) Toth Attila válasza reloop hozzászólására (») Dec 14, 2019 /
 
Rendben, köszönöm!
(#) Steven19 hozzászólása Dec 24, 2019 /
 
Sziasztok, Kellemes Ünnepeket . Én is szeretnék csatlakozni a JLH építők Felekezetéhez. Ma sikerült összeraknom és elsőre indult, a kimeneti féltápot könnyedén beállítottam, a nyugalmi áram kisérleti fázisban 870mA. A kivezérelhetőség 30V-on 7,12Vcs-cs-ig torzítás nélkül, a bemenő jel 560mVcs-cs. Mennyinek kellene lennie a csúcstól csúcsig kivehető jelnek? A tranzisztorok: Q1 BC560C, Q2 2N3019, Q3-Q4 2N3055. Az áramkör kapcsolási rajzát az Ágoston Lajos Audiofil erősítők építése c. könyvben találtam és az alapján épült. A rajzban szereplő árambeállító potmétert 1KOhm-os ellenállással helyettesítettem próbára. A nyugalmi áram nem mászkál jelentősen, talán 2-3mA-t
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2019
(#) ferci válasza Steven19 hozzászólására (») Dec 24, 2019 /
 
Ha nem kevered a Vcs-cs-t a Veff-fel, akkor kevés lesz.
Következő: »»   186 / 216
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem