Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hősugárzó javítás
 
Témaindító: Balu002, idő: Dec 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) hosszutoll hozzászólása Jan 17, 2013 /
 
Van egy HM8200 típusú ventilátoros hősugárzónk eddig jól működött, de tegnap óta nem melegít, nem izzik fel a fűtőszál. Bedugom a konnektorba és ahogy a bal oldalon a fokozat kapcsolót balra tekerem, hallok egy halk kattanást a piros fény bekapcsol, a jobb oldali kapcsolóval állítom a ventilátor sebességét, de hiába megy a ventilátor nem izzik fel a fűtőszál.
Fáziskeresővel megnéztem eljut az áram a fűtőszálig, vagy legalább is nem látszik, hogy a fűtőszál elszakadt volna. Igazából nem tudom hol a hiba, milyen alkatrészt kellene cserélni javítani ?
Hausmester, manapság sok háztartásban megtalálható !

Ventilátoros hősugárzó
Kompatk méretű ventilátoros hősugárzó
Állítható hőfokszabályozó
2 fűtési erősség (1000W / 2000W)
Üzemvisszajelző fény
Túlmelegédés elleni védelemmel ellátva
230V / 50Hz, 2000W
(#) zolika60 válasza hosszutoll hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
A túlmelegedés védelmet vizsgáltad? Fáziskeresővel nem lehet hibát keresni szerezz egy multimétert.
(#) hosszutoll válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Ha lenne egy multiméterem sem tudnám mi mérjek, annyira ne értek hozzá !
(#) catmisu hozzászólása Jan 27, 2013 /
 
Hello!
Clatronic KH3077 típusú hősugárzónk van.
Klasszúl fűtött,de egyszercsak hatalmas villanás,és füst után megadta magát.
Szétszedtem,és két sor fűtőszálat találtam,alufóliás kartonpapírba beépítve.
A felső fűtőszálnál,ahol rögzítve volt a kartonpapírhoz,égésnyomokat találtam.
Most,csak az alsó szál melegít,de gyakrabban kapcsol ki,mint be.
Meglehetne oldani,hogy legalább az alsó szál fűtsön?
Állandóan?
Köszi.

(#) kaqkk válasza hosszutoll hozzászólására (») Jan 27, 2013 /
 
Idézet:
„Ha lenne egy multiméterem sem tudnám mit mérjek, annyira ne értek hozzá !”
Akkor csak egy megoldást tudok javasolni : vidd szervizbe !
(#) kulcsar29 hozzászólása Feb 2, 2014 /
 
Van egy tescos hősugárzóm amit 5 éve vettem. Eddig nem is volt gondom vele. De aztán egyre nehezebben akart indulni. Szétszedtem. kipucoltam mert elég poros volt. Gondoltam ezért indult lassan. Meg is zsíroztam.Utána szépen el is indult de kb fél perc után megállt. Majd kb 1 perc múlva újra elindult, majd fél perc után ismét megállt. Fázisceruzával néztem meg hogy kap-e áramot. A hőbiztosíték egyik felén volt áram a másikon nem. Vettem bele egy másikat,találomra 152C fokosat mert a réginek nem volt olvasható a hőfoka. El is indult vele de fél percenként megállt majd újra indult.(itt persze egyből 2-es fűtési fokozatban indítottam el.) Kipróbáltam csak ventillátor módban, úgy ment szépen egy órán keresztül is.Egyes fűtési fokozatban is szépen ment órán keresztül.De mikor 2-be kapcsoltam ment sokáig de nagyon melegedett az egész háza. Az alján levő biztonsági kapcsoló kezdett már olvadni. Kicseréltem a hőbiztosítékot egy 110C-ra de azzal is fél percenként megáll majd elindul. Valakinek van ötlete hogy mi lehet a baja?
(#) kulcsar29 válasza Imre hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Szia. Milyen fajta ez a hősugárzó? Nekem van egy tescos, arra hasonlít ez is. Valamint hasonló problémával küzdök én is. Csak hiába cseréltem ki a hőbiztosítékot, nem igazán akar rendesen működni.
(#) Bakman válasza kulcsar29 hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Én is vettem ilyet, mert sokat vagyok olyan szállodában, ahol nem szeretnek fűteni. Azt kell mondjam, hogy nem kicsit tűzveszélyes a szerkezet. Óva intek bárkit attól, hogy felügyelet nélkül működtesse!

Azért kapcsolgat ki, mert egyszerűen túlmelegszik kettes fokozaton, tehát nem véletlen. A legnagyobb baja az, hogy egyszerűen túl gyenge a légszállítási képessége a vetillátornak, a rács túl sűrű. Jobb is, hogy kikapcsol, különben tuti kigyulladna. Arról már nem is beszélve, hogy a kábele is alul van méretezve. Nagyobb fokozaton rövid időn belül a kábel tejes hosszában átmelegszik, a készülék háza pedig ijesztően felmelegszik. Csodálom, hogy nincs betiltva.

Így tessék használni! Csak és kizárólag felügyelet mellett, egyes fokozaton!!
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2014
(#) kulcsar29 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
5 évig teljesen hibátlanul működött. Karácsony körül kezdett gyengélkedni. Kidobni sajnálnám mert jól melegített, de szervízbe nem érné meg elvinni mert többe kerülne a javítása mint a maga a hősugárzó
(#) Bakman válasza kulcsar29 hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Több ok miatt nem fújhatja rendesen a levegőt: szösz van a lapátokon, szorul a tengely, kikopott a "csapágy" (persely), zárlatos a forgórész (ez nagyon ritka eset), zárlatos az állórész (egy része kiesett a játékból), nem kap elég feszültséget a motor.
(#) kulcsar29 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
Elvileg tiszta a belseje mert kipucoltam amikor szétszedtem először. Meg is zsíroztam a tengelyt mert akkor tényleg szorult. Majd megnézem még egyszer a motort.
(#) mugab válasza kulcsar29 hozzászólására (») Feb 2, 2014 /
 
A bimetálja állítódott el. Ezért kapcsol le. Azt nem írom hogy zárd rövidre, mert védelmi célt is szolgál, de állíts rajta...
(#) Bakman válasza mugab hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Idézet:
„Az alján levő biztonsági kapcsoló kezdett már olvadni.”


Más probléma van ott.
(#) kulcsar29 válasza mugab hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Hogy lehet a bimetálon állítani?
(#) Bakman válasza kulcsar29 hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Hajlítással, ezzel fokozva a tűzveszélyt. Kivéve akkor, ha csavaros kivitelű, de az ritka mint a fehér holló, legalábbis hősugárzókban. Nem fogod tudni beállítani úgy, hogy kritikus hőmérsékletnél kikapcsoljon.
(#) ibiza87 hozzászólása Márc 18, 2014 /
 
Sziasztok!

nekem egy Sencor SFH-9014 típusú hősugárzóm van. Eddig nem volt vele baj, de kb egy hete ha bekapcsoltam akkor azonnal kikapcsolt. Kicsit játszani kellett vele, de végül elindult. Ma ugyanígy próbálkoztam. Elindult, leállt s eztán már be sem kapcsolt. Kétszeres hővédelemmel rendelkezik.
tudna valaki segíteni, hogy mit tudnék csinálni vele?
(#) yvsmad hozzászólása Nov 15, 2014 /
 
Vettem egy Ardes 466 Sahara olasz gyártmányú ventillátoros hősugárzót, klíma beltéri egységéhez hasonló fali készülék, ami nagyon jól működik, csak a ventillátora feleslegesen nagy fordulaton fújja a levegőt és ezzel együtt zajos is. Le kellene venni a fordulatszámot kb. az 1/3 - 1/4-ére. 2 fűtőszál van benne, a beállított hőmérsékletre felmelegítéskor megy mind a kettő, utána a hőntartáshoz már csak az egyik kapcsol ki/be. Kikapcsoláskor pontosan 30 sec-ig megy a venti fűtés nélkül, utána leáll. 1/3 - 1/4 fordulatszámon sem égne le, mert akkor már csak az egyik szál fűt fél teljesítménnyel. Nem kell szabályozhatónak sem lennie a fordulatszámnak, fix megoldás is érdekel.
(#) csancsa hozzászólása Feb 12, 2015 /
 
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni.
A fürdőszobában az ajtó fölött a falon van egy 1 szálas kvarc fali hősugárzó, ami teljesen felfekszik a falsíkra, villanykapcsolóval kell működtetni. Nagyon ritkán használjuk, de most fürdőszoba felújítás kapcsán úgy döntöttem teszünk fel egy újat, mert szerintem ez még akkor került fel, mikor épült a ház 1980-ban.
A problémám az, hogy vettem egyet, viszont itthon jöttem rá, hogy ezt konnektorba kell bedugni. Vajon ilyen esetben meg lehet oldani, hogy a meglévő villanykapcsolóra kössük rá, onnan kapja az áramot? Van rajta egy zsinór amivel ki-be lehet kapcsolni.
Ha ez nem megoldható, akkor a vezetékét le lehet-e cserélni, mert csúnya fekete színű, és csak egy rövid vezetékkel a felújítás kapcsán mellé telepített konnektorba dugnám be. Sajnos ahol vettem ez az egy db volt az ilyen típusú hősugárzóból, kicserélni másikra nem tudom.
Remélem érthető amit írtam, mert nem értek villanyos dolgokhoz. Természetesen szakemberrel szereltetném meg, de azt még keresni kell, ezért szeretném tudni előre, mik a lehetőségek, hátha ti tudjátok. Előre is köszi!
(#) csancsa hozzászólása Feb 12, 2015 /
 
Találtam képet hozzá:
(#) tzshzs hozzászólása Szept 25, 2016 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni! Van egy Hauser BH-2026 fürdőszobai fűtőventillátorom. Sajnos pár napja a 3 fokozatú kapcsolónál (csak ventilátor, gyenge fűtés, erős fűtés) az erős fűtés állásnál is a gyenge fűtés üzemmód működik. A hőmérsékletszabályozó kapcsoló működik. Sajnos nem találtam kapcsolási rajzot vagy szerelési útmutatót róla. Szerintetek a 3 fokozatú kapcsolónál lehet a probléma vagy esetleg a motoron van valamilyen fordulatszabályzó?
Várom segítségeteket!
Köszönettel
Zsolt "egy kezdő amatőr"
(#) bajuszrichard hozzászólása Nov 12, 2016 /
 
Sziasztok van egy ventillátoros hősugárzóm aminek a hőkorlátozó diódája megsült és nem látszik az érték rajta.
Hány fokosat érdemes bele tenni?
(#) Kari55 hozzászólása Feb 12, 2017 /
 
Sziasztok.
Van egy delonghi dch 1030 1800W hősugárzóm ami a 2-es fokozaton lecsapja az automatát. (de csak a kettesen) A kapcsolóval lehet baj, vagy amit kapcsol? Ugyanis ha rákapcsolom kettes fokozatra, akkor egy villanás a fűtő lamelláknál és lecsapja az automatát.
Hogyan/hol keressem a hibát?

Köszönöm a segítő válaszokat.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
(#) kaqkk válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Hány amperes a kismegszakító ?
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2017
(#) jano65 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Úgyis szét kell szedned igy mindegy, hogy hol kell keresned a hibát. De mivel villanást látsz a fűtőpanelnél, majdnem biztos, hogy a 2-es fokozatú része zárlatos.
Látni kéne, hogy hogy van elhelyezve a fűtőszál és miképpen tud zárlatba kerülni. Lehet valami kosz égett rá.
(#) Kari55 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 12, 2017 /
 
Azt nem tudom/pillanat, de eddig jó volt.
(#) pannon hozzászólása Szept 22, 2017 /
 
Tiszteletem! Nekem is Tescos hűtő-fűtő ventilátorom van, de nem tudom, hogy hogyan kell a hőszabályozó elemet bekötni. Az egyik vége hegyes és fekete. Mindegy, hogy hogyan kötöm be az áramkörbe? Van mellette egy kioldó relé is, azzal kell sorba kötni, csak nem tudom, hogyan. Köszönöm a segítséget. papa
(#) meszi_1985 hozzászólása Nov 17, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy Heller hősugárzónk ami úgy érzem hogy már nem melegít annyira mint újkorában, 3 éves körül lehet. Elég poros belül, lehet hogy az lenne csak a baja vagy van ezekben olyan alkatrész ami elhasználódik és csökken a teljesítménye? Próbáljam szétszedve levegővel kifújni?
Köszönöm!
(#) zolika60 válasza meszi_1985 hozzászólására (») Nov 17, 2018 /
 
Takarítsd ki és jó lesz.
(#) meszi_1985 válasza meszi_1985 hozzászólására (») Nov 24, 2018 /
 
Elfelejtettem írni hogy a gombokra érdekesen reagál, néha többször kell megnyomni azt amivel átkapcsol fűtésre és van hogy az alatta levő gomb funkcióját kapcsolja. Ezt a gondot is megoldhatja a takarítás, esetleg egy kis kontakt spay-t fújjak a panelra?
Köszönöm szépen!
(#) meszi_1985 hozzászólása Okt 24, 2019 /
 
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új hősugárzót, és véleményekre lennék kíváncsi, igazából egy fali fűtőtest lenne a tetszetős távval, programozhatósággal, de érdemes-e vennem ilyet tartósság, javíthatóság szempontjából vagy inkább maradjak a sima tekergetősnél mert az jobban bírja és egyszerűbben javítható? Fentebb írtam a Hellerről, digitális volt, elromlott a távja nem fűtött 2-3 év után jobb lenne egy tartósabb, vagy ezek a 15k körüli Orion-ok, Home-ok már jobban bírják? Esetleg bejátszhat a meghibásodásba az is hogy fürdőbe használtam és kap némi párát?
Köszönöm szépen!
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem