Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektromos sertéskábító
Az miért volt humánusabb?Ugyan úgy mozgott sőt még jobban mint az áramos kábításnál.Én használtam annó patronos szeg szerű belövőt,de én még mindig humánussabbnak tartom az áramos megoldást természetesen csak akkor,ha jól megvan csinálva a szerkentyű és érti a dolgát aki kábít vele.külőnben meg az elektromos kábításnál semmit nem érez az állat.Egyébként eu-s szabvány az elektromos kábítási módszer a vágóhidakon ott csak ez a megoldás elfogadott.Az a probléma,hogy nagyon sok ember csak próbálkozik eme szerkentyű elkészítésében de sajnos soknak visszafelé sül el a dolog.Az egy dolog,hogy ért az elektronikához de foggalma sincs az egész kábításról TISZTELET A KIVÉTELNEK.
"Az miért volt humánusabb?"
Ez mindent el is árult rólad. Primitív lélek vagy.
Az miért volt humánusabb?"
Nem válaszoltál a kérdésre.
Persze. De ha kérdésre kérdéssel válaszolsz, akkor sosem jutunk előrébb.
Nem bűncselekmény, mert, ha az volna a vágóhidakon nem használhatnák! Amit leírtál nem tudom igaz-e, mert bár ugyan szakmámból kifolyólag néhányszor kezet fogtam a delejel, de nem tudom milyen az (hála az ég urának), ha az agyon megy keresztül a delej. Ha szakszerűen van méretezve akkor a disznó gondolatait rendesen össze kuszálja, így (szerintem nem érez semmit). De kérlek győzzél meg az ellenkezőjéről. De ne a méregzöld maszlagot mantrázd. Bizonyítsd be.
Te úgy érzed, hogy ezentúl az emberek esetében is alkalmazni fogják ezt a "kábítást"?
Egyébként önmagadon is kipróbálhatod és leírod a tapasztalataidat. Valójában a józan ész is elegendő a probléma megértéséhez. Én se téged, se mást nem akarok meggyőzni. Mért kell egy állatot csak azért kínozni, mert meg akarod enni? Elég volna csak leölni. Lehetőségekhez képest a legkisebb kínok között végezni vele. Nem még plusz kínzásokat kitalálni passzióból. Mert ez a módszer bizony ellentmond a józan észnek.
Szerintem te alapvetően NEM vagy tisztába az elektromos áram élő szervezetre való hatásával.
Ezért nem látom értelmét a vitának.
El vagy tévedve. A kábítást pont arra találták ki, hogy az állat ne érezzen semmit mikor kivéreztetik. Látszik hogy nem jártál még vágóhídon, különben nem írnál " zöldeket ".
Ja!
Gondolkodjál már egy kicsit. Mi történne, ha veled ezt tennék,
Neked nem javaslom, mert úgy látom, hogy nem hasznhna.
Szúrj a gerinced mellé két vasat. Utána add rá a "kettőszuszat". Utána térjünk vissza a témára. Részemről befejeztem ezt az ostoba témát. Aki hiszi, hogy ez "kábít", azon csodálkozom, hogy estére hazatalál. Ha egyáltalán hazatalál.
Igazad van. Olyan emberrel nem érdemes vitázni, aki csak egy irányba lát és egy feltett kérdésre nem tud értelmes választ adni. Felőlem azt hiszel amit akarsz
![]()
Üdv.
Bemértem a feszt ,leterhelve egy 75w izzóval,a 73V-rol 68 V-ra esett vissza a szekunderen .Megfelel-e kábítónak e vagy nem? Még annyit ,hogy a 0 -400V bemeneten táplálva. A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2019
Már ne is haragudjál szénási de te beteg vagy e téren.
Ó jaj! Ha oda szúr ahová néz, akkor helyet cserélek a disznóval
![]()
Mit csinálna ez a méregzöld kakadu a "hentesek-böllérek " Fb csoportba?
![]() ![]()
Nagyon jó írás. Köszi. Esetleg, ha birtokodban van valami leírás, táblázat az áramerősségekről és a feszültségekről, kérlek oszd meg velünk.
Konkrét táblázat nincs,vagy legalábbis én nem találtam. De van egy tanulmány, amiben vizsgálják a kábítás hatásait áramra,feszültségre vonatkozóan. Bővebben: Link
Remek dolog, hogy itt mindenki tudja, mit érez az állat az áramtól!! A tanácsokban és a kísérleti berendezések leírásában sincs hiány. Végül is NEM FÁJ AZ A SERTÉSNEK!! Vagy igen?
De. A kábítás pillanatában biztos fáj. De akkor mi a jobb? Ha az áramtól elkábult sertést szúrod le, amelyik nem mozog és a böllérnek is könnyebb dolga van szúráskor, mert nem egy izgő mozgó állatot kell leölnie, vagy kábítás nélkül egy visítozó, ugráló disznót, amelyiknél nem biztos hogy a szúrás elsőre sikerül és végig tudatánál van, miközben egy nagy késsel benne vájkálsz? Na akkor melyik ujjunkat harapjuk meg? Aki már volt disznó vágáson,vagy látott ilyet,az tudja hogy mire akarok kilyukadni.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2019
Idézet: „vagy kábítás nélkül egy visítozó, ugráló disznót, amelyiknél nem biztos hogy a szúrás elsőre sikerül és végig tudatánál van, miközben egy nagy késsel benne vájkálsz” Hali! 62 éves vagyok. Apámtól eltanulva, a családban én végeztem a disznóvágásokat. (nagyon)Sokat átéltem a belinkelt idézetből. Persze, ennek is megvoltak a szakszerű fogásai, hogy minél gyorsabban menjen végbe a dolog. Megváltás volt, mikor bejött ez a kábító eszköz. Az én kezembe kb. 25-30 éve került először. Szerintem ettől jobb nincs. Kár erről ennyit vitázni.
Üdv. A sok nem igy-nem úgy után összehoztam ,aztán kiderül a "vallatáson" hogy mit tud.
Üdv.
Azt szeretném kérdezni ,hogy a toroid trafók mennyire biztonságosak védelmi szempontból? Köszönöm.
Üdv.
Adott a fotó-n szétbontott trafò. A primerje gyárilag tekercselt 0,5mm dróttal. Azt szeretném kérdezni hogyha megfelelne -e kábítónak ? És ha igen ,akkor milyen átmérőjű kellene legyen a szekunder drót ?köszönöm.
Szia!
Ez elvileg egy 120 VA-es trafó primerje, persze a rövid beavatkozást tekintve kissé többet is megengedhetsz neki. A szekunder drótot úgy méretezd meg, hogy megfeleljen a szúrás közbeni feszültségnek és megkívánt áramerősségnek ( az ebből adódó VA-nek ). Ez pedig egyrészt gyakorlati téma, aztán sima számolás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |