Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   430 / 570
(#) balazsgy válasza pana-papa hozzászólására (») Nov 7, 2019 /
 
Ez engem is érdekelne. A WD-40-nek csak bizonyos mértékig, de van zsíroldó hatása.
Ez a japán gyártmányú zsír specifikációja milyen? Az adatlapját megkérhetném?
(#) bitmixer hozzászólása Nov 7, 2019 /
 
Sziasztok!
11 éves SD Isotwin C24 kazánom HMV hőcserélője megérett egy tisztításra, vagy cserére. Első lépésben magam savaznám ki, ha válaszaitoktól felbátorodom annyira, hogy neki merek állni. Sosem csináltam még hasonlót, ezért minden szájbarágós tanácsot is szívesen fogadok és előre megköszönök.
(#) pana-papa válasza balazsgy hozzászólására (») Nov 7, 2019 /
 
Szia Balázs!

Adatlappal egyenlőre nem tudok szolgálni, megkérdezem a raktárvezető barátomat, hogy esetleg tud-e hozni ilyet. Mint írtam, a grafitos zsírral egyenértékű kenési tulajdonságokkal rendelkezik, csak ez utóbbit, mivel nem ásványi olaj eredetű, műanyag fogaskerekhez, műanyag alkatrészekhez is lehet használni.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2019
(#) balazsgy válasza pana-papa hozzászólására (») Nov 7, 2019 /
 
Köszi előre is!
De nem is szükséges az adatlap, csak az lenne a kérdésem, hogy ez a zsír gyantamentes-e?
(#) sixtysix hozzászólása Nov 8, 2019 /
 
Ha valaki ért a Nectra 2.23 kazahoz, akkor azt szeretném kérdezni, hogy milyen kapcsoló-relé-bimetál stb meghibásodása lehet, ha a fűtés bekapcsolásánál az összes led ég, ami azt jelzi, hogy elvileg már teljesen meleg a víz, és ezért lekapcsolja/nem kapcsolja be a gázt. Tehát valami letiltja a fűtést de meleg vizet sem ad. Valamit cserélni kell a fenti felsorolásból, vagy panelt? (Csak előre jelzem, hogy kikapcsoltam, áramtalanítottam hosszabb ideig, a 220-as panel diódai jók, talán a kondik is.) Kösz a segítséget előre is.
(#) zoszka válasza sixtysix hozzászólására (») Nov 8, 2019 /
 
Rossz benne az egyik NTC.
(#) pana-papa válasza balazsgy hozzászólására (») Nov 8, 2019 /
 
Szevasz Balázs!

A full szintetikus azt jelenti, hogy csak mesterséges anyagokból áll, a természetben előforduló összetevőket (pl. gyantát) nem tartalmaz. Ez által az élettartama is jóval hosszabb, hiszen egy gyanta évek alatt kiszárad, megkeményedik és elveszíti kenési tulajdonságait. A kőolaj alapú zsírok hasonlóan viselkednek, (ha már láttál 10-15 éves orosz zsírt) olyan, mint a túró. Összeáll egy gombócba, kenést meg nem ad.
Nem vagyok gépészmérnök, nem szakmám a kenés, de 40 éve vezetek és tudom, hogy a kocsik milyen (zsírzási, olajozási) karbantartást igényelnek. Ezért merészkedtem beleszólni a fórumba.
Tisztelettel: István
(#) balazsgy válasza pana-papa hozzászólására (») Nov 9, 2019 /
 
Szia István!
Jól jellemezted, ez az igazi gyantamentes zsír. Vagy fél éve keresek ilyet.
Hol lehet ilyet kapni és milyen néven keressem?
(#) supercharger hozzászólása Nov 9, 2019 /
 
Sziasztok

Adott egy Junkers ZW20KE melegen minden ok de ha kihul mar termosztatra nem indul csak szikrazik es bug. Resettel mindig elindul es mukodik rendesen amig meleg. Hibakod 15 villanas percenkent tehat fustgaz elmeno NTC?

Otletek?

Koszonom
(#) bitmixer válasza bitmixer hozzászólására (») Nov 9, 2019 /
 
Tényleg nem tud senki ötletet adni vagy véleményt mondani???
Kösz, üdv.
(#) VIM válasza bitmixer hozzászólására (») Nov 9, 2019 /
 
Szia! Ha eddig nem nagyon volt válasz az talán azért volt, mert ha ahhoz volna bátorságod, hogy kiszereld a másodlagos hőcserélőt úgy, hogy ehhez szájbarágós eligazítást kérnél akkor valószínű nem sok szakmai hozzáértésed lehet és senki sem szeretné, hogy hideg legyen a lakásodban. Gondolj bele hogy ha eltörnél valamit a műanyag csatlakozók feszegetésénél, mert nem hozzáértő módon próbálnád oldani a szorult részt .... bizonyára nem dicsérnének meg a családtagjaid. No és miért pont most novemberben jutott ez az eszedbe? Talán a "béke idő" az valahol a nyárra tevődne. Akkorra ajánlatos az ilyen sk. műveleteket megkísérelni, hogyha valami közbe is jönne könnyebben átvészelhető a krízis helyzet.
Kettő csavar szokta fogni ezt a másodlagos hőcserélőt de mind a négy csatlakozását biztosító kapcsok rögzítik a helyén. Ha ki tudtad venni akkor expressz vízkőoldóval feltöltöd a primer részét és hagyod dolgozni a savat kb. egy órán keresztül.
(#) balazsgy válasza supercharger hozzászólására (») Nov 9, 2019 /
 
Azért nézd meg a kezelési utasítást.
Abban van egy 6/1 alkatrész, mely a füstgáz visszaáramlás biztosító, valószínűleg ott van a hiba.
(#) balazsgy válasza bitmixer hozzászólására (») Nov 9, 2019 / 1
 
Én inkább az ebben járatos szakemberre bíznám, én biztos, hogy magamban nem kezdenék bele.
11 év olyan használat után azért a csőkötéseket is nehéz bontani.
(#) Gafly válasza balazsgy hozzászólására (») Nov 9, 2019 /
 
Szét még csak-csak, de össze is?
(#) oregbeatsuhanc válasza bitmixer hozzászólására (») Nov 10, 2019 /
 
Ötletként annyit mondanék, hogy találsz a neten, vagy itt visszakeresve megoldást HMV tisztítására, de a kötéseket megbontása előtt próbáld meg a készülék O gyűrű készletét megvenni + hozzá egy kis vazelint, vagy szilikon sprayt, hogy könnyen össze tudd majd rakni.
Én a mi Willantunkhoz a Török Flóris u. i szerviz - üzletben Pesterzsébeten vettem hőálló O gyűrűket.
(#) oregbeatsuhanc válasza zsoika hozzászólására (») Nov 10, 2019 / 1
 
" Ha egyáltalán csúszó a csapágy."
Ha csúszó, akkor az önkenö, szinter lehet, amiben gyárilag porkohaszati úton benne van a kenőanyag, vagy + kifözéssel juttatják be.
Az ilyen csapágyakat nem ajánlott kimosni, csak tiszta ronggyal kitörölni.
Kenőanyagnak Bronsitol III olajból pár csepp kell bele, ha még kapni lehet.
(#) matyusv hozzászólása Nov 11, 2019 /
 
Sziasztok!

Nyáron fel lett újítva a lakás, ezért a rendszerből le lett engedve a víz, radiátorok le lettek szerelve.
Nemrégen befejezésre került a beltér, vissza lett rakva minden a helyére, a rendszer fel lett töltve vízzel, radiátorok légtelenítve, melegvíz van, azonban fűtés nincs. Meleg megnyitásakor hallani, hogy begyújt, dolgozik a kazán, elzárást követően pár másodperc múlva síri csend, pedig a termosztát maximumra van állítva.
Mi lehet a hiba forrása? Gyanítom, hogy esetleg még valahol levegő lenne a rendszerben, mondjuk a szivattyú körül, de kicsavarva a tetején a légtelenítőt nem igazán történik semmi, egy kis vízbuborék megjelent, ami lassan felfújódott, de semmi több.

Vaillant VUI 282-7 a szóban-forgó turbós kazán.

Válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza matyusv hozzászólására (») Nov 11, 2019 /
 
Fűtés egyáltalán nincs, tehát el sem indul, nem is próbálkozik?
Mert így eléggé termosztát/beállítás-szaga van a dolognak (különös tekintettel a "mindent szétszedtünk és később újra összeraktunk" módszerére, talán valami elfelejtődött
Ha a kazán egyébként termosztáthoz vezető kapcsait rövidre zárod (más szavakkal szimulálod, hogy a termosztát bekapcsolt), akkor mi a helyzet? Nem ismerem a kazánt, de talán van nyári állása ennek is, amikor a termosztát hiába kapcsol, nem fog fűteni.
(#) bitmixer válasza matyusv hozzászólására (») Nov 11, 2019 /
 
Bocs, nem ugratni akarlak, de FŰTÉSRE van állítva az üzemmódja?
(#) balazsgy válasza matyusv hozzászólására (») Nov 11, 2019 /
 
Én szintén csak tippelnék: A fűtési előremenő- és visszatérő csap nyitva van?
(#) matyusv hozzászólása Nov 11, 2019 /
 
Válasz mindenkinek:
Koszonom a hozzaszolasokat, igen a termosztat is be lett uzemelve, maximumra allitva es direktbe kotve sem indul a futes, mind a ketto ág nyitva van.

De! Nem tudom, hogy hol lehet bekapcsolni ( ha egyaltalan lehet kulon) a nyári uzemmodot illetve kulon a futest.
A futeshez tartozo hofokszabalyozo, termeszetesen fel lett tekerve.
(#) balazsgy válasza matyusv hozzászólására (») Nov 12, 2019 /
 
Szia! A kezelési 8.8. számú ábráján van jelezve.
(#) matyusv válasza balazsgy hozzászólására (») Nov 12, 2019 /
 
Szia!

Ez termeszetesen ugy van allitva, ahogy az abra mutatja.
(#) sapri hozzászólása Nov 12, 2019 /
 
Sziasztok.
Volt már dolgotok Ariston Clas evo 24 turbo kazánnal? bemondta az unalmast. 6P1 - Késedelem a füstgáz presszosztát engedélyezésében. A gép zúg, csak nem lobban a láng..gondolom nem lehet gyorsan orvosolni
Udv: Zoli
(#) balazsgy válasza sapri hozzászólására (») Nov 12, 2019 / 2
 
Valószínűleg gyorsan lehet megoldani, csak keresd meg a presszosztát helyét (ehhez a tűztéri burkolatot le kell venni) és a hozzá vezető műanyag csöveket kell kitakarítani (előtte feljegyezni, melyik csövet honnan vetted le), átfújni, azután vissza és próba. Maga a presszosztát ritkán hibásodik meg, legalábbis ez az én tapasztalatom.
(#) sapri válasza balazsgy hozzászólására (») Nov 12, 2019 /
 
Köszönöm a választ. Megpróbáltam és sikerült
(#) balazsgy válasza sapri hozzászólására (») Nov 13, 2019 / 1
 
Örülök, hogy sikerült! Nagyon ügyesen csináltad! Úgy 3 - 4 évente szokott előjönni ismét e hiba, majd emlékezz rá, hogyan csináltad.
(#) ocsisajt hozzászólása Nov 15, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy Junkers Euroline ZW 23 kéményes fali kombi kazánom. Tavalyi problémám újra előjött. Meleg víz csap kinyitásával nincsen meleg víz, csak nagyon langyos, radiátorok melegednek. Egész nyáron tökéletesen működött a rendszer. Nyilván nyáron nem fűtöttem soha, de a melegvizet hibátlanul csinálta a kazán és a radiátorokba nem áramlott forró víz. Váltószelepre gyanakodtam már tavaly is és ezért szetszedettem a kazánt egy szerelő barátommal. Váltószelep tökéletesen tiszta volt és szépen mozgott. nem túl könnyen, de mozgott, mert a rugó ellentart kicsit. A motor kattan és felhúz, leereszt. Hangja azóta is megvan. Motort kipucoltam és újra kentem kis teflon zsírral a fogaskerekeket. Nahh most egy hete újra előjött a probléma. Tanácstalan vagyok, mert nyáron tökéletes, télen nem jó. Gyanítom valami kosz lehet a lúdas a dologban, ami a radiátoros rész felől bejuthat talán a váltószelepbe és azért szorulhat vagy nem zárhat rendesen a szelep? Annak az áramlásmérő végén lévő szűrőnek lehet köze ehhez? Ki kéne pucolnom azt is? Azt nem vettük le tavaly sem és idén sem. Mit tanácsoltok? Jahh és a vezérlő panel szép, nincsenek a reléknél égések, de mint írtam a motort felhúzza és elengedi a cucc önmagában. Szerintetek? -Tamás
(#) VIM válasza ocsisajt hozzászólására (») Nov 15, 2019 /
 
Szia! Nekem a nagyobbik Junkersben (euromaxx) a motor váltó érintkezői voltak oxidosak egy kissé és azokat kellett letisztogatnom és azóta nem tapasztaltam váltási nehézséget (mert, hogy nekem sem akart váltani fűtésre). A bizonytalan működés ebből a kontakt hibából eredt. Az említett motor az 24V-os Bővebben: Link de az Euroline-t nem tudom hány voltos. A nagyobb feszültségűek érintkezői hajlamosak lehetnek a beégésre.
(#) sapri hozzászólása Nov 16, 2019 /
 
Sziasztok!

Ariston class evo kombi gázkazánba felmegy 3 bar fölé a víznyomás. tápvizet elzártam és leengedtem 1,3barig. visszanyitottam a tápvizet és megint megint felment 3bar fölé. biztonsági szelep működik. mi lehet a gond, van valami nyomáscsökkentő ami tönkrement
Következő: »»   430 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem