Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   416 / 570
(#) thehun76 válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 23, 2019 / 2
 
Sikerült kicserélnem a biztosítékot és a varisztort is a megfelelőre és "csodák csodája", működik a kombi cirkó!
Reméljük, így is marad!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
(#) Obisix válasza Obisix hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Kedves fórumtársak!

Sajnos a problémám még mindig áll, amennyiben tudtok, segítsetek kérlek!
Egy ZW24-2-esről lenne szó.

Köszönöm
(#) zoszka válasza Obisix hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Amikor újra indulgat, a lángot felismeri? Ha felismerte, mennyi ideig tartja meg? Volt e hibajel, amióta ezt csinálja? Keményes, vagy turbós? A fűtésnél is ezt csinálja?
(#) vision61 válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 24, 2019 / 1
 
Azért azt a villamos felülvizsgálatot végeztesd el, mert ahogyan már jelezte is VIM fórumtárs, valami nincs rendben a niulla vezetővel a rendszerben.
Ettől sokkal drágább hibákat produkálhat később a 230 V-os aljzatban megjelenő 400 V.
(#) thehun76 válasza vision61 hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Oké, de nem hiszem, hogy 400V lett volna a dugaljban.
Vagy arra utal az, hogy kiégett a 275V varisztor?
A kazán vezérlő paneljében lévő két olvadóbiztosíték ment tönkre gondolom az érintésvédelmi relé visszakapcsolásakor. Aztán amikor felelőtlenül áthidaltam azokat és áram alá helyeztem a kazánt, akkor hallottam a pattanást, ami a varisztor (és a biztosíték) lehetett.
A kazán dugaljában csak 230V-t mértem.
(#) Vappali hozzászólása Ápr 24, 2019 /
 
Sziasztok!
Immergas kombi kazánokkal milyen tapasztalat van? Milyen minőséget képviselnek?
Illetve ár/érték arányban mi az a márka aminek modelljei között érdemes nézelődni?
(#) JZoli válasza thehun76 hozzászólására (») Ápr 24, 2019 / 1
 
Az a varisztor éppen arra való, hogy 275 V felett zárlatos legyen és megvédje a "mögötte" lévő áramkört. Ha nem lett volna nagyobb feszültség ott, akkor nem megy tönkre, pláne ilyen látványosan.
(#) JZoli válasza Vappali hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Ez az Immergas kombi megjelölés elég sok kazánra igaz. Vannak gyengébb típusok is benne, meg vannak akár prémium kategóriásak is. Kicsit pontosíthatnál a névvel, és könnyebben tudunk tanácsot adni.
(#) VIM hozzászólása Ápr 24, 2019 /
 
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni Junkers Euromaxx ZWC 24-1 MFK23 készülékkel kapcsolatban, ugyanis nem akar átállni fűtésre a váltószelep motorja. Úgy tűnik mintha szorulna vagy a belső állapot ellenőrző érintkezői miatt nem működik megfelelően. A motor az 24V 50Hz váltó feszültségű (Bővebben: Link), ebben a házban, szelepblokkban működik. A kérdésem az volna, hogy ha cserélni kellene mire vigyázzak a kipattintásnál, mert úgy látom, hogy rugós vállrögzítője van. Esetleg javítható e vagy csak belső kenésre volna szükség? Ha az eltelt 15 év alatt olyan mértékű lenne a kopás, hogy nem érdemes vele foglalkozni akkor természetesen cserélem. Ha valaki szedett már szét ilyen motort vagy cserélt is, kérem segítsen megoldani a problémát.
(#) thehun76 válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 25, 2019 /
 
Köszi!
(#) Pumuckli hozzászólása Ápr 25, 2019 /
 
Sziasztok! van egy Ariston Genus Premium Evo 24 kondenzációs kazánom. Ez csinálja a meleg vizet és a fűtést is. Szeretném "logolni", hogy mikor mit csinál a kazán. A külső egységem terve már megvan hozzá, csak két "jelre" lenne szükségem, amikor a meleg vizet "csinálja" a készülék, illetve, amikor éppen "fűt". Ezt a két jelhez honnan lehetne a legbiztosabban hozzájutni? Természetesen a beszerelési útmutatóban nem találtam hozzá semmi használható információt.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat.
(#) Vappali válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 25, 2019 /
 
Konkrét típus nincs még, csak nézelődök, de pl. ez: IMMERGAS VICTRIX TT 24 KW ERP Bővebben: Link
(#) balazsgy válasza Vappali hozzászólására (») Ápr 25, 2019 /
 
Ahogy látom, ez átfolyós kombi, nem tárolós. Évi karbantartása elég sok pénz, ha megbízható szerelőt is találsz hozzá. Persze azok csak az elektronikát tartják karban és javítják. Nekem sok problémám volt vele, magamnak kellett kitanulnom a javítást. Én a saját tapasztalatomból nem javasolnám ennek a gyártmánynak a vásárlását, bár Nyíregyházán a javító cégek véleménye szerint több száz ilyen Immergas-gyártmány üzemel jelenleg is. A javító, karbantartó cégek közül jelenleg a legmegbízhatóbb a volt kéményseprő vállalat Bujtos-úti részlege, nekik alkatrészeik is vannak az esetleges javítás érdekében. Azért kérdezz rá, hogy mi a véleményük, őszintén el fogják mondani, mielőtt a beruházásba belekezdenél.
(#) zoszka válasza Pumuckli hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
A legegyszerűbb..
Váltószelep fűtési oldal és a szivattyú.
Logiája:
1- Ha fűtés, akkor váltószelep fűtési oldal és kapcsolattal szivattyú.
2- Ha hmv, akkor csak a szivattyút kell nézni, mivel alapállása a váltószelepnek a hmv.
És van még pár logikai verzió termosztát jellel, szivattyúval, váltószeleppel.
Mindkettő 230V~
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2019
(#) Vappali válasza balazsgy hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
Jelenleg egy tárolós Duval, kéményes kazánom van, azt szeretném lecserélni. Most jól működik, de már 17 éves.
Ezzel szívtam, mert egy szerviz volt hozzá, és az sem volt mindig a helyzet magaslatán.
Köszi a tippet!

Egyébként miből vetted, hogy esetleg nyíregyházi szerviz lehetőség érdekel?
(#) Pumuckli válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 26, 2019 /
 
Köszönöm szépen. Hasonlót gondoltam én is, csak reméltem, hogy a kisáramú oldalról is meg lehet közelíteni a dolgot, esetleg az alaplapon valahogy "rá lehet csatlakozni" a jelekre.
(#) pisti222 hozzászólása Ápr 26, 2019 /
 
Sziasztok!
Segítség kelene mert a google-on nem találok rajzot Sanuier duval isotwin f24 gázkazán panelhoz.
Bedöglött a ventillátora, zárlatos lett a tekercs.
És a zárlattal kiverte a Q100E tirisztor, vagy valami hasonló (motor fordulatot viszi). Sajnos úgy kiégett, hogy nem lehet leolvasni a számát. Ugyan így az R113E ellenállásét sem lehet kimérni.
Ezeknek kellene a száma, értéke, hátha valaki tud segíteni!!!! Igazából már az is segítene, ha valaki megnézi az övén és tudatja velem a kérdéses számokat...
Emellett kellene a ventillátorba egy új tekercs is, ezt hol tudok venni, vagy tekercseltetni?


Előre is köszönöm!
István
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2019
(#) zoszka válasza Pumuckli hozzászólására (») Ápr 27, 2019 /
 
Opto-csatolókkal, vagy relékkel átalakítod és nem kell belenyúlni a panelba.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2019
(#) VIM hozzászólása Ápr 27, 2019 / 1
 
Összeszedtem a bátorságomat és kivettem a váltószelep motorját a kazánból. A segítséget és jó tanácsokat "zoszkától" kaptam, hogy mire kell vigyázzak ha szétszedem. A képek amiket felrakok róla nem sokat árulnak el, mert jobban nem akartam és mertem szétszedni, mert a lényeg az érintkezők és az azokat működtető zöld és kék "bakterek". A törzs tengely az tengely irányú excenteres kitolást végez aminek következtében lenyomja a váltószelep közvetítő rúdját rugó ellenében a váltókarral együtt és ekkor vált át fűtésre a rendszer. Az irányok a középső érintkezőhöz (közös 2. pont) választódnak ki és a két szélső az 1. és 3. pontok a fűtés ill. a HMV. Nekem úgy tűnt mintha a zöld bakter adna engedélyt a fűtés átállásához. A képen az alaphelyzet látszódik az az HMV állásban van a szerkezet. A hiba talán az volt, hogy eléggé oxidos volt a középső érintkező felülete, valami barnás bevonat volt rajta látható amit lekapargattam majd befújtam kontakt sprével a felületeket. Most úgy tűnik rendben teszi a dolgát.
(#) Gombszem válasza VIM hozzászólására (») Ápr 28, 2019 /
 
A két érintkező tulajdonképpen egy-egy végálláskapcsoló. Mivel erősáramú kivitelű, valószínűleg a váltószelep motor segédfázis kondenzátorát (esetleg tekercseit) kapcsolja át, és így a forgásirány megváltozik. Azaz így vált ás HMV és fűtés között.
(#) VIM válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 28, 2019 /
 
Szia! Szerintem nincs ebben semmiféle segédfázis meg kondenzátor ez egyszerű 24V-os motor lehet és csak egy irányba forog. A bakterek azért vannak rajta hogy a művelet végén az az a törzs tengely kitolás az excenteres elfordulása a henger paláston (mint két sinus hullám "a végein összekötve") a csúcson kikapcsoljon a következő elfordulási műveletben pedig engedje vissza alap helyzetbe a tengelyt, amit a váltószelep karjának nyomó rugója tart feszesen. A váltást azt relé végzi, hogy mikor van szükség a fűtésre és ehhez át kell állni a váltószelepnek. Azt nem tudom pontosan, hogy ezt melyik relé végzi a panelen de ahogy bogarásztam a kódkulcs feletti egyedüli relé lesz az. Már bánom, hogy nem fotóztam le több részletet az egészről de ha még egyszer ki kell szednem akkor erre már oda figyelek és majd dokumentálom.
(#) zoszka válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 28, 2019 / 1
 
A motor egyirányba forog, mivel sima szinkron motor. Egy excenteres kiemelő mechanika van benne. Csak van 2 pozíció ahol megáll. Innen kell tovább engedni úgy, hogy a másik végállás felől kap áramot, mivel olyankor az zár a következő végállásig. Aztán így tovább.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2019
(#) nmezosi hozzászólása Ápr 28, 2019 /
 
Sziasztok! Sanuier Duval Isotwin F-25 Hmod kombikazánom van , és időnként leáll a HMV használat közben. Egy olyan hibakódot ír ki amit nem találtam a leírásban. Az F és a 99 villog felváltva, piros felkiáltójel világít. Ha megnyomom a háromszöges gombot akkor újraindul és hosszabb rövidebb ideig megint működik. Ha valaki találkozott ilyen hibával kérem segítsen. Köszönöm előre is.
(#) pisti222 válasza pisti222 hozzászólására (») Ápr 30, 2019 /
 
Sajnos nem túl sok infó jött, de gondoltam megosztom a fejleményeket, hátha jól jön majd valakinek. A ventilátort újratekercseltem 1205 menetszám, 0,35 rézhuzallal.
A panel hibát megoldottam. Pucolás után a sérült alkatrész egy TRIAC volt: BTA208-600B és mellette egy 1K ellenállást kellet még cserélni.
A kazán szinte 0 forintból újra 100%-ban üzemel.
Köszönöm VIM kolléga hozzászólását.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2019
(#) szakasics hozzászólása Ápr 30, 2019 /
 
Sziasztok!
Ariston AT23 MFFI kazánom nem gyújt HMV-re, ha bekapcsolom a termosztáttal a fűtést akkor kb 5-7 perc(!) elteltével elindul és akkor tudok HMV-et is vételezni. De elég hektikus a fűtés működése is mert van hogy bekapcsolom a szobatermosztátot és 5-7 perc után sem történik semmi, kikapcsolom várok fél-egy percet majd visszakapcsolom és akkor 1-2 perc után elindul és rendeltetésszerűen működik.

Meglátásotok szerint mi lehet a gond?

A vezérlőpanelt és a vezérlőkártyát tegnapi nappal cseréltem a probléma nem oldódott meg, a keringető szivattyú fél évvel ezelőtt lett lecserélve. A HMV-nél a tüske a mikrokapcsolót működésbe hozza csapnyitásra. Zöld állapot ellenőrző led világít.

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Kovidivi válasza pisti222 hozzászólására (») Ápr 30, 2019 / 1
 
Ügyes! Soha nem az alkatrész a drága, hanem a hozzáértés.
(#) balazsgy válasza Vappali hozzászólására (») Máj 3, 2019 /
 
Elnézésedet kérem, összekevertem, azt hittem a nyíregyházi fórumon vagyok. Bocsánat!
(#) konop válasza szakasics hozzászólására (») Máj 4, 2019 /
 
Szia,

Az NTC-t nézd meg, hogy jó-e az értéke és változik-e (kézzel melegítsd meg)
(#) Vappali válasza balazsgy hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
Semmi gond! Főleg, hogy Pazonyban lakom. ) Csak meglepődtem, hogy miből vetted az infód. De így akkor világos. Véletlenül beletrafáltál. Melyik az a másik fórum?
(#) balazsgy válasza Vappali hozzászólására (») Máj 5, 2019 /
 
A logout.hu-n a "Nyíregyháza és környéke adok-veszek beszélgetek".
Általános fórum, de sok információt lehet lehet kérni, kapni, adni, stb.
Következő: »»   416 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem