Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   408 / 441
(#) barthaz válasza niedziela hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
De ha mind a 4 gnd-re van kötve és ráteszed egy polygonra ami gnd akkor nem kellene kérnie a gnd-t. Más ic-nek is van több gnd lába és ott nem okoz ilyen problémát. Igaz, hogy nem én csináltam az alkatrész, hanem a snapeda-ról töltöttem le.
(#) niedziela válasza barthaz hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Elvileg nem kellene.
(#) barthaz válasza niedziela hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
eEz az, nem lehet hogy valamelyik pin nem jól van meghatározva?
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) niedziela válasza barthaz hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Passz, hiszen nem látom.
De ez csak szépséghiba ha a rajzon látod összekötve.
(#) barthaz válasza niedziela hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Itt nem az alkatrésszel van gond szerintem, most leraktam egy 100 lábú ic-t és ott sem húzza össze, ez valami tervezési szabály lesz a gond...
(#) niedziela válasza barthaz hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Lehet, vagy itt a raszter miatt.
(#) barthaz válasza niedziela hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Valami el volt állítva a tervezési szabályban... Betöltöttem egy defaul-ot és jó lett...
(#) niedziela válasza barthaz hozzászólására (») Dec 1, 2019 /
 
Akkor lehet a thermal nem volt beállítva.
(#) Skori hozzászólása Dec 2, 2019 /
 
Ha a top(1) rétegen rajzolok egy polygont, majd a tRestrict(41) rétegen is rajzolok valamit akkor azt szépen kikerüli a polygon. Hasonlóképpen a bottom(16) rétegen és a bRestrict(42) rétegen is működik ugyanez.
Mi van akkor ha 2 -nél több rétegű nyákot tervezek, és valamely közbenső rétegen is szeretnék hasonló megoldást alkalmazni? Tehát pl. a 2-es rétegen rajzolok egy nagy GND felületet polygon-al, de egy kis részt szeretnék kihagyni, lehet hasonlóképpen Restrict réteget párosítani hozzá, és arra is rajzolni?
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2019
(#) nagylzs hozzászólása Dec 2, 2019 /
 
Sziasztok! Hogyan tudok EAGLE-ben olyan "rést" tervezni a NYÁK-ba ami mentén szét tudom azt törni? Láttam hogy mások is csinálnak ilyet, hely- és pénztakarékossági okokból. Konkrétan JLPCB-s rendelés esetén darabszám alapján van a megrendelés ára, és ha nekem egy 100x100-as panel helyett 40x40 -es kell, akkor egy ilyen lemezre rá tudnék tenni négyet egymás mellé. Csak az a gond, hogy EAGLE NYÁK tervezőjében nem tudok ilyen "rést" rátervezni. Csak "furatot" de az nem jó mert az kör alakú. Az angol neve "PCB breakaway tabs" és ilyesmi a kinézete:

https://i.stack.imgur.com/uhXqx.png

Van valakinek ezzel tapasztalata?

Köszönöm!
(#) Massawa válasza nagylzs hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Tudsz milling vonalat felvinni, de az ugy drágább lesz mint a 4 kis panel.
(#) Kovidivi válasza nagylzs hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
A képen látható bemarások nem lesznek elegendőek az eltöréshez. Kb. 3mm-nyi részt szoktak meghagyni, saccra egy 10cm-es hosszon 2db-ot, és ebben a részben is van néhány mondjuk 0.5mm átmérőjű furat. Akkor el lehet törni kézzel!
(#) nagylzs válasza Massawa hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat. Ezek szerint még így is akkor járok jól, ha egyesével rendelem meg őket? Ha feltöltöm a gerber file-t akkor előre megmondja hogy mennyibe fog kerülni. Talán ki kellene próbálnom.
(#) Alkotó válasza nagylzs hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Esetleg érdemes lehet mérlegelni, hogy magad fűrészeled/vágod el a panelt. Így ha 4-et felteszel egy lapra, akkor 20-at kapsz azonos árban (5db rendelt mennyiség). Persze az is kérdés, kell-e ennyi egyáltalán.
(#) Kovidivi válasza nagylzs hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Az árakat csak a felülvizsgálás után tudod meg, mi nem tudunk ebben segíteni. Sőt, attól is függ, hogy ki vizsgálja felül (sokan dolgoznak, a terved egy véletlenszerűen kiválasztott emberhez kerül).
(#) niedziela válasza Skori hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Nincs definiált belső Restrict, csak kicsit trükközve, polygonra tett polygon kivágással lehet megoldani.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2019
(#) nagylzs válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Én is úgy tudom, hogy az ár számítás automatikusan megy. Feltöltöd a gerber file-t és egyből ad egy árat. Minden automatikus, ember nem nézi meg. Milling-et meg szerintem nem is lehet bele tenni, bár talán tévedek. (Mármint a file-ba lehet, csak nem dolgozzák föl.)
(#) nagylzs válasza niedziela hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Ezek szerint neked ezzel van tapasztalatod? Tudsz valami trükköt?
(#) nagylzs válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
A saját fűrészelés esélytelen. Kézi fűrésszel vállalhatatlanul rossz a széle. Próbáltam dremel-lel is szétvágni egyszer. A vágás minősége jó, de közben telemegy a levegő finom üvegszál porral; ezt nem vállalom be.

Egyébként ez azért (is) jó lenne, mert van úgy hogy több design prototípusát akarom megrendelni. Nálunk minimum 10 darabot kell rendelni. Nagyon jó lenne, ha egy lapra rá tudnék tenni 3-4 design-t. Akkor 30-40 lap helyett csak 10-et kellene rendelnem. (A nagy részük úgyis fölösleges lesz...)
(#) Massawa válasza nagylzs hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Ez nem igaz, mindent megnéznek akár többször is és pl a feliratozást javitják. (Ez eagle néha igen rossz helyre teszi az alkatresz nevét és ezt a pcbway rendre kijavitja és kisebb betüket használ).
Söt a mérnökkel lehet live chattelni, ha valami extra kell meg az árrol is lehet tárgyalni. Sajnos a milling legalább 2 cégnél (probáltam) drágább mint a maratás és sokkal olcsobb, ha pl. 10-et rendelsz egyenként, mint 2x5-t maratva.
A legegyszerübb kiprobálni, és a feltöltés után azonnal inditani egy chatet és megbeszélni velük az optimális formát. (Eddig nem csalodtam, mindig jobb ajánlatot kaptam).
Millinget lehet bárhova tenni, egy NYAK-ba egy szabálytalan lyukat kellett maratni, szo nélkül megcsinálták, természetesen nem ingyen (ill alapárban).
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2019
(#) niedziela válasza Massawa hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Idézet:
„Ez eagle néha igen rossz helyre teszi az alkatresz nevét”


Az eagle sehova nem teszi, csak ahova az alkatrész szerkesztője tette.
Abból a pozicióból később el lehet mozgatni.
(#) niedziela válasza nagylzs hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Ismét akkor
polygonra tett polygon kivágással
(#) Alkotó válasza nagylzs hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
A fűrészelés hatékonyságát nagyon lebecsülöd. A panel jól vágható keretes kézi fémfűrésszel, és utána elegendő a vágott felületet egy kicsit megcsiszolni. Számtalan ilyet csináltam már, tapasztalatból mondom.
Valamit félre értesz. 1 db 10x10 cm-t azt csak egyforma tervekkel rakhatod tele. Arról, szó sincs hogy te azt kedved szerint eltérőkkel összerakod, aztán magad tördeled kedved szerint. Pontosabban ezt lehet így is, csak akkor nem 2-5 $ azt ár, hanem ettől jóval magasabb.
Sőt ha nincs köztük elválasztó rész, akkor is "rájönnek" ha többféle tervet raksz fel, így hozzá emelik az árat. Volt már esetemben kivétel, tehát van egy kis tolerancia a kérdésben, de ettől az alapgondolat világos, és a honlapjukon rögzítve van.
Szerintem inkább élni kellene az olcsó gyártás lehetőségével, és nem visszaélni vele.
(#) Massawa válasza niedziela hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
"Hozott anyagbol dolgozunk" Néha szerkesztgetem néha nem, a kinaik meg eddig mindig rendbe tették
.
(#) Alkotó válasza Massawa hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Elbizonytalanodtam a gyártói szerkesztés kapcsán való örömködéstől.
Elsőre határozottan azt gondolnám, hogy ne piszkáljon bele abba a gyártó amit én gondosan megterveztem.
Ez alól esetleg az lehet kivétel, ha valamilyen technológia sajátosság miatt kényszerűségből kell valamit "megigazítani", de semmi több.

Több rendelés tapasztalatának birtokában, nekem még eddig sosem nyúltak bele a terv egyetlen részbe sem, vagy ha mégis, akkor azt nem vettem észre.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2019
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Nekem sem a tervbe nyultak bele, csak az alkatrész feliratokat tették máshova ( jobb helyre) és kisebb betüket használtak mint, amit nekem a Gerber kidobott. Minden máshoz kérték a hozzájárulásomat. ( pontosan a milling esetében).
(#) Alkotó hozzászólása Dec 11, 2019 /
 
Egy bosszantó jelenségre keresem a magyarázatot és a megoldást.
Az alkatrész könyvtárban lévő "tokozás" és a panelon lévő csak részben követi egymást. Pontosabban minden módosítás érvényesül, kivéve a PAD-ek mérete. Akármit is csinálok vele, az mindenképpen 2 mm marad. Az alakját, a furatméretét, és a helyzetét is tudom módosítani, de a méret nem követi a könyvtárban történő módosítást.
A találgatás szintjén, olyan mintha valami miatt a panelterv megkötné mekkora legyen a PAD, és ezt nem írja felül az alkatrész könyvtárban történő módosítás. Persze az alapkérdés mégis az, miért lett 2 mm az, amit a könyvtárban eredetileg 1,8 mm-re adtam meg?
(#) Lucifer válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 11, 2019 /
 
A DRC beállításoknál a Sizes fülön a minimum drill méret írhatja felül a könyvtárban megadott furatméretet, a maradékgyűrűt pedig az Annular Ring fülön a Padenél lévő minimum maradékgyűrű értékek.
(#) Alkotó válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 11, 2019 /
 
A furat mérete jó, követi a könyvtárban lévőt.
A PAD nagyobb mint kellene, és nem tudom miért.
(#) Lucifer válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 11, 2019 / 1
 
Mi van itt megadva?
Következő: »»   408 / 441
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem