Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma
 
Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 45
(#) Massawa válasza crazyman hozzászólására (») Dec 15, 2019 /
 
Meg kell tisztitani a papir meg a kocsi pályáját ( a youtubon komplett videok vannak) majd hard resetet csinálni.
(#) crazyman válasza Massawa hozzászólására (») Dec 15, 2019 /
 
Köszi!
Ezeket próbálgatom, de azért fura, mert csak a fekete nyomtatásnál jelentkezik a probléma. A tesztképen is látszik.
(#) pana-papa válasza crazyman hozzászólására (») Dec 15, 2019 /
 
Üdv!

Csatlakoznék a néhány hozzászólással ezelőtti Farad véleményéhez, hogy a fejkocsi által mozgatott pozicionáló szalag elkoszolódása okozhatja a gondod. Ha festék szennyeződés van rajta, akkor ott először desztvíz, utána az egész szalagon gyógyszertári alkoholos törlés mindkét oldalán. De nem elég a szalagot megtisztítani, az azt figyelő optokapuban is lehet kosz, azt is precízen ki kell takarítani. Ez inkább csak idő, mint költség, szerintem ennyit mindenképp megér. Ha mégsem sikerül, akkor egy 4m-es kötélre kell kötni, jól megforgatni és elengedni a kötél végét.
(#) crazyman válasza pana-papa hozzászólására (») Dec 15, 2019 /
 
Köszi, neked is.
Akkor szétkapom és megnézem közelről. Sajnos ezen a kis fedélen keresztöl nem lehet hozzáférni rendesen.
Elkezdtem fülpucolóval (csak vízzel) tisztogatni, azóta 1403-as hibát ad De ez is lehet a pozicionálás hibájától...
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2019
(#) Massawa válasza crazyman hozzászólására (») Dec 15, 2019 /
 
Eddig mindig segitett, és semmit sem kellett szétszedni.
(#) MBmann válasza farad hozzászólására (») Dec 31, 2019 /
 
Megoldódott a probléma a Canon IP4600-al. Akkor nem volt más megoldás, vettem használtan egy másik ugyanilyen nyomtatót. Az ahhoz kapott patronok (a fekete eredeti Canon patron volt benne) mostanáig tartottak, majd ahogy kifogyott, ment bele az után töltös patron. Az is elkezdte az elcsuszast. Szóval igy mar derengett, hogy valami a patronnal lesz gond, amit álmomban sem gondoltam. A kínai fekete tinta okozza az elcsúszást. A színesek jók.
(#) MBmann válasza crazyman hozzászólására (») Dec 31, 2019 /
 
Nalam a kínai fekete tinta okozott hasonló problémát. Ha a színes lenyomat jó nem elcsúszott, akkor nem valószínű hogy pozíció jeladó gond van.
(#) herlaci hozzászólása Feb 21, 2020 /
 
Canon MG 6850 nyomtatón a nyomtatási parancs után két gumi görgő vinné befelé a papírt. Vinné, mert a görgőktől pár centire jobbra, picit hátrébb áll egy kis műanyag rúgós pöcök, ami nem engedi. Korábban ez nem állt keresztbe, de most ez a helyzet. A képernyőn az jelenik meg, hogy húzzam ki a tálcát, majd toljam be újra, de ez sem változtat. Pár centit tudnak behúzni a görgők, a papír elején meg ott van a pöcök nyoma, ami nem engedi tovább. Mi lehet a pöcök funkciója? Talán a lapok szétválogatása? Ha kiszedném a pöcköt, azért tudna még egyesével nyomtatni?
A szervízbe azt mondták, hogy 8000 Ft. a szétszerelés, és egyáltalán nem biztos, hogy meg tudják javítani. 9000 Ft-ért viszont már lehet új, hasonló nyomtatót kapni!!! Elképesztő, hogy egy ilyen apró hibáért ki kellene dobni egy gépet!
(#) herlaci válasza herlaci hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Megoldódott a probléma, kiszereltem a pöcköt, most már viszi a paprt, működik!
(#) talbika hozzászólása Márc 20, 2020 /
 
Segítséget szeretnék kérni Canon MG6450 software-s reseteléshez 5B00 hibakódhoz.
ELőre is köszönöm
(#) Leraz hozzászólása Jún 12, 2020 /
 
Sziasztok! Egy MG 5550-ös nyomtató fejét hogyan lehet kivenni ? Nem szeretnék még több kárt okozni. Kössz.
(#) farad válasza Leraz hozzászólására (») Júl 4, 2020 /
 
Szia!
Talán ez segít [https://www.youtube.com/watch?v=0gTq1lM7vDg]. Bátran húzd ki magad felé..legjobb mindkét szélén megfogni és úgy húzni..
Üdv
farad
(#) layzi hozzászólása Okt 10, 2020 /
 
Sziasztok.
Van egy nyomtatóm, egy canon mp5350 cserélhető fejes. Kiállt 6c10 hibára, gyorsan vettem egy másikat ami viszont fejhibát irt ki hogy cseréljem ki megfelelőre. Át tettem a másikból a fejet, beraktam uj tintát, el is fogadta a nyomtató beindult, megcsinált egy 4 perces tisztítást de a papírra nem hajlandó nyomtatni. A másik nyomtatóban rendesen nyomtatott amig ki nem irta azt a 6c10es hibát ami ugye a tintaelnyelőhöz kapcsolódik. De ebben a nyomtatóban valamiért nem akar nyomtatni. Automatikus fejigazítást sem tud mert nem nyomja ki az első fekete csíkot, manuális fejigazításban sem nyomtat a papírra semmit. Mi lehet a hiba?
(#) jokemaster2013 hozzászólása Okt 21, 2020 /
 
Sziasztok!

Nem tudom, hogy találkoztatok-e ilyennel, az lenne a problémám, hogy a canon ip7250-esem azt csinálja, hogy ha áramot adok neki, akkor folyamatosan ég a narancs led, ha áramtalanítás után bedugom és 1-2 másodpercen belül megnyomom a bekapcsológombot, akkor az is világít és a narancs led is. De ennyi a tevékenysége. Hard resetet csináltam, de akkor lassan néhány másodperce ég a narancssárga utána elalszik és ezt csinálja folyamatosan. Gondolom, ez lehet a service mód. De ennyi az összes mutatványa.
Ha valaki találkozott ilyennel, az kérem adjon tanácsot!
Előre is köszönöm. joco
(#) villanyipi hozzászólása Okt 23, 2020 /
 
Üdv!
ip4200 nyomtató -öt villog sárgán, addig oké hogy ez fej hiba de, pontosan miféle mert olvastam fórumokon hogy mossam ki a kivehető tintatartó részt amit megtettem egyszer bejött és működött de ismét azt villogja és már hiába mostam ki az utóolsó csepp festéket is nem javul meg.
Ilyenkor pontosan mi megy tönkre ? Elég lehet venni bele a kivehető részt vagy a fej elektronika száll el, és az egészet kellene kompletten?
A hard resettel is próbálkoztam bár tény hogy nekem egy üres lap után megunja és nem csinál utána semmit csak villog.
Bármilyen megoldást örömmel fogadok!
Ipi
(#) Baloobear hozzászólása Feb 8, 2021 /
 
Üdv. mindenkinek! Nekem egy Canon MP 560-as nyomtatóm van! B200-as hibaüzenetet ír ki, tudom hogy ez fejhibára utal, kitisztítottam, új tintákat raktam bele mégis küldi a hibakódot! Reseteléssel is próbálkoztam semmi változás! Ötlet?
(#) wenton hozzászólása Okt 11, 2021 /
 
Sziasztok!
Van-e valakinek lövése arról, hogy a Canon Pixma 4600-as nyomtató hol a fenébe tartja a hulladéktintagyűjtő tartályát? Azt üzengeti, hogy majdnem megtelt, forduljak a márkaszervízhez. Na az persze csak Bp-n van, én meg Szegeden. Nem létezik, hogy itthon nem lehet kitakarítani, de nem akarok egyelőre baltával és láncfűrésszel nekiesni!
Köszönök minden jótanácsot!
(#) uniman válasza wenton hozzászólására (») Okt 11, 2021 /
 
"Kamu" az egész...így néz ki.
De ezt szoftveresen kell "kiütni": Bővebben: Link
(#) Archistar hozzászólása Nov 23, 2021 /
 
Canon Pixma iP 7250. Power Point-ban készült PDF file csíkos. A tesztoldal hibátlan. Más fotók yomtatása hibátlanok. LEhetséges, hogy a "háttérkép" zavarja meg az elektronikát? A monitoron fotózott képen látszik a kék eredeti minta.
(#) Njozsi hozzászólása Dec 8, 2021 /
 
Van egy Canon Prixma MG5550 nyomtatóm, ami kb. 2 éve kezdte ritkán kiírni nyomtaás, vagy másolás indításakor, "a fedél nyitva, zárja be a fedelet". Természetesen a fedél zárva volt. Ezt egyre sűrűbben írta ki, de többszöri inítás utan tette amit kellett.
Most már vagy 3 hónapja egyáltalán nem tudok vele sem másolni, sem nyomtatni, de még szkennelni sem, mert minden próbálkozásnál kiírja a hibaüzenetet.
Volt-e már valakinek ilyen hibajelzése, és mit lehet vele kezdeni.
Hol van benne az érzékelő, amely az ajtó nyitást érzékeli, és középre állítja a festékpatronokat.
Meg lehet-e tisztítani, vagy kicserélni az érzékelőt? Egyáltalán lehet-e vele valamit kezdeni?
Válasokat, javaslatokat köszönöm.
(#) Balaa16 hozzászólása Szept 6, 2023 /
 
Üdv!
A Canon PIXMA IP 1600-as nyomtatóm a színes patronból nem nyom magenta festéket. A patron új, két különbözővel is kipróbáltam, ugyanaz a jelenség, úgyhogy a patron hibáját kizártam. Merrefelé kellene elkezdeni hibát keresni?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Massawa válasza Balaa16 hozzászólására (») Szept 6, 2023 /
 
Megtisztitani a kontaktusokat. Van ott egy meglehetösen idiota szalagkábel is, de ahhoz nem igen tudsz hozzáférni. Ha a kontaktusok nem segitenek, akkor kuka. ( ha van Canon szoftwared az megmutatja mi a gond, sőt van benne egy javito algoritmus is ha olyan a hiba. Az pontosan mutatja mennyi tintát lát melyik patronban.)
(#) Balaa16 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
A kontaktokat megtisztítottam, nem segített. A szalagkábel patron felőli csatlakozásához tényleg elég macerás lehet hozzáférni. Azt még megcsinálhatnám, hogy szakadásvizsgálóval végignézem az ereit. A Canon szoftver, amit említesz, az valamilyen szerviz program?
(#) Massawa válasza Balaa16 hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
Igen letöltheted a netről egy komplett program amivel grafikát is lehet csinálni de ott van a szervizprogi is ami mutatja gép állapotát. Azzal tisztitani is lehet a fejet meg kalibralni is. Valami Canon Quick menu a neve. Igy néz ki indulaskor
A bal also sarokban vannak a szerviz programok.

IMG_6786.jpeg
    
(#) KBal76 válasza Balaa16 hozzászólására (») Szept 7, 2023 /
 
Azt írod
Idézet:
„A patron új, két különbözővel is kipróbáltam,”
, ezek a patronok gyáriak vagy utántöltött/utángyártottak? Mert egy havernak most volt ilyen lyukra futása, hogy a "nem originál" de frissen vett patronjai több is ugyanúgy hibás volt. Vett (egy vagyonért) gyárit, azzal bezzeg jó.
Nekem 5 évvel ezelôttig voltak ilyen Canon nyomtatóim, az elsô talán pont ilyen (az margó nélkul nyomtatott), a másiknak már volt a tetején lapolvasó is (és már nem nyomtatott teljes lapra), de ugyanaz a patron ment beléjük. Mindkettô ugyanazzal a hibával bosszantott (a fotopapír átszaladt rajtuk üresen, meg random nem akartak nyomtatni, de persze csak amikor igazán sürgôs lett volna), végül kezébe nem nyomtam lomtalanításkor egy szerencsésnek ôket.
(#) Balaa16 válasza Massawa hozzászólására (») Szept 10, 2023 /
 
Megnéztem, sajnos IP1600-hoz nem elérhető a program.
(#) Balaa16 válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 10, 2023 /
 
Mindkettő új utángyártott volt. Bár ennek is csak a neve utángyártott, valójában utántöltött Canon (nem sikerült tökéletesen kicsiszolni a canon feliratot az üzemben). Van otthon egy gyári üres Canon színesem, abba töltök magentát és kipróbálom. Gyári új patront biztos nem veszek, mert az egész nyomtató nem ér annyit. Nincs szükségem a színes nyomtatásra, csak kedvtelésből javítanám meg.
(#) Massawa válasza Balaa16 hozzászólására (») Szept 10, 2023 /
 
Sajnos van olyan patron is amibe ha ujra töltöd a tintát resetelni kell a chipet, azaz az sem mindig járhato ut. Már nagyon tulzásba viszik a bevételi forrásaik védelmét.
(#) Playerka hozzászólása Okt 8, 2023 /
 
Sziasztok!

Van egy Canon MP210-es nyomtatóm. Korábban a bekapcsoló gombbal hol betudtam kapcsolni, hol nem. Mára már nem kapcsol be. Ha megnyomom a mikrokapcsoló gombot, egy pillanatra az alatta lévő lámpa világít, majd elalszik. Lécci segítsetek, mit lehet ilyenkor csinálni?
(#) kukucka hozzászólása Feb 22, 2024 /
 
Sziasztok!
Talán jár még valaki errefelé és tud segíteni: MG 3052 nyomtatóm van, persze nem akar nyomtatni! Kiderült, h nem húzza be a patronokat, mert a csaknem átlátszó múanyag szalag leesett valahonnan. A szalag jobb oldalán picike rugó, bal oldalán talán fél centis lyukacska található. Szeretném visszaakasztani, de nem világos, h hová kellene! Lécci segítsetek!
Következő: »»   44 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem