Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nextion érintőképernyős HMI, UART kommunikációval
Lapozás: OK   46 / 47
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Okt 5, 2019 / 1
 
Apropó, így talán egyszerűbb átküldeni az értéket:
  1. va0.val=134
  2. va0.val=42
  3. va0.val=4
ASCII kódolással. Ismeri egyáltalán a kijelző az escape karaktert? Elfogad egyáltalán ilyen formátumban értéket? Az összes példában ASCII kódolással van megadva az értékadás.
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Okt 5, 2019 / 1
 
Kerstem a témában de nem találtam, mintha valaki megoldotta volna ezt a kérdést valahogy. Én konkrétan nem szoktma ügyet csinálni belőle.

Egyébként igen, ha a szám háromjegyű, akkor három ASCII karaktert kell küldeni alapesetben.
(#) szucsistvan123 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Értem köszi!
Láttam a mérésadatgyűjtődet, Ott ha jól emlékszem kis képekkel oldottad meg a széámjegyek kijelzését. Az mennyire jobb megoldás?
(#) Bakman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Okt 5, 2019 / 1
 
Attól függ. Azt még akkor készítettem, amikor a kijelző (illetve a Nextion Editor) nem tudta az élsimítást a szöveges mezőkben. Elvileg a legújabb már tudja de addig még nem jutottam el, hogy behatóbban is teszteljem. Akkor csak ez a megoldás volt elérhető ha az ember szép karaktereket akart.

Innen nézve masszívan időigényesebb a dolog, mert minden egyes karakter egy utasítás, pl.:
  1. p3.pic=36
Szöveges mező használata esetén csak ennyi:
  1. t5.txt="454,32"
(#) szucsistvan123 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Értem, köszi!
(#) Jancsi30 hozzászólása Nov 17, 2019 /
 
Sziasztok!

Van arra megoldás, hogy eltudjak tárolni egy aktuális beállított értéket, amit újraindításkor is érvényesít a HMI?

(beállított fényerő értéket szeretnék menteni, de mindig a "programozott" értékről kezd)
(#) Bakman válasza Jancsi30 hozzászólására (») Nov 17, 2019 /
 
dim=30 ///a kikapcsolásig érvényes
dims=30 ///elmenti a fényerőt
(#) Jancsi30 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 17, 2019 /
 
ok, próbálom
(#) Jancsi30 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 17, 2019 /
 
ez rendben, próbáltam belevenni egy változót, de az visszaállt alapra újraindításkor. - (dims írva és visszaolvasva rendben van )

Hogy néznek ki azok a változók amik el is mentődnek?
Tud ilyet ez a HMI? (most ismerkedek vele )
(#) Bakman válasza Jancsi30 hozzászólására (») Nov 17, 2019 /
 
Mit értesz a "próbáltam belevenni egy változót" alatt? Változót akarsz menteni kiakpcsolás esetére?

Hozzáférhető EEPROM-ot csak a bővített (Enhanced) verziók tudnak.
(#) Jancsi30 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 17, 2019 /
 
Igen, egy változónak adtam értéket egy csúszkával, majd bekapcsoláskor visszaolvastam a csúszka kezdő értékének. (nem működött).

Igen szeretnék néhány változót a HMI-ben tartani, ha lehet.
Jelenleg egy 7"-os Enhanced amit próbálgatok, elvileg tudni kellene.
(#) Bakman válasza Jancsi30 hozzászólására (») Nov 17, 2019 / 1
 
Itt: The Nextion Instruction Set

wepo és repo parancsok. Pl.:

wepo 65,0

65-öt tárolja el, a nulladik címtől kezde. Egy szám tárolásához négy hely kell, tehát a következő nem használt terület a 4-es lesz.
(#) Jancsi30 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 17, 2019 /
 
Köszönöm, ez hasznos lesz.

(Gondolom a kétállású kapcsoló állapotot is csak így tudom rögzíteni)
(#) manfail hozzászólása Nov 18, 2019 /
 
Sziasztok!
Használni szeretném a gyári keybdB page-t paraméterek állításához.
Kicsit átalakítottam: csak számokkal működik...
A kérdésem:
Szeretném a hívó oldalról nem csak az átalakítandó számot, hanem a min-max értéket is átvinni.
A szám átvitelére a show.val=p[loadpageid.val].b[loadcmpid.val].val parancsot használom.
A min. és max. értékek id.-ja +1 ill. +2 a hívó mezőjéhez képest.
de ezek nem működnek:
min.val=p[loadpageid.val].b[loadcmpid.val+1].val
max.val=p[loadpageid.val].b[loadcmpid.val+2].val

Sok paramétert kellene az oldalon állítgatni, ezért gondoltam erre a megoldásra - ha működne...

Van valakinek erre jó ötlete?
(#) usane hozzászólása Dec 19, 2019 /
 
Üdv.
Most raktam fel az editort Win8-ra.
Indításkor ez fogad és nem indul el.

Találkozott már valaki ezzel?
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2019

Capture.PNG
    
(#) usane válasza usane hozzászólására (») Dec 19, 2019 /
 
Letöltöttem a 0.43-as verziót az elindul.
Pech. A project meg 0.53-assal készült azt nem nyitja meg.
No comment Itead.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2019
(#) wbt válasza usane hozzászólására (») Dec 19, 2019 /
 
A legszebb, mikor újabb verziójú editor megnyitja, de hibát jelez fordításkor (fals hiba persze), de addigra már felülírta a régit, amit aztán a régivel sem tudsz megnyitni. Menteni-menteni-menteni 100 helyre... Elkutyult a dolog... Nekem anno 3 verzió volt mindig fenn.
(#) bbb válasza usane hozzászólására (») Dec 19, 2019 /
 
Próbáltad a "futtatás rendszergazdaként" opcióval indítani? Az szokott segíteni a hasonló nem sikerült írni a fájlt hibákon.
(#) usane válasza bbb hozzászólására (») Dec 20, 2019 /
 
Sehogy sem indult el. Mindegy, szerencsére a másik gépen megtaláltam a 0.53-as verziót, aztán majd csak helyrerakják az új verziót is egyszer.
(#) usane hozzászólása Dec 20, 2019 /
 
Üdv!
A globális változók nem adódnak át egyik oldalról a másikra?
Nem egy objektum változójára gondolok, hanem sima változóra minek globális paramétert adok.
Kicsit rég használtam, de ha az objektumok változóit lekezeli globálisan akkor egy sima változót is le kellene.
(#) usane válasza usane hozzászólására (») Dec 20, 2019 /
 
Ehh. Úgy látom ez a globális ugyanúgy csak a láthatóságot mutatja, közösítés nincs. Minden lapnak saját változója van...
Van még mit fejeszteni.
(#) usane hozzászólása Dec 20, 2019 /
 
Újabb kérdés.
Úgy látom kezeli a tömböket.
Inicializálni hogy kell? Egyenként meg kell adni az elemeket az elején?

szerk: A változó nevében nem enged szögletes zárójelet. Akkor ezek szerint csak elméleti tömböm lehet aminek az elemei egy-egy sima változóra mutatnak?

Beleolvasva a leírásba csak a lapszámozás és komponensszámozs tömbösíthető.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2019
(#) Elektro.on válasza usane hozzászólására (») Dec 22, 2019 /
 
Én korábban globális változót úgy értem el másik lapról, hogy " Lapneve.változónéve "
(#) usane válasza Elektro.on hozzászólására (») Dec 23, 2019 /
 
Igen, ez megvan. Mint írtam a globális scope csak a láthatóságra vonatkozik, de minden lapnak saját változója van, nincs abszolút globális.
(#) Bakman válasza usane hozzászólására (») Dec 23, 2019 /
 
sys0, sys1 és sys2 globális, numerikus változó. Nem sok, egy kicsivel több, mint a semmi.
(#) usane válasza Bakman hozzászólására (») Dec 23, 2019 /
 
Ezeket már megtaláltam, de sajnos nekem több kellett volna. Mindegy, hivatkozok rájuk a lapnévvel együtt.
Köszönöm a segítséget.
(#) helektro válasza usane hozzászólására (») Dec 23, 2019 /
 
Nem olyan bonyolult ez. Létre kell hozni egy lapot a globális változóknak, aminek a neve legyen pl. var (variable). Ezen létre kell hozni a szükséges változókat, grafikai elemet nem kell rátenni.
Aztán var.xyz névvel lehet hivatkozni a változókra. A nevéből meg egyből látszik, hogy ez egy globális változó.
(#) Mazsola35 hozzászólása Dec 29, 2019 /
 
Szép napot mindenkinek. Segitségre lenne szükségem, van egy Nexion Enhaced 2,8" kijelzöm, kezdő vagyok még ezen a téren rossz vagy hiányos lett a feltöltésem a kijelzöre. Aba ne menjünk bele miért de elszurtam, beírtam a (touch_j) parancsot fel is töltöte a kijelzöre kalibrálási fehér kép meg is van megérintem a kijelzö négy sarkát egy pilanatra be is villan hogy a kalibrálás OK és látszik is a háttérbe az a kép amink valojábba ott kellene lennie,, és sajna a kalibrácios ablakot nem tudom ki iktatni. valaki tudna segiteni hogy tudnám el tüntetni?
(#) helektro válasza Mazsola35 hozzászólására (») Dec 29, 2019 /
 
Kiveszed a szerkesztőben a "touch_j" sort és a kijelzőre feltöltöd az így módosított új kódot.
(#) david10 hozzászólása Ápr 19, 2020 /
 
Sziasztok,
Az (eredetinek mondható) Nextion HMI kijelzőkről van-e valakinek negatív tapasztalata? Ezalatt azt értem, hogy szoktak-e a kijelzők meghibásodni?
Idáig féltem ezektől a kijelzőktől ezért sima grafikus TFT kijelzőket használtam, ahol egyenként kellett megsaccolni azt, hogy melyik pixel hova kerüljön, meg az érintésre reagálást megírni jó kis kaland volt.
A kijelzőt innen tervezem megvenni.
A választ előre is köszönöm.
Következő: »»   46 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem