Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 72
(#) kávészem válasza péter71 hozzászólására (») Dec 21, 2019 /
 
Szia! A szelep azért szelep, hogy csak bizonyos nyomás felett nyit ki. Mindkét szelep nagyobb nyomáson nyit, mint amit Te szájjal belefújva elö tudsz állítani. Ezek rugós szelepek,tanulmányozd az importőr oldalán lévő robbantott ábrákat, segítségként. Ha kivéve átfújtál rajta az nem szelep, hanem cső, látsd az "ügyes kezek" megjegyzésem. Így próbálva kompenzálni a megfáradt pumpa nyomáshiányát...Leszervizelt... Üdv.
(#) Pingui hozzászólása Dec 26, 2019 /
 
Sziasztok! Krups EA80 darálási ideje kb megfeleződött, nyilván a kavé is gyenge lesz. Hogyan lehet a darálási időt programozni? ( a kávétárolóban található tekerő már erős kávé állapotban van)
(#) péter71 válasza kávészem hozzászólására (») Dec 26, 2019 /
 
Szia.Igazad van a szeleppel kapcsolatban, egyértelmű. Elég hülye kérdés volt. Szivattyú csere után, kiderül minden. Köszönöm a segítséget. Üdv.
(#) Jules2 válasza Pingui hozzászólására (») Dec 27, 2019 /
 
Az a tekerő az őrlésfinomságot állítja csak, azt is csak igen szűk határok között.
(#) Joe_001 hozzászólása Jan 1, 2020 /
 
Üdv!
Egy Saeco Santia nem ismeri fel, hogy kávé van benne 7x is ledarálja a kávét mire egyszer főz is, Ez nekem rohadtul gazdaságtalan. Mit lehet csinálni vele?
Azi ifókat köszönettel várom.
(#) Joe_001 válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Valaki HAL szenzort emlegetett a rajza szerint nincs benne.
(#) lithium hozzászólása Jan 2, 2020 /
 
Sziasztok!
Adott egy Bosch Benvenuto B65 tip. kávégép. (TCA6709/ 02) A főkapcsoló bekapcsoláskor elindul a daráló s nem áll le.
A vez. panelen cseréltem a vez. Triacot, ill az optocsatolót...nem lett jó. Az opto bemenetén 1, 2 v mérhető. A CPU tól jövő csati lehúzásával megáll a daráló. Sajnos, sem service manualt, sem kapcs. rajzot nem találtam hozzá. : (
Javítható??
Minden segítséget megköszönök!
(#) Mikro hozzászólása Jan 5, 2020 /
 
Sziasztok!
Adott egy Saeco Odea Giro kávégép. Használtan "felújított" állapotban vásároltam. Olyan hibát produkál, hogy amikor a főzési folyamatban eljut odáig, hogy a kávé szépen kifolyna a csészébe akkor azt hirtelen nagynyomással belelövi. Ilyenkor szét fröcsköli mindenfelé a kávét. Az érdekelne melyik alkatrészt kelle cserélni, javítani, tisztítani.
Remélem tudtok segíteni!
(#) kendre256 válasza Mikro hozzászólására (») Jan 5, 2020 / 1
 
Annyira nem értek hozzá, de valószínűleg a krémesítőszelep környékén kellene vizsgálódni. Az egy "ellennyomást" hoz létre a vízpumpa nyomásával szemben. Ha azt az óramutató járásával megegyező irányba tekered, növeli az "ellennyomást". Ez normál esetben azt eredményezi, hogy lassabban folyik át a víz a kávén, és krémesebb lesz. Azt a részét a mi Talea Gironknak még nem szedtem szét, de szerintem a tieden vagy nem jól van ott valami beállítva, vagy valami tömítés tönkrement.
Elvileg lehet még az is probléma, hogy nem darál elég kávét, és nem lesz "elég tömör" a pogácsa, és túl könnyen átmegy rajta a víz. Ezt a pogácsatartóban is lehet látni, mert akkor nem marad tömör a zaccpogácsa, hanem szétesik, vagy szétfolyik.
(#) kávészem válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Szia! Van HALL szenzor a daráló hajtóműházába rögzített forgásérzékelőben. Ha ez adja az impulzusokat a daráló forgása közben, nagy eséllyel a motor hibája miatt van ez a hibajelenség. Persze a darálóhajtómű, és a vezérlőpanel is lehet hibaok. Legegyszerűbben egy egészséges lóval (darálóval) lehet behatárolni. Sok sikert hozzá! Üdv.
(#) Joe_001 válasza kávészem hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Köszi!
(#) Mikro válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Szia!
Köszönöm a választ. A pogácsa állaga és a kávé megfelelő, talán kevés a krémes rész a kávé tetején.Tudnál mutatni egy képet a szelepről és hogy min kell tekerni. Közben találtam egy német videót a YouTubon ahol egy szerelő hasonló hibánál egy (nálunk ) egy pipacsőnek nevezett egységet szed szét és takarít ki. Nálam ez az egység a videóhoz képest hiányos, nincs meg benne a szelep, rugó és a mozgató pöcök. Remélem csak ennyi lenna hiba.
(#) kendre256 válasza Mikro hozzászólására (») Jan 5, 2020 / 1
 
A szelepről csak egy külső képet tudnék mutatni, azzal nem sokra mennél. SBS szelepnek jelzik a leírásokban, és a legjobban kiálló tekerő az.
Viszont innen letölthető a szervizkönyve,
innen pedig beazonosíthatod (megvásárolhatod) a hibás, vagy hiányzó alkatrészt.
(#) Mikro válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Szia!
Köszönöm, hogy válaszoltál. A közponi egységen lévő sbs szelep nálam nem állítható, lehet, hogy elromlot benne valami. Most már tudom hol keressem a hibát.
Köszönöm a segítséged.
(#) JZoli hozzászólása Jan 6, 2020 /
 
Van egy Krups XP7210-es kávégépünk. csak langyos kávét főz. Kb a tizedik adag már elfogadható hőmérsékletű. Mi lehet a baja? Lehet ezeken a kávé hőmérsékletét állítani?
(#) bihari laci hozzászólása Jan 10, 2020 /
 
Sziasztok ,De Longhi esam2500b ,a kazanon levo futo szal eggyike (az also) meg szakadt de masik az jo,(85ohm) -ot mutat a panelon ki gyul a felkialto es a ket zold led .Az lenne a kerdesem hogy a futo szal miatt hogy erzekeli ,vagy egyebb hiba miatt nem indul?.
(#) Joe_001 válasza kávészem hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Üdv!
Elvittem szerelőhöz. Nála is produkálta a gép a hibát. (Hála Istenek, legalább nem egymás hülyének nézése lett az akcióból.) Nem a HAL elem, megnézték a panelt is. Most nem 7et egymás után hibázik, csak kb 20-ból egyet. Finomabbra vették a darálót. Az a baj, hogy a darálót és a panelt külön nézték. (Megnéztem volna szkóppal a procin a HAL jelét.) Most kicsit gazdaságosabban megy.
(#) bihari laci hozzászólása Jan 11, 2020 /
 
Tudna valaki segiteni, hogy a bojler csere utan tudom hogy van e más probléma a géppel köszi.
(#) Tomi111 válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Hogyan világítanak a ledek? Folyamatosan mind a három vagy villogva? Az egy csésze, a két csésze és a felkiáltójel?
Egyébként mi a cégnél talán egy évig is úgy használtuk, hogy az egyik fűtőszál szakadt volt. Annak lecsíptük a vezetékét és kész. Annyit vettünk észre, hogy reggel bekapcsoláskor hosszabb ideig tartott, míg felfűtött. Hibát nem jelzett rá.
(#) bihari laci válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 11, 2020 /
 
Fojamatosa mind a három egyszere ,be kapcsolás után.
(#) Joe_001 válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Hali!
Jól pakoltál vissza mindent?
(#) bihari laci válasza Joe_001 hozzászólására (») Jan 13, 2020 /
 
Jelenleg szét van szedve ,de átnézem jobban ,munka után van rá időm foglalkozni vele.
(#) bihari laci válasza bihari laci hozzászólására (») Jan 18, 2020 /
 
Még ,azt vettem észre hogy a viz tartájt nem érzékeli ,se ki se be a panelon nem világit a jelző senzor az jo mert ki probáltam NO egy mágnessel.
(#) bihari laci hozzászólása Jan 19, 2020 /
 
Valaki, tudna segiteni talán főalaplapot kel cserélni mert nem veszi a jelet hogy ott van a viz tartáj és amiatt nem indul be a viz pumpa meg a többi sorjába.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2020
(#) peti-t hozzászólása Jan 26, 2020 /
 
Sziasztok! A segítségeteket kérném egy Jura XS90 géppel kapcsolatban. Tisztítást kér tablettával de ha megcsinálom a végén mintha mise történt volna újra kéri. Próbáltam manuálisan is vízkőmentesítést is elindítani de a vége ugyanaz. Tökéletes kávét ad csak világít a karbantartó lámpa folyamatosan. Lehet vezérlőpanel hiba? Köszi ha tudtok segíteni!
(#) tikitaki hozzászólása Feb 2, 2020 /
 
Sziasztok! Segitséget keresek! Adott egy Delonghi magnifica ESAM 4000 kávé főző. A hibája hogy nem főzi le a kávét, bekapcsoláskor zaj szint hallható, de nem melegiti a csészét. Az egy-két poharas kávé inditásakor darálás indul, de kávé nem jön. A zacc tartályban vizes a zacc állaga és némi viz is van a tartályban. A balodali piros led jelez, mintha viz hiány lenne, de nincs tartály tele. A kikapcsolást nem engedi és nem is öblit. A viz tartályban az uszó nincs leragadva, müködik.
Arra gondolok, hogy dugulás van , csak nem tudom hol. Az ilyen hibát hogyan hárítsam el.
(#) dB_Thunder válasza tikitaki hozzászólására (») Feb 2, 2020 /
 
Kazánból kivezető csövek eldugulhattak!
(#) mindenes válasza tikitaki hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Szia! Én úgy tapasztaltam hogy ezek a gépek bekapcsolást követően a kazánt egyből elekezdik felmelegíteni, de míg ez nem történik meg gombokra, indítáásra egyáltalán nem is reagálnak. Egy szó mint száz én rámérnék a kazánra..
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
(#) tikitaki válasza mindenes hozzászólására (») Feb 3, 2020 /
 
Köszi , akkor mérek !
(#) Moderátor hozzászólása partner hozzászólására (») Feb 10, 2020
 
Ennek az Apróhirdetési rovatban a helye!
Következő: »»   41 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem