Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 300B SE
 
Témaindító: konyak6, idő: Okt 15, 2019
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 8
(#) TAttila77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 5, 2019 / 1
 
Időm hijján vagyok. Még a kimenő is ilyen állapotban vagyon. A katód ellenállást meg 3db párhuzamosított 2,7k/10W Ohmite adja. Nem tudtam Caddockot beszerezni, nincs a TME-n
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2019
(#) Ge Lee válasza TAttila77 hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
És akkor mikor fogsz nekiállni ennek?
(#) TAttila77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 6, 2019 1 /
 
Épp tekerészném a másik kimenőt, de a hideg behajtott, hiába fűtök. Fele kész.
Júj, itt 300b hajt 300b-t és nyakam rá, hogy Push-Pull. Igazi 300b temető. Ezek szerintem nem is olyan csúcs csövek, de gondolj csak bele, ha felszerelnék Western Electric csövekkel? Ez így is olyan mint a világ legdrágább hangszere, még a megtekintésért is pénzt kérnek.
(#) Ge Lee válasza TAttila77 hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Olyan tekerentyűt ami ahhoz elég be tudsz vinni a lakásba is, az enyém is ott van, ki nem mennék a hidegbe. Veszel egy fúrótokmányt, meg kerítesz egy trabi ablaktörlő motort, ráépíted és kész a tekercselőgéped. A labortápról meg adsz neki feszt, olyan fordulatod lesz amilyet akarsz.
Nekem is neki kéne már állni a kimenőimnek, de pont 0,3-as huzalom nincs amilyen kéne, bezzeg 0,25 meg 0,4 az van.
(#) TAttila77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Pont 0,315-össel csinálom a primereket. Majd holnap délután befelyezem. Hozattam az alumíniumostól vékony szög alut leendő kengyelnek ,talpnak.
(#) konyak6 hozzászólása Jan 2, 2020 /
 
Buék!
Ma meghozta a postás a karácsonyi ajándékomat.
Már csak a kimenők hiányoznak, de azok is úton vannak már(Lundahl LL1623)
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 2, 2020 / 4
 
Szia. Én már jócskán haladok az enyémmel, tettem is már fel kèpeket a csövesbe de ide is beteszem a jelenlegi változatot. Jelenleg kipróbálok pár fajta meghajtást. Dobozoláson agyalok. Minden trafót magam csináltam. Amúgy fenomenális a hangja. Nekem egyenlőre Psvane van. Nagyon tetszik, de én is Genalex Gold Lionra vágyok. Kérlek számolj be majd, hogy milyen a hangja neked, ha kérhetném. Te milyen kapcsolást építesz? Esetleg betehetnéd. Nemsokára én is beteszem ide. Üdv. Attila
(#) elektrorudi válasza TAttila77 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Ilyet sem láttam még. Ez zseniális!
(#) konyak6 válasza TAttila77 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Szia.
Ez a kiválasztott.

schematic.gif
    
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Állítólag lészen majd egyszer doboza is.
(#) TAttila77 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 2, 2020 / 1
 
Zseniális? Nekem annó 92 környékén fénykoromban azt tanították, hogy ha építek valamit, mielőtt fejjel mennék a falnak jobb összedobni az asztalon próbaképpen, hogy ha lehet, vagy kell akkor úgy könnyebb a dolgokon variálni. Ez pont jó is nekem, mert épp a táppal cumizok. Kezd azidegeimre menni az 5C3SZ, mert a fojtó előtti első kondi nem lehet 4u-nál több,így meg dinamikátlan és még brummos is picit 6H-vel. 40u-val gyönyörű, meg is van oldva minden gond, csak akkor meg a cső múlik ki hamarosan. De már haverom kezében van a Psvane 5U4G és arra lehet pakolni tekercs elé is 40u-s kondit.
Az imént Bozz Cags -Thank's to you című slágerét hallgattam, olyat szól mint az atom! iszonyatos dinamikája van, éas brutál mélyek, szép finom magasak. Cassandra Willson-Don't Explaine című szzáma meg olyan mintha a csajszi a itt énekelne finom bársonyos hangján a fülem mellett. Feláll a szőr a hátamon. Érdekes ez a trióda. Sosem hallottam ilyet eddig.
(#) TAttila77 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Nyugodt pillanataimban azon törpölök, hogy miféleképp dobozolám ezt a fél asztal cuccot, hogy csúnya se legyen?
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 2, 2020 /
 
Hát sok sikert hozzá. Én nem beszéllek le róla de én ezt még ünnepek előtt próbaképpen összedrótoztam, de valahogy ez nekem nem vált be. ztán kipróbáltam az elektroncső.hu-n leledző GAD-os SRPP-s meghajtást is és eddig a legjobb az volt, csak azt meg rendesen meg kellet hajtani 1,5-2V- bemenőjelet igényelt. Így most kaszkód hajtja, mégpedig ez itt és ezen változtattam picurkát, hogy kellően ki tudjam vezérelni egy átlagos jobb CD játszó kimeneti jelével. Én ezt ajánlom neked, nekem nagyon bejött ez a kapcsolás. Valamint a képről is láthatod, hogy én az egyencső fűtését az anódtáp trafón tekertem meg, nem akartam semmiképpen sem az audió csövek fűtőtrafóján tudni, mivel rajta a teljes DC tápfeszültség,m ég halvány godolat setámadjon bennem hogy mi van ha véletlen átütne a 425-430V egyen a többi fűtésre. Így jobbnak találtam a táptrafón kialakítani azt.
http://www.timebanditaudio.com/300b/schematic.html
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2020
(#) TAttila77 hozzászólása Jan 3, 2020 / 1
 
Megjött a csövem. Ez is Psvane.
(#) konyak6 hozzászólása Jan 30, 2020 / 1
 
Ma megjöttek a csatoló kondik. A kimenőkre még várni kell. Még gyártásban vannak.
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 30, 2020 /
 
Szia. Nekem is ilyenek vannak. (470nF) Olyat is vettem aminek a lábai egy oldalt vannak. Én, nem is vágyok más kondikra annyira tetszik a "hangja". Valaki mondta, hogy tegyek rá még egy-egy csillámlondit. dehogy teszek, ez így jó ahogy vanalanatúre.
Szerintem te sem fogod megbánni.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2020
(#) konyak6 hozzászólása Feb 21, 2020 /
 
Ma megjöntt a karácsonyi ajándékom. Most már megvan minden. Indulhat az építés.
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Majd a végeredményt oszd meg. Az enyém még dobozolásra várat, meg kedvre, hogy elkezdjek furkálni.
(#) konyak6 hozzászólása Feb 29, 2020 / 1
 
Töröm a fejem az elrendezésen. Minél rövidebb vezetékeket akarok használi. Gondolom ez nem baj. Ideiglenesen beraktam két mezei zöld-sárga vezetéket, hogy lássam mi merre megy. A kimenőket lehet hogy alul helyezem el. Fent csak a hálózati trafó lenne, meg a csövek. Így nem kell a kimenőkre burkolat. A hálózatin lehet hogy lesz, ha nem melegszik nagyon. Ti hogy oldanátok meg? Nagyon sok asszimetrikus elrendezést láttam, gondolom annak is vam előnye
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Feb 29, 2020 /
 
Ha a kimenőd elfér a dobozban akkor tedd le bele. Én az asztali próba verziót mabontottam szét hogy dobozba tegyem. Hammond dobozt akartam, de azt sehol se tudom beszerezni így magam csinálom aluból és fa oldalai lesznek. Nekem mindhárom trafó kívűl lesz, mert nagyok. Végűl a közös tápnál maradtam és nem tartalmaz elkót. Nekem 2,5-es ezüstözött réz vezeték lesz mindenütt használva. A kaszkódnál is fűtéspotenciált emeltem mert a szent írás is figyelmeztet rá, különben zárlatos lehet a 6SN7. Apránként neki kezdek, remélem most tavasszakl el is készűlök vele.
Te nem állítottad még össze, hogy kipróbáld hogy szól??
Sok sikert és örömet hozzá: Attila
(#) konyak6 válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 7, 2020 /
 
Szia,
Még nem. Egyből készre szerelem. A kimenőnél röbberes ezüstözött réz huzalt használtam, de van tömör is. Elvileg a forraszanyag is magas ezüst tartalmú.
Ma kötöttem össze a kimenőket, 2,9 K az illesztésük 8 Ohmon. Elvileg 3 K lenne. Meg az alu lemezt készítettem elő. Holnap felcsiszolom, lakkozom.
(#) TAttila77 válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 7, 2020 /
 
Én is elkezdem darabolni az alut a vázának, kettes alu lemezt aljának tetejének oldalainak hátlapnak. Előlapja is alu lesz, majd erre még jön egy általam- politúrozottnak mondható- lakkozott szebbecske vékony falap.
(#) Ge Lee válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 7, 2020 /
 
Azok a kimenők teljes egészükben poliészterrel vannak szigetelve a sorok között?
(#) konyak6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 7, 2020 / 1
 
Igen.
(#) MacGiver válasza konyak6 hozzászólására (») Márc 7, 2020 / 1
 
Idézet:
„A kimenőnél röbberes ezüstözött réz huzalt használtam, de van tömör is. Elvileg a forraszanyag is magas ezüst tartalmú.”

Az igazi csúcstechnológiáknál -űrkutatás, hadiipar, orvosi műszerek- felmentést adnak az ólommentes felépítésnek. Nem használnak ezüstöst. Rideg. Az ólmos forrasztás jobb, strapabíróbb. A hangjának megítélése nem az én dolgom, és erősen szubjektív is.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2020
(#) TAttila77 válasza MacGiver hozzászólására (») Márc 7, 2020 /
 
Na akkor ezt most neked rögtön meg is cáfolom. Én pl. évek óta Indium forrasztástechnikai folyasztószeteket és forrasztóanyagokat, huzalok, paszták stb. hadználok. Ez az anyag,kifelyezetten az ólom mentes forrasztás termékei. Eléggé speciális alkamazási teruletük némelyik tipusnak (padzták). Egyáltalán NEM ridegek egyik huzal,paszta sem és ráadásúl még az amelyik típusú huzalt és pásztát használom a Metcal állomásaimhoz annak az olvadás pontja picit kisebb mint a hagyományos ólmos forrasztóhuzaloké!!! És itt finitó mert ez nem ide tartozik. Csak azért írtam le neked hogy tudjad, mert eddig nem tudtad.
Győrben forgalmazzák, ott ahol az országos Metcal nagyker is van és innen látják ék a Flextronix ill. National Instruments gyáraikat is ezekkel a forrasz anyagokkal folyasztószrtekkel.
Kiváló, nem mérgező és forradalmian új. ( már akinek új)
E-tronics Kft forgalmazza. Lehet informálódni náluk.
(A héten rendeltem anyagokat tőlük.)
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2020
(#) konyak6 válasza MacGiver hozzászólására (») Márc 7, 2020 1 /
 
Ezzel forrasztok.
(#) cua válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 8, 2020 / 1
 
Az ezust adalek miatt allitolag ridegebb, kevesbe birja a razkodast, razodast, feszitest, a fizikai igenybevetelt es csokkenti a kotes reszet kepezo femek elettartamat. Mondjuk egy erositonel ez azert eleg ritkan jon elo mint szempont.
(#) TAttila77 válasza cua hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Dehogy, dehogy. Az INDIUM sokkal jobb. Egyáltalán semmi ridegsège nincs. Ha közelemben laknál elhivnálak és szívesen adnék egy métert hogy kipróbáld. Utána csak azzal fogsz.
Én ezzel (is) forrasztok. Nekem nagyon bejött. A 300b végfokomban minden ezzel fogok forrasztani. De már találkoztam olyan gyári készülékkel amit ilyen anyaggal forrasztanak.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
(#) granpa válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Persze, hogy jó az Indium: olvadáspontja fele, kétharmada az ólomnak, ónnak. Lágyabb is. De drágább is.
Következő: »»   5 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem