Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV fülhallgató kimeneti hiba
Lapozás: OK   1 / 1
(#) pistike-istike hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Nagyot haló vagyok ezért TV nézéshez vezeték nélküli fejhallgatót használok, és ehhez a TV 3,5-es jack aljzatát használom.
A karácsonyi ünnepek előtt vettem egy 80 cm-es SONY LCD tv-ét aminek a hangszórója 2x10 W.
Ha csatlakoztatom hozzá a fejhallgatót azon a hang olyan szaggatott szerűen pici kihagyásokkal (lüktetés szerű) szól.
Ha viszont ilyenkor többször egymás után kihúzom-csatlakoztatom a jack dugót megjavul, de viszont a TV elzárása és újrakapcsolása után megint rossz.
Most a napokban 2.000,-Ft-ért sikerült vennem egy rádiófrekvenciás fejhallgatót amiben rádió is van, ezzel az új fejhallgatóval is ugyanaz a probléma.
Az új fejhallgató dobozában volt egy kis átalakító kábel --jack aljzat és PIROS-FEHÉR dugó-- , ezt csatlakoztatva viszont nem hallani semmit.
A kérdésem mi lehet itt a baj? A hangszórója szép tisztán öblösen szól, csak ha nagyra veszem már az én hallásomat is zavarja és nem tudok egy jó filmet örömmel végignézni, inkább a rádióra kapcsolok át az új fejhallgatóval.
(#) mineral hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Szia! A TV-t valamilyen beltéri egységre vagy média boxra kötöd? Akkor a hang helet érdemes lenne onnan levenni és a vezeték nélküli eszközbe vezetni.
(#) pistike-istike hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
T. mineral.
Az Isten megáldjon és boldog Új évet kívánok.
Nagyon sokat segítettél.
Óvatosan sikerült kifordítanom a konyhaasztal "megpreparált" helyéről a TV-t és csodálkoztam rajta hogy mennyi csatlakozási lehetőség van rajta.
Próbaképen csatlakoztattam a fejhallgató PIROS-FEHÉR kis összekötő kábelét a 3-ik képen látható jobb oldali vízszintes PIROS-FEHÉR dugajba és beledugtam a jeladó jack dugóját és lás csodát a fejhallgatóban kristálytiszta hang hallható (nem szaggatott).
A TV harmadállásban szól én alig hallom de az oldalt lévő (hibás) fűl hallgató aljzatba beledugtam egy vezeték nélküli mono jack dugót, ami kikapcsolta a hangszórókat, ebben a beállításban is TÖKÉLETES !
Kérdésem még: a negyedik képen látható egy lezárt nyílás féle valami ( a TV utasításában találtam egy fejezetet, hogy ez a TV képes felveni is de USB aljzatot nem találtam rajta, az a lezárt nyilás mi lehet?
(#) mineral válasza pistike-istike hozzászólására (») Jan 4, 2020 /
 
Örülök, hogy megoldódott. Sajnos nem tudom megmondani, hogy a lezárt nyílás alatt mi lehet. Elképzelhető, hogy műholdvevő kártyát vagy annak a chip kártyáját lehet(ne) behelyezni.
De az ebben a típusú tv-ben nem elérhető.
(#) pistike-istike hozzászólása Jan 4, 2020 /
 
Mineral válaszára:
Köszönöm szépen.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem