Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompakt fénycső bekötése
 
Témaindító: balazsbotond, idő: Márc 14, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 10
(#) Capafog hozzászólása Dec 12, 2017 /
 
Helló, kérlek segítsetek egy rajzal hogy kell ezt be kötni. Osram elektronikus előtét 2x55w 2g11 fénycső
(#) FAZ1 válasza Capafog hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Ott van rajta a bekötési ábra!

Megfelelő csatikat a megfelelő helyekre. Másként viszont el se indul.
A "tojás alakúak" lennének az L betűvel is jelölt fénycsövek, a többi meg a trafón van! Megfelelő lábakat (fénycső-végeket) a megfelelő számozáshoz.
Jól kivehető - mindkét csőnek az egyik végén levő 2 darab lába a 23;24; - illetve 25; 26-ba mehet.
A csövek másik 2-2 vége simán sorosra van kötve, és úgy megy bele a 21;22-be.
Az ábra még a csövekhez (csőfoglalathoz) elvezető huzalhosszt is jelzi!

Viszont a kép jobboldalán azok a fehér műanyag dolgok micsodák? Valami kivetőpánt szekrényhez?
Avagy azok lennének a fénycső foglalata? Eléggé furcsa szerzetek ...
(#) Capafog válasza FAZ1 hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Igen de az ábrán más fajta fenycső van, nekem pedig az a fajta foglalatom van ami ott van a képen (lehet nem a legjobb szögből fotóztam,az neki az alja)(4pin-es fénycső foglalat ) előttem pár hsz-el volt egy fotó egy csőről,olyanom van nekem is. Meg amit még nem értek az az hogy a trafón 6csatlakozó van a 2 foglalaton pedig osszesen 8.
Szerk:ilyen a fenycső
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2017
(#) Tomi111 válasza Capafog hozzászólására (») Dec 12, 2017 / 1
 
Helló! Csatoltam.
(#) Capafog válasza Tomi111 hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Egy Úr vagy!
Végülis akkor ugyan az mint amit az elozo oldalon is irtal csak ott ugye az eloteten kozepen volt ami nekem a 21-22.
Sajat kutfőből sose jottem volan ra.
(#) Tomi111 válasza Capafog hozzászólására (») Dec 12, 2017 /
 
Mindig az adott előtétet kell nézni. A bekötésben semmi szabvány nincs, van amelyiknél két csőre 4 vezetéket használ csak, de van 6,7,8 vezetékes is. Cserénél bosszantó, ha nem kapsz ugyanolyat és vezetéket is kell húzkodni az armatúrában, esetleg a létra tetején állva.
(#) shaftee hozzászólása Dec 13, 2017 /
 
Sziasztok!
1db t5 cső beköthető a kétcsöves elektronikus előtéthez?
(#) Tomi111 válasza shaftee hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Nem biztos, de talalkoztam mar olyannal, ami egy csovel is mukodott. Ha megvannak mar, probald ki. Baja nem lesz, legfeljebb nem vilagit vagy letilt par masodperc utan. Ha az egyik cso helyen nem jo, tedd at a csovet a masik helyere. Hatha... Van kep az elotetrol?
(#) Gafly válasza shaftee hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
T5? Akvárium?
(#) shaftee hozzászólása Dec 13, 2017 /
 
(#) Tomi111 válasza shaftee hozzászólására (») Dec 13, 2017 /
 
Hát ez nem valószínű, hogy működik egy csővel. (Ha sajatom lenne kipróbálnám egy olcsóbb normál csővel a csövet az 1,2 és a 3,5 közé kötve vagy 6,7 és 3,5 közé.) de nem biztos a siker.
(#) Legoleg hozzászólása Jan 5, 2020 /
 
Hello mindenki!
Meglévő kompakt lámpatestben eredetileg 2 tűlábas izzó van ,beköthető -e ebbe foglalat cserével, esetleg anélkül, kis átalakítással a meglévő trafókkal négy tűlábas kompakt izzó??
A négytűsnek meg tudom bontani roncsolás nélkül a talp érintkezőnél a műanyagot,ott lehet-e átalakítani valamit hogy a két érintkezősbe működjön?
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2020

kompakt.jpg
    
(#) Legoleg válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Szia! esetleg lenne valami ötleted erre?
(#) proba válasza Legoleg hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Ha megvan a rossz kétlábas, ha szétszeded, szerintem belül az is négylábas, csak a fűtőszál másik két vége belsőleg van összekötve valamivel. Ha ez így van, akkor a négylábas két lábát ugyan úgy összekötöd, és mehet be a régi helyére. A teljesítmény egyezésre azért figyelj.
(#) Legoleg válasza proba hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Igen, valami ilyesmire gondoltam, a baj csak az hogy a régi kétlábas cső beletört a foglalatába, darabokban tudtam kiszedni, szét kellet aprítani az egészet.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) Legoleg válasza proba hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Egyéb ötlet?
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2020
Moderátor által szerkesztve
(#) Tomi111 válasza Legoleg hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Szia! A kétlábas eredeti cső foglalata mekkora volt? Méretre ugyanaz, mint a négylábúé? ( csak mert kétlábúból van két fajta: A hosszúkás G23 foglalatú és a négyzetes G24d) Sok féle foglalatú van. Csatoltam képeket. Jellemzően a kétlábú hagyományos fojtóhoz(mágneses) készült, ebben van egy gyújtó a belül lévő két láb között. A négylábúban nincs gyújtó, itt a cső mind a négy lába ki van vezetve. Ez elektronikus előtéthez készült. Hogyan szokott bekapcsolni? Villogva vagy egyből, esetleg kb fél másodperc után? Ha villogva, akkor hagyományos fojtód van. Ekkor a négylábú cső két lábát vedd ki(amelyik kettő nem kell a foglalatba) és tegyél közéjük egy gyújtót! A cső műanyag végébe talán befér, ilyet nem csináltam még. Gyújtónak jó a csatolt gyújtó szétszedve. A cső W-számra passzoljon a régihez!! De miért nem veszel belevaló csövet??
(#) Legoleg válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Kis méretű telefonról írok, az asztali gépem már egy ideje sajna nem működik, így előre is elnézést a helyesírásomért aggódó felhasználóktól, elképzelhető néha melléütés vagy duplázás nem odaillően az aktuális szóban, persze lehet ezt is jelenteni.

Szia Tomi111!
Most kaptam egy volt kollégámtól úgy 50 darab négylábút. 200 évig elég lenne ha tudnám használni. 24d foglalatú ami nekem van, és igazad lehet mert amikor kiszedtem darabokban a lámpatestből, volt benne egy kis méretű gyújtó,, köszi,sokat segítettél, de egyetlern Wattal sem lehet nagyobbat bele tenni?
(#) erbe válasza Legoleg hozzászólására (») Jan 5, 2020 /
 
Meg kell nézni a fojtót. Akadtak szélesebb teljesítménytartományúak, pl. 7-11 vagy 9-15 W-osak. Ha még egyáltalán le lehet olvasni róla a feliratot. Ezek is elég szépen melegedtek és néhány év után pikkelyekben porlott le róluk a festék.
(#) Legoleg válasza erbe hozzászólására (») Jan 6, 2020 /
 
Köszi,megnézem. A 9-15-be egy 18W-os még belefér? Vagy ettől elolvad a fojtó?
(#) Tomi111 válasza Legoleg hozzászólására (») Jan 6, 2020 /
 
Szia! Próbáld ki! A fojtónak semmi baja nem lesz. A cső gyújt esetleg nehezebben, többet villog, míg sikerül begyújtani a kisebb áram miatt és nem fog 18W-tal világítani csak mondjuk 15-tel (cserébe hosszabb lesz az élettartama) De tényleg próba. Ha ilyen kis teljesítményű, akkor gyújtónak a 4-22W-os típust vedd bele!!!
(#) Legoleg válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 7, 2020 /
 
Köszi a sok segítő válaszodat, de azt kérdezném még, hogy a gyújtót így kell beleépítenem a csőfoglalatba ahogy egyet szétszedtem, ami a fotón is van, illetve lehet-e ennél kisebb méretút venni, mert ez túl nagy a cső foglalatba.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2020

foglalat.jpg
    
(#) Tomi111 válasza Legoleg hozzászólására (») Jan 7, 2020 /
 
Így nem fér bele, gyárilag nincs rajta a bakelit talp és a réz érintkezők sem. Csak a gyújtó (az üveg cső) és a kondi, de a kondit elhagyhatod, ha nem fér bele.
(#) Legoleg válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 7, 2020 /
 
Igen, én is úgy gondoltam, talp és érintkezők nélkül, azt nem tudtam, a kondenzátor vajon kell-e vagy sem, köszi, üdv.
(#) user1914 válasza Legoleg hozzászólására (») Jan 7, 2020 /
 
Hi!
Kondi nélkül nem fog menni.
Üdv. M.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2020
(#) Tomi111 válasza Legoleg hozzászólására (») Jan 7, 2020 /
 
A kondi csak zavarszűrő. De kérdezhetek még egyet? Azt már tudom, hogy van 50db fénycsöved, de hány lámpád van? Nem lenne egyszerűbb a foglalat csere?
(#) VIM válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 7, 2020 /
 
Szia Tomi111! Tudnál nekem abban segíteni, hogy az elektronikus előtéttel működő kompakt fénycsövek mitől mehetnek idő előtt tönkre vagy melyek azok a lámpatestek amelyek tovább tartanak. A mostani helyzet az volna, hogy idő előtt tönkremennek a 15W-os csövek. Armatúra cserénél szintén rövidebb idő alatt mennek tönkre a csövek az unokaöcsinél. Tanácstalan vagyok.
(#) Tomi111 válasza VIM hozzászólására (») Jan 7, 2020 /
 
Szia! Konkrét típust nem nagyon tudok. De vannak nagyon gagyi előtétek. Az, amelyik bekapcsolás után egyből világít, az hamar kinyírja a csövet. Az a jó, amelyik előfűti a cső anódjait. Láthatóan előbb kicsit felizzanak és utána gyújt a cső( 1-1,5 másodperc). Nekem Osramok vannak itthon, de más márka is jó lehet. Csövekből is vannak ócskák. A nevenincs Kanlux és társai...nem szabad megvenni. Ge-tungsram, Osram, Philips, Sylvania, ezek tuti jók.
Az a baj, hogyha megveszel egy armatúrát, nem tudhatod, milyen előtét van benne. Utólag meg nem éri meg kicserélni bennük, hisz minimum 5000ft egy márkás előtét.
Bár itt a helyi villamossági boltban láttam a minap egy 2×36W-os armatúrán a feliratot: Osram előtéttel szerelt.
Milyen előtétek vannak a lámpában?

Osram.jpg
    
(#) Legoleg válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 8, 2020 /
 
Összesen 8 darab, és mind álmennyezetbe építva , komplikált kiszedni, és most számoltam meg, pontosan a dobozban a fénycsöveket, 57 darab Philips 18 W-os, négylábú , valamint 14 darab Sylvania 26W-os, de azokat eladom apró pénzért, mert túl nagy a mérete a lámpákba , meg fogom hirdetni, és azért sem igazán jó a foglalat csere, mert mindben 2 darab foglalat van, bár nem tudom mennyibe kerül egy négylábú foglalat lehet , megérné, de mindenképp időt rabló az álmennyezetből kiszedni , kikötni, visszarakni, inkább a fénycsövekkel , és akkor most kell a kondenzátor, vagy nem kell ?
(#) VIM válasza Tomi111 hozzászólására (») Jan 8, 2020 /
 
Köszönöm a kimerítő választ. Nekem egyenlőre nincs ilyen problémám, mert nekem is van felszerelve a konyhapult felső szekrény alatti szögletébe kettő 15W-os de azokat ritkán használjuk, így nem derül ki mennyire strapabíróak ahhoz képest amik "rövid időn belül" tönkremennek, mert azok egy fürdőszobában vannak felszerelve.
Következő: »»   7 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem