Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Onkyo erősítő hiba
 
Témaindító: preq, idő: Nov 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 10
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Köszönöm!! Azt teszem!
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Igazad volt! Így elindult! Kitudom-e szűrni a hibás Ic-t.?Bár az egyik a3 csatornás az új,attól még lehet rossz.Vegyem ki őket és mérjem ki a vég tranzisztorokat?
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2020
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 22, 2020 / 1
 
Igy van most már van egy műkődő készüléked végfokok nélkül.Most már csak annyi a teendőd , hogy kiszűrd , hogy melyik oldal a hibás , és már meg is vagyunk.Először az egyik oldalt próbáld beiktatni , és utána újra bekapcs , ha elindul az az oldal jó .Ha nem , akkor az másik oldalt is leellenőrizni , de mint írtam az is lehet , hogy minkét oldal hibás.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2020
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Ugye az nem járható út ,hogy kiveszem az egyik Ic-t azután esetleg a másikat? .Mert ugyan úgy lefog tiltani.Jól gondolom?Közben megválaszoltad a kérdésem!
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2020
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 22, 2020 / 1
 
Nem jól gondolod , mert már most sincs benne , azért lettek kiiktatva , hogy ne kapjanak tápot.Viszont megkíméled magad sok forrasztgatástól.

Annyit csinálj , hogy először az egyik ic 1, és 2 lábáról próbáld a forrasztást eltávolítani , hogy lehetőleg az ic 1, és 2 es lába ne érintkezzen az áramkörrel , tehát ne érjen se a forr szemhez , se a nyákhoz.Ekkor ugye a másik oldal benne lenne az áramkörbe , mert az nem lenne leforrasztva .És akkor jöhet a bekapcsolás .Ha bekapcsol , akkor az az oldal jó amelyik benne maradt , és elvileg ahhoz nem is kell hozzá nyúlni.Ha úgysem kapcsol be , akkor a másik oldal 1, és 2 lábát is függetleníteni kell , és jöhet az újjabb próba.

A P6901B , és a P6902B pontokat , azért iktasd vissza .
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2020
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Szia! A P6901B , és a P6902B pontokat vissza kötöttem, de csak úgy engedi a bekapcsolást ha mindkét Ic-t kivettem .Bár amikor a két csatornás Ic volt csak benne akkor hosszabb ideig gondolkozott ugy 4mp mielőtt kikapcsolt.A panelen esetleg nem lehet hiba??? Köszönök mindent!!! Várakozás Ic-re
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Akkor ott sajnos mindkét végfok ic eltávozott . Ha megjönnek majd az újak mindenképpen izzós előtét legyen az első bekapcsoláskor .
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Jan 23, 2020 /
 
Szia!! Ma Beszéltem az erősítő gazdájával.Azt mondta, hogy neki elég lenne ha csak simán sztereóban szólna az erősítő,eddig is így használta.Akkor ez megoldható az egyik(a három csatornás) Ic beszerzésével, illetve beszerelésével? Nem kell a másik Ic Figyelését blokkolni? Vagy van más teendő esetleg?
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 24, 2020 / 1
 
Az , hogy a gazdája mit használt , és hogyan az kérdéses.Ez a készülék egy 5.1 es házimozi erősítő lenne.Bármelyik végfok is kimegy nyilván az ahhoz tartozó hang az hiányozni fog az 5.1 ből.Ha csak egy végfokot kicserélsz a többit pedig kiiktatod az még attól nem lesz teljes értékű .Az erősítő gazdája véleményem szerint kötözgette a hangszóróit amíg szerencsétlen készüléken még egy kimenet is működött .De az már valójában nem sztereó hangzás volt .Hiába , hogy mondjuk két hangfalat , vagy hangszórót kötött egy kimenetre.Nem beszélve arról , hogy most melyik végfokot használná a center , vagy a front , vagy a surrand kimeneteket? Mert ugye az ezekhez tartozó bemenetek , és kimeneti hangzás más , és más.
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat! Igen igazad van, tényleg úgy az igazi ha teljesen jó.De úgy sem lenne kihasználva. Két hangfala van a srácnak!Az Stk443-530 Ic a center a jobb és a bal csatorna,az Stk442-730 Ic a surround-ok és ez a drágább .Javítottam máskor egy yamaha erősítőt az belehetett kapcsolni szervíz módba és lehetett ideglenessen használni még megérkezett a másik Stk Ic blokkolva annak az Ic-nek a dc figyelését,és persze azt a csatornát nem használva.Csak hát a bekerülési összeg ugye az sem mindegy 1Stk Kb 6000 kínából. Még egyszer köszönöm hogy foglakoztál a témával.
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 24, 2020 /
 
Nincs mit szívesen.Át kell gondolni , hogy megéri e .Véleményem szerint igen , mert jó tulajdonságokkal rendelkező készülék ez .
(#) alfa008 válasza Imi68 hozzászólására (») Jan 25, 2020 /
 
Szia
Ha a gazdájának elég sztereóban, inkább valami diszkrét elemekből felépített végfokozattal pótold a gyári stk-t. Sajnos a
ma kapható STK IC-k kivétel nélkül hamisak, nagyon rossz a tapasztalatom velük. Egy Kenwood házimozi erősítőt én is kénytelen átalakítani sztereóra, mert a csere IC ~1,5hetet bírt ki.
(#) Imi68 válasza alfa008 hozzászólására (») Jan 25, 2020 /
 
Szia!!Én is ott tartok,hogy egy Ic már megérkezett ,amit be is tettem.Rosszabb volt mint az eredeti. Most rendeltem másikat máshonnan,persze ezt is kínából. Nálam is ez az utolsó próba ezen a téren. Azután az lesz amit te is írsz!
(#) jimmi12 válasza jimmi12 hozzászólására (») Jan 30, 2020 /
 
Sajnos hozzászólásomra eddig nem érkezett válasz, de azért nem tétlenkedtem. Egy aukciós oldalon jutányos áron szereztem egy TX-7520-at, ez nagyban hasonlít a TX-7430-hoz, a trafó és a végfok biztosan. Szerencsémre a trafó jó volt a 7520-ból és tuner modult is sikerült átennem. A TX7430-as végtranzisztorai halottak voltak, ezeket cseréltem. A paneleken kimértem az összes tranzisztort ami hibás volt szintén cseréltem. Sikerült találnom itthon LC7818-at is, ezt még nem építettem be, de valószínűleg nem is fogom. Megpróbáltam éleszteni, de nem sok sikerrel. Se kép, se hang. Egy esti bogarászás alkalmával sikerült eljutnom odáig, hogy 99%-os biztonsággal az LM6405G IC a hibás. Ez az adatlapja alapján egy mikrokontroller a beszerzése reménytelen.
(#) Imi68 hozzászólása Márc 5, 2020 /
 
Sziasztok!Kérném a segítségeteket!Onkyo Tx-nr 509. Megérkezett az "új Stk443-530 ic kínából. Mielőtt betenném gondoltam belehallgatok az erősítőbe így végfokok nélkül,csatlakoztattam rá RCA-n Cd lejátszót.Nos csak a bemenetválasztó ic-ig van jel abból vagy nem is jön ki,vagy a tranzisztorok testre kapcsolják a processzor utasítására valami hiba észlelése folytán. Csak egy Ic-vel így sztereóban lenne használva! Esetleg észleli hogy nincs benne a végfok,vagy más probléma lehet? Azért is hozták mert nem szólt, én a végfokot gyanúsítottam meg de már nem vagyok biztos hogy az volt a hibás.Előre is köszönöm!!
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2020
(#) alfa008 válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 6, 2020 / 1
 
Szia
Első körben ellenőrizd, hogy a bemenet választó megkapja e +-7V-ot! Ha az jó, bemenetválasztó IC kimenetére kötött 47µF-os kondenzátor negatív lábát emeld ki, erre forrassz egy vezetéket, amit köss rá egy másik erősítő bemenetére! Így kiderül, hogy a bemenetválasztó működik e egyáltalán.

onkyo.jpg
    
(#) Imi68 válasza alfa008 hozzászólására (») Márc 7, 2020 /
 
Szia!! Köszönöm szépen a válaszod!Próbálkozom,nézegetem a szervíz leírását ,méregetek.Elég nehéz ezt javítani.Összerakva szinte semmihez nem lehet hozzá férni,szétszedve meg nem tudom bekapcsolni.A lényeg, a bemenet választó Ic alap helyzetben minden bemenetet testre kapcsol. A processzor engedélyezi neki hogy melyik bemenetet kapcsolja.Nagyon sok mindent figyel a processzor,feszültséget, az emiter ellenállásokon is mér. Vprotect , Iprotect. Gondolom a digitális Ic-kel is kommunikál,mert a Hdmi-ről is a bemenet választóba megy a jel digitális analóg átalakítóról.Aki ilyet javít az vagy nagyon ért hozzá vagy ilyen ......mint én.
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 7, 2020 /
 
Valószínű , hogy a processzor Mute jelet küld az NJW1328 as processzor felé.Ezért nem halad át rajta a jel.Ez lehet a nem betett végfok ic miatt is , de lehet más oka is.Meg kel mérni , hogy az MJW1328 as processzor 8 as lábán milyen szintű jel van , tehát milyen feszültség.Ha alacsony vagy közel 0 , akkor elvileg aktív a mute funkció , ha magas tehát közel +5 volt feszültés , akkor Off állásban van a mute funkció, tehát kikapcsolva kellene lennie a mute funkciónak.De kommunikáció is beleszólhat mivel ugyebár a processzornak kellenek a végfok ic -K , és ha benne vannak , és jók , de ha nem akkor az SDA , és SCL vonalon is kaphat tíltást az NJW1328 as ic.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2020
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Szia!! Köszönöm szépen a válaszod! Úgy néz ki elmarad a belehallgatás! Igazából azért szerettem volna belehallgatni nincs -e valami gerjedés a végfok előtt ami tönkre teheti az Stk.Ic-t.De ehhez a végfok védelmet valahol blokkolni kellene.Bemeneti jel és hangszórók nélkül elvileg nem tudja tönkretenni semmi az Stk-t, ezért most először óvatosan soros égőről, tápági ellenállással beteszem az Stk-t azután indítás. Remélem jó az Ic és minden rendben lesz, ha mégsem szól akkor fogom blokkolni a védelmet ,ha tudom!Most a lényeg hogy életben maradjon az Stk-Ic
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Szia! Az NJW1328 processor 8-as lábán 2,6 volt van .nem tudom ez magas vagy alacsony szint. A bemenet választó +- 6,8 voltot kap.
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 8, 2020 / 1
 
A magas szint logikailag mindig azt jelenti annál az aktív elemnél amilyen tápfeszültség maximumot kap.A logikai alacsony szint pedig az ennél kevesebbet , tehát a +2.6v feszültség alacsonynak számít ebben az esetben.

A soros izzó betétele az stk ic - k védelme érdekében ajánlott igen.Ha a nyugalmi áramfelvétel jó lesz , tehát nem lesz nagy fényerő a soros izzón , akkor már nyugodtan az ujjaddal megérintheted majd valamelyik végfok ic bemenetét , akkor a soros izzónak a fényereje fel fel kell hogy villanjon .Tehát abban a pillanatban , ahogy megérinted a bemenetet fel kell , hogy erősödjön a fénye.Ezt kipróbálhatod minden végfok ic nél.Ha mindegyiknél meg lesz a felvillanás , akkor a végfokok már jók . És remélhetőleg helyre áll majd a rendszer további része is .
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Márc 8, 2020 /
 
Szia!! Sajnos nem sikerült! Soros égőről csak ki-be kapcsolgat még a bekapcsoló gombot sem kell megnyomni. Szerintem nem bír felállni a táp. Égő nélkül pedig elfüstöl a táp ágba tett ellenállás.Zárlatot nem tudok mérni Stk-t sem látom rossznak.Szét szedtem vég tranzisztorok rendben.Egy Ic van benne, gondolom nem ez a baj?Miért vesz fel ekkora áramot? Indítsam telibe majd lesz valami?A mikroszkópos kép az Stk Ic egyik tranzisztora csak érdekességből, tettem fel
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 9, 2020 /
 
Ne índitsd telibe az nem fog sikert aratni. Én kivenném azt az ic - t amit beletettél , és a másik oldalba bele tenném a másik új ic - t .És végeznék egy újabb próbát.
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Márc 9, 2020 /
 
Szia!Most lehet hogy nagy butaságot írok! Nem lehet hogy gerjed a végfok és ettől nagy az áram felvétele?A bemenet választó Ic hibájára gondolok. Minden esetre készítek teszt áramkört az Stk-nak egy régi hifitorony tápjából.Egyenlőre nagyon köszönöm az eddigi segítséget!!Amint lesz valami érdemleges jelentkezni fogok.Minden jót!
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
Hát inkább nem gerjedés lenne ez , mert a végfog szokott inkább gerjedni , de ha a bemenet választó tönkre ment , és úgy , hogy belső zárlatba ment át , akkor az tud nagy áramot felvenni. De ez a végfok ic - k nélkül is jelentkezne akkor.
(#) alfa008 válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
Szia! Én egy Sony erősítő javításnál jártam úgy, hogy az utángyártott stk4231II végfok gyárilag zárlatos volt, mindig elfüstöltette a 100Ω-os feszültségszűrő ellenállást.
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
Szia! Elkészítettem egy teszt áramkört és egy előző Stk.Ict tettem bele próbára .Az Onkyoban +-54voltról üzemel .Az épített áramkör pedig +-29,5 voltos .Azt szeretném kérdezni hogy megy-e az Stk443-530 ekkora feszültségről és a BIAS lábra mekkora ellenállást tegyek? Az Onkyoban 33K Ohm van,gondolom hogy kisebb kell vagy trimmert tegyek és be kell állítani a munkapontot?Vissza kell jeleznem az E-bayre, hogy jó-e illetve megreklamálni ha nem jó!! Nagyon köszönöm ha ebben is segítesz
(#) Imi68 válasza alfa008 hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
Szia! Sajnos előfordul hogy rossz az Ic. Nem túl sok Stk végfokos erősítőt javítottam de a mérleg még pozitív!
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Márc 10, 2020 /
 
Szia!! Elnézést kérek!Még egy kérdésem volna a puffer kondenzátorok közös lába és az Ic 3.-ik lába a Gnd között az onkyoban van egy 33 nanofarados kerámia kondenzátor ezt mekkorára cseréljem a teszt áramkörben?
(#) alfa008 válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 11, 2020 / 1
 
Szia! A 3-mas lábra csatlakozó kondenzátor, a teljesítmény-jel földet (GND-t) hidegíti össze egymással. Teszt erejéig összeköthető a két föld egymással, ami egyébként földhurok mentesítési céllal van egymástól szétválasztva. A 33nF-os kondenzátor elhagyható. ±29,5V-ról működnie kell. A Bias-t trimerrel csökkentsd 33KΩ-ról legfeljebb 10KΩ-ig! Ha így sem jó, akkor sajnos rossz az IC.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2020
Következő: »»   7 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem