| Fórum témák 

» Több friss téma | 
				Sziasztok, nekem lenne egy reloop rp-1020 pro direkt drive lemezjátszóm és olyan problémával találkoztam hogy a motor gyenge lassan indul lassan áll meg könnyen lefogható. Próbáltam keresni hozzá kapcsolási rajzot de sehol nem találtam. Szétszedtem de nem látszik semmi sérülés a panelokon. Valakinek esetleg ötlete hogy mivel kezdjem a hiba keresgélését esetleg kapcsolási rajza lenne valakinek? Válaszokat előre is köszönöm 
				Szia! Ha a fordulata stabil, nem nyávog akkor nincs baj. Nagy tömegű tányér lehet a magyarázata. 
				Szia! Ezt hogy érted? A tányért ha megfogom nem pörög el a tengelyen, de ha csak a tengelyt fogom tányér nélkül akkor sincsen erő benne. Nem folyamatosan nyávog de észre lehet venni a zeneken is hogy időközönként belassul. 
				Vedd ki a tányért, pucold meg benzinnel a tengelyt meg a csapágyokat majd egy csepp olajjal kend meg és rakd össze.						 
				Sorry írhattam volna teljesen kiment a fejemből. Most végeztem a tengely tisztítással beolajoztam de ugyan az a hiba! Nagyon gyenge a tányér. A nagy tömegű tányéron a külső tányért érted? Azzal mi lehet a gond?						 
				Szia köszi a tippet de nem segített. Most raktam össze de ugyan úgy gyenge. Valami más ötlet esetleg?						 
				Sorry írhattam volna teljesen kiment a fejemből. Most végeztem a tengely tisztítással beolajoztam de ugyan az a hiba! Nagyon gyenge a tányér. A nagy tömegű tányéron a külső tányért érted? Azzal mi lehet a gond? Ha tányér nélkül lefogom a tengelyt akkor is érezhető hogy gyenge a motor. A másik reloop lejátszóm tengelyét kézzel nem tudom megállítani. 
				Ha csapágyak nem szorulnak, mérni kell a motorvezérlő panelján. Megkapja-e a szükséges feszültséget.						 
				A csapagyak nem szorulnak, esetleg nem tudsz véletlen kapcsolási rajzot ehez a tipushoz? Mekkora feszültséget kellene kapni? Hány voltosak ezek a motrok?						 
				Sajnos nem találtam rajzot. Szétszedve fotózd le.						 
				Ha gumi hajtásu lehet, hogy az ment tönkre ( megnyult, stb)						 
				Hasonlítsd össze ezzel, hátha használható.						 
				Bocs nem olvastam, mert nem müködött számomra a HE.						 
				Most a sokadik szétszedésnél tűnt fel az utolsó képen látható alkatrész nem valami bizalomgerjesztő, estleg meg tudod mondani milyen tipusú lehet.						 
				Ez szerintem pontosan ugyan az. Köszönöm szépen						 
				Tisztítsd meg a kivezetései, hátha elmarta valami. Ha egyezik, rajz alapján méregethetsz.				 A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2020 
				Ezek a képek lemaradtak az első válaszomból.						 

Nem tőled kérdezem, hanem aki tudja:  az a kör alakú meander az micsoda?						 

Mire gondolsz? Arra 4 tekercsre? Az a motor része.						 

Nem, nem. A tekercseket 330°-ban körülvevő meanderre.						 

Szerintem tachogenerátor tekercse.						 
				Én is azt hiszem, hogy az tacho, nem nagyitottam tegnap annyira ki a képet. Lehet, hogy a motor vezérléséhez kellö visszacsatolás.						 
				Elég érdekes konstrukcio, mert ugy néz ki, hogy a meander felett valamilyen szenzor forog  és ha jol látom egy csatin az FG bemenetre megy a tacho jel ( az adatlap szerint bizonyos számu impulzus/fordulat) abbol számolják ki a sebességet. Ebben az esetben azonban a szenzornak forognia kell a meander felett ( hogy jöjjenek az impulzusok). Azt viszont nem látom, hogy hogyan kerülnek ezek a vezérlö panelra CN102 csati).						 
				Ennyire nem mélyedtem bele, panelen látható hogy 2db  hall elem is figyel..						 | Bejelentkezés Hirdetés |