Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TC-1 multifunkciós teszter
 
Témaindító: Pixi, idő: Feb 1, 2020
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Pixi hozzászólása Feb 1, 2020 /
 
Sziasztok,
Van egy TC-1 típusú multifunkciós teszterem, ami már új kora óta azt csinálja, hogy tesztelés közben villog a kijelző. Elkezdtem keresni az okát, és eddig annyit sikerült kideríteni, hogy a 7805 bemenő felén a 9.3V leesik 5V környékére, és a 7805 kimenő felén az addig stabil 5V leesik 3V környékére. Van egy másik ág is ami 40V körüli feszültésgen van, de tesztelés alatt az is vissza esik 28-30V környékére. Nem találom mi okozza a hibát, és emiatt nem is midig ad valós eredményt a tesztelés. Csatoltam egy kapcsrajzot róla, hátha valaki tud segíteni mit keressek, mi okozza a hibát.
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020

tc-1.JPG
    
(#) Massawa hozzászólása Feb 1, 2020 /
 
Milyen táprol járatod?
(#) kadarist válasza Pixi hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
Az U5 környékén nézz szét, mert az a belső DC-DC konverter vezérlője.
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
Saját 1 cella lipo akku van benne. De azt már mértem, és még a terafó bemenő lábánál sem változik a fesz, amikor a másik oldalon ugrál.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
(#) Pixi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
Mit keressek ott? Nincs benne túl sok minden.
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
Mi villog pontosan? A display tartalma vagy a háttérvilágitása? Amugy a mérés rendben van?
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
Csináltam videót, itt úgy tűnik a háttérvilágítás vilog, de szerintem mivel az 5V beesik 3V alá is akár, így a mérés sem lesz hibátlan minden esteben. Pl most ahogy a videón látni és össze van zárva a 3 láb, akkor az ön kalibrálásnak kellene elindulni, de azt még sosem sikerült előhozni. A villogás ilyenkor a legerősebb.
Lehet rövidre zárom a témát majd annyival, hogy veszek egy másikat!
https://www.youtube.com/watch?v=1mhaYMuKJ2Q
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
Probáld kivenni vagy megszakitani az R5 ellenállást az a háttérvilagitás. Ha utánna is villog akkor a Dc/Dc konverter a ludas.
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
Abban az a szép, hogy a kijelző alatti panelon van, így le kell forrasztani a fő panelról a kijelzős panelt. A J1 csati után minden a kijelzős panelon van.
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
Probáld kivenni a displayt és utánna mérd a feszültséget (5 V) hogy mennyire stabil). Igy talán sikerül kizárni a displayt kint hibaforrást.
(#) Pixi válasza Massawa hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
Az nagyjából kizárható, mivel akkor nem csak mérés alatt villogna, hanem mindig. Itt valami mérés alatt viszi el a tápot. Sok videót néztem ahol ezeket teszelik, de ez a jelenség sehol sem volt látható.
(#) Massawa válasza Pixi hozzászólására (») Feb 1, 2020 /
 
akkor is villog, ha nincs mérendö alaktrész? Vagy mondjuk mérj egy 100 kOhmos ellenállást
Ha igen akkor lehet hogy zárlat van a foglalatban/oda vezetö NYAK-ban (PC0...5 lábak), vagy a sárga mezöben valamelyik ellenállás nem jo értékü.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2020
(#) brazdas hozzászólása Jún 1, 2021 /
 
Sziasztok!
A tapasztalatok felől érdeklődöm, a TC-1 teszterrel kapcsolatban. Korábban sokáig használtam egyet, de meghalt (arra fogtam, hogy esetleg kisütetlen elkó ESR mérése tehette tönkre, de nem biztos), vettem másikat, de rövid időn belül ez is meghalt, se kép, se hang. próbáltam vizsgálgatni, úgy tűnt mintha saját magát kikapcsolná. nem foglalkoztam vele, vettem egy harmadikat, mert nagyon kellett. Ez most ok, de kb egy hónap, és használat nélkül kimerül az aksi, újra kell tölteni, holott a réginek nem volt ilyen problémája. Van valakinek tapasztalata?
Üdv..
(#) Pixi válasza brazdas hozzászólására (») Jún 1, 2021 /
 
Szia,
Nekem a második van. Az elsővel az volt a gond, hogy tesztelés közben villogott a kijelző, midegy volt az akku toltöttség. A 3 rövidre zárása esetén nem indult a kalibrálás sem. Aztán vettem egy másikat, az most jól működik, nincs vele gond. Viszont mind a kettő eléggé merül magától is. Ebben egyezett mind a kettő.
(#) orcika70 hozzászólása Jún 5, 2021 /
 
Bevállaltam kettő csoda kütyü tesztjét. LCR-T4 avagy LCR-T7H. Tényleg sok alkatrész tesztelésére megfelelőnek mondanám. Viszont mind kettő eszköz a triac és tirisztor tesztelés esetén, tranzisztor szimbólumot jelenít B-C-E láb kiosztás azonosítással, meg hfe erősítési tényező értékkel. Másnál ha van ilyen csoda kütyü megnézné ezt a triac tirisztor tesztelési funkciót?
(#) brazdas válasza Pixi hozzászólására (») Szept 27, 2021 /
 
Szia,
Nincs erőm, se kedvem hozzá hogy kiderítsem mi lehet vele a gond. Sajnos egy hónap sem kell neki hogy lemerűljön, Sajnálom, mert az előzővel nem ilyen volt gond, míg meg nem halt ... Szerencsére van egy "Mtester" nevű, az 9V-os elemről megy azt szoktam előkapni, az nem hagy cserben. Azt tapasztaltam, hogy nagy teljesítményű MOSFET, vagy Tirisztor tesztelésére nem alkalmas, (arra egy kis DIY tesztert kell összrakni,) már meg viccelt, mert hittem neki
(#) Steven19 hozzászólása Dec 21, 2022 /
 
Sziasztok. Előre is kellemes Ünnepeket kívánok Nektek. Nekem van egy T7-H és egy TC-2. A T7-H-t sikerült megjavítanom egy feltöltött kondenzátor általi hiba után de nincs hozzá gyári firmware-em.
Azt szeretném kérni ha valakinek van ossza meg velem, nagyon szeretném ha újra gyári fényében működne. A TC-2-t Elővigyázatosságból próbáltam kiolvasni és közben történt vele valami és elveszett a gyári programja de nincs baja, nem töröltem le csak nem tudom mi történt, így ahhoz is szeretnék kérni firmware-t ha van. Előre is köszönöm.
(#) IMi válasza Steven19 hozzászólására (») Dec 22, 2022 / 1
 
Szia!
Itt nézz szét: Bővebben: Link
Másoknak is jól jöhet

Kellemes Ünnepeket!
(#) Steven19 válasza IMi hozzászólására (») Dec 22, 2022 /
 
Köszönöm szépen. Kellemes Ünepeket. A TC-2-re feltöltött program 1.34m azzal annyi a gond hogy hamar kikapcsol a mérés után, ebben már nincs benne az STC15L104W valószínűleg ez lehet a gond. Mégegyszer köszönöm szépen.
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2022
(#) Szentgyörgyi Lajos hozzászólása Jan 23, 2023 /
 
Nekem is van ilyen műszerem ,de pármérés után beállt a zéner dióda mérésre pedig ilyen diódát nem mértem vele. Azóta nem hajlandó semmit mérni. Kibontottam és meglepődtem mer a 30 v os dióda kiégett. Nem áll be a kezdő képernyőre. Szeretném a segítségeteket kérni.
(#) btamas81 válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Jan 25, 2023 /
 
Nekem is ez volt vele. Én tettem a helyére egy 1n4148at, úgy legalább ment. Míg rá nem tettem egy 10000mikrós kondit ami elfelejtettem kisütni. Meggyászoltam a kis műszert, mert nagyon hasznos.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem