Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Kocos barátom!
Itt vannak a képek, ha már kíváncsi voltál. Azóta meg is javítottam, okoskodós megoldással ment a tápja ,:az APX táptrafójáról szimmetrikus 300-akárhány voltos feszkót kettészedte, egyenként egyenirányítva kapott, 2 db k.b.430v-os feszkót. Ezeket sorbakötötte, a 430-ról megy az EL34 segédrácsa ellenálláson keresztül, majd további ellenállásokkal leosztva az előfok csövek. A 430+430v-ról/860v/ pedig megy az EL34 anódja, 7mA-es nyugalmi árammal, minusz 45v előfesszel. A 60w símán kijött belőle. ![]() Az a piros szigetelőszalagos kondi életvédelmi megoldás, mert az a felső 430v-nak a kondija, aminek a házán/minuszpol/ ott van az alsó 430v +a, azaz a sasszi, és a kondi háza között szerény 430v-os , igen terhelhető feszültség leledzett... :eek2: Nem gyenge cső azért ez az EL34 se! ![]()
Igen én csinálgattam , ott hátul EL34PP lapul .
Pedig tudsz még szebbet is csinálni , a kör véletlenül nem a Te műved ?
Akkor ez a kapcsolás hasonló a Beag EA080-hoz,ott is 2*310V van a trafón,ebből lesz 2*400-420V,ezek a segédrácsfeszültségek,sorbakötve meg 840V anód.
Az 80W-ot tud papíron,de állítólag többet is. Sajnos 100V-os a kimenője.Boldog tulajdonosa vagyok 2 ilyen szerkezetnek. ![]()
MÉg nem tudom, lehet, hogy a Plachtovics féle időzítő lesz, de lehet 555-össel lesz megoldva
Értem! Akkor sztem egy graetz lesz, és onnan külön LC szűrés a két csatornának
Köbzoli!!! Megjött a csomag, nagyon szépen köszönöm!
DjHans !! Köszi a drótot!! ![]()
Szerintetek egy ATX PC tápban van megfelelő alapanyag fojtóhoz. Tegnap szétment egy FET benne, és vettem bele újat. Van benne vagy 4 trafó vagy tekercs, mindenféle méretben. Meg van ferrit gyűrű magon is tekercs, plusz egy hálózati zavarszűrő ha jól látom, az valami kondi+egy gyűrű magos tekercs.
Na lemértem a táptrafó méreteit kb 110 magas, 125 széles és 80 mély. Állítólag jóféle vasból van ha ez számít.
Szerintetek mi fér ki ebből?
Én sem, azért kértem hátha ebből már el tudok indulni. Egyébként mekkora késleltetés kell minimum? Mivel a Plachtovics György féle időzítőt nem ismerem, lehet 555 lessz belőle.
Igen, de ha az áhított szekunder teljesítményeket összeadom 388W a végeredmény!
Az még lehet, hogy belefér! De ha a GU-k fűtésének mondjuk egy 220 V-os régi Spotlámpa toroidot hazsnálsz, akkor az anódnak elégnek kell lennie...
Ez a trafó már meg van tekerve szóval nem az a kérdés hogy hogyan tudok helyet spórolni a csénév, hanem hogy kell-e új anódrtafót csináltatnom.
Valaki adhatna valami tanácsot, hogy honnan szerezhetnék vékony, szigetelőcsövet?????? Már minden megvan, csévetest , drót, menetszámadatok, elszántság
![]() ![]()
Zsugorcső? az a fekete ami melegítésre összemegy.
én is arra gondoltam , de az zsugorodik
![]() Warnish csövet hol lehet kapni?
Ha most a közelben lennél tudnék Neked adni olyan szigetelőcsöveket,nemrég kaptam egy szatyorral.
Ha más nincs akkor szigetelt vezetékből lehet nyerni ilyet,régen én is így csináltam. üdv.
Üdv mindenkinek
olyan kérdésem van,hogy fojtós szűrésnél hova kell berakni a fojtót? Nézegetve pl. a GZ34-es cső adatlapját az első puffer elé kell kötni,de ezt a megoldást még egy konkrét erősítőnél sem láttam.(Ebben az esetben egyébként 2*300V váltófesz mellett lesz kb 250V DC.)Mindenhol,ahol eddig láttam ott az első puffer után van betéve a fojtó. Most akkor hova kell tenni,és mi a különbség? köszi üdv
Szia! Eree a címre írj a AE211- gyel kapcsolatban: musicnonstop@freemail.hu. Árról megegyezünk! Köszi. Üdv.:Gábor
Működik úgy is ahogyan írod , közvetlen a cső után , csak nagyok lesznek a veszteségek , de a csövet kíméli ..
Jobb megoldás ha a cső után kondi , amit megenged az adatlapja , ez kb . lehet 20-30 u majd a fojtó és jöhet nagyobb kondi ..
köszi.
Akkor maradok én is a hagyományos megoldásnál,ahogy írtad.Egyébként EZ81-el csinálom,ott 50µF a max értéke az első puffernak. üdv. ![]()
Kevesebb DC veszteséged lesz így és ha betartod az adatlap előírásait a cső is kibírja..
Te ez tisztára olyan mintha az EA057-es erősítőből származnának legalábba trafók, amúgy nagyon jó lett ez az erősítő, csak gratulálni tudok hozzá! Sok munka volt megépíteni?
ÁÁÁÁ! Megtekertem a kimenőt, és picit kilóg a réz, és nem tudom betenni a vasat !! ÁÁÁÁ!
![]() ![]()
Nem akarlak elkeseríteni, de ezt nem én építettem!
Csak kaptam rosszan/elvileg javíthatatlanul/ egy kis kondicsere, csőpótlás, leszakadt vezetékek visszaforrasztása, nem félés a 800v-tól, és kész is lett. Hajdanán építettem én csöves gitárerősítőt, KSC-100 névre hallgatott/valahol bólyong az éterben... Abban voltak: APX táptrafó, áttekert APX kimenőtrafó, 2db PL519, 3db ECC83, egy félig LANEY előfok presence-el, koppintott MARSHALL doboz, és persze 120w kimenőteljesítmény 500v-os anódfesszel, 250v-os segédráccsal... Viszont az is már forrléces volt, pedig hogy kipróbálnám a bakelitbeszegecseltalkatrészbeforrasztós káoszkapcsolást... ![]() Nade építek én még GU50-el 100w-os végfokot, az niztos. Ja! nekem még van PNP tranzisztoros pozitívtestelésű bakelitbeszegecselt"nyákra" épített erősítőm is...
Akkor az nem csak PNP , hanem germánium is !??
Gyárilag az volt, az előerősítőjében még ilyen ASZ-es féle hosszúcsőtokos tranyók, a végtranzisztorok már BD250-ek lettek. Többrétegű hajlított alulemez hűtés 1x50v /minusz/ táp, 2000µF-os kicsatolókondi, és 40w 4ohm.
De van hozzá orosz germánium nagykerek végtranyóm hehehe.. JAJAJAJ Miről beszélgetünk mi itt ááááá sátáni félvezetőkről... Bocsi csövek ![]() ![]() ![]()
Úgyhogy én egyből vissza is térnék a témához ezzel:
lelkes hallgató közönség
Fentebb beszélgettünk az R vasmagos trafókról , talátam gyári kivitelezést erre a vasra kimenőnek , hátha valakit érdekel .
http://www.icl.co.jp/audio/english/RX40.htm |
Bejelentkezés
Hirdetés |