Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   179 / 2208
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Jún 30, 2008
Kocos barátom!
Itt vannak a képek, ha már kíváncsi voltál.

Azóta meg is javítottam, okoskodós megoldással ment a tápja ,:az APX táptrafójáról szimmetrikus 300-akárhány voltos feszkót kettészedte, egyenként egyenirányítva kapott, 2 db k.b.430v-os feszkót. Ezeket sorbakötötte, a 430-ról megy az EL34 segédrácsa ellenálláson keresztül, majd további ellenállásokkal leosztva az előfok csövek. A 430+430v-ról/860v/ pedig megy az EL34 anódja, 7mA-es nyugalmi árammal, minusz 45v előfesszel.
A 60w símán kijött belőle. Aműgy hasonlít is a LANEY CLIPP-re, annak megvan a rajza, viszont az "csak" 650v-ról ment.
Az a piros szigetelőszalagos kondi életvédelmi megoldás, mert az a felső 430v-nak a kondija, aminek a házán/minuszpol/ ott van az alsó 430v +a, azaz a sasszi, és a kondi háza között szerény 430v-os , igen terhelhető feszültség leledzett... :eek2:

Nem gyenge cső azért ez az EL34 se!

Gitárfej.zip

(#) CHZ válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 30, 2008
Igen én csinálgattam , ott hátul EL34PP lapul .
Pedig tudsz még szebbet is csinálni , a kör véletlenül nem a Te műved ?
(#) Mate78 válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 30, 2008
Akkor ez a kapcsolás hasonló a Beag EA080-hoz,ott is 2*310V van a trafón,ebből lesz 2*400-420V,ezek a segédrácsfeszültségek,sorbakötve meg 840V anód.
Az 80W-ot tud papíron,de állítólag többet is.
Sajnos 100V-os a kimenője.Boldog tulajdonosa vagyok 2 ilyen szerkezetnek.
(#) kocos válasza sprofan hozzászólására (») Jún 30, 2008
MÉg nem tudom, lehet, hogy a Plachtovics féle időzítő lesz, de lehet 555-össel lesz megoldva
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 30, 2008
Értem! Akkor sztem egy graetz lesz, és onnan külön LC szűrés a két csatornának
(#) kocos hozzászólása Jún 30, 2008
Köbzoli!!! Megjött a csomag, nagyon szépen köszönöm!
DjHans !! Köszi a drótot!!
(#) Gory hozzászólása Jún 30, 2008
Szerintetek egy ATX PC tápban van megfelelő alapanyag fojtóhoz. Tegnap szétment egy FET benne, és vettem bele újat. Van benne vagy 4 trafó vagy tekercs, mindenféle méretben. Meg van ferrit gyűrű magon is tekercs, plusz egy hálózati zavarszűrő ha jól látom, az valami kondi+egy gyűrű magos tekercs.
(#) MrBrown válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 30, 2008
Na lemértem a táptrafó méreteit kb 110 magas, 125 széles és 80 mély. Állítólag jóféle vasból van ha ez számít.
Szerintetek mi fér ki ebből?
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 30, 2008
300 W minimum
(#) sprofan válasza kocos hozzászólására (») Jún 30, 2008
Én sem, azért kértem hátha ebből már el tudok indulni. Egyébként mekkora késleltetés kell minimum? Mivel a Plachtovics György féle időzítőt nem ismerem, lehet 555 lessz belőle.
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Jún 30, 2008
Igen, de ha az áhított szekunder teljesítményeket összeadom 388W a végeredmény!
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 30, 2008
Az még lehet, hogy belefér! De ha a GU-k fűtésének mondjuk egy 220 V-os régi Spotlámpa toroidot hazsnálsz, akkor az anódnak elégnek kell lennie...
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Jún 30, 2008
Ez a trafó már meg van tekerve szóval nem az a kérdés hogy hogyan tudok helyet spórolni a csénév, hanem hogy kell-e új anódrtafót csináltatnom.
Valaki adhatna valami tanácsot, hogy honnan szerezhetnék vékony, szigetelőcsövet?????? Már minden megvan, csévetest , drót, menetszámadatok, elszántság de nem tudom mibe húzzam a kivezetéseket, és így bele sem tudok kezdeni
(#) Gory válasza kocos hozzászólására (») Jún 30, 2008
Zsugorcső? az a fekete ami melegítésre összemegy.
(#) kocos válasza Gory hozzászólására (») Jún 30, 2008
én is arra gondoltam , de az zsugorodik Most az első trafóhoz találtam vékony színes árnyékolt kábeleket, azokból kihúztam a rezet, és megmaradt a szigetelés, de a másodikhoz ki kell találni valamit ... Lehet zsugorcső lesz belőle ..
Warnish csövet hol lehet kapni?
(#) Mate78 válasza kocos hozzászólására (») Jún 30, 2008
Ha most a közelben lennél tudnék Neked adni olyan szigetelőcsöveket,nemrég kaptam egy szatyorral.
Ha más nincs akkor szigetelt vezetékből lehet nyerni ilyet,régen én is így csináltam.

üdv.
(#) Mate78 hozzászólása Jún 30, 2008
Üdv mindenkinek

olyan kérdésem van,hogy fojtós szűrésnél hova kell berakni a fojtót? Nézegetve pl. a GZ34-es cső adatlapját az első puffer elé kell kötni,de ezt a megoldást még egy konkrét erősítőnél sem láttam.(Ebben az esetben egyébként 2*300V váltófesz mellett lesz kb 250V DC.)Mindenhol,ahol eddig láttam ott az első puffer után van betéve a fojtó.
Most akkor hova kell tenni,és mi a különbség?

köszi

üdv
(#) Beagpower válasza hunyor27 hozzászólására (») Jún 30, 2008
Szia! Eree a címre írj a AE211- gyel kapcsolatban: musicnonstop@freemail.hu. Árról megegyezünk! Köszi. Üdv.:Gábor
(#) CHZ válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 30, 2008
Működik úgy is ahogyan írod , közvetlen a cső után , csak nagyok lesznek a veszteségek , de a csövet kíméli ..
Jobb megoldás ha a cső után kondi , amit megenged az adatlapja , ez kb . lehet 20-30 u majd a fojtó és jöhet nagyobb kondi ..
(#) Mate78 válasza CHZ hozzászólására (») Jún 30, 2008
köszi.

Akkor maradok én is a hagyományos megoldásnál,ahogy írtad.Egyébként EZ81-el csinálom,ott 50µF a max értéke az első puffernak.

üdv.
(#) CHZ válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 30, 2008
Kevesebb DC veszteséged lesz így és ha betartod az adatlap előírásait a cső is kibírja..
(#) JZoli válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 30, 2008
Te ez tisztára olyan mintha az EA057-es erősítőből származnának legalábba trafók, amúgy nagyon jó lett ez az erősítő, csak gratulálni tudok hozzá! Sok munka volt megépíteni?
ÁÁÁÁ! Megtekertem a kimenőt, és picit kilóg a réz, és nem tudom betenni a vasat !! ÁÁÁÁ!
(#) EcoPityu válasza JZoli hozzászólására (») Jún 30, 2008
Nem akarlak elkeseríteni, de ezt nem én építettem!
Csak kaptam rosszan/elvileg javíthatatlanul/ egy kis kondicsere, csőpótlás, leszakadt vezetékek visszaforrasztása, nem félés a 800v-tól, és kész is lett.

Hajdanán építettem én csöves gitárerősítőt, KSC-100 névre hallgatott/valahol bólyong az éterben...
Abban voltak: APX táptrafó, áttekert APX kimenőtrafó, 2db PL519, 3db ECC83, egy félig LANEY előfok presence-el, koppintott MARSHALL doboz, és persze 120w kimenőteljesítmény 500v-os anódfesszel, 250v-os segédráccsal...
Viszont az is már forrléces volt, pedig hogy kipróbálnám a bakelitbeszegecseltalkatrészbeforrasztós káoszkapcsolást...
Nade építek én még GU50-el 100w-os végfokot, az niztos.
Ja! nekem még van PNP tranzisztoros pozitívtestelésű bakelitbeszegecselt"nyákra" épített erősítőm is...
(#) CHZ válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 30, 2008
Akkor az nem csak PNP , hanem germánium is !??
(#) EcoPityu válasza CHZ hozzászólására (») Jún 30, 2008
Gyárilag az volt, az előerősítőjében még ilyen ASZ-es féle hosszúcsőtokos tranyók, a végtranzisztorok már BD250-ek lettek. Többrétegű hajlított alulemez hűtés 1x50v /minusz/ táp, 2000µF-os kicsatolókondi, és 40w 4ohm.
De van hozzá orosz germánium nagykerek végtranyóm hehehe..

JAJAJAJ Miről beszélgetünk mi itt ááááá sátáni félvezetőkről...

Bocsi csövek
(#) Gory válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 30, 2008
Úgyhogy én egyből vissza is térnék a témához ezzel:
lelkes hallgató közönség
(#) CHZ hozzászólása Júl 1, 2008
Fentebb beszélgettünk az R vasmagos trafókról , talátam gyári kivitelezést erre a vasra kimenőnek , hátha valakit érdekel .

http://www.icl.co.jp/audio/english/RX40.htm
(#) kocos hozzászólása Júl 1, 2008
Nos, ismét megpróbálkozok a kimenő tekeréssel ....
Következő: »»   179 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem