Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   858 / 1171
(#) Epu2 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 3, 2020 /

Erre gondoltam a bizalom esetében. Nem jellemző, hogy visszaélnének az adatokkal.
(#) nagym6 válasza Epu2 hozzászólására (») Feb 3, 2020 /

Ahhoz szét kellene szedni, legalábbis nem találok erre nyílást. Ez egy Navitel T757LTE, navigációnak vettem.
(#) antikzsolt válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 3, 2020 / 1

Ha nem kacsolható be megy a kukába az adatod. Szétszedik tesztelik/új szoftverrel az alaplapot és ha megvan a hiba javítják. Ha viszont bekapcsolható mechanikus tesz kézi erővel(itt előfordulhat hogy belenéznek az adatokban zene/fotó/videó) azután wipe és szétszedés. Legalábbis nálunk ez volt a sor a javító állomáson. Volt hogy találtak hát úgymond érdekes fotókat. Tudnék mesélni
(#) Kovidivi válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 3, 2020 /

Én ezt titkoltam volna inkább (vagyis alapból nem tettem volna ilyet...). Ez személyiségi jogokról szól, és most vallottad be, hogy volt közöd ilyenhez. Ez nem bűncselekmény?
(#) antikzsolt válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 3, 2020 /

Igen bevallom hogy volt hozzá közöm. De amikor más lehetőségünk nem volt hogy teszteljük a hangszórókat. A telefonok jó nagy % hibás mikrofonnal érkezett. Ezért máshogyan kellett megoldani a problémát. A kedves felhasználó volt oly kedves és szépen törölt minden gyári hangot. A belső szabályzat meg kimondta hogy teszteletlenül telefon nem mehet el. Abban az esetben meg ha kiderült hogy mégis elküldtük és hibás volt a hangszóró bizony komoly levonásokat eszközöltek a fizetésünkből. Akár 15-20% mínusz 1 hónapban. Ebben benne van a jelenléti és a termelési bónusz levonása is.
A fotókat meg azért láttuk mert a fáj kezelőben turkálva láttuk indexképben.
Végső megoldásként a műszak vége előtt 1 órával kérhettünk memóriakártyát amin voltak hangok.
Azt viszont maximum 30 percig használhattuk. Tehát annyi idő alatt nem lehet egy egész termelésre való telefont letesztelni. Egyszóval vagy törvényt szegsz vagy a kereseted egy része elmegy.
(#) Doky586 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 3, 2020 /

Hívd fel előre a szervizesek figyelmét hogy ne nézzék meg a rajta található akt-fotókat a barátnődről, se a Kennedy gyilkosság elveszett 5 percét leleplező avi-t...
(#) antikzsolt hozzászólása Feb 6, 2020 /

win 7 64 bites rendszer. memória bővítés után:
4gb ram 3 gb használható. Mi történt?
(#) villanyipi válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Hibás rosszul összeválogatott ramok, kompatibilitási hiba.Olcsó hamisan címkézett ram.Nem támogatott 1-2 oldalas ram.Így hirtelen ez ugrik be.
(#) antikzsolt válasza villanyipi hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

0,5 gigát sikerült kisajtolnom

sconfig parancs .
A Rendszerkonfiguráció ablakban kattintson a Boot fülre a Speciális beállítások elemre.
Jelölje be a Maximális memória jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson az OK gombra .
Indítsa újra a számítógépet.
Eredetileg 3Gb volt megadva.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2020
(#) Skori válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Mennyi memória volt benne eredetileg? Mennyi lett hozzárakva, és milyen/mekkora egységekből?
Ha eltérő sebességű/elérési idejűek a RAM-ok, akkor nem mindegy, hogy milyen sorrendben kerülnek be a slotokba, ki kell próbálni a variációkat. Amúgy 100%-ig biztos, hogy 64bites a rendszer?
(#) antikzsolt válasza Skori hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Igen 100% hogy az. A számítógép tulajdonságában írja.
3gb volt benne. Most tettem bele +1 gb-ot. Ebből sikerült hozzátennem 500 megát. De lehet hogy a videokártya veszi le a maradékot. Hyperes és a ramból is tud táplálkozni. Most nézem meg hogy milyen is van benne.

ASUS Radeon HD6570 LP 1GB 128bit GDDR3 PCIe EAH6570/DI/1GD3(LP)
Holnap kipróbálom a ram cserét. Ma már elégé fáradt vagyok.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Ha az alaplap nem képes 4GB-nél több memóriát kezelni akkor nem valószínű hogy 3,5GB-nál több ramot lásson az OS. De ezt le szokták írni a user manualban. Miért titkolod az alaplap és proci típusát?
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Bocsánat lemaradt. Asus p5ne sli
Proci q6600 intel
Elvileg 8 Gb.
(#) deebo válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Keress a biosban above 4g decoding beállítást és engedélyezd, aztán menni fog.
(#) antikzsolt válasza deebo hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Megnéztem. Sajnos nem találtam ilyen lehetőséget. Viszont a bioszban azt írja hogy használható memória 4 gb
(#) deebo válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Ja hülyeséget beszélek, memory remap-ot keress, az lesz az, a 4g decoding az más.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Igen, elvileg 8GB ha mind egyforma. Jó sorrendbe raktad be a memóriákat..?
Illetve ez a lap még akkor született, amikor az Intel és az AMD féle 64 technológia versenyzett egymással.
Nem tudom a mai oprendszerek még támogatják-e mindkettőt, vagy az amd64 végleg győzött e..
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Sikerült mind a 4 gb előhozni.
Az msconfig paranccsal előhozott rendszerkonfiguráció valamiért szelektív indításra volt kapcsolva. Átállítottam a szokásos indításra és az újra indítás után már 4gb számolt a rendszer. Köszönöm mindenkinek a segítő szándékát.
(#) zsoltee0001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Nekem 7,6 csigát lát a 8-ból és szintén szelektív indításra van állítva, de az az igazság, hogy nekem amúgy se tűnt fel semmi változás amikor 4-ról 8 gigára bővítettem a ramot.
Üdv
(#) antikzsolt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Nekem így van beállítva 4 Gb ramhoz.
Az általánosra tegyed át. Viszont elég furcsa dolgot figyeltem meg. Most csak 667 Mhz működnek a rammok. Viszont előtte 800 Mhz. De a Mhz csökkenés nem lassulást hozott hanem gyorsulást. Nem is kicsit. Lehet hogy már régebben bele kellett vennem 1Gb ramot?

11.png

(#) Epu2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

HA most párban van a rab, attól a sebessége megduplázódik. Valószínű van benne egy lassabb modul, azért megy csak 667 MHz-en.
(#) villanyipi válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Dual channel-nél hogy szikronba kerüljenek mindig a legkisebb frekis ram lesz a domináns frekvencia.
(#) antikzsolt válasza villanyipi hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Igen tudom. Nem is az volt a furcsa hogy leesett a herzek hanem a sebesség növekedés lepett meg. Nem gondoltam volna hogy alacsonyabb ram sebességgel lesz gyorsabb a gép.
(#) Epu2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 7, 2020 / 1

Bocsi az előbb rabosítottam a RAM-ot. A dual csatorna sebessége duplája a szimplának. Tovább gyorsulna, ha a RAM-ok egyformán 1600-asok volnának.
(#) antikzsolt válasza Epu2 hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Az biztos. Viszont nem bírtam ellenállni az 1000Ft árnak. Nem is bántam meg. Sajnos a környéken lévő számtech boltokban az ilyen használt cuccok kapósabbak mint a hangyaboly mellett hagyott cukor.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

A CPU-Z progival meg lehet nézni a memóriamodulok SPD javasolt értékét (külön külön mindegyikét) és azt is milyen időzítésekkel megy a gép. Sőt biosban nem muszáj automatikus-ra tenni (ami spd alapján állítja be) hanem kézzel is állíthatók az értékek.
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Sajnos bellenyukálni nem merek. Nincs meg sajnos a megfelelő tudásom.
(#) pittti válasza Epu2 hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

„HA most párban van a rab, attól a sebessége megduplázódik...”

Bocsika, rosszul rabosítottad - a sebessége ugyanaz marad, a sávszélessége duplázódik.
(64 bit single channel - 128 bit dual channel)
(#) Epu2 válasza pittti hozzászólására (») Feb 8, 2020 /

A felhasználó szempontjából részletkérdés, a tesztprogramok is sebességnek jelzik. mert párhuzamosan működik a két oldal, ugyanazon órajellel, de kétszer annyi adatkezelésre képes. Egy, akár régebbi Aida64-el kijelezhető a tényleges órajel, időzítések és a sebesség. Sajnos a Triál viccelődős. Pont azt nem írja ki amire kíváncsi vagy.
(#) antikzsolt hozzászólása Feb 8, 2020 /

Amúgy ezzel a ram időzítéssel mit lehet elérni?
Ha némileg lehet növelni a gyorsaságot nem bánom ha besegítene benne valaki.
Következő: »»   858 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem