Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   143 / 195
(#) Bkrisz válasza pipi hozzászólására (») Feb 9, 2020 /
 
Rövid üzemidejű
Ha már téma a jó flex, nekem a régi Aeg kisflexek váltak be, meg az régi original flexek. Igaz nálam nincs ipari szinten kihasználva ezért lehet hogy nyugdíjas koromba is őket használom (31 éves vagyok)
Apropó flex. Van egy Original flexem ami 42 voltos, kérdés az hogy miért 42V? Régi hegesztőtrafóról próbáltuk ki. Fordulat több mint 1-2 ezer szerintem de nincs adattábla.
(#) Rosszmáj válasza Bkrisz hozzászólására (») Feb 10, 2020 /
 
Régebben vizes helyeken használtak 42V törpefeszültséget biztonsági okokból. Biztos szabvány is volt rá, de ezt öreg villanyász tudná megmondani.
(#) CIROKL hozzászólása Feb 11, 2020 /
 
Új lakó érkezett a műhelybe, kicsi alkatrészek fúrására remélem megteszi ,nem ipari de talán bodogulok vele.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2020
(#) kowi válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Ez igen! Megírnád a típusát? Próbáltad,bevált?
(#) Bakman válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Annó sokat nézegettem ezt (vagy hasonló) típust de nem mertem megvenni, lévén a kar helyett egy kerék van a jobb oldalon. Tapasztalatokra én is kíváncsi vagyok.
(#) CIROKL válasza Bakman hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Szerintem a kerékkel nem lessz gond ,nagyon könnyen használható , egy éve szemezgettem ezzel a kis cuccal én is , a mult vasárnap volt szerencsém élőben is megnézni ,aztán az egy éves érlelődés ezt hozta .
Bővebb tapasztalat még nincs ,nekem csak nagyon apró munkákra kell ! komolyabb fúrásokra van komolyabb gép.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2020
(#) kowi hozzászólása Feb 11, 2020 / 1
 
Megosztom én is az új lakót, igaz én már pár hónapja nyüstölöm
(#) sector99 válasza kowi hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Az igen ! Ez már komoly cucc, nem tízezer forintos T...o gazdaságos termék... Használd egészséggel sokáig !
(#) kowi válasza sector99 hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Én nagyon örülök neki nem is tudom hogy boldogultam eddig nélküle.
(#) ktamas66 válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Én is ilyet használok, nincs vele semmi probléma. Az elején a derékszöget be kellett játszani az oszlop rögzítésnél.
(#) CIROKL válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Az alaplapba megy az oszlop az viszonylag stabil ,egy hernyó csavar rögziti ,állitási lehetőség nincs ,tehát nincs mit állitani?
Vagy szemembe süt a nap?
(#) ktamas66 válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Beteszel egy hosszú fúrót és meglátod milyen. Nekem kellett berakni lemezeket az oszlop mellé, hogy a fúrószár merőleges legyen az alapra.
(#) CIROKL válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Értem ,megfogom nézni mit mutat .
(#) meslac válasza Rosszmáj hozzászólására (») Feb 11, 2020 /
 
Én még használtam valamikor. Életvédelmi szempontból volt 42 voltos, fémháza miatt. Gyengék, de szinte elpusztíthatatlanok. Nagyon nem szerettük őket. Jó, vége a nosztalgiának.
(#) erbe válasza Rosszmáj hozzászólására (») Feb 11, 2020 / 1
 
Egykor ahol vassal dolgoztak, mindenhol 24 és 42 V-os eszközök mentek. 24 V világítás, 42 V gépek. Hajógyár, kazán-, ... Na nem a műhelyekben, hanem a "vasban". Hajón, kazán, cső belsejében.
Ipari tanulóként húztuk a 4*25, 4*70-es gumikábeleket.
Az aprítógépem behúzókerekét egy 42V-os ceglédi gyártmányú (1959) kétkezes 320 W-os fúrógép hajtja. Annyira nem értek hozzá, ha igaz, 2-es morzekúpot fogad.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2020
(#) VIM válasza Bkrisz hozzászólására (») Feb 14, 2020 /
 
Az említett "márkával" kapcsolatban csak annyit, hogy nálam használatban van egy 650W-os és egy 1050w-os és meg vagyok velük elégedve. Nem melegednek és nincs olyan "vészesen" nagy hangjuk. Ellenben EZT a "márkát" és nevet nem ajánlom senkinek sem. Ez a kisebb teljesítményű 500W-os állórésze alumínium huzallal volt tekercselve, természetesen leégettem ahogy illik. A nagyobbik 900W-os az bírja a gyűrődést de elég hangosnak találom a többihez képest. Szétszedve még egyik sem volt de ha letelik a garancia azzal kezdem ...
(#) sargarigo hozzászólása Feb 20, 2020 /
 
Üdv Szakik!

Kellene a véleményetek! Építem fel a szerszámos készletemet, és úgy gondolom hogy kellhet nekem dekopír is. Néha, talán. Mivel nem ipari használatra kell, csak "jó ha van, mert ..", így sokat nem is szánok rá. De azért gagyit nem akarok venni, mert ha mégis kell, akkor ne szívassam magam vele. Ház körüli munkára, dobozt építeni, ilyesmi. Két boltban voltam, és a "még nem fáj annyira" kategóriában ezeket találtam amik a képeken vannak.
Az előző hozzászólásban már kapott a hyundai egy pontot, de érdekelne a véleményetek konkrétan ezekkel kapcsolatban! Köszönöm!
(#) Ge Lee válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Nekem egy komoly nevű Agojama van mint a képen. Sok éve megvan, ritkán használom, de semmi gondom vele. Viszont ha egy ilyet megveszel újan az konkrétan használhatatlan, mert olyan minőségű a lap benne, mintha egy darab lemezből préselték volna ki. Azt kihajítottam belőle, vettem bele egy értelmes lapot, ami ránézésre is elképesztően éles és strapabíró, viszi az OSB lapot is mint a vajat.
(#) kitartás válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Nálam egy kress dolgozik. Igaz alumínium zártszelvényt, vasat, lemezt, fát, osb t és még mindent IS vág. Ahogy Ge Lee írta.. Jó minőségű, a munkadarabhoz illő lap nagyon fontos.
(#) sargarigo válasza kitartás hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Tehát ahogy írjátok, a gép kvázi mindegy, csak jó legyen a penge? Hogyan ismerem fel a jó pengét? Gondolom arányos az árával, de a legdrágábbat vegyem? Vagy van valami jele hogy ezt megvehetem? Már azon felül, hogy nyilván írja valahol hogy mihez van.
(#) Kékróka válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Ha neked ez kell. Persze vitathatatlan hogy valami se minőséget se hatásfokot nem igénylő feladathoz alkalmas lehet, és az sem zavar ha néha kiesik belőle a lap, melegszik stb.
Most szükséged van rá, vagy csak ilyen még nincs a polcon?
Inkább választanék a nevesebb gyártók termékei között.(tudom drágább, de csak amikor ki kell fizetni, a használatánál fordul a kocka)
Eddigi tapasztalatom hogy azok akik használtak ilyen szerényebb ár képzésű izéket, azok is előbb utóbb feladták.
Ha mégis ilyen "olcsót" szeretnél, legalább olyan boltból vedd ahol érvényesíthető is a garancia.
Tudod a boltos nem szeretné visszaadni az árát, meg cserét sem még be nem vizsgáltatta. Igaz, az is csak pár hét mit sem számít.
(#) Kékróka válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
kitartás által említett KRESS nem gagyi márka. 80e -ért talán lehet benne valami.
Barkácsoláshoz mindegy hogy METABO, KRESS, BOSCH, vagy MAKITA
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2020
(#) kitartás válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Az árával arányos az sajna rég nem működik. Viszont vágó, fogyó, kopó szerszámot (fűrészlap, fűrész tárcsa, 1mm flex vágókorong) nem a piacon vagy az ebayon veszek. Ha már dekopír nekem fontos volt, hogy szerszám nélkül cserélhessek lapot. A bosch fazonú lapot használó gépek nagy része ilyen. Nem mellékes, hogy óriási a választék (a rendesebb boltokban) a lapokból.
(#) biji válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Szia!

Ilyet vegyél.:Bővebben: Link

Az enyémet kb, 8 éve vettem használtan, 60eFt-ért. Nem bántam meg.Ezzel lehet precízen dolgozni, nem úgy mint a 6eFt-os gagyikkal./Olyan is van ,azt szoktam kölcsönadni./
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2020
(#) VIM válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Szia! Ehhez mit szólsz? Bármilyen lapot be tudsz bele fogni, szerszám nélküli "Clic" rendszerű a befogója. A többit nem is említeném, majd elolvasod a leírásában. Ha akarod kofferban is kapható. A fűrészlapjai is elég jó minőségűek csak a megfelelő munkához a megfelelő lapot kell majd használni.
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Ismerősöm 12 éves BOSCH fűrészéhez most is kaptam alkatrészt, magyar boltból. 1500Ft. volt, első hibája. Megvenni 20e.Ft., de utána szinte ingyen sok évig.
(#) vision61 válasza Kékróka hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
A Kress kb. olyan, mint a Flex.
Sok-sok éve kezdtek gyártani, a saját "területükre". Mindkét gyártótól van hibátlanul működő gépem, az előbbi egy 6275EL, az utóbbi egy 1050 W-os "kisflex", 20+ évesek!
Ahogyan azt már említették, mindkettőnél az adott célra megfelelő lapot, korongot kell használni, és akkor neked és a gépnek is könnyebb lesz. (Pl. a kisflexnél sokan nem gondolnak az anyagminőségre, amit szeretnének vágni. Pedig lényeges, hogy a vágókorong lehet az általános "vashoz" való, de van speciálisan aluhoz, rozsdamenteshez való is. )
(#) Alkotó válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Mielőtt egyetlen fillért is költenél ilyesmire, azt gondold végig milyen feladat lehet az, amiben egy ilyen szerszám tudna neked segítségedre lenni. A dekopír fűrész nagyon-nagyon fura jószág, és drámaian kevés az a célfeladat, mihez valóban erre van szükség. Én élminta vágáson kívül semmire nem tudtam még használni.
És azt semmiképpen ne hidd el, hogy bármit is úgy vág mint a vajat (esetleg a vajat). A jó penge nélkülözhetetlen (a jó nem csak a minőséget, hanem az alapanyaghoz való illeszkedést, a fogak méretét és kialakítását, valamint a penge helyes hosszát jelenti). Természetesen vág ez azért, csak jó kéz és gyakorlat kell hozzá. De ha pl. egyenes vágásban gondolkozol, akkor nyomába sem ér egy kézi körfűrésznek.
(#) bbb válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 21, 2020 /
 
Én előbb vettem dekopírt, mint körfűrészt. Elég sokat használtam mindenféle famunkához. Egyenest vágni vele? Na az akkor sikerülhet, ha vezetőlécet teszel mellé. Elvileg fémet is lehetne vele vágni, na azt még az elmúlt 15+ évben még nem tettem ezzel a géppel Viszont OSB, MDF, HDF, rétegelt mind ment vele. Gyakorlat kell hozzá, ha pontosan akarsz vágni, viszont nem egy agysebészet a használata. Valóban egyetlen trükk a jó minőségű vágókés. A márkajelzés nekem már erről is lekopott, de bajom még nem volt vele.
(#) sargarigo hozzászólása Feb 21, 2020 /
 
Húha! Látom megoszlanak a vélemények
Az mindenesetre lejött, hogy nem feltétlen van nekem erre szükségem, szóval megvárom amikor kell majd, aztán akkor majd lehet hogy veszek egyet.
Köszönöm a hozzászólásokat!
Következő: »»   143 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem