Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó
 
Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   274 / 282
(#) HA5AWS válasza oregmotoros hozzászólására (») Jan 31, 2020 /
 
Szia!
Ha nincs meg a mesterkód akkor nem tudod megváltoztatni a felhasználói kódot. Ki kell próbálni, hogy amit megadtak kódot egyben nem-e a mesterkód. Legegyszerűbb teszt a *6 "mesterkód" 4. ez rendszer teszt egyben. 2 mp-ig szirénázik kijelző világít. ha nem megy akkor egyszerűbb a központot resetelni és újra programozni, akkor mindenhez lesz hozzáférésed.
Üdv: Gábor
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2020
(#) kovist hozzászólása Jan 31, 2020 /
 
Sziasztok! A problémám továbbra sem orvosolt.
A kezelő úgy fogja fel a bekötött első két zónát, mint nem használt dokkokat, azaz egy zónám se működik.
Egy vidiben úgy kötötték be a zónákat hogy a kezelő működött közben, lehetséges?
(#) bright válasza kovist hozzászólására (») Jan 31, 2020 /
 
Felszerelted a rendszert vagy még az asztalon próbálod?
1. belépteted a kezelőt
2. megadod a zóna jellemzőket
3 Kiválasztod NC vagy EOL vagy DEOL szereléstől függően.
utána még sok egyebet.
Igen lehetséges.
(#) kovist hozzászólása Feb 1, 2020 /
 
Rájöttem, hogy a zónám problémája nem más volt mint az ellenálás hiánya. Bekötöttem az érzékelőbe és most fordítva jelzi a kezelőn a zóna érzékelését...
(#) kovist hozzászólása Feb 1, 2020 /
 
Megcsináltam, működik! Köszönöm mindenki segítségét!!!
(#) kovist hozzászólása Feb 1, 2020 /
 
Mégegyszer elnézést a kellemetlenkedésemért, valamint értetlenkedésemért!
(#) Razol3 válasza HA5AWS hozzászólására (») Feb 2, 2020 /
 
Szia! Köszi a választ, de semmilyen gomb nyomásra sem reagál a kezelő. Tudom vhogy hard resetelni? Mint a központot? *8 ra sem reagál.
Üdv.Z
(#) HA5AWS válasza Razol3 hozzászólására (») Feb 2, 2020 /
 
Szia!
Kezelőnél nemtudok resetről, ha áramtalanítod és újra indítod kéne menjen. Ha nem akkor esélyes, hogy valami elhalt benne. A kezelőnél azért mérjél feszültséget megkapja-e, illetve a bekötést ellenőrizd a szálak között nincs-e rövidzár.
Üdv: Gábor
(#) Dropika hozzászólása Feb 3, 2020 /
 
Sziasztok, segítsetek légyszi, mert lassan megorulok. Van a lakásban, amit berelek egy dsc riasztó és korábban már egyszer villogott a sárga háromszög (mellette a 2-ea, 6-os szám), akkor *2essel kiolvastam kodot 5ost jelzett, de ahogy kiolvastam vissza is állt alapra. Nos, ma délután megint elkezdtem ugyanezt, viszont most kiolvasas után sem tűnik el, hanem pár perc múlva újra csipog kettőt, kb 5 másodpercenként. Ha oda egyek, kiolvasom *2vel megint akkor kb 2 percre abbahagyja, de utána újra kezdődik.
Eléggé idegesítő, mit tudnék tenni, hogy elhallgasson? Legszivesebben kikapcsolnam az egészet, mert sose használom amúgy, csak a baj van vele.
(#) merglt hozzászólása Feb 5, 2020 /
 
Sziasztok!

Új vagyok ebben a témába, de szeretném megtanulni egy rendszer beüzemelését és felmerülő hibák kezelését anélkül, hogy szakit kelljen hívni minden aprósághoz.

Sikerült szereznem egy komplett DSC NEO rendszert amivel egy két szintes házat szeretnék lefedni. (HS2016 központ, HS2ICNS kezelő, TL280E IP modul, Signal 128/A sziréna. 5 db LC-100 infra, 2 db nyitásérzékelő. Három dologban lenne kérdésem és szeretnék segítséget kérni.

1. A zónák és az eszközök vezetékezését a csatolt kép alapján képzeltem el DEOL-t használva. Jók a gondolataim vagy máshogy kellene ezt megoldani?

2. A zónák programozásában nem vagyok teljesen biztos, de próbáltam mindegyikre megtalálni a megfelelőt.
Az egyik cél, hogy mikor eljövünk otthonról minden védve legyen. Előszobába való belépéskor legyen idő hatástalanítani, kilépéskor pedig távozni anélkül. hogy az előszobai PIR riasztást okozna.
Otthonmaradó vagy éjszakai móddal nem vagyok teljesen tisztába hogy működik. Az elképzelésem szerint két nyitásérzékelő megsértésének azonnali riasztást kellene okoznia. A hálószobába lévő mozgásérzékelő innaktív lenne. az előszobai és emeleti PIR megsértése után viszont biztosított lenne egy idegi a szabad járkálás a lakás teljes területén. Azonban ha a konyhai vagy nappaliban lenne az első mozgás akkor riasztania kell. Kivitelezhető ez a beállítás vagy rosszul gondolom?

3. Az alap programozás. Pontosan mik az első lépések és programozási kódjai egy ilyen rendszer elindításánál. Sokat keresgéltem de úgy összeszedve sehol sem találtam meg ezeket. Idő dátum beállítás, partíció létrehozás, kezelő hozzárendelése a partícióhoz, zónák programozása stb.

Ezekben kérném a segítségeteke, szeretném alap szinten megtanulni ezeket a dolgokat.

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2020
(#) bajuszvas hozzászólása Feb 6, 2020 /
 
Sziasztok!

Classic 585 H-nál, a 3 csippanás az gondolom hibajelzés.
Hogy tudom meg, mi a hiba?
Köszönöm a választ!
(#) bright válasza bajuszvas hozzászólására (») Feb 6, 2020 /
 
Szia .
világít a sárga jelzés,*2 hiba megtekintés egy vagy több zóna fény világít, felhasználói leírásban hibák felsorolása.
(#) merglt hozzászólása Feb 12, 2020 /
 
Sziasztok

Billentyűzet programozásáról, hol lehet találni bővebb infókat? Pár dolgot leír a telepítő füzet, pl. [861]...[876] 023 szekció opció 7 a hőmérséklet kijelzés stb, de azt nem találom sehol, hogy az ajtócsengő hangot hogyan lehet megváltoztatni? (HS2ICN)

Valamint a kezelői zónát nem lehet használni +1 zónaként, úgy hogy ne a központ 6 zónájának vmelyikére kelljen programozni? Azt hittem ez úgy működik, hogy 6 zóna (központ) + 1 zóna (kezelő) = 7 zóna.

Köszönöm a választ!
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2020
(#) merglt hozzászólása Feb 20, 2020 /
 
Sziasztok!

Lassan de rájövök mindenre a HS2016 riasztóval kapcsolatban. Már teljesen működőképes állapotban van, és a ne go app-ot is használom, a jelzések miatt (telefonvonal nincs). Mióta sikerült életre keltenem az TL280E IP kommunikátort, egy hiba keletkezett, amit azóta sem tudtam megszüntetni:

[11] [02] [1], azaz Kommunikáció, Vevőegység 01 FTC hiba.

Mi lehet a gond? mit nyomhattam félre?

Másik kérdésem, pedig hogyan tudnám kikapcsolni azt, hogy ne jöjjön értesítés az app-on keresztül, arról ha otthonmaradó élesítés/hatástalanítás alkalmával zónák automatikusan kiiktatása/visszaállása megtörténik? Ilyenkor minden zónáról jön egy értesítés (6 üzenet), nekem elég lenne csak a partíció élesítéséről/hatástalanításáról. A 308 211-en belül kikapcsoltam a 1 - Automata zóna kiiktatás , 2 - Automata zóna kiiktatás törlés 3 - Részleges zárás gombokat DLS5 programmal de még mindig jönnek az értesítések.

Köszönöm a választ!

Tibi
(#) merglt hozzászólása Feb 22, 2020 /
 
Sziasztok!

Használ valaki connect alarm app-ot IOS rendszeren? Másnak sem jönnek a push up üzenetek?
(#) metamorphose hozzászólása Feb 23, 2020 /
 
Sziasztok,

van valakinek TL280(R) Ethernetes kommunikátora, méghozzá 5.41-es verzió? Segítséget szeretnék kérni ConnectAlarm app-pal való beállításával kapcsolatban.
(#) merglt válasza metamorphose hozzászólására (») Feb 24, 2020 /
 
Szia!

Én is épp most szenvedek ezzel a modullal. Nekem nem jönnek a push üzenetek, de minden más működik. Mi a gond a tieddel? Hátha tudok segíteni
(#) cobi2 hozzászólása Feb 29, 2020 /
 
Sziasztok!

Most üzemelek be egy dsc neo 2016-os okos rendszert.
Lassan minden összeáll, de a füstérzékelővel nem boldogulok. 601PH típus MUB-RV relés aljzattal. Bekötöttem ahogy az aljzat leírásában volt, de nem működik. A riasztó kontaktusok (jumper állástól függően) vagy mindig zártak vagy mindig nyitottak, függetlenül hogy van-e táp vagy sincs. Ez nem úgy működik mint a mozgásérzékelő, hogy ha nincs táp elenged? Ha valaki tudna a valós bekötésben segíteni, megköszönném, mert nem boldogulok vele.
Köszönöm!
Andor
(#) cobi2 válasza merglt hozzászólására (») Feb 29, 2020 /
 
Szia!
Az app-ban a kapcsolat rendesen helyreállt? Connected az állapota?
(#) merglt válasza cobi2 hozzászólására (») Márc 2, 2020 /
 
Szia

Igen hála isten minden műkődik rajta most már egy hete. Sokat küzdöttem a push üzenetekkel, majd azokat miután sikerült beállítani, nem csatlakozott a panelhez az app így nem tudtam élesíteni/hatástalanítani. Sokadik beállítás és próbálkozás után egyszercsak minden jó lett. Nem tudom pontosan melyik beállítás volt a gond, talán egy valamelyik port, de megjavult. DLS5 szofveren keresztül kellett állítani, mert ikonos kezelővel a szerver URL címétt nem lehet beírni.
(#) cobi2 válasza merglt hozzászólására (») Márc 2, 2020 /
 
Szia!
Hát igen, az ikonos billentyűzet elég szívás. Nekem a szerelő segített, a titkosítást nem kell 2-es verzióra állítani és akkor rendesen csatlakozik a rendszer.
(#) sgery válasza merglt hozzászólására (») Márc 4, 2020 /
 
Sziasztok!
Hátha itt tud valaki valami infót adni nékem DSC rendszernél akadtam el.
Raktárunk előtt feltörték egyik kocsinkat, így gyorsan össze kell dobnom egy riasztót/kamerákat hozzá.
Paradoxos dolgokat vettem volna, azt már csináltam, de csak dsc volt készleten...

Szóval adott egy Hs2016 központ 1.31-es.
Hozzá pedig egy TL280e 5.41-es. Utóbbival van bibi.

A rendszerhez sajnos csak egy ikonos panel van, így nem tudom arról felprogramozni a lan egységet... szóval maradt a pc-link. A központi egységet gond nélkül tudom olvasni és írni is, viszont a tl280-ast sehogy sem. A legújabb dls programmal próbálom, abban is az 5.4-es verzió van hozzá adva, mégis mindig ezt dobja ki mikor próbálom elérni a progival: Panel Could Not Be Identified.
A lanos lapon nem világít a hibajel. Próbáltam, hogy minden szükséges dolgot átírtam már a 2016-os lapon, hogy fogadni tudja a lan egységet, így sem.
A kezelőpanelről el tudom érni és tudok rajta módosítani is, szóval a rendszer biztos kommunikál vele.
A programnál acces code-nál a CAFE van megadva, míg device id-nek pedig a lankártyán lévő mac adress cím.

Hol hibázok, mit nem vettem észre?
(#) cobi2 válasza sgery hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Szia!
A device ID nem a panel sorozatszáma? Mintha oda egy 12 számjegy hosszú azonosító kellene csupa decimális számokkal...
Estére megnézem otthon.
(#) sgery válasza cobi2 hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Közben sikerült megoldanom (egy spanyol videóból tanulva), hogy lan-on keresztül is rá tudok csatlakzoni a programmal, ott már tudja írni olvasni.
Mindez oké, viszont sehogy nem tudom kiküldeni a netre az eszközt.
Az a gyanúm, hogy a mobilinternet miatt, mivel csak telenor online apn-em van és úgy érzem ennek elérhető egyedi ip kéne a kommunikációhoz.
Kötött már valaki mobilnetes hálózatra ilyet?

bárhogy nézem, minden adat stimmel, van net is, mégis 7-et villog a sárga lámpa - tehát valamiért mégse éri el a netet...

Portokat is engedélyeztem mindet amit kérhet a routeren...
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2020
(#) cobi2 válasza sgery hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Az aktivátor appal próbáltad már aktiválni? Különösebb port nem kell neki, felhőből fog menni, elvileg elég ha kilát a netre. Szerintem mobilneten is kell mennie.
(#) sgery válasza cobi2 hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Igen, próbáltam de nem csinál semmit.
Gondolom amíg 7-et villog a led addig nem látja a netet sem.

Most kipróbáltam direkt a helyi internetes hálózaton, ez se lehessen hibaforrás, de itt is változatlan a történet.

Csatolok pár képet a beállításokról, hátha valami szemet szúr mint hiba
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2020
(#) cobi2 válasza sgery hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Elsőre azt mondanám, hogy a 2-es típusú titkosítást vedd le 1-re. Ezt a szerelő srác mondta és nekem utána valóban jó lett. De ha a leírás alapján állítottál be mindent akkor ha ezt átállítod akkor mennie kellene.
(#) sgery válasza cobi2 hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
https://www.riasztobolt.info/pictures/d/connectalarm_panel_tl280_v5...15.pdf
Ezt a leírást követtem.

Megpróbáltam 1-esre állítva is, így sem változott.

Az activátor app ezt írja amúgy: Unkown error
(#) cobi2 válasza sgery hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Pedig ha leírás alapján mindent beállítasz akkor menni kellene. Kb 6x állítottam mindent nulláról, és ugyanígy jártam, de az 1-es titkosítás beállításával rendesen ment. Nagyon fontos minden opció.
(#) sgery válasza cobi2 hozzászólására (») Márc 5, 2020 /
 
Most frissítem az összes fw-t a rendszeren, ha nem megy újraprogramozom, hátha...
Azért ez a frissítés kicsit érdekes. Kiírja a dls progi hogy van új fw mindenre. Rányomok hogy oké, letölti, aztán azt írja pending. Nagynehezen megtalálom hogy akkor a keypadon indítsuk el. Oké, de mégis hogy? SEHOL nincs leírva, a bővített használati utasításba sem, hogy indítsuk el. Egy mexikói videóból google fordítóval tudtam meg, hogy *6 MESTERKÓD 17 az indítókód.
Azért ez így a 21.században kicsit érdekes egy ekkora cégtől.

És abból kiindulva, hogy a lap letöltötte magának a frissítést, csak eléri a netet, még ha azt is villogja hogy nem. Komolyan mondom, ez a 30éves techológia szégyen 2020-ban. nem is értem hogy nem söpri le az összes maradi riasztóst egy startup cég iot eszközökkel.
Következő: »»   274 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem