Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   341 / 371
(#) erik001 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 3, 2020 /
 
Akkor lenne egy ilyen motor vezérlő, egy ilyen motor ettől kéne erősebb ?
Maró motornak ezt néztem ki. Vezérlő az ez lenne, Vázat kompletten valaki tudni belinkelni esetleg? Vezérlőbe még néztem usb-s et is laptopot használok jobban és ezen nincs usb kivül más csatlakozó.
(#) András123 hozzászólása Márc 7, 2020 /
 
Sziasztok!
Készítettem magamnak egy kis lazítás"-ként egy Tojásfestő CNC-t ami Eggbot néven található meg az interneten. Már elég sok rajzot csináltam vele ,letöltött svg fájlokból, de most hogy jön a húsvét magam is szeretnék rajzolni valami egyedit. Az Inscape programmal lehet szerkeszteni hozzá saját fájlokat 3200x 800 px méretben. Eddig csak vonalas rajzokat sikerült csinálnom hozzá, olyat ami teljesen kiszínezi az alakzatokat, sajnos még nem. Ha a rajzot több rétegre bontanám ,akkor lenne lehetőség különböző Layer-ek eltérő színre rajzolásához. Tudna valaki ebben segíteni, esetleg valami jól értelmezhető videó is számításba jöhet
(#) sargarigo hozzászólása Márc 7, 2020 /
 
Picit off, de remélem belefér! Ez a manusz tud valamit! Bővebben: Link
(#) Firefighter1 hozzászólása Márc 11, 2020 /
 
Sziasztok.

Milyen néven találom azt az aluprofilt aminek a nutjába tud futni a "kúpos csapágy"? Mert ha jol látom akkor annak a profilnak nem sima, hanem ugyanugy csapott a nut belső oldala... vagy elmegy az a sima profilba is??
(#) bbalazs_ válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
Azért 8:28-nál látszik, hogy a keresztszán mozog fel-le rendesen.
(#) sargarigo válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
Dehát a hosszanti szán még nincs rögzítve! Azért van ott erőkar hogy megmozgassa azon a 20 centin. A végén amikor össze van rakva, akkor kár hogy nem rángatta meg, de nekem erősnek tűnik. Na nem mintha értenék hozzá-
(#) reishi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 11, 2020 1 /
 
A cnc re ne akard a vslot megoldást maradj a támasztott (talpas) tengelynél . A Vslot maximum lézerhez jó műanyag kerekekkel , nagyobb terhelést marómotort nem igazán fog bírni (vagy csak folyamatos után állítással)
(#) Firefighter1 válasza reishi hozzászólására (») Márc 12, 2020 /
 
Köszönöm.
(#) Firefighter1 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 12, 2020 /
 
Nem cnc re akarom rakni..
Első körbe egy 400x400 as "ceruzásplottert" szeretnék csinálni.
Az elfér az asztalon és "tanulni jo lessz"
Utánna tennék rá egy lézer modult (kicsit) ezzel a cél a gravírozásig és a kartonpapirvágásig eljutni..
Aztán ha ezek megvannak akkor jönne egy nagyobb modul vagy egy pici cső.
Az "álmom" az az hogy 4-6 mm réteglemezt tudjak vágni lézerrel...
Ami lehetetlen mert társasházba lakunk.

Cnc-re ilyen görgő?? Dehogy is..uda sima alu "T" profilt használok élén futtatva v nutos csapágyal...
(#) Firefighter1 hozzászólása Márc 21, 2020 /
 
Sziasztok!

Egyre több építésnél látom ezt a sint..
tud erről valaki valamit? Létezik hogy ez olyan pontos lenne hogy akár hobbikategóriára elég??
Első ránézésre ebbe 2-3 milliméter biztos van....
(#) kokozo válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
Persze hogy nem Ez kb olyan mint a fióksínből készített cnc-k..
(#) kaqkk válasza Firefighter1 hozzászólására (») Márc 21, 2020 / 1
 
C sínnek hívják és villanyszerelők használják ,erre rakják a dobozban a kismegszakítókat és egyéb szerelvényeket . A pontossága elhanyagolgató kb mintha egy hidegen hajlított u vasat vennél .
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2020
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 21, 2020 /
 
Kalapsínnek is nevezik
(#) dB_Thunder válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 22, 2020 /
 
...és ez a megfelelő neve!
(#) k_h hozzászólása Márc 24, 2020 /
 
Építettem egy hobbi cnc gépet. De nagyon zöldfülű vagyok a témában. Olyan problémám van, hogy valamiért elmásznak a tengelypozíciók. Mind a három, sok apró mozdulat után. Már próbáltam motorsebességet gyorsulást, motoráramot változtatni. Úgy veszem észre semmi hatás mindig ugyanannyit mászkál el. Olyan gyanúm van, mintha valami kerekítési értékekből adódóan mindig egy picit megcsúszna. Létezhet ilyesmi, vagy milyen beállításokat lehetne még ellenőrizni?
(#) Pali79 válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Elég kevés infót adtál. Milyen mechanika, milyen hajtás, milyen léptetők, milyen léptető vezérlés, milyen program, stb. Ezek az alapok, hogy kb tudjuk miről is beszélünk.
(#) k_h válasza Pali79 hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
A Hajtás 8-as vezetőorsón megy. A vezérlőelektronika saját fejlesztés L6205 és L297 ic-k dolgoznak benne. Mach 3 program vezérli paralel porton, optocsatolt leválasztással. (ez is saját fejlesztés). Maga a masina bútorlapból készült. . A motorok Nanotec AS59S2804-KSAH.
(#) k_h válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
A motorok, féllépéses üzemben mennek.. kipróbáltam full lépésben, természetesen a programban hozzá állítottam steps per értéket. Így is elcsúszik a kirajzolt ábra, viszont kb dupla mértékben..
(#) Zoli_bácsi válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Ha tengelyenként elmész 100-200mm-t, akkor visszamegy pontosan a 0 pozícióba? Azt a helikális tengelykapcsolót felejtsd el. Az egy nagyon rossz technológia. Körmös, betétes tengelykapcsolót alkamazz.
(#) k_h válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Jog módban elvittem visszahoztam 20centit, látszólag nem csúszott el. Majd elvittem ide-oda mozgattam sokszor és elmászott 2-3 mm-t.
(#) k_h válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
A tengelykapcsoló nem csúszik meg, összejelöltem a tengelyekkel. Kézzel könnyen mennek az orsók. Ha a motor be van kapcsolva nem bírom kézzel elforgatni. csak fogóval tudom átugrasztani. És mindig egy irányba csúszik el. Lehet valami vezérlési probléma lesz. Csak nem tudom hogyan derítsem ki miaz.
(#) k_h válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Na! A következő van. Levettem a motor sebességet 1-re. Így jog módban csak apránként léptet. Egyik irányba szépen pötyörög, ellenkező irányba viszont egyet visszalép és úgy indul meg. Na ez mitől lehet? Tehát irányváltásnál egyik irányba mindig egy lépést rossz irányba kezd.
(#) k_h válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Néztem a motort lpt port tesztelővel. Ott normálisan működik. Olyan mintha a dir jelet ami a forgásirányt vezérli egyszerre vagy nem időben kapcsolódna le, mint ahogy léptető impulzus megjelenik.
(#) Pali79 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Ilyen kis gépnél szerintem teljesen jó ez a tengelykapcsoló is. Nekem is ilyen van a kis gépemen, semmi baja sincs.
(#) k_h válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 / 1
 
Aszem megtaláltam a megoldást. Bár nem cnc inkább elektronika. A motor meghajtók bemenetére be kell raknom egy jel invertáló áramkört. Sajnos azzal nem működik, ha szoftverben váltom át. Valahogy a jel időzítések miatt csak így működik jól. Egy tengelyen megpróbáltam és most jónak tűnik. Egyenlőre összegányolok egyet, aztán majd csinálok valami színvonalasabbat is.
(#) nemgyuri válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Szia! A tengelykapcsoló tökéletes - ipari kivitel. Jó helyen keresgélsz. Ha van szkópod (hangkártyás is megteszi) nézd meg a dir és step jelek formáját és fázisát. Hasonlítsd össze az elméletivel. Léptetni akkor kell amikor már él az iránykiválasztás. Különböző sebességnél is ellenőrizd!
(#) k_h válasza nemgyuri hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Okés lett Cd4093-ból bedrótozam egy invertáló fokozatot. Most már jónak tűnik. De még rengeteg tanulni valóm van a cnc-s témával kapcsolatban.
(#) nemgyuri válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Örülök, ellenőrizd a sebességhatárt.
(#) k_h válasza k_h hozzászólására (») Márc 25, 2020 /
 
Na még kérdeznék, bár ez inkább szoftverkezelés, remélem nem rúgnak ki miatta. Vectric Aspire-ben. Beimportálok képet fekete fehéret (nyákrajz). Le kell róla marni mondjuk a rézfelületet. Erre a ' quick engraving toolpath ' -ot választottam. Minden szép és jó. De ezen belül hogyan lehetne beállítani hogy az útvonal kalkulásánál hozzá adja marófej átmérőjét és ne a határvonalon menjen végig. Mert van ilyen beállítás így ritkábra vagy sűrűbbre rajzolja az útvonalakat, de mindegyiknél fekete-fehér átmenetnél rajzolja ki az útvonalat és nem adja hozzá a marófej sugarát.
Következő: »»   341 / 371
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem