Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   869 / 1116
(#) Doky586 válasza bbb hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Win10-nél már felesleges a floppy is és az integrálás is. Csak odamásolod a telepítő pendrivera egy könytárba a drivert. (Igaz nekem még nem volt rá szükségem) (Kép)
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2020
(#) bbb válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Amikor nincs USB illesztőd, akkor hiába másolod be az USB illesztőjét a pendrive gyökerébe. A telepítőmédia simán kiröhög és közli veled, hogy nincs betéve telepítőlemez, tedd be! Igen, betölt, amíg az alaplap használja az illesztőt, majd utána közli, hogy mehetsz amerre látsz.
Szerencsés vagy, hogy nem találkoztál még ilyennel, én viszont napi szinten számítógépekkel foglalkozok, így ez is előjött már, s mint említettem, brand gépekkel, nem alkatrészekből összetákolt himihumi akármikkel.

S csak, hogy tudd hogyan települ egy Windows, elmesélem:
1. beindít az alaplap egy minimális Windows rendszert, aminek a neve Windows PE
2. ez a minimális rendszer elintézi a formázásokat, másolásokat, beállítgatásokat
3. a már települt rendszer befejezi a maradékot

A probléma viszont az, hogy ez a minimális Windows PE is kell, hogy tartalmazza az alaplapi illesztőket, amit viszont nem mind tartalmaz. És igen, attól még, hogy a végül telepítésre kerülő rendszer már ismeri, a telepítő rendszere viszont nem feltétlen tartalmazza ugyan azokat az illesztőprogramokat. Ez fokozottan érvényes az USB és SATA vezérlőkre, amikből a gyártók megveszik az újabb, még olcsóbb akármit, s a hozzájuk kiadott illesztőt viszont nem azonnal integrálják a Windows telepítőjébe.

Az ilyen eseteknél van, hogy be kell integrálni a telepítőbe az illesztőprogramot, s oda kell figyelni, hogy ne csak a településre kerülőbe kerüljön bele, hanem a telepítőbe is!
(#) Doky586 válasza bbb hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Látom te integrálgatás hívő vagy. Akkor integrálgass.. Csak rámutattam hogy van más út is. (Nemcsak egy út vezet Rómába)
Egyébként win7 alatt fordult ez sokszor elő nálam telepítéskor, win10 alatt már nem. Igaz én nem kedvelem a szabványtalan brand gépeket, de neked sok sikert hozzájuk.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2020
(#) bbb válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 30, 2020 / 1
 
Látom te meg személyeskedsz, ami kezd egyre unalmasabb lenni.
Minden egyes válaszomra jött valami olyan reakció, hogy márpedig akkor se hiszed el, amit mondok, s csak belekötsz.

Nem csak egy út vezet... Persze, hogy nem, viszont amikor pont az USB hiányzik, akkor kenheted a hajadra azt, amit itt lelkesen mutogatsz. Ha szerencséd van és van esetleg ILO port a gépen (és még a licenc is meg van véve rá, hogy működjön), akkor azon keresztül is lehet telepíteni - ilyet is nem egyet csináltam már, ekkor se kell integrálgatni.

De volt már olyan is, hogy az asztali gépben volt belső (alaplapra integrált) microSD kártyaolvasó, azt felismerte a Windows telepítő, de se USB-t, se SATA vezérlőt. Ekkor gyorsabb volt azon keresztül berakni, illetve a billentyűzetnek dedikált (de sehova ki nem vezetett, csak tüskesoron létező) USB-be kellett dugni hozzá a billentyűzetet.

Sok sikert a brand gépekhez... Na igen, én ezzel dolgozom nap, mint nap, ezeket veszi a hivatal. Laptopokkal se szoktál gondolom találkozni, vagy azoknál is valahogy összetákolod alkatrészekből? Azok is brand gépek ám, csak még gusztustalanabbul mellőznek bármiféle szabványosítást.
(#) FAZ1 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Az elemet már többször cseréltem.
És kicseréltem a DVI monitor kábelt, illetve a reá csatlakozó komplett számítógépet.
De csak ennél az egyetlen alaplapnál írja ki, amit ír.

A monitort a múltkor szedtem szét, és kicseréltem benne az összes elkót - bár egyik sem volt felfúvódva, vagy leve kifolyva (ráadásul mind 105 C-os!).

Már teljesen megőrülök. ....
Ja és csak akkor írja mindezt ki, ha például DUAL BIOS-os az alaplap. És mintha éppen a másik beállításról indulna - vagy nem indulna.
Aztán ha végül mégiscsak beindul, rögtön megkérdezi, hogy menjen-e az F1 beállítási menübe, vagy menjen F2-vel tovább a false poziciókkal.

Szóval - tényleg nem értem.
(#) antiktelefon válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Küldhetnél egy képet a bios üzenetről.
Ha a bios újraírása nem segít rajta, akkor valószínűleg valami hardvert nem érzékel jól mindig, és amikor újraindítod, hardverváltozásokat érzékel, ami miatt a bios felé irányít.
(#) deebo válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Ilyenkor általában a processzor kontakthibás, de amíg próbálkozol melegszikés idővel bedagad a foglalatba és akkor működik, de nem tudjuk milyen lapod van, ez leginkább az LGA foglalatokra jellemző.

A false az fail safe, tehát egyfajta visszafogottabb beállításokkat tölt be olyankor, már ami a sebességet illeti.
Ezt azért írja ki, mert figyeli, hogy sikerült-e elindulnia, egyfajta segítség az overclock-hoz. Ez is arra utal, hogy nem sikerül indulnia az alaplapnak.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) Kovidivi hozzászólása Márc 31, 2020 /
 
Helló.
Nem lehetne valahogy megoldani, hogy minden program, minden felhasználó teljes, komplett hozzáférést kapjon mindenhez? Win10-et használok.
Elindítom az Eagle-t, szeretnék néhány gyorsbillentyűt elmenteni. Működik, használom. Bezárom az Eagle-t, majd újraindítom, eltűnnek a gyorsbillentyűk.
A start menüben levő Eagle-re jobb kattintással adtam neki minden jogot. Ha innen indítom, akkor elmenti a gyorsbillentyű módosításokat. Akárhányszor indítom, tud a C: meghajtóra írni, működik, ahogy kell, de csak ha a start menüből indítom. Ha egy kapcsolási rajzot indítok, ami természetesen az Eagle-vel indul (csak nem a start menüben levő parancsikonról, hanem az eagle.exe-ről), akkor már nem mentődik el semmi gyorsbillentyű módosítás.
Most el fogok navigálni a program files mappán belül az eagle.exe-ig, és annak fogok teljes hozzáférést adni, remélhetőleg működni fog, de annyira idegesítő, hogy a total commander is mindig engedélyért siránkozik, ha a C: meghajtón akarok törölni valamit.
Természetesen egy felhasználó van, magamnak már minden engedélyt megadtam...
A win8 nem szívatott ilyenekkel...
Köszi.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) deebo válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Ennek egy lehetséges, de laikusnak nem ajánlott módja a beépített rendszergazda fiók használata.
(#) Kovidivi válasza deebo hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Felhasználó váltásnál csak egy fiók jelenik meg.
És ha módosítani akarom a fiókom típusát, az szerepel, hogy helyi fiók, rendszergazda... Más lehetőség nincs is.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) deebo válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 31, 2020 / 2
 
Mert már tiltva van a 10-ben a használata, de lehet engedélyezni. Futtatásba pötyögd: secpol.msc

W10 Home-ban nincs biztoinsági házirend kezelő, abban nem mukodik, csak a PRO-ban, vagy feljebb.
(#) Kovidivi válasza deebo hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Köszi a gyors választ! Ilyen gyorsan még írni sem tudok, nem hogy képernyőképet készíteni. Rendszergazdaként szerepelt a fiókom, de mégis tiltva volt a .msc-ben. Most engedélyeztem. Meglátom, lesz-e változás. Egy újraindítást azért eszközölök, biztos, ami biztos.
Köszi szépen!
(#) deebo válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Félreértés van. Ettől a te fiókod nem változik, csak be tudsz jelentkezni a rendszergazda fiókba, ami egy új fiók lesz, így a jelenlegi beállításaid buknak. De elfelejtettem, hogy az előző lépéssel, csak az engedélyezést engedélyezted, a felügyeleti eszközökön belül még engedélyezni kell a fiókot, hogy használhasd. Ha ezzel megvagy, akkor kijelentkezéskor már ott lesz a rendszergazda és abba belépve kezdhetsz új életet.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2020
(#) Kovidivi válasza deebo hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Hm. Hát most pislogok...
Igen, megjelent a rendszergazda a fiókoknál.
Ezt elmentem valahova, mert a következő újratelepítésnél ismét kelleni fog...
Még próbálkoztam kicsit, és ennek rendszergazdai fiók nélkül is mennie kellene.
Szóval az eagle.exe-nek adtam engedélyt mindenre. Ha ezt a fájlt indítom el a program files mappából, akkor tudom módosítani a gyorsbillentyűket. Viszont ha egy .brd fájlt nyitok meg, akkor már máshogy értelmezi a windows, és nem adja meg az engedélyeket az eagle.exe-nek. Már az eaglecon.exe-nek is megadtam mindent (ugyanaz a felület jelenik meg, ha elindítom), sőt, már újra társítottam a .brd fájlokat az eagle.exe-hez, hogy mindenféleképpen azzal nyissa meg. Semmi változás.
Arra gondoltam, hogy akkor a .brd fájlnak adok teljes hozzáférést, hátha ettől függ, de nem.
Ez a logikai része a windowsnak szörnyű.
Meglátom, hogy átlépek-e a valós rendszergazdai fiókba, vagy csak a teljes hozzáférésű eagle.exe-vel beállítom azt a pár billentyűkombinációt, ami kell. De ha még valami problémázni fog hogy nem tud a C:-ra menteni (igazából még problémázni se problémázik!), akkor biztosan törlöm a jelenlegi fiókom...
Köszi még egyszer mindent!
(#) deebo válasza deebo hozzászólására (») Márc 31, 2020 / 1
 
Amúgy az Ultimate Windows Tweakerrel is bekapcsolható a rendszergazda fiók, meg még sok hasznos dolgot tud. Például most vettem észre, hogy elfelejtettem kiganézni a filekezelőből a sok baromságot.
(#) Kovidivi válasza deebo hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Ezeknek a dolgoknak a windows-on belül is mennie kellene igazság szerint... Régen még én is tweakergettem, de erről már leszoktam, nincs hozzá türelmem. Számomra már nincs nagy W a windows szóban
(#) deebo válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Amúgy a W10-et tweakerezem a legkevésbbé, engemc sak a sok sallang idegesít, az UWT-vel elég gyorsan és hatékonyan ki lehet pucolni.

Ha a .brd bökve nyitsz meg valamit és a filekezelőnek nincs rendszergazda jogosultsága, akkor nem is úgy fogja nyitni. Elvileg, ha például a total commandert rendszergazdaként indítod és abban nyomsz rá a .brd file-ra akkor talán a program is akként indul.
(#) Kovidivi válasza deebo hozzászólására (») Márc 31, 2020 /
 
Kipróbáltam, érdekel hogy akkor most minek kellene rendszergazdai jogokat adnom.
Egyébként nem működött, ha a total cmd-t rendszergazdaként futtattam, majd onnan indítottam a .brd fájlt. Nem zavar a probléma egyébként, de tényleg érdekelne a mögöttes "logika", ha egyáltalán van.
(#) FAZ1 válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Nincsen BIOS üzenet.
A képernyő beindul, oszt annyit ír ki - Nem érzékel jelet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2020
(#) FAZ1 válasza deebo hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Az alaplapom ASUS P5K Green.
Dual Bios-os és két PCI-e videokártya slot-tos.
Azt hiszem a processzor-tokja 775 típusú, s egy Pentium Dual Core 2,8GHz-as van benne

Itt van róla egy fotó.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2020

ASUS P5K.jpg
    
(#) FAZ1 válasza deebo hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Lehet hogy ebben tényleg IGAZAD van!

Míg a régi, 486-os foglalatokba többnyire a tűs "sokszázlábú" processzor illett (aztán azt meg is fogta a zárható tok rendesen), addig ezekben a 775-ös tokokban csupán a kis aranyozott rézrugócskák vannak. A proci alján viszont - hozzá a kis kerek érintkező pogácsák. (viszont - mivel a réz maga nem igazán rugalmas fém, legalábbis az ilyen esetekben nem, hááát - bármi megtörténhet)
Így tehát - az vagy érintkezik, vagy nem!

Nekem egyszer már meg kellett kissé emelgetnem tűvel, nagyító alatt azokat a kis rézrugókat, mert volt akkor olyan jelenetem, hogy a monitoron csak egy fél kép jött be, tehát azzal teljességgel egyértelmű volt, hogy nem igazán kapja meg az összes processzor-érintkezőpont- magát a tápáramot.

Rém hülye megoldás!
(#) deebo válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Thyűű ez az alaplap igazi beteg ló! Ha szerencséd van, csak az LGA foglalat kontakthibás, ha nem, az északi, vagy a déli hídnál is lehetnek BGA problémák, amik ugyanezeket a tüneteket produkálják.

Szedd ki a processzort, pucold meg, tedd vissza hátha meggyógyul. Ja és ez nem dual bios-os.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2020
(#) FAZ1 válasza deebo hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Nekem mondod? Egyszer alaposan "összeborzolódtak" a foglalatban a kis rugócskák, amelyek a processzorral állnak mindenféle elektronikai és kommunikációs kapcsolatban.
Többféle tűvel és többféle nagyító alatt kellett őket mindet egyenként helyremozgatnom. Jó meló volt ... Lehetséges, de elgondolkodtató - az egyik rugó most azok közül rosszalkodik.
Meg ahogy írod -
Idézet:
„Ja és ez nem dual bios-os.”


Dehogyis nem az! "Miazhogy"!
Azzal hogy dual BIOS-os, nálam sajna csak még rátett méregnek egy lapáttal.
Lehet, hogy ez az általam feltett fotó kissé félrevezető, mivel az enyém CSAKNEM UGYANILYEN, de a gyakorlatban ez a fénykép egyáltalán nem róla készült!!!.
Ezt a neten találtam, hogy ne kelljen vele fotózkodnom ...
(#) Doky586 válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 1, 2020 / 2
 
Itt van egy fotó rólam. CSAKNEM UGYANILYEN vagyok én is apróbb különbségekkel., de a gyakorlatban ez a fénykép egyáltalán nem rólam készült!!!.
Az olyan különbségek hogy én férfi vagyok nem számít, ugyanígy 2kezem és 2lábam van..
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2020

easter1.jpg
    
(#) FAZ1 válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Vicces!
(#) FAZ1 válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Én ezt simán úgy tudom értelmezni, hogy dual BIOS.
Lehet, hogy ők meg úgy nevezik maguk között, miszerint "multiple bios".

https://www.manualslib.com/manual/437564/Asus-P5k-Se-Motherboard-At...manual
(#) Gabó válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Segítek:
"Dupla BIOS... konkrétabban: Két BIOS van az alaplapon, ez azt teszi lehetővé, hogy ha netán az egyik BIOS-nak annyi, akkor a másik átveszi a helyét és nem kell kidobnod a gépet.."
Ez csak bios profil... ettől még nem dualos az a lap...
(#) deebo válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Ráadásul annak semmi köze a hibához, mivel nem a BIOS-t látja amikor nem indul, hanem a monitor saját no signal feliratát.

Ami pláne abszourd, hogy bios problémára gyanakodott és mindent kicserélt az alaplapon kívül.
(#) Gabó válasza deebo hozzászólására (») Ápr 1, 2020 /
 
Már abból, hogy nincs Bios csipogás, és javított a lap, már ott gyanakodni kellett volna a lap hibájára.
(#) FAZ1 válasza Gabó hozzászólására (») Ápr 2, 2020 /
 
Ugyan ki gondolt arra, hogy nem igazán BIOS hiba, meg amikor másodikra, vagy harmadikra végülis csak beindul a lap, s csipog hozzá a processzor.
Utána aztán - már rendesen megy a gép.

Például most is arról írok.

Ez az alaplap CSAK annyira "javított", hogy a foglalatban a kis érintkező rugócskák lettek feljebb emelve, hogy minden tüskéje tutira hozzáérjen a proci aljához. Sohasem volt benne például kondicsere, meg más hasonló "tényleg" javítás!
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2020
Következő: »»   869 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem