Fórum témák
» Több friss téma |
Hali.
Azt szeretném megkérdezni hogy az interneten keresztül lehet-e rendelni valahonnan 1mm-es rézdrótot (kb 10m kell) és 1.5mm-es (kb 5 m kell) cuzn rézdrótot?
interneten 10m-t biztosan nem, talán 10km-t már kaphatsz
![]() ha ilyen kevés kell keress meg egy tekercselőműhelyt vagy el kell menned a bolt telephelyére. ![]()
én is próbálkoztam telefonon meg interneten, de a nagy tekercsekből csak akkor hajlandók letekerni ha odamész.
![]() most épp keresem a bolt címét. ha megvan szólok. :yes:
Ha jól emlékszem, a Villért is árusít rézhuzalt, hogy min. mennyit kell rendelni,azt nem tudom.
tök jó hogy ilyen kiszerelésben is kapható!
rám egyszer 25kg-ot 20000-ért akartak sózni tehát ha leosztom azért ez igen drága(ez a bolt). ![]() --nem azért
Senkinek nem tűnt fel, hogy ezt nem drótnak szoktuk hívni, hanem huzalnak?
![]() ![]()
senki sem tudja hogyan is hívják azt a "nagy" kábel és huzal forgalmazót akinek valahol Bp. D-i részén van a telephelye? nem Bp.-en hanem az agglomerációban
![]() ![]()
Ha annyian ütik a fejed, amennyi smiley volt a hsz-ben, nem sok marad a gondolkodásra...
de már teljesen kétségbe estem hogy elfelejtettem
![]()
Szerintem simán elirta...
CuZ,vagy CuZZ kellhet neki. ![]()
Én is a villértben szoktam venni huzalt. Van ezer féle. Ha néhány méter kell, azt is levágják, csak nem néznek valami jó szemmel akkor az emberre, mivel alapvetően nagyker.
Szerintem is valami bibi van a kérdésben, mert ami használatos az a CuSn - ónozott rézhuzal és CuZ - zománcozott rézhuzal, de CuZn ritkaság lehet.
Van sárgaréz huzal is. Valahol láttam olyan boltot, hogy még a zománc színét is meg lehet választani .Tök jól nézett ki a citromsárga a zöld meg a lila is
![]()
Talán ebbe a témába illik leginkább a kérdésem: van egy ősrégi akkutöltő trafóm (még szelén egyenirányítóval), ami egykoron elég nagy túlterhelést kaphatott, mert az 1mm átmérőjű (primer tekercs) huzal szigetelése egyszerűen leégett (a szekunderhez hasonlóan). Letekercseltem róla, és most azon gondolkozok, le lehetne-e szigetelni valahogy a drótot (valami lakkal?), hogy visszatekercselhessem? Nem kis mennyiségű drót, újonan elég drága lenne megvenni, a trafót meg rossz látni szétbontva a földön...
![]()
Hát rézhuzal javításba 1-2 centi belefér. De hogy neked esetleg többször ennyit kellene javítani, nem hinném, hogy egyszerű lesz lakkot találni. A legtöbb sima lakk lepattog, mikor meghajlítod a huzalt. A maradék lakk meg akkor, mikor felmelegszik a huzal, majd lehűl. Neked akkor olyan lakk kell, ami egyrészt hőálló, másrészt száradás után a filmréteg nem lesz kőkemény, harmadrészt pedig nem lehet fémadalék vagy hasonló vezető anyag benne.
Akkor lehet, hogy egyelőre nem foglalkozok vele. Lakkon kívül meg mással nemigen tudom szigetelni (szigetelőszalaggal má' mégse
![]()
Tud Valaki segíteni ? Litze huzalt szeretnék vásárolni, de se égen se földön Az ismert helyek HAM bazár ,Villért Google, már megnézve. Előre is köszönöm.
A Villért honlapján pedig van. Én Debrecenben is találtam boltot..
Vagy keresel egy villanymotor tekercselő céget és megkérdezed hol szerzik be az alkatrészeket, huzalokat. A nagyobbaknak boltjuk is van, mint itt Debrecenben. Közben látom, hogy litzét keresel ez már nehezebb. Talán készíthetnél magad is, ha nem kell túlságosan vékony szálakból állnia.
Helló!
A Debreceni üzlet elérhetőségét meg tudod adni? Vagy ott nincs litze ? Az a gond ,hogy 50 méter 14 x 0,15-ős vagy hasonló kellene, ez összesen 700 méter nem kis feladat lenne össze sodorni. A Villért nem tart raktáron de behozat, a legkisebb rendelhető mennyiség 25 kg.Na itt a gond. Azért köszönöm az infót !
Köszönöm !
A Villért 25 kg-nál kevesebbet nem hozat be ,ugyan is litzét nem tart raktáron.
Szervusz!
50 m egyben nem kis feladat.... Elektroszervíz 91 Kft. 4030 Debrecen, Híd u. 4-6. Tel: 52/479-900, 52/479-951 De valószínüleg ugyanaz a gond lesz mint a Villértel, raktáron nem valószínű, hogy van nekik. Általában erősáramú 50Hz-es gépeket javítanak/tekercselnek. A boltjukat létogatok szintén. de sosem lehet tudni. Talán olyan cégnél lehet tudakozódni, amelyik valószínüleg használhat litzét. Egyébként nagyon jó kis bolt, minden egyéb van. Ha nagyon kis menyiség (vettem 20 dkg 0,3-ast) kell azt ugyan nem tekercselik át, de kézzel anyit tekersz le amenyit akarsz. Szigetelőanyagból is található mindenféle, sőt még szigetelőlakkot is találtam, amit a dunántulról majdnem kétszeres áron küldtek volna + posta
A tekercselők használnak szigetelőszallagot ami papirból van. Az tökéletesen megfelel erre a célra. Néha lehet a MÉH telepeken nagy transzformátorokat ( nem MW -s ra gondoltam) találni ott leégetik a huzalokról, ha megkéred őket biztosan megengedik, hogy letekerj róla néhány métert.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |