Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   244 / 276
(#) DLacika válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Ápr 26, 2020 /
 
Köszönöm a segítséget, kapizsgálom amit leírtatok!
Holnap megnézem, talán így menni fog. Majd írok mire jutottam. Szép estét!
(#) Bubu54 válasza hulala hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /
 
Köszönöm szépen.
(#) DLacika válasza Bubu54 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /
 
Mellékeltem képet a gép belsejéről.

Itt egy relé van, a tolómotor reléje. Mágneskapcsolót nem látok.

Tudsz esetleg segíteni, hogy esetleg milyen relét/mágneskapcsolót vegyek a fentebb linkelt mágnesszelephez? Meg tudom én ezt oldani a nyák megbontása nélkül? Még mindig nem tudom hogy fogom ezt vezérelni a pisztollyal, ami bejön 2 vezeték a pisztolytól abból egy megy az egyenirányítóra(?) A másik pedig a nyáklapra.
Lehet lassan keresek valakit aki látott is már ilyet mert ez nekem nem fog menni úgy látom, és jobban jártok ti is
(#) Bubu54 válasza DLacika hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /
 
Szia,

Szerintem ezt nem nekem akartad címezni.

Üdv Bubu54
(#) DLacika válasza Bubu54 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /
 
Bocs, Dzsudimanónak írtam!

Laci
(#) Body85 válasza Bubu54 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /
 
hello
az a helyzet hogy még nem csináltam ilyet,egy pontosabb leírás segítene.
(#) Dzsudimanó válasza DLacika hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /
 
A konkrét kapcsolást ami a gépedben van nem ismerem,de általában a pisztoly gombja testet kapcsol a vezérlő panel egy adott pontjára.Azt kell kinyomozd,hogy az egyenirányító negatív pólusára megy-e a pisztoly gomb egyik kivezetése!Ha igen akkor be kell iktatni egy DC relét aminek a behúzó tekercse egyik végére ráadod +-t a minuszt meg a pisztoly gomb adja ennek a relé behúzó tekercsének is mint a tolómotor vezérlésnek.Azután ezzel a relével kell kapcsoltatni a mágnes szelepet a már említett a relé behúzó tekercsével párhuzamosan kötött elkó a gáz után folyást biztosítja.Így érted?Ha esetleg van műszerész vagy villanyszerelő ismerősöd az segíthet a gyakorlati megvalósításban!Nehogy elkötés legyen a vége, na meg füst!
(#) Body85 válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /
 
hello
Engem idegesít!
(#) Ge Lee válasza Body85 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 / 1
 
Akkor veszel bele egy mágneskapcsolót és bekötöd a trafó elé, akkor már csak annak a csattogása fog idegesíteni.
(#) Bubu54 válasza Body85 hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /
 
Hello,

A primer körre kell kötni egy minimum 32A-es mágneskapcsolót(Relét), de lehet jobb lenne egy SSR-el megoldani mert az induktív terhelés miatt a mágneskapcsoló érintkezőis hamar elégnének. A pisztoly nyomógombjára csaki törpefeszültség mehet azaz 56V alatti, tehát ha nincsen egy 24V-os trafó a gépben pluszban akkor az is kell bele, hogy a relét tudd vezérelni.

Üdv Bubu54
(#) ati790731 válasza Bubu54 hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /
 
Nekem, 20 éve egy már akkor kb 30 éves vgkm mágneskapcsoló működik a gépemben, nyitó érinkezők már kihullottak belőle, de még soha nem égtek be az érintkezői.
Sosem mértem mennyit tud a gép, de a legnagyobb fokozaton a 25-ös kismegszakító, 20 perc után leold. 8mm-es anyagot már többször hegesztettem vele 2mm réssel begyökölve, hibátlan a varrat.
Egyébként a fent említett mágneskapcsolót most akarom nyugdíjba küldeni mert lassan szétesik és hango is, zúg mikor behúz stb.
Egy Dil 052-es lesz az utódja.
(#) Phile80 válasza DLacika hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /
 
Az ilyen szintű gépekben nem szokás 40A-es relével kapcsolni a tolómotort, megoldják egy filléres tranzisztorral. Biztos vagy benne, hogy nem a főtrafót kapcsolja? Ha mégis a főtrafót kapcsolja, akkor nagyon egyszerű, párhuzamosan ráteszel egy 230V-os gázszelepet.
(#) Phile80 válasza Bubu54 hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /
 
Idézet:
„az induktív terhelés miatt a mágneskapcsoló érintkezőis hamar elégnének”

Tévedés, szinte az összes valamit érő trafós gépben mágneskapcsoló kapcsolja a főtrafót, ha van rajtuk egy zacskó, akár 30 évet is mennek, viszont a DIL 52-es zacskó nélkül is simán megy annyit. Főleg, ha párhuzamosítod az érintkezőit. A barkácsgépekben pedig relé szokta kapcsolni, ha van benne egyáltalán valami, ami kapcsol.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2020
(#) ati790731 válasza Phile80 hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /
 
Úgy ahogy teszik mondani!
(#) Remci hozzászólása Máj 3, 2020 /
 
Sziasztok!
Ismeri valaki a képen látható vezérlést? Vagy esetleg rajzot tud róla? A kinézete alapján nem nézem gyárinak, a képen látható gépben volt.
(#) femiki hozzászólása Máj 10, 2020 /
 
Sziasztok. Ismét tanácsot szeretnék kérni. Már irtam, hogy egy Hetra 220V trafós hegesztőmben elszállt a kondi. Mivel az eredeti kondit már nem lehet beszerezni, (ITT SEL MP MP33/50/320 C) ezért tanácsra tettem bele egy ugyan akkora 50 mikrós 450V állandó üzemű kondit. Próbáltam hegeszteni, de csak "szikrázik" de nem fog ivet. Mi lehet a hiba? Nem jó hozzá a kondi, vagy más baja is lett a trafónak amikor felrobbant benne a kondi? Köszönöm.
(#) mpisti válasza femiki hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Az a bizonyos kondi (ha valóban 50 µF és a betáppal párhuzamos kapcsolatban van eredetileg)csak fázisjavítás céljából volt benne, illetve talán segített némileg abban is hogy bekapcsoláskor ne ugorjon le a kismegszakító. Ha csak szikrázik a trafó akkor vagy sorba kötötted a kondit az áramkörbe vagy más baja van a trafódnak.
(#) Phile80 válasza femiki hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Ahogy mpisti mondja, fázisjavítás céljából volt benne, mert az akkori szabványok megkövetelték. Ha kiveszed belőle, akkor is változatlanul hegeszteni kell a gépnek.
(#) femiki válasza mpisti hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Valóban 50 µF kondi volt benne, mert az van ráírva, és azért vettem ugyan olyant. Rosszul pedig nem tudtam az újat bekötni, mert a régiről adva volt a 2-vezeték, és az újon is 2-csatlakozó van. Tehát akkor valami más baja is lett a trafónak, és lehet attól szállt el a kondi is. Amiben nem vagyok biztos, hogy ebbe állandó üzemű, vagy inditó kondi kell-e? Ami még érdekes nekem, hogy a kondi közvetlen bele van kötve a tekercsbe.
(#) erbe válasza femiki hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Úgy néz ki, tényleg rossz helyen van a kondi. A kép szerint a két primer közé kötötték be valamikor.
Kösd ki és mérd ki a tekercseket!
Esetedben nem indító vagy üzemi (mint a motoroknál) hanem fázisjavító a kondenzátor megnevezése. Erre pedig csak az üzemi változat használható. Az készül állandó üzemre.
(#) femiki válasza erbe hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Köszönöm!
(#) sector99 válasza femiki hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Szia !
Itt találsz némi dokumentációt a Hetra gépekről. Nem tudom, hogy többfokozatú géped van-e, a lényeg hogy - amit a fórumtársak írtak - primer tekerccsel párhuzamosan kell a kondit bekötni, célszerűen a fokozatkapcsoló előtt.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Máj 14, 2020 /
 
Sziasztok! Az volna a kérdésem hogyan tudnám megnézni a 10kg co palackom fogyását mert a nyomás mérő olyan 50 bar érték körül van és már használtam , de a fogyasztásra kíváncsi volnék,mert a reduktorom is vacak volt és engedett a gázból . Esetleg súly méréssel?
(#) deandras válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
Szia,
Mérd meg a palack súlyát.
A palack felső részébe bele van ütve a TARA (ez az üres súlya a palacknak).
Így megtudod hogy hány kg. gáz fogyott.
(#) gabesz.mi074 válasza deandras hozzászólására (») Máj 15, 2020 /
 
Szia ! 10 Kg töltetű a palack meg találtam rajta még egy 17.5kg írást , egyébként 27kg mértem . akkor gondolom még egy darabig bírja . A reduktorom nem jó kell egy másik nem tudom be állítani úgy hogy tartsa a nyomást fel megy üresen öt barra hegesztéskor vissza esik nullára ott már nem jó az ív és várni kell még fel megy a mutató. Ha rá állítok fel megy 10 re , és ha elzárom a co palack csapját , továbbá a reduktor elmenő oldali csapját is zárom vissza mennek a mutatók 1 perc el teltével nullára .
(#) P1251500 hozzászólása Máj 16, 2020 /
 
Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni,hogy a képen látható kondenzátor(?) mit csinál a CO hegesztőgép testkábel csatlakozása,és a gép fémtestje között?Az én gépemben nincs,de a cégesben van.Befolyásolja-e a hegesztés minőségét,gondolom nem véletlenül teszik bele a profi gépekbe.
Tisztelettel: József
(#) GPeti1977 válasza P1251500 hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Csak zavarszűrés
(#) P1251500 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Köszönöm!
(#) kocsora hozzászólása Máj 20, 2020 /
 
Tisztelt Mester Urak!

Szert tettem egy Transmig-250 típusú gépre. Ezzel szeretném leváltani a hóka-móka Partner140-et. A Partner feljavításában is sokat segített a fórum, remélem most is kaphatok hasznos információkat.

Szóval, első körben a gép kapcsolási rajzára lenne szükségem, szeretném átnézni.
Magyar gyártmánynak tűnik a gép. A kapcsolók már valószínűleg nem az eredetiek.
A segédtáp is 3fázisú, ha jól nézem, ebből kifolyólag a nullára nincs is szükség, ha jól gondolom.
A fázissorrendnek trafónál van jelentősége?

Beszúrok pár képet, hátha valakinek ismerősnek tűnik.
Sajnos az interneten nem találtam róla gyakorlatilag semmit.
A kapcsolók alapján úgy tűnik, mintha 2x8 fokozata lenne.

Köszönöm szépen előre is!
(#) erbe válasza kocsora hozzászólására (») Máj 20, 2020 /
 
Miért ne lennének eredetiek a kapcsolók? Szép eredeti Ganz KK kapcsolók. Fázissorrend nem számít. Ha a segédtrafó is 3 fázisú és a ventillátor ellátását is biztosítja, nem kell nulla.
Mit akarsz ezen még tupírozni? Úgy jó, ahogy van. Amíg működik, nincs szükséged a kapcsolási rajzára. Az erősáramú rész egyszerű és könnyen lekövethető. A kártya típusa alapján találsz rajzot. Bár nekem nem sikerült, de biztos akad itt, akinek van.
Következő: »»   244 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem