Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érme elfogadó, érmevizsgáló működése
Lapozás: OK   2 / 3
(#) HERC válasza Auf hozzászólására (») Máj 10, 2013 /
 
A ccTalk az nem rx-tx külön hanem mint a 1wire (qvázi)
Pénzt áldozni mire gondolsz ? Programot szerezni hozzá?
Kábelt csinálok én amilyet kell cctalkhoz találtam is pár kapcsolást.
De ez olyan mint egy hyper terminal ?
Ezt honnan idézted?
(#) Auf válasza HERC hozzászólására (») Máj 10, 2013 /
 
Az adatlapjából. A tubusokat hogy akarod kicserélni? Azt muszáj lesz olyat venni ami megfelelő a forintoknak.
Bár azt írtad, hogy már megcsinálták egyszer. Ha ez így van, akkor nem azért dobja mindet egybe, mert nem jól csinálták meg. Így kaptad vissza és nem szóltál miatta? Biztos nem a programja a rossz.
(#) HERC válasza Auf hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
Az volt a gond hogy nem foglalkoztam vele mondták persze hogy vigyem vissza
és beállítják ingyen csak egyszer kellett fizetnem. De valahogy ez kimaradt.
Adatlapja? Én sehol nem találtam ilyet csak a G18.mdf-et ami természetesen nem ilyen
mint ez. Tubusoknak gondoltam majd stáholok bele valami csövet. Egyenlőre addig még nem
jutottam elöször müködjön.
(#) Gesa9 hozzászólása Dec 16, 2013 /
 
Segítséget szeretnék kérni a Fage CG érmevizsgáló beállításához,van hozzá P3000 programozóm de nem értek hozzá.előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
(#) LaszloG hozzászólása Dec 19, 2013 /
 
Üdvözlet mindenkinek, ha még figyelitek a hozzászólásokat, mert látom, hogy kicsit régebben történt információ csere.
Elsősorban, ha megengeded, Auf tőled szeretnék érdeklődni, mert írtad, hogy ismered a FAGE tip. érmevizsgálókat, de ha valaki más is tud segíteni, nagyon szívesen veszem, köszönöm szépen!

Szeretném megkérdezni, véleményed (véleményetek) szerint mennyire megbízható a FAGE Leonardo cg4000-es?
Érme hozzáadásához (hogy felismerje, illetve a szortírozáshoz, stb.), vagy egyébként a programozásához kell-e külön készülék (vagy ez lenne az említett P3000-es?) ha igen hol lehet beszerezni, -vagy elegendő felcsatlakozni számítógépre, és beépített szoftver alapján ez megoldható?

Ha nem kell külön készülék, csak program a pc-re, azt hol lehet beszerezni?

Nagyon szépen köszönöm, ha észreveszitek a bejegyzést, és válaszoltok!

Üdv. mindenkinek!
(#) Auf válasza LaszloG hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
Szia!
Figyelem a topikot. A leonardo elég jó, masszív készülék, ám picit lassúnak tartom. Ettől függetlenül okos kis gép. A programozáshoz szükséges a P3000-es készülék. Az érmék hozzáadása is itt történhet meg. Ha gyűjteni is szeretnéd vele, akkor a hozzá tartozó tubust is kell cserélni.
A programozó beszerzése több helyről is megtörténhet, de komoly tudást igényel a használata. A pénzvizsgáló menüje elég sok beállítást rejt, nem mind értelem szerű. Nem lehetetlen használni, de mindenképp kell hozzá segítség. Legalábbis első körben biztosan.
Üdv.
(#) Auf válasza Gesa9 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
Ment privát üzenet.
(#) LaszloG válasza Auf hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
Kedves Auf!

Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást!
Áldott, Békés, Szeretetben eltöltött Karácsonyt és Boldog Új Esztendőt kívánok!

Üdv.
(#) Mohinder hozzászólása Dec 31, 2013 /
 
Sziasztok!

Szeretnék az érmevizsgálókkal egy kicsit komolyabban foglalkozni. Kérdezném Tőletek, hogy soros, USB-s, egyáltalán alkalmasak e bizonyos típusok számítógéppel való kommunikációra? Ha igen, adnak hozzá leírást a működésről (datasheet)?

ÉS volna még egy olyan kérdésem, hogy az érmevizsgálókat kell e engedélyeztetni, felülvizsgáltatni mielőtt elkezdem üzleti célra használni? (főleg a mostani online pénztárgépek idején...) Valaki fel tudna erről egy kicsit világosítani, ezek a dolgok hogy működnek? Köszönöm!
(#) Bakman válasza Mohinder hozzászólására (») Dec 31, 2013 /
 
A konkrét érmevizsgálót nem kell bevizsgáltatni. A további teendők attól függnek, hogy játékgépet vagy zenegépet akarsz beüzemeltetni. Előbbiről a Szerencsejáték Felügyelet, utóbbiról az Artisjus tud kellő felvilágosítást adni. Kell valamilyen típusengedély is, érintésvédelmi vizsgálat stb.

Milyen gép a cél? Úgy kicsit többet tudok segíteni. Igaz, már nem vagyok a szakmában, de annó hét évet eltöltöttem benne, mint szervízes.
(#) Lajos1977 hozzászólása Jan 27, 2014 /
 
Segítséget szeretnék kérni: Van egy mars cf 560 (bdv) érmevizsgálóm, van egy átalakító kábelom hozzá exe-re,így helyeztem bele egy automatába, viszont ebben a formában csak egy vásárlást engedélyez, majd letilt.Kérdésem,bárkinek van-e valami ötlete ezzel kapcsolatban?
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2014
(#) zapkorte válasza Mohinder hozzászólására (») Jan 27, 2014 /
 
A legegyszerűbben szerintem a hagyományos, relékontaktos érmevizsgálóval jársz.

Az automata elárusítás nyugtaadási kötelezettség alól mentesített tevékenység. Az adót bemondás alapján fizeted meg. Hihetetlen, mi? De igaz. Automatából árusítás után annyi adót fizetsz, amennyit akarsz, és senki nem ellenőrzi. A legtöbb régi érmevizsgálónál nem is lehet.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2014
(#) ciw hozzászólása Feb 10, 2014 /
 
Sziasztok!

NRI G46.F4848/0-109 BDV/MDB Érmeváltóhoz kellene nekem csatlakozó kiosztás.

Az executive lábkiosztása érdekelne.
Illetve, hogy kötelező e neki a 24VAC, vagy DC is jó?
Mert az adatlapon BDV 24VDC, MDB 34VDC van feltüntetve. A gazdája állítja, hogy tudja az executive kommunikációt, és ahhoz 24VAC jó csak.
Szeretném tisztába tenni a dolgkat, nem szeretném kinyírni a készüléket.
Én elsősorban executive porton kéne vele kommunikálni, de nem ismerem a lábkiosztást.

Csatlakozók, amik kilógnak belőle:
1db DSUB9
1db 15pin Molex 3 ér van bekötve, Piros, barna, fekete.
1db 6pin Molex 5 ér van bekötve, piros, zöld, narancs, fekete, barna
1db 9pin Molex 4 ér van bekötve, piros, citrom, zöld, barna

Segítségeket, előre is köszönöm.
(#) 3Dpast hozzászólása Márc 11, 2014 /
 
Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy miként müködik egy érmeelfogadó automata teljesen frankón könyvelés ügyileg. Látom, hogy léteznek éremelfogadó automaták. Ezt sztem össze tudnánk kötni egy tablet-el ami játszana kulturális saját fejlesztésű filmeket. HAvonta mikor ürítem a gépet, akkor jegyzőkönyvezem az érméket? Milyennek kell ennek a jegyzőkönyvnek lennie? Ha a tablet-en tárolom, hogy milyen érmék vannak a gépben az elég? Vagy kell mindenképpen eletromechanikus számlálót meghajtanom? Ha kész egy ilyen gép amit elkészítettem azt be kell valahol vizsgáltatni?
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2014
(#) Mohinder válasza Bakman hozzászólására (») Máj 13, 2014 /
 
Köszönöm a tájékoztatást!
Szakmai szemszögből érdekelnek a dolgok leginkább, hogyan kommunikál. Az NRI-G26-osokból elég sok van a használt piacon, szerintem azzal fogok kísérletezni, azokon van ccTalk is meg soros port is (és még az érméket is szortírozza).
Amúgy a gép jellege annyi lenne, hogy egy számítógép kiír egy tételt, várja a "teljesítés" jeleit egy érmevizsgálótól, a kiegyenlítésnél pedig végrehajt valamilyen műveletet (pl kiírja hogy köszi, vagy egy ledet egy percig meghajt).
(#) sebokr hozzászólása Márc 12, 2017 /
 
Üdv mindenkinek.

segítséget szeretnék kérni. A feltett képhez keresek bedobó (rögzítő) nyílást mert összetörték.
De se boltot se szervizt nem találok. esetleg milyen érmevizsgálóval helyettesíthető.

Köszönöm Roland
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
(#) Auf válasza sebokr hozzászólására (») Máj 7, 2017 / 1
 
Szia! Írtam privátban.
(#) didyman válasza sebokr hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
(#) jdani hozzászólása Máj 10, 2020 /
 
Üdv. Egy boxgép érmevizsgálójával van gondom. Ez régi típus, a boxgép alaplapján 2004es dátum van, de semmi konkrét típusszám.
Van hozzá egy ilyen, és egy ilyen érmevizsgáló.
Gond az egésszel, hogy az egyik sem működik. Nem tudom most hogy az alaplappal van a gond, vagy az érmevizsgálóval. Sajnos fogalmam sincs hogy működik, hogy tudnám kipróbálni. Gondolom valami RS232 komunikáció van a vizsgáló és az alaplap között.
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Máj 10, 2020 / 1
 
Ha megkapja a 12 V-ot az érmevizsgáló, működnie kell ha egyéb gondja nincs és az a csatorna nincs letiltva, amelyik érmével éppen próbálkozol. Pl. a 100 Ft-os a 2-es csatornára van programozva, de az oldalán található DIP kapcsolóval le van tiltva.

Egyszerű, nyitott kollektoros kimenete van, lásd mellékletek.

Ha az érmevizsgáló belül piszkos, akkor takarítsd ki. Koszosan is romlik az érzékenysége, nem is kicsit. Ha a bedobott érmét elfogadja, akkor azt érezni fogod mert a terelő mágnest be fogja húzni (már ha nem a helyén próbálod). Kb. 3 cm magasságból ejtsd bele az érmét, miközben függőlegesen tartod a vizsgálót, különben biztosan nem fog működni. Ha túl gyorsan vagy lassan érkezik az érme, nem fogja elfogadni, hiába működik.

Az oldallapot le lehet venni, egyszerű 7805-ös stabilizátor IC van benne. Nem nagyon szoktak ezek elromlani, általában egy újratanítás hiányzik nekik két-három évente.
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Az első amit linkeltem, az bekötve ha dobok bele 50centet, eltereli az érmét, tehát működik, kérdés hogy jelet ad-e.
A második amit linkeltem, az mintha nem működne, 50centet nem érzékeli. Lehet az valami másra van állítva, azért nem veszi. Mondjuk van rajta egy címke, amire az van írva hogy ,,50cent, 2 kanális oké,,
Ha nyitott kollektoros kimenet, azt az alaplapon hogy tudnám szimulálni? Két kontakt vezet 1-1 tranzisztorhoz, ez lenne a két kimenet?
Mondjuk felhúzóellenállás a PIC+5Vjára, és akkor ha a bemenetet a mínuszra kötöm, akkor érzékelnie kellene, mitnha érmét dobtak be?
Ugyanúgy hogy tudom leellenőrizni az érmevizsgálót? Tápot adva neki, és érmét bedobva az egyik kimeneten a 12V megszűnne?
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Ennyi az egész, lásd melléklet. Az ellenállás 1 kΩ - 10 kΩ lehet, amit éppen találsz. Ha az adott csatorna aktivizálódik, akkor a vonalat lehúzza GND-re, aktív alacsony kimenete van. Rég játszottam már ilyennel, ha jól emlékszem, kb. 70 - 80 ms időtartamú az aktív jel.
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Érdekes, ebben a pillanatban rákötöttem egyenesen a 12Vot azRM5re, beledobtam 50centet és 1eurót, mindkettőre behúzott a mágnes, tehát működik. Megpróbálom milyen kimenetet ad.Lehet nem ad elég Feszültséget neki a táp?...
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Erre nem tudok mit mondani, te vagy ott, mérd meg, hogy kap-e az érmevizsgáló 12 V-ot. Ezzel kell kezdeni.
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Máj 10, 2020 /
 
Na érmevizsgáló kimenetét mértem, az jó jelet ad. Panelen a GND hozzáérintettem ahoz a kontakthoz amelyik az érme számoláláért felel, és hozzáadta az értéket. Összedugtam a számlálót az alaplappal, és most működik
Vagy kontakt, vagy valami egyéb egyszerű gond. Innen már megoldom egyedül ha valami baj van.

Sosem láttam eddig ilyet, nem értettem a műűködését, de tök egyszerű. Kösz a segítséget, ma is tanultam valamit

*apropó, mit jelent az hogy ujratanítás? Memóriát ujraprogramozni?
Idézet:
„Nem nagyon szoktak ezek elromlani, általában egy újratanítás hiányzik nekik két-három évente.”
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2020
(#) jdani hozzászólása Máj 11, 2020 /
 
Most figyeltem meg, hogy a két érmevizsgáló be-és kieső érme nyillása nem ugyanolyan.
Pont az a vizsgáló működik, amelyik nem bele való.
A bele való ez a fajta. A gond ezzel viszont az, hogy csak 50centet fogad el. A másik gond pedig az, hogy hiába elfogadja az 50 centet, de nem ad kimenetet...Akárhogy mérem, a vezérlő IC lábánál is, nincs jel.
Erre mit lehetne lépni? Valahogy be lehet tanítani hogy más érmét is fogadjon?
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Az érmevizsgáló oldalán vannak DIP kapcsolók, azokkal lehet engedélyezni, tiltani a csatornákat. Ellenőrizd ezt, és tisztítsd ki a belső részt. A felső rész nyitható, az a lényeges, ott vannak az indukciós érzékelők.

Ha elfogadja az érmét, valamelyik kimenetre ad jelet. A kérdés csak az, hogy a gép figyeli-e azt a csatronát, ahol az érmevizsgáló jelet ad.

Igen, tanítható érmevizsgáló. Létezik hozzá számítógépes program de hogy mi a neve és honnan szerezhető be, már nem emlékszem. Több, mint tíz éve nem foglalkozom ilyenekkel, erősen megkoptak az emlékek.
(#) jdani válasza Bakman hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
6 csatornás a vizsgáló. Van rajta egy 6dipes kapcsoló, és mellette egy 8dipes. A 6dipesen ha a másodikat kikapcsolom, nem veszi az 50centet. Tehát ez működik. Nade az a gond, hogy kimenetet nem ad az IC...
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Mivel nézed a kimenetet? Nem emlékszem hogy lenne olyan opció, hogy elfogadjon érmét de ne adjon jelet.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Máj 11, 2020 /
 
Én amikor ilyesmivel foglalkoztam annó, akkor be kellett tanitani, meg "felprogramozni".
Valami hasonló:
- Beledobsz 100 érmét, na ez az amit el kellene fogadni.
- Beledobsz 100 hasonlót (sliccgomb) na ez meg amit meg nagyon nem.
Aztán egy Windows program megrágta, és le lehetett tölteni rá.
De ez bőven több mint 20 éves információ, meg még akkor sem értettem hozzá, azóta meg csak felejtek.
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem