Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hifisek topikja
 
Témaindító: Karesz 50, idő: Máj 4, 2020
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   9 / 9
(#) Karesz 50 válasza fery45 hozzászólására (») Máj 13, 2020
Idézet:
„Mind a kettőt. A feszültség függvény generátorkimenete, az áram ettől eltérő. A fizika könyvek adtak választ a jelenségre. Vegyük észre, hogy a hangszóró egy tömör vasmagos tekercs a maga fizikai valóságában.”

Egy sugarat látok a szkóp fotókon, az most vagy áram, vagy feszültség. De ilyen jelalak reaktív terhelésen csak áramkimenetű végfokból jöhet ki, tehát valószínűleg a kimeneti áramot mérted.
Inkább azt vegyük észre, hogy a hangszóró lengőcsévéje légmagos tekercs, amely közel homogén mágnesestérben mozog.
Idézet:
„Én is lézerrel vizsgáltam a membránok mozgását.”

Ezeket a lézeres vizsgálatokat szívesen megnéznénk, ha van róla valami dokumentáció.
Idézet:
„Valamennyien gondolkozzatok el, hogy az oszcilloszkópok Y erősítői milyen minőségűek, ha DC jeltől sok MHz- íg erősítenek.”

Ezen nem kell elgondolkodni, elég megnézni néhány oszcilloszkóp kapcsolási rajzát. Viszont ott egészen más követelmények vannak, mint egy hifi erősítőnél. Pl. nem számít néhány százalék torzítás.
Idézet:
„Egy jó Hi-Fi-nek 100% teljesítményig "szinusz be, szinusz ki" módon kell dolgoznia. Ezeknek az erősítőknek milyen a negatív visszacsatolása, a végfok termostabilizálása, a végfok és előfokok munkapont stabilizálása, és így tovább.”

Ehhez viszont neked kell megnézned néhány hifi erősítő kapcsolási rajzát
Idézet:
„Egyik Kolléga a topik elején említi a kondik huzaljainak induktivitását. IGEN, más a hangfrekvenciás és rádió frekvenciás alkatrészek és áramkörök.”

Én voltam az a "kolléga", de csak érdekességképpen említettem meg, hogy ki lehet mérni a kondenzátor lábinduktivitását is és ezt nem hoztam összefüggésbe semmivel sem.

Még annyit tennék hozzá az egészhez, hogy a "hifisták" nem használnak sem hangszín szabályzót, sem ekvalizert. Úgy hallgatják a felvételt ahogy azt a hangmérnök megalkotta.
(#) teddysnow hozzászólása Máj 13, 2020
Idézet:
„Úgy hallgatják a felvételt ahogy azt a hangmérnök megalkotta.”


A hangmérnök a saját hangrendszerén alkot nem az enyémen, tehát én soha nem fogom azt hallani, amit ő.
(#) Karesz 50 válasza teddysnow hozzászólására (») Máj 13, 2020
Én ennek ellenére mégis azt hallgatom ami a lemezen van, azt meg a hangmérnök keverte ki/össze/szét. Nem azt írtam, hogy azt hallom amit a hangmérnök hallott a stúdióban.
(#) teddysnow válasza Karesz 50 hozzászólására (») Máj 13, 2020
Valóban.
(#) Skori válasza fery45 hozzászólására (») Máj 13, 2020
Nem értem miért nem tudják egyesek az ilyen mondatokat kihagyni:
Idézet:
„A 700 wattod az csak marketing teljesítmény! Ekkora teljesítményhez 1500 watt, azaz 1,5 kW villamos teljesítmény kell a hálózatról. Bocsáss meg, de ez szakmai tudásodról árulkodik.

Ez nem része a kultúrált vitának. Ezen kívül pedig, 700W-hoz nem feltétlenül kell 1500W a hálózatból, legfeljebb van olyan erősítő amihez kell, de ma már ezt nem lehet kategórikusan kijelenteni. Hallottál már pl. D osztályú erősítőről? A fotódon berakott dobozméretbe, (1db dobozba) a mai technikával, akár 4x 4kW-os végfokot beraknak, táppal együtt.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2020
(#) deebo válasza Skori hozzászólására (») Máj 13, 2020
Idézet:
„A fotódon berakott dobozméretbe, (1db dobozba) a mai technikával, akár 4x 4kW-os végfokot beraknak, táppal együtt.”


Meg szervízhálózat is van hozzá, mert hát kell, mint minden kapcsólzemű ketyeréhez... Amúgy nyugodtan nézd meg azt is, hogy milyen stílusú hozzászólásokat írt az emberke, akinél nem tudta kihagyni, az általam is helysen ítélt részt.
(#) Massawa válasza fery45 hozzászólására (») Máj 13, 2020
Ne haragudj Fery, de hidd el nagyon pontosan meg tudom mérni az erösitök teljesitményét. Ehhez nem kell töled semmi felvilágositás, föleg nem ezoterikus maszlag. Egy csomo zenekar a mi erösitöinken játszott évekig és nagyon megkergettek volna ha 700W-s erösitö csak 600W-t tudott volna. Akkor még egy ilyen teljesitményü erösitö majdnem 40 kg volt. ( az én otthoni erösitöm is még joval több mint 25 kg és nem azért, hogy a szél ne fujja el. Az erösitöm valoban 1500 W-t igényel teljes teljsitményen és ez van a papirjaiban is. És akkor mi van? A régi porszivo 1800 W, ( ma már ilyen nem is kapsz) a villanyrezso 2000W, a fotostudiom régi lámpai 1000W-sok voltak.
Szoval a helyedben nagyon hallgatnák a szakmai tudásrol és ilyem stilusu kommentár a te méréseidre vetit nagyon rossz fényt - ha még ilyen alapvetö dolgokkal sem vagy tisztában.
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Máj 13, 2020
Mi is nagyon meglepödtünk amikor jo 30 éve megkaptup a pehely könnyü AMTEC 1000 W-s erösitöket. A régiekböl ketten cipeltek egyet, ezekböl meg 3 darabbal futkaroztunk fel a szinpadra....
(#) TAttila77 válasza Skori hozzászólására (») Máj 13, 2020
Egyet értek veled. Az én Outline T6.5 végfokom 6kW-ot tud, de teljes kivezérléskor is csak 1200W-ot vesz fel a hálózatból a PFC-s tápja. Rengeteg nagy értékű elkó van benne primer és szekunder oldalon is.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2020
(#) deebo válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 13, 2020
Remélem ezt nem komolyan gondolod...
(#) Massawa válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 13, 2020
Na jo, azért a perpetuum mobilet (örökmozgot) nem kell ujra " feltalálni." Nem lehet semmiböl kivenni nagyobb teljesitményt, mint amit felvesz a bemeneten, mégha ma már hatásfok 90% felett van.
(#) TAttila77 válasza deebo hozzászólására (») Máj 13, 2020
De! Annyira komolyan írom, hogy ezek kész tények. Semmi vicc nincs benne. Nézz utána. Szerinted pl. egy Lab gruppen Q10000 ami 4x2500W, vagy a Q20000 ami 4x 5kW az mit vesz fel a hálózatról? Azok is egy fázisú végfokok.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2020
(#) TAttila77 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 13, 2020
Ez pontosan így is van ahogy írod.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2020
(#) Massawa válasza TAttila77 hozzászólására (») Máj 13, 2020
Na azért itt se kerülték ki a kisebb csalást. A papir tetején a kimenet impulzusteljesitményét adják meg (csucsteljesitemény). 4 Ohmra 1700 WRMS-ben.(200 ms-re )
Mig alul a felvett teljesitményt a 4 Ohmon leadott nominális teljesitmény 1/8-ára specifikálják 650 W-ban.
Ebböl legyen majd valaki okos, aki le szeretné mérni mit is tud a doboz.
Rafinált mint a kristálycukor...
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2020
(#) Moderátor hozzászólása Máj 14, 2020
Bicskanyitogató acsarkodó hozzászólások törlésre kerültek ismét.

Szépen pihenőre tesszük a topikot. 9 oldalt élt meg, de ugyan azon személyek pontosan ugyan azt csinálják. Ebből a Hobbielektronika.hu fóruma és közössége nem kér.
Következő: »»   9 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem