Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   884 / 1116
(#) deebo válasza Skori hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
Ja virtual boxban, de natívan futtatva ez így nem működik. Én ezzel annyit tudtam csak elérni, hogy a 3.2GB helyett lett mondjuk 3.8GB. Amúgy ez a felirat sem azt jelzi, hogy használható is lenne az összes memória, az újabb rendszerek már kiírják, hogy 8GB RAM (3.8GB használható).
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2020
(#) Skori válasza deebo hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
Natívban még nem próbáltam, de sokaknak működik, vannak elérhető képernyőképek sok-sok embertől, nem hinném, hogy ennyien raknának be valótlan adatokat. Sajnálom hogy neked nem ment, valószínűleg hardverfüggő is a dolog. Annyi a dolog korlátja, hogy az XP egy alkalmazásnak max 2Gb RAM-ot tud csak adni (ez egy további kapcsolóval 3Gb-ra növelhető), így csak akkor lehet kihasználni a nagyobb memóriát, ha több alkalmazás fut egyszerre (illetve lehet még HDD gyorsítótár, és RAMdiszk célra is használni belőle).
Amúgy ha józan paraszti ésszel belegondolok, tök felesleges lenne az egész mizéria, ha nem lehetne használni a plusz memóriát. Csak a felirat kedvéért aligha telepítené egy csomó ember ezt a kiegészítést.
(#) deebo válasza Skori hozzászólására (») Máj 14, 2020 /
 
Nem azt mondom, hogy szándékosan csúsztatnak, hanem azt, hogy nem tudják, hogy valójában ettől még nem lesz használható az egész. Persze értelme sincs, mert egy 64 bites rendszer egyetlen akadálya a kevés memória lehet, amiről itt most nincs szó ugye.

XP-ből is van 64 bites, bár csak SP2, de jobban működik, mint bármilyen 32-es XP, annó sokat használtam.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2020
(#) Skori válasza deebo hozzászólására (») Máj 15, 2020 /
 
Azért én tudnék még pár hátrányt felsorolni. Pl. driverek hiánya: egy régi PC-n a hardver elemekhez mondjuk XP-s drájverek vannak. Ugyanarra a hardverre nem biztos, hogy találsz 64bites rendszerhez is drájvert. A PAE beélesítése nem igényel rendszer telepítést, sem a szoftverek ujratelepítését, sőt, ki-be kapcsolgatható és egyből látszik, hogy mi változott. Szóval én nem nézném butának, vagy ennyire tájékozatlannak azokat az embereket akik ezzel mókolnak. Nekem csak a dolog érdekessége, és a kísérletezés miatt tetszett a dolog. Bár használok XP-t, de azt okkal, és csak virtuális gépen. Azért lehet, hogy majd megpróbálom valamilyen szoftverrel, hogy mennyi memóriát lehet ténylegesen használni, bár azóta külföldi fórumbejegyzésben olyat is találtam aki i7 procival és 128Gb RAM-al használja, ami ugyan valóban furcsa, hogy vajon miért, de egyúttal érdekes is.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2020
(#) deebo válasza Skori hozzászólására (») Máj 16, 2020 / 1
 
Idézet:
„i7 procival és 128Gb RAM-al használja, ami ugyan valóban furcsa, hogy vajon miért, de egyúttal érdekes is.”


Ebből az a tanulság, hogy nem kell mindent elhinni, amit a neten olvasol.
(#) Skori válasza deebo hozzászólására (») Máj 16, 2020 / 1
 
Valóban nem kell mindent elhinni amit a neten olvasol. Mondok is egy példát: nem is olyan régen éppen te írtad, hogy a fizikai címkiterjesztéssel több memóriát láthat a gép, de 6Gb biztos nem fog menni. Ha valaki ezt elolvassa és elhiszi, akkor esetleg meg sem próbálja a dolgot, aki meg nem hiszi el, annak esetleg még működhet is.
(#) Skori válasza deebo hozzászólására (») Máj 16, 2020 / 1
 
Mondhatnám, hogy még egy példa az előzőre. Ugyanis nekem megfordult a fejemben, hogy mi van ha mégis igazad van, és csak felismeri az XP a többlet memóriát, de nem használható? De végülis a lehetőség adott, ki lehet próbálni. Bár az egy alkalmazás számára kiadható memória mennyisége korlátozott (2Gb), több alkalmazással kihasználható. Egy programmal létrehoztam egy nagyméretű fájl-t, emiatt az alkalmazás kb. 1.2Gb memóriát foglalt le magának. Ezután elindítottam még egy példányt, mégegy fájl-al, aztán ugyanígy még hármat. (A lapozófájl fixen 100Mb-ra állítva, hogy ne abból szolgálhassa ki). A futó folyamatok összesen kb. 6...7Gb körülit foglaltak le, és nemegészen 1Gb-ot használt az XP gyorsítótárnak. Ez alapján én azt mondom, ugyan nem tudom hogy másnak ez mennyire működhet, de nálam működik, és tudja használni az XP a 8Gb RAM-ot.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2020
(#) deebo válasza Skori hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Hagyjuk már a filozofálást, nem véletlenül találták ki a 64bites operációs rendszereket, semmi értelme kínlódni 32 bittel.
(#) Epu2 válasza deebo hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Előbb volt a 32 bit. Valakik megvették, a programokat. Mivel általában nem kell neki több, azért dobja ki? A 64 bittel sok minden egyszerűbb, de nem kötelező és nem kényszer. Például a memória címzés. A 4GB alatti korlátnak a tudatban hagyásának üzleti jelentősége volt. El lehessen adni könnyebben a 64 bitet. Nagyon sok mindent csak ezért korlátoznak, hogy vehess újabbat.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2020
(#) deebo válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
A 64 biten nincs mit eladni, egy windows liszensz érvényes 32 és 64 bitre is. Egy 32 bites program nem tud mit kezdeni a sokkal több memóriával, tehát semmi értelme teletömni a PC-t rammal. Fájdalmasan értelmetlen ez a vita.
(#) Epu2 válasza deebo hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Hidd azt.
(#) Doky586 hozzászólása Máj 16, 2020 /
 
(#) deebo válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Ez nem hit kérdése.
(#) Epu2 válasza deebo hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Ha nem használtam volna 4 GB-nál többet, elhinném. Nem kardozok.
(#) deebo válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Ettől még egy folyamat nem képes 4GB-nál több ramot kihasználni, ez tény.
(#) bbb válasza deebo hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Egy 32bites folyamat.
(#) deebo válasza bbb hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
És mi értelme az egésznek, ha a 64 bitnek semmi akadálya?
(#) Doky586 hozzászólása Máj 16, 2020 /
 
XP x32 128GB RAM ...???
amikor a win7 x64 HP csak 16GB-ot kezel..?
(#) nedudgi hozzászólása Máj 17, 2020 /
 
Az, hogy az operációs rendszer mennyi memóriát képes kezelni, az egy dolog. A másik pedig az, hogy a hardver, vagy a BIOS mennyit tud kezelni, az meg egy másik, sőt harmadik dolog. Mindenkinek igaza van, lapozhatnánk.
(#) Szasza9668 válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 17, 2020 /
 
Én ha tudom akkor le cserélem a 32bitet 64-re. Feltéve, hogy nincs egyéb akadálya.
(#) mackopajtas válasza MakSamu hozzászólására (») Máj 17, 2020 /
 
Szia Samu!

Link Itt megtalálod a megfelelő bios frissítő segédalkalmazást.
(#) Kari55 hozzászólása Máj 19, 2020 /
 
Sziasztok.

Akadt egy kis problémám a számítógépemmel.

Alaplap csere (ASROCK B75 pro-3 M) után működött, de ma lehet, hogy elállítottam valamit a BIOSban, mert mintha nem látná a monitort, (D-sub kimenet) "nincs jel", és a billentyűzetre sem, reagál, kb. percenként újraindul a gép.
Átnéztem a cstlakozásokat, minden a helyén, de még a BIOS sem jön elő, hogy visszaállíthanám.

A CMOS reset megoldhatja a problémát? ha igen, hogyan?

Köszönöm előre is: Karesz.
(#) Kari55 válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 19, 2020 / 1
 
Sziasztok.

Ügyes vagyok, sikerült a CMOS reszet minden OK.
(#) lefituta hozzászólása Máj 19, 2020 /
 
Semmit nem értek a számítástechnikához, ezért lehet, hogy egyszerű, de számomra megoldhatatlan gondom van. A fiam, aki ért valamennyire, kicserélte a gépem. Win 10 fut rajta, noha nekem az XP is tökéletes lenne Régi keskeny LCD monitorom van. Ha bekapcsolom legtöbbször két oldalról össze nyomott a kép és a körből tojás forma lesz. Ilyenkor kinyomom, majd újra bekapcsolom. Ezt van, hogy egyszer de van, hogy 8x kell ismételnem, mire a kép rendes lesz.Olyan is előfordul ritkán, hogy első bekapcsolásra jó lesz. A fiam szerint az új gép és régi monitor okozza! De van egy széles monitorom is. Ha azt kapcsolom a gépre, akkor széltében lesz ovális ami kör alakú. Viszont vissza téve a régi monitort, kb 1 hétig hibátlanul, első bekapcsolásra jó. Aztán újra elkezdi. Ha megint rápróbálok, bármilyen másik monitort,, majd vissza teszem a régit, megint hibátlan egy hétig. Mi lehet ennek az oka? Nem lehetne azt az állapotot stabilizálni, mikor jó éppen? A gép nem olyan okos, hogy észre veszi, hogy kikapcsolom mikor nem jó, de bekapcsolva hagyom, ha jó?! Azt hittem képesek tanulni a gépek! Elektroncsövekkel foglalkozom, ezért távol áll a számítástechnika! Utoljára megrekedtem a Sinclair 48 Spectrumnál, ahol elkezdtem olvasni az "Ujjgyakorlatok gépi kódban" c. könyvet, de már ott elvesztettem a fonalat.
(#) Bakman válasza lefituta hozzászólására (») Máj 19, 2020 / 1
 
Jobb kattintás az asztalon, a felugró menüből válaszd ki a képernyő vagy kijelző beállításokat (nincs magyar nyelvű Windows a közelemben). A megjelenő beállítások panelen be lehet állítani a felbontást. Ha ott kiválasztod a megfelelőt, akkor elméletileg meg is jegyzi azt, nem kell kapcsolgatni a gépet.
(#) Udvari Zsombor válasza Bakman hozzászólására (») Máj 20, 2020 /
 
Pontosan. Drágalátos Windows képes olyanra, hogy felismerje a csatlakoztatott monitort és megpróbál annak megfelelő felbontást beállítani, ami ezek szerint nem mindig sikerül jól...
Vagy a felbontást kellene manuálisan beállítani, vagy valamitől a monitor beállításai állítódnak el...
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2020
(#) Epu2 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 20, 2020 /
 
Nagyon régi CRT-nél előfordul. Ad valamilyen felbontást.
(#) Szasza9668 hozzászólása Máj 21, 2020 /
 
Sziasztok!

Win 10 x64 érdekes dolgokat produkál.

Friss telepítés minden szépen megy és működik amíg nem telepítem a power iso vagy daemon tools nevű programokat. A következő induláskor a login képernyő után újra indul. harmadik negyedik újra indítás után talán hajlandó elindulni. SSD hibátlan, ram hibátlan.

Valakinek van ötlete?

Köszönöm!
(#) Doky586 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 21, 2020 /
 
Hát ez egyszerű. Ne telepíts ilyen vackokat. Semmi szükség rájuk.
(#) Szasza9668 válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 21, 2020 /
 
Nem vagy segítség.

Pl egy 8-10 GB méretű lemezképfájlt hogyan használsz?

Mindíg ki írod pendrivra?

Vannak egyéb lemezképeim is amiket használok.

Tehát ez nem opció.
Következő: »»   884 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem