Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   886 / 1116
(#) sanka74 válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Szia. Igen, mindent. Lepattintottam a kapcsolopanelt, szabaddá tettem a csatlakozót, és ugy akartam. Az lehet probléma, hogy 14 colos az eredeti kijelző én neg egy 15 colost akartam próbálni? A csatlakozó ugyanolyan.
(#) Szasza9668 válasza sanka74 hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Ha az lvds kábel kiosztása ugyanaz a két panelnak és a feszültség szintje akkor nem leget gond.
Ezt legegyszerübb a www.panellook.com oldalon megnézni. Sok lcd-t átalakítottam tv-nek külső monitornak vagy éppen csak kicseréltem a törött kijelzőt nem gyári panellal helyettesítve.
(#) Szasza9668 válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Nem hdd-re kell áthekkelni hanem ramdrive-ra. A hdd persze, hogy lassabb. Az ssd- megkímélném a sok írás olvasástól. És a temp mappákat sem kell törölgetni.
Hasznos lehet. Amúgy nekem A laptopon kb 6 mp. a win indulása és még 3 mp mire wifit talál.
A szerény t620-as 12gb ram-al 30 mp alatt indítja el a win
10-et.
(#) Tomi111 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Akkor azért lassult. Mindegy, pendrive-ot nem teszek bele ezért. Az SSD-t sem sajnálom ( már nem olyan drágák ), már 3 éves Sandisk 120GB-os, de a HDSentinel szerint még 100/100%-os. Az adatok HDD-n vannak. Nekem ez a 20másodperces indulás tökéletes. Ez is szerény, nem egy csúcs gép, integrált procis(Celeron, 4 magos) alaplap, 8GB RAM. De pl. egy word-öt vagy Excel-t indítva egyszer sem érnek végig a pöttyöt az ablakban és már meg is nyitja. Épp tegnap frissített rá a WIN10 a 1903-as verzióra. Eddig a 1809-es volt rajta.
(#) sanka74 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Én nem az lvds kábelt dugdostam, hanem az alaplapi csatlakozót, ami a kapcsolópanel alatt van bal oldalt.
(#) Skori válasza Tomi111 hozzászólására (») Máj 25, 2020 /
 
A pendrájv és a ramdrájv nagyon más dolog. Míg ez előbbi általában lassúbb mint egy HDD, az utóbbi legalább 10x gyorsabb az SSD-nél.
(#) Skori válasza Szasza9668 hozzászólására (») Máj 25, 2020 /
 
A Win10 indulási ideje nagyon sokmindentől függ. Pl. ha a gyorsindítás funkciója nincs letiltva, akkor az indulás valójában hibernált állapotból történik, és nem akkor töltődnek be a drájverek és szoftverek, és nem akkor fut le az inicializálásuk, hanem lényegében csak a memória háttértárra lementett tartalma töltődik vissza. (Ez amúgy gyakran okoz különféle problémákat, ha több operácós rendszer van telepítve, vagy ha hordozható HDD-t vagy SSD-t használ valaki, ugyanis hibernáláskor nem zárja le a nyitott fájlokat sem a windows. Más oprendszerben megnyitva a meghajtót fájlrendszer hibák keletkezhetnek.)
Tehát az indulási időt csak azonos beállítások mellett (gyorsindítás tiltása W10-ben) van értelme összehasonlítani. A RAM diszk pedig elsősorban nem az indulást gyorsítja, hanem a tényleges használat közben lesz gyorsabb a PC (ha átrakjuk rá pl. a TEMP mappákat). Kellő kapacitás esetén sok egyéb dologra is jól használható, pl. tömörítések, kicsomagolások, stb...
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2020
(#) Szasza9668 válasza Skori hozzászólására (») Máj 25, 2020 /
 
Igen és igen. Ez egy hp t620 4x1,5 Ghz CPU-val. Aránylag sok memóriával (12 GB)
Persze nem az indulás lesz gyorsabb hanem a működés. Az aránylag alacsony CPU sebesség persze erősen korlátozni fogja így is. Mindenesetre megpróbálom.

Üdv!
(#) Epu2 hozzászólása Máj 26, 2020 /
 
Üdv! Eddig vezetéken ment a gépemhez a NET, ami Huawei HG8245H-n jön a T-től.
Áthelyezésre kerül a gép és a vezeték nem megoldható. Van egy régebben futott D-Link DIR 600 -as modemem. Miként tudnám Wifin átlőni a jelet és azt kábelen a gépbe juttatni.
Olvastam pár megoldást, de sikertelen volt.
(#) veroka válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
Wifi bridge mode a megoldás erre, de egyáltalán nem biztos, hogy a D-Link és a Huawei meg fogják érteni egymást, és még az sem biztos, hogy mindkét router tudja ezt a működési módot. Lehet, hogy én vagy egy Wifi kártyát vennék a régi gépbe, vagy egy powerline LAN adaptert, ha pl nagyon messzi vagy másik emeleten van a gép.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2020
(#) Epu2 válasza veroka hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
Köszi!
(#) Doky586 válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
Azért jobb lesz ha lélekben felkészülsz arra hogy az eddigi kábeles sebességről lemondhatsz wifin. Azért 20 Mbps meglesz..
(#) Kari55 hozzászólása Máj 26, 2020 /
 
Sziasztok.

Szeretnék egy kis segítséget. Ugyanis át akartam méretezni a rendszer partíciót,(Easeus partícó masterrel) mert véletlenül a nagyobbra telepítettem a win 10 x64-et, el is kezte csinálni de azóta amikor betölt a windows, lefagy a rendszer se billentyű sem egér nem működik, és csak reszettel tudom újraindítani, de ugyanaz a hiba.

Kérlek adjatok tanácsot, hogyan tudnám viszaállítani a partíciót,

Köszönöm a segítő tanácsokat.
(#) Epu2 válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
Nem mondok le. Inkább keresztbe fúrom a lakást.
(#) Epu2 válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
A programban van partíció visszaállítás. (?)
(#) Kari55 válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 26, 2020 1 /
 
Ha van is, nem tudom elindítani, mert a bejelentkezés után rögtön megáll, nem reagál emmire, csak a power LED világít, de a hd LED folyamatosan világít.
(#) Doky586 válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 26, 2020 / 1
 
"mert véletlenül a nagyobbra telepítettem"

Akkor még most törölj minden partíciót és kezdd el tisztán újra telepíteni.. Nem vesztel vele semmit csak fél óra időt.
(#) Kari55 válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
A telepített programok is elvesznek ugye?
(#) Udvari Zsombor válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Persze. Ilyenkor (újratelepítéskor) a HDD tartalma megy a lecsóba. Én legutoljára az XP telepítőjében láttam olyan opciót, hogy maradjon ép a fájlrendszer.
Én korábban szükségből méreteztem már át rendszerpartíciót, pontosabban a partíción lévő szabad helyből vettem le, amiből új partíciót alakítottam ki (gyorsan mindent le kellett mentenem a külső USB HDD-ről mielőtt végleg tönkrement volna), bár esetemben azon sima Windows 8 volt. Én a "MiniTool Partition Wizard Free" programmal csináltam. Kezelése könnyű, még nem hagyott cserben.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2020
(#) Epu2 válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Újratelepítés előtt azért nézd meg az adatkábeledet, esetleg a HDD-t is vizsgáld be. A folyamatos HDD LED világítása olvasási hibára utal. Ami származhat előzetes írási hibából is.
(#) veroka válasza Doky586 hozzászólására (») Máj 27, 2020 1 /
 
Ez nem feltétlenül igaz. Hibás tanácsot pedig ne adj.

1: az általam linkelt eszközök tudják az ELMÉLETI 300 Mbit és 500 Mbit sebességeket.
2: ha az előfizetett internet sávszélesség mondjuk 100Mbit (ami elég combos még így is) akkor hiába van a gép és a router között gigabit, kihasználni nem fogja tudni, maximum a lokális hálózaton két gép egymás között.
3: ha a gépen csak 100Mbites ethernet port van, akkor a wifi sebessége meg is haladhatja a kábeles sebességet (mondjuk már régóta gigabites ethernettel szerelik fel az alaplapokat)
4: ha a router és a gép között nem cat5e vagy cat6 kábel van, akkor csak 100 mbittel fognak kommunikálni, ilyenkor is gyorsabb lehet a wifi
5: a wifi sávszélessége függ a használt frkitől, használt szabványtól, távolságtól, az antennáktól (MIMO, MuMIMO), a reflexióktól és a zajtól is.

Szóval ha Epu2 gigabitet kap a T-től, eddigi gépe egy elég erős procival rendelkezik hogy ki is hajtsa a gigabites kábelt a routerhez, és a hálózati kártyája is gigabites, akkor igen, akkor le fog csökkenni a wifivel a sebessége, mondjuk 100 Mbitre, távolság és antenna fügvényében. Azonkívül választhat másmilyen wifi kártyát is, ami akár 800 Mbitet is tudhat (kétsávos MuMIMO kártyák ilyenek - de nagy valószínűséggel a Huawei nem tud ennyit wifin).
A legjobb és legdrágább megoldás pedig venni egy saját MuMIMO routert az erős wifi kártya mellé, a Huaweit pedig bridge módba kapcsoltatni a telekommal - ez csak akkor lehetséges, ha nincs IPTV előfizetés.
(#) Epu2 válasza veroka hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Kicsit visszatértem a problémámhoz. A D-Lin k DIR600-at elfelejthetem. A Huawai-ről csak a méreteit tudni. Szinte 0 specifikációt adnak meg. Egy megoldás lehet, egy jobb USB Wifi stick.
(#) veroka válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Hát a Wifi stick nem feltétlenül jobb, sokkal kisebb az USB sávszéle mint a PCI portnak. Ha asztali géped van, a kártya a jobb megoldás. Ha laptopod van, akkor nézz utána, hogy milyen wifi szabványokat tud, aztán kiderül mit tudhat a Huawei. Érdemes lehet megnézni a gyártó oldalát is, hátha más adatokat is megadnak, mint amit a Telekom közöl veled, bár simán lehetséges, hogy a telekomos firmware nem ugyanúgy dolgozik mint a gyári.
És végső esetben még mindig szétfúrhatod a lakást, ha a wifi mégsem lenne elegendő. Mekkora előfizetésed van egyébként?
(#) Szasza9668 válasza veroka hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Ha kell akkor tudok adni mini pci-e kártyát ingyenesen, feltéve, hogy eljössz érte.
Lehet még antennát is tudok adni.

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2020
(#) Epu2 válasza veroka hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Csak 150 Mbsp a kapcsolatom, ami 90%-ban 147 Mbps. Kártya szóba nem jöhet, mert akkora a gép, mint két HDD egymás mellett. Arra meg nem van tehetségem, hogy a saját opcióját próbáljam meg. Stickben látok olyant ami 300 Mpps- tud és antennás. Esetleg még az, vagy a furkálás. Van egy stickem, amit régebben használtam Win 7 alatt és átjött a net "rendesen", de W 10 alatt semmi. Esetleg kompatibilitás módban indulhatna?
(#) Epu2 válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Közben keresgéltem és kivételesen nem hiába.
Említettem a W10 alatt nem működő Wifi sticket. (Netgear WN111 V2). A telepítőjében kellemesen elrejtve benne van a W10 telepítő. Driver frissítésnél megmutattam és pár másodperc telepítés és a jelszó megadása után két net kapcsolatom is volt egyszerre. Az összes macera elmaradt, ami a 7-nél jellemző volt.
Ezt a finom információt a gyártó is titkolja. Szerintem megoldott a költöztetés. Több mint 100 Mbps kapcsolat volt, ami esetleg még javítható is.
Köszi mindenkinek a segítséget!
(#) antiktelefon válasza Epu2 hozzászólására (») Máj 27, 2020 /
 
Elég érdekes megoldás, de nálam ami bevált, az a wifi extender (Edimax, TPlink vagy bármi noname, csak legyen külső antennája), és azon van egy port, amibe bele lehet dugni a gépet vezetékkel. Nem tudom, ez hivatalosan támogatott funkció-e, de működik. Így az USB adatátvitel nem korlátoz.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2020
(#) Udvari Zsombor válasza veroka hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Hát, én egy D-Link USB WiFi adaptert használok, amit egy hoszabbító kábellel arrébb raktam a gépemtől. Jelenleg 72,2 Mbps sebességet produkál.
Amikor a mostani gépemet vettem, akkor PCIe kártyát terveztem bele, csak valamiért a hülye kártya pár nap alatt már a saját WiFi hálózatunkat se akarta látni, teljesen reménytelen eset lett (vissza lett küldve).
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2020
(#) veroka válasza antiktelefon hozzászólására (») Máj 28, 2020 /
 
Ebben semmi különös nincs, ez a wifi bridge üzemmód. De nem mindegyik extender tud így működni, köztük az enyém sem. Nem az számít, hogy van-e külső antennája
(#) veroka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 28, 2020 / 1
 
Persze, működnek az USB stickek is de a PCI port gyorsabb. Lehet, hogy azzal meglenne a 200 Mbit is. Nekem is van valahol USB stickem, de se linux, se win10 driver nincs már hozzá.
Következő: »»   886 / 1116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem