Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Gondolkodom, hogy meddig van értelme "turbózni" ezt a házat.
Ne átfúrd, kengyelezd; mindkét gerendát körbefogva. Előtte, néhány napon keresztül minden nap emelj egy kicsit (0.5-1 cm). Ha nagyon nem akar, akkor csak millimétereket. Aláékeléssel, lassan (pl. olajemelővel). Ne egy ponton, hanem T híddal. 2-3 zsalutámasztó csavar lenne az igazi, egymástól 0.5-1 m-re.
Mellétenni másikat faltól falig, kibontva falból végének helye esetleg.
Amíg lakható, vagy lesz pénz jobbra.
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2020
Vigyázni kell, nehogy az emelés során végleg megrogyjon a gerenda, mert akkor beszakad a födém.
Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán elbírta a terhet addig ameddig.
Mondanám, hogy acél gerenda, de az egy vagyon. Van itt Csabán egy telep, ahol bontott dolgokat árulnak.
Milyen keresztmetszetű, és hosszúságú az a gerenda amit cserélni kéne.
Akkor a nappali közepére kell tenni dúcot, mint ideiglenes megoldás (legfeljebb kerülgeted).
Amiből van: - Horizontális - Vertikális - Kettős János: Beleölsz egy csomó munkát és pénzt, de jó nem lesz soha. Mondom ezt én innen. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2020
17x12cm és vagy 4-5 méter hosszú.
Gafly: granpaval és nagy hohoval itt voltatok és láttátok. Ez ugyanaz. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2020
Azért írtam a lassú, nagyon kis lépésű emelést. Csak a feszültséget kell kivenni, nem kiegyenesíteni.
12x15 cm-est találtam 5m hosszú. 7500.-Ft /db
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2020
Próbálom elképzelni, ahogy Solymárról hazatolja biciklivel szegény Jani.
Szerintem felétek is volt Toldi bicikli.
Meg nem Toldival is toltuk a zsákot hazafelé.
15x15-ös talán 5 méteres 11 ezer körül. Nem jegyeztem meg az árat.
Ki kellene számoltatni egy statikussal.
Szerintem a 15x15-ös gyengébb, mint a 12x17-es. Egy kis olvasnivaló. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2020
Húgomék kivettek egy falat, amit egy acél szalagkorláttal váltottak ki, ami ezután tartja a plafont.
Mi is kivettünk egy főtartó falat.
Két db. kétszázas U vas egymásnak fordítva tartja az egész felső szintet.
Mifelénk a vasúti sin elterjedt áthidaló régi építéseknél.
Azt csak halkan kérdem meg, hogy honnan kerül az a vasúti sín? Badár óta tudjuk hogy elfér a 6 méteres szál egy biciklin, de ebből gondolom nem csinálunk rendszert..
Nálam a kis ház pincéjének a poroszboltozata van sínből. Időtálló.
Kopott cserélt sínek mentek az akkori a MÉH telepre. Nem a vasútból lett kilopva.
Amikor épült, még pengőért mérték a sínt.
Viszont a kettő teherbírása összeadódik.
Azok a mai nagysebességű vasút sínjei. Nem hiszem, hogy ilyet találsz a MÉH telepen. Ilyen sínt még szerintem be sem építettek Magyarországon, nemhogy selejteztek. A mai magyarországi sínek legtöbbje 48 kg/m, vagy annál sokkal könnyebb (mellékvonali) sínek.
54 kg/m is elterjedt nálunk, fővonalakon.
Na ha valaki tud occó sínt az szóljon! "Leesett" nem érdekel, de ha házhoz szállítással van, az előny! Ja, apró...
Igen, ilyet építenek, még ma is újonnan fővonalon, kb 1960 óta.
Egyszer voltunk egy CB -s ismerősnél, aki a nagyiccei HÉV állomáson dolgozott, az áramátalakítóban. Láttam sok darab sínt körülötte. Kértem tőle egy kb 20 cm -es darabot. Ott előttünk felkapott egy síndarabot, és viszonylag gyorsan lefűrészelte belőle kézifűrésszel. Le is esett az állunk, olyan 10 kg körüli darab lett. |
Bejelentkezés
Hirdetés |