Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Audio splitter készítés
 
Témaindító: Addmka, idő: Jún 11, 2020
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Addmka hozzászólása Jún 11, 2020 /
 
Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Analóg audio splittert szeretnék építeni amiben egy nyomtatott áramkörön szeretném összekötni a csatlakozási pontokat.

A 2db bemenet közül mindig csak az egyik van használatban. A kijáratok közül 90%-ban csak egyszerre 2.

Készítettem egy rajzot, hogy nagyjából mi az elképzelés. Emellett abban kérném a segítségeteket, hogy kell e egyéb elektronikai megfejtés a kijáratokhoz, hogy semmiféle jelveszteség ne legyen!? Megoldható ez vajon?

A másik, hogy miképp lehet vajon megoldani azt, hogy a három split out valamelyikén +48V érkezik a kondenzátor mikrofonra és ilyenkor egy piros kis LED jezné ezt. Viszont az lenne a lényeg, hogy ez a LED semmiképp ne szóljon bele a hangképbe.

Végül de nem utolsó sorban mellékeltem egy képet az Én elképzelésemről, hogy-hogy nézhetne ki a panel.
Illetve ha van valaki aki otthon van ennek gyártásában esetleg vállal is ilyet akkor kérem jelentkezzen. Nem lenne baj ha Győr és környéke.

Előre is köszönöm a segítségeket.

Üdv,
B.Á.
(#) pucuka válasza Addmka hozzászólására (») Jún 11, 2020 / 1
 
Kapcsoló mezőt kell készítened. A legegyszerűbb megoldás aszimetrikus ki-, és bemenetek esetét egy kapcsoló mátrix, annyi sort tartalmaz, ahány bemenet, és annyi oszlopot, ahány kimenet van.
A mátrix megvalósítható 3 gyűrűs sztereó jack aljzatokkal, és sztereó jack dugókkal. Természetesen így csak monó kivitelű lesz, mert nincs annyi gyűrű a dugókon. Ha négy gyűrűs jack dugókat, és aljzatokat használsz, akkor sztereóban is megvalósítható.
Az ilyen kapcsoló mezők vonali szintű jelek kapcsolására alkalmasak.
A mátrix kialakítása úgy történik, hogy az aljzat a dugó csúcsával érintkező kivezetését mondjuk a sornak megfelelő sorrendben kötöd össze, a gyűrűhöz tartozó érintkezőket viszont az oszlopnak megfelelő sorrendben. A dugón egyébként földelésre használt részét nem kötöd be, vagy mindet összekötve az árnyékoláshoz kötöd, de felhasználhatod jelzés célra is. A nagy szintek miatt nem feltétlen szükséges az árnyékolások kapcsolgatása, elég ha az árnyékolásokat összekötöd.
A négy gyűrűs kivitel csak annyiban különbözik, hogy ott két egymás melletti gyűrűt a sorokhoz, illetve a másik kettőt az oszlopokhoz rendelsz.
Az így kialakított táblához kapcsoló elemként jack dugót használhatsz a megfelelő gyűrű (gyűrű pár) alsó - felső gyűrűjének összekötésével. Ílymódon amelyik aljzata dugod a rövidzáras jack dugót, az a bement kimenet lesz összekötve. Ezáltal megteheted azt is, hogy egy kimenetet több bemenetre tudsz rákapcsolni, ha egyébként a bemenetek nagy, a kimenetek kis impedanciásak.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem