Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zenegép játékgép, készítése javítása
Lapozás: OK   10 / 12
(#) Gafly válasza Cromatopelma hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Kocsmák bizonytalan ideig bezártak.
Karanténban viszont lehet hogy vannak szakemberek, jobb dolguk úgy sincsen más...
Lényeg: Mi a kérdés?
(#) Cromatopelma válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Szia! Sajnos én is rock kocsmát üzemeltetek...
Vásároltam egy Music Line fali zenegépet. Korlátozás előtt jelentettem le, mahasz, atristjus.
Legnagyobb gondom az hogy a zenéket nem tudom lecserélni. Gyártó céggel sikertelen volt a kapcsolat felvétel. Fali diszként üzemel most 2010-es diszkó slágerekkel tele pakolva
(#) Travolta válasza Cromatopelma hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Mi lenne, ha a másik oldalról közelítenéd meg a problémát. Retró kocsmára vagy PUB ra nevezed a helyet, és maradhatnak a zenék.
(#) Hutty válasza Cromatopelma hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Emlékeim szerint ( linux-os volt a gép) egy installált HDD-ről lehetett feltölteni. De amiben egy lemezolvasó is volt , abba a cégtől kapott lemezt töltöttünk fel. De rég is volt....
(#) Bakman válasza Cromatopelma hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Volt főnököm most is aktívan üzemeltet ilyen és ehhez hasonló gépeket, Kaposvártól nem messze van a telephelyük. Ha kell, megadom a telefonszámát privátban.
(#) Cromatopelma válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Igen, linux fut rajta, probaltuk mar tobb fele modon kicsrelni a zenelistat, de mindeddig sikertelenul.
(#) Cromatopelma válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Lehet hogy egyszerubb lenne ugy, ha mar otthon van ezekben a gepekben. Megkoszonom ha elkuldod, aztan napokba fel is veszem vele a kapcsolatot
(#) Bakman válasza Cromatopelma hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Elküldtem.
(#) Cromatopelma válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 17, 2020 /
 
Megkaptam. Köszönöm
(#) jdani hozzászólása Máj 11, 2020 /
 
Hello. Egy játékgép alaplapja a melléklet.
Gond az a játékkal, ha bemelegszik, néha nehezen, akadozva működik, lefagy.
Lehet gond puffer kondenzátor, vagy valami egyéb?
(#) csinidani hozzászólása Jún 23, 2020 /
 
Sziasztok!

Music Line zenegéphez valaki még kompetens?

Hozzájutottam egy 2.0-ás (a legnagyobb elvileg) verzióhoz elég jó állapotban, jelenleg szét van szedve, 15 év masszív nikotin és pormennyiségét kell kidzsuváznom belőle. Akitől elhoztam arra emlékszik hogy kb. 2009 körül lett utoljára frissítve a gép. Nincs benne CD olvasó, csak egy IDE merevlemez, azóta a porréteg alatt meglett egy 2009-es dátum rajta, szóval az infó helyes volt. Azt tudom hogy Linux alatt fut, jelenleg 20 perc egy bootolás, mert ellenőrzi a lemezt.

Senkit és semmit nem találtam ezzel kapcsolatban, elvileg a gyártó cég is sok éve megszűnt, a gépen is látszik hogy magyar kisipar

Van esetleg ezeknek valami menüje ahol be tudom állítani hogy ne kérjen pénzt (jelenleg 100-as beledob-kivesz), valamint hogyan tudom frissíteni, esetleg letölteni róla a zenéket?

Jelenleg 2 verzió van:
1. Marad a mostani kiépítés, de így hogy 10+ éves zenék vannak a mulatóstól a popon át a metálig max retro buliba jó ha nem tudom frissíteni plusz bajos lenne ha nem tudom kiiktatni belőle h pénzt kérjen.
2. Az eredeti gépet kidobom belőle, belemegy egy másik, és egy Spotify-os vagy valamilyen másik zenegép programmal fog futni. Természetesen az eredeti programot leklónozva elraknám. Ehhez a zenegép vezetékezését is szét kellene szedni, nem lehetne már visszaállítani az eredeti állapotra, így a gyári program vezérlése is bajos volna, hacsak valaki nem tud segíteni a lelki világát illetően.

Jelenleg a második eshetőség a valószínűbb...

Természetesen itthonra kell, bulizni

Valaki tudna nekem segíteni?


Üdv.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2020
(#) Bakman válasza csinidani hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Ha erősen megfakult emlékeim nem csalnak, akkor a frissítéshez kell még egy HDD. Gép kikapcsol, második HDD csatlakoztat, gép bekapcsol. Megvárod amíg átmásolja a zeneszámokat, gép kikapcsol, extra HDD eltávolít. Arra nem emlékszem, hogy a frissítő HDD-n milyen elrendezésben kellett lenniük a zeneszámoknak de úgy dereng, azon nem volt semmi más, csak a root könyvtárban az MP3-as számok.

Beállításokra végképp nem emlékszem, még csak nem is rémlik, hogy lenne ingyenes üzemmódja. Ha másként nem megy, az érmevizsgáló helyére kötsz egy nyomógombot, amivel a pénzbedobást tudod helyettesíteni.

Szerintem jobban jársz, ha a benne lévő számítógépet lecseréled, nagy valószínűséggel egy Raspberry Pi is elég lenne a feladatra. Igaz, a HDMI csatlakozó miatt a monitorral is kell kezdeni valamit.
(#) csinidani válasza Bakman hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Nagyon szépen köszönöm!

Most olvasom csak vissza, hogy a volt főnököd üzemeltet ilyet. Ha nem probléma, én is elkérhetném a telefonszámát? Hátha tud segíteni a lelkét illetően, vagy legalábbis biztos jobban ért hozzá mint én jelenleg.

Rá akarom uszítani egy nagy Linux tudós jó barátom a dologra, hátha neki sikerül valamit.
A srác, akitől kaptam a gépet adott 1-2 telefonszámot azokhoz akik anno ezt készítették, de őt 1-2 éve elhajtották a ferde f..ba amikor bármit is próbált megkérdezni/megtudni a gépről, szóval így hívjam bármelyiket is.

Egy Mini ITX-es alaplapom van (AsRock J3455-ITX), ha vissza tudnánk fejteni az RS-232-es kommunikációs lapot egy RS-232-USB átalakítóval meg egy kicsi Linuxos programmal ami ezt lefordítja billentyűleütéssé az új programnak simán maradhatna, és akkor tudnék akár dual boot-ot csinálni ha esetleg retrózni szeretne a banda, így barmolni sem kell a vezetékelést.

Így csak a fránya pénzezést kell megúszni, de ma megnézem hogy milyen jelet kap az érmeolvasótól a kis lap, lehet-e egy gombbal vagy valami egyszerű elektronikával reprodukálni.

Nem tudom egyelőre hogy ez az egész amit írtam mennyire megvalósítható, az érmevizsgáló datasheetje már a kezemben, a kapcsolást is elkezdem nézegetni.

Ha esetleg majd sikerül, szívesen közkinccsé teszem. Bár nem tudom hányan vagyunk a magamfajta hülyéken kívül akiket ez a téma még érdekel.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2020
(#) Bakman válasza csinidani hozzászólására (») Jún 24, 2020 /
 
Elnézést, nem figyeltem a témát...

Az érmevizsgálótól elvileg egy aktív alacsony jelet kap. Alaphelyzetben magas szintű a bemenet és az érmevizsgáló húzza le GND-re. Magyarán a jelvezeték és a GND közé kell egy nyomógomb.

Azt azért nézd meg, hogy hol tárolja a zeneszámokat. Megeshet, hogy elég csak oda bemásolni az újakat. Szerintem valahol a home könyvtárban lesznek. Volt főnököm megkérdezem de a nyári és a nyár végi időszakban sokat ne várj, ilyenkor van ott a legtöbb munka.
(#) csinidani válasza Bakman hozzászólására (») Jún 24, 2020 /
 
Bármilyen segítség jól jöhet, jönne bárkitől, aki egy kicsit is kompetens a dologban, köszönöm ha megkérdezed!

Ahogy látom semmiféle leírás, használati útmutató nem maradt fent ebből a korszakból.
Egy embert találtam aki régen ezekkel foglalkozott, de ő sem nagyon emlékszik már a dolgokra, viszont tőle is azt az infót kaptam, hogy emlékei szerint alakítottak át úgy gépeket, hogy a szervízajtó mögött kulccsal (kulcsos kapcsolóval) lehetett "pénzt betölteni". Az érmeolvasó környékén buheráltak valamit hogy ne kelljen állandóan százast dobálni ha olyan volt a rendezvény..

Egyelőre billentyűzetre, egérre nem reagál a program, olyan mintha le lenne tiltva az USB port, viszont a gép boot menüjében tudok billentyűzettel navigálni.
Én az alap dolgokon felül már hülye vagyok a Linuxhoz, szóval ránézünk hamarosan hogy mizu. Egyelőre a prioritás az az, hogy egy SATA-s vinyóra legyen leghostolva a progi, ha baj lenne. De egyelőre IDE-SATA átalakítóért szaladgálok.
(#) Bakman válasza csinidani hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Idézet:
„Ahogy látom semmiféle leírás, használati útmutató nem maradt fent ebből a korszakból.”
Gyártotta boldog, boldogtalan de alapvetően kisipari rendszerben. Olcsó legyen, hangos, a többi nem számít.

Volt olyan is, hogy amiatt égett szét az erősítője egy zenegépnek, mert a szomszédos gépben véletlen szikráztattam valamit. Hallottam a bazi nagy koppanást a szomszédból de a füstöt csak pár perc után vettem észre. Tehát ha nem úgy működik mint ahogy elvárható lenne és tele van eszement és kókány megoldással, nem kell csodálkozni. Emiatt írtam, hogy jobban járnál, ha magad építkeznél.
(#) malindowsky hozzászólása Aug 6, 2020 /
 
Tisztelt Fórumtársak

Érdeklődnék, hogy valakinek van e tapasztalata vagy esetleg ismere e olyat akinek van tapasztalata régi csöves zene gépekkel kapcsolatban. A szóban forgó gép egy Serenade 1967 jó állapotú felújított külső apróbb mechanikai gondja van a kocsi nem áll meg a lemeznél hanem folyamatosan keres. Illetve pár napja elment az erősítő hangja. Ha valaki szerel ilyen gépet vagy vállalná a szerelését akkor kérem jelezze.

Minden segítséget előre is köszönök

Zoltán
(#) Cromatopelma hozzászólása Szept 9, 2020 /
 
Sziasztok! Még mindig keresek megoldást Music Line zenegép album frissitésre...
Valakinek segítség kell a hardware részéhez, szivesen segítek, napokba sikerült mégegy gépet életre kelteni
(#) mugab válasza Cromatopelma hozzászólására (») Szept 9, 2020 /
 
Nem elég csak valami linuxos hókusz-pókusz?
(#) Cromatopelma válasza mugab hozzászólására (») Szept 9, 2020 /
 
Sajnos nem, több mint fél éve küzdünk vele. Linux alatt fut a programja, hiába másolom be az új albumokat nem látja. Elvileg valami külön vinyo kell amin a zenék vannak és úgy frissíti (állítólag), de erre még nem kaptam semmi konkrét megerősítést. 10-15 zenegépessel beszeltem már, köztük azzal is aki a Jászberényi cégtől megvette az összes gépet amikor megszünt. Próbáltam keresni/próbálni másik alternatívát, SK Jukebox program, ezt nem sikerült beállítani rendesen, érmevizsgálót, gombokat nem tudtuk beállítani... akik foglalkoznak még zenegép szervizzel, azok is csak az újabb gépeket vállalják el.
(#) b10up válasza Cromatopelma hozzászólására (») Szept 9, 2020 /
 
Szia,
bár zenegépes ismereteim nincsenek, Linuxból kiindulva viszont érdemes lenne végignézni a startup scriptek között. El tudom képzelni, hogy írtak valami atom primitív .sh fájlt vagy bármilyen scriptet, ami indításkor szétnéz vagy egy fix helyet néz esetleg pár plusz azonosítóval, hogy honnan másolhat fájlokat. Nem tartom kizártnak, hogy a másoláson kívül valami egyszerűbb szöveges, vagy komolyabb sql-es adatbázisba is felveszi az mp3-ak nevét, esetleg egyéb dolgait. Kérdés, mennyire éri meg szívni ezzel, mert akár egy rpi-t használva, vagy akár valami saját, linuxra írt webes appal lehet megoldódna minden fejfájás, aztán azt frissítheted lanon megosztott meghajtóval is ha úgy van.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2020
(#) djkleno hozzászólása Okt 27, 2020 /
 
sziasztok, tudtok adni nekem music box progit, (kaszaki)
ha valakinek meg van irjon mar, meghallt a hddm...
(#) uniman válasza djkleno hozzászólására (») Okt 28, 2020 /
 
Ha, nemcsak hobbid lenne a "zenegép készítés", akkor tudhatnád, hogy a "profik" ezeket a programokat nem ingyért kínálgatták.
Nem mellesleg ezen a fórumon már említették is ezt a progit...visszakeresheted. Ott a meglévő programot egy másik HDD-re sem sikerült működőképesen átmásolni. Bizonyára a program készítője megoldotta a "védelmet", hogy ne lehessen olyan egyszerűen ezt "ellopni"...
A google még ma megmutatja a készítőjének az elérhetőségeit, bár lehet azok mára már elavultak.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2020
(#) djkleno válasza uniman hozzászólására (») Okt 28, 2020 /
 
ertem, s igazad is van, nem ingyen kertem .. valakinek lenne estleg? hasonlo progi? Sw audio vagy ilyesmi ...LAdisoft
(#) laci3620 hozzászólása Nov 3, 2020 /
 
Sziasztok! az lenne a kérdésem vetem egy detonátor zenegépet windows xp van rajta szeretnék új zenét rá tölteni kivetem a merevlemezt és töltöttem rá zenét és nem ismeri fel a zenegép hogyan tudnék zenét tölteni rá
(#) laci3620 hozzászólása Nov 8, 2020 /
 
Sziasztok! tudnátok segíteni vetem egy detonator zenegépet és nem tudók új zenéket rárakni xp fut rajta
(#) Bakman válasza laci3620 hozzászólására (») Nov 8, 2020 /
 
Ha szép, kerek mondatokban fogalmazol a helyesírás szabályai szerint, előbb kapsz választ ezen a fórumon.

A géphez sok reményt ne fűzz, olvasd végig a téma hozzászólásait, kb. minden benne van, hogy kinek miért nem működik rendesen.
(#) laci3620 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 8, 2020 /
 
értem és köszönöm a gyors választ ,sajnos akkor nem tudók mit kezdeni vele.
(#) Brown63 válasza Cromatopelma hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
id3 v2 -ben tárolja az információkat.
(#) uniman válasza Brown63 hozzászólására (») Feb 13, 2021 /
 
Ezzel az infóval, hogyan lehet a problémát megoldani?:
Idézet:
„a zenéket nem tudom lecserélni”
Következő: »»   10 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem